دوشنبه 1 بهمن 1403

امدادرسانی نجات‌گران هلال احمر به مردم سیل زده جنوب کشور

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
امدادرسانی نجات‌گران هلال احمر به مردم سیل زده جنوب کشور

تهران - ایرنا - در پی سیلاب اخیر مناطق جنوبی کشور که منجر به آسیب‌های بسیاری به منازل مسکونی، زیرساخت ها و تخلیه برخی روستاها شد، امدادگران جمعیت هلال احمر به موقع و از همان ساعات اولیه به مردم گرفتار سیلاب با تمام امکانات زمینی، دریایی و هوایی خدمت رسانی کردند.

جاری شدن سیلاب به تاسیسات زیر ساختی، عمرانی و کشاورزی استان های هرمزگان، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان خسارت های زیادی وارد کرد و باعث جانباختن تعدادی از هموطنان‌مان شد که به دنبال وقوع این حادثه رئیس جمهور به معاونان و وزرای خود دستور داد تا در سفر به این استان ها ضمن بازدید میدانی از مناطق سیل‌زده گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده برای کمک و امدادرسانی به مردم ارائه کنند و از همه ظرفیت ها برای کمک به سیل زدگان بهره گیرند. محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور نیز به منظور بازدید از مناطق سیل زده جنوب و رفع مشکلات موجود وارد استان کرمان شد و در بدو ورود به فرودگاه جیرفت تاکید کرد: پس از جمع‌بندی میزان خسارت‌ها در استان‌های سیل‌زده، نتایج در دولت مطرح و با کمک نهادهای مختلف در حداقل زمان ممکن مشکلات این مناطق را حل می کنیم. رئیس جمعیت هلال‌احمر کشور نیز در همان ساعات اولیه در کنار مردم سیل زده کنارک (از مناطق سیل‌زده) واقع در سیستان و بلوچستان قرار گرفت و درباره وضعیت این منطقه و امدادرسانی به افراد حادثه‌دیده توضیح داد.

پیرحسین کولیوند با تاکید بر حضور نیروهای جمعیت هلال‌احمر در کنار مردم افزود: برای اسکان اضطراری کسانی که منازل شان در سیل آسیب دیده و نمی‌توانند در آن‌ها سکونت داشته باشند اردوگاه‌هایی برپا شده و این عزیزان در این اردوگاه‌ها مستقر شده‌اند.

وی ادامه داد: گروه‌های جهادی با همراه نیروهای جمعیت مشغول امدادرسانی به مردم هستند و حادثه‌دیدگانی که در وضعیت خاص قرار دارند مانند زنان باردار توسط آمبولانس‌های جمعیت یا از طریق امداد هوایی به مکان‌های امن منتقل شده‌اند.

دو هزار میلیارد تومان تسهیلات با سود 4 درصد به کشاورزان مناطق سیل‌زده پرداخت می‌شود

در جلسه هیأت وزیران به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رییسی اعضای دولت با اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی لازم برای جبران خسارات ناشی از سیل به بخش‌های مسکونی، کشاورزی و تأسیسات زیربنایی در برخی استان‌های جنوبی کشور موافقت کردند.

با تصویب هیأت دولت، به ترتیب مبلغ 6081 میلیارد و 800 میلیون ریال، مبلغ 7123 میلیارد ریال، مبلغ 5639 میلیارد ریال و مبلغ 9151 میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای جبران خسارات وارده به بخش‌های مسکونی و تأسیسات زیربنایی ناشی از وقوع سیل دی ماه سال جاری در شهرستان‌های استان‌های فارس، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.

همچنین به‌منظور جبران خسارات ناشی از سیل و آب‌گرفتگی مناطق مسکونی شهرستان‌های استان‌های یاد شده، به ترتیب مبلغ 1545 میلیارد ریال، 1275 میلیارد و 900 میلیون ریال، 825 میلیارد ریال و 3930 میلیارد ریال تسهیلات بانکی (با سود 4 درصد روستایی و 5 درصد شهری) و بازپرداخت 15 ساله برای تسهیلات بازسازی (3 سال دوران مشارکت مدنی و 12 سال دوران فروش اقساطی)، بازپرداخت 5 ساله برای تسهیلات تعمیری و بازپرداخت 7 ساله برای تسهیلات معیشتی توسط بانک مرکزی با ضمانت زنجیره‌ای پرداخت می‌شود و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌های مربوطه موظفند ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را در مقاطع زمانی سه ماهه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کنند.

هیأت وزیران همچنین به‌منظور جبران خسارات به کشاورزان خسارت‌دیده ناشی از وقوع سیل و آب‌گرفتگی در برخی استان‌های کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، بوشهر و خراسان جنوبی، با امهال تسهیلات دریافتی کشاورزان آسیب‌دیده از سیل به مدت سه سال و به مبلغ 10 هزار میلیارد ریال و پرداخت تسهیلات بانکی به میزان 20 هزار میلیارد ریال با سود 4 درصد و بازپرداخت 15 ساله با ضمانت زنجیره‌ای موافقت کرد.

امدادرسانی هلال احمر به 17 هزار و 735 نفر متاثر از حادثه سیل در کشور  مهدی ولی‌پور رئیس سازمان امداد و نجات از 13 دی ماه امدادرسانی به 17 هزار و 735 نفر متاثر از حادثه سیل در کشور خبر داد و تشریح کرد: از این تعداد 2291 نفر در چادرهای هلال‌احمر اسکان اضطراری یافته‌اند. همچنین 69 نفر به نقاط امن و 4 نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.

او افزود: 153 خودرو محصور در برف یا سیل رهاسازی شدند و 157 منزل مسکونی نیز توسط امدادگران از آب تخلیه شدند.

ولی‌پور گفت: 28 استان کشور متاثر از بارش‌های اخیر بوده است که 14 استان دچار سیل و آب‌گرفتگی شده‌اند. این 14 استان شامل آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، قزوین، فارس، کرمان، کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، زنجان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان جنوبی، هرمزگان و یزد است.

او ادامه داد: تاکنون عملیات امدادرسانی به سیل زدگان در 76 شهرستان از استان‌های مذکور انجام شده که شامل 231 منطقه شهری، روستایی، عشایری و یا محورهای کوهستانی بوده‌است.

ولی‌پور تاکید کرد: امشب و فردا نیز عملیات امدادرسانی در 55 شهرستان در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان و خراسان جنوبی ادامه دارد.

رئیس سازمان امداد و نجات گفت: تا کنون 167 چادر، 1018 تخته موکت، 1488 پتو، 12517 کیلوگرم نایلون، 1042 ست بهداشتی و شست‌وشو، 286 بسته غذایی، 2755 کیلوگرم برنج، 2415 آب‌معدنی، 803 قوطی کنسروجات و 41 کیلوگرم خرما در میان آسیب‌دیدگان توزیع شده است.

امدادرسانی به حدود 12 هزار نفر با افزایش شمار مناطق متاثر از سیل و آبگرفتگی

دکتر پیرحسین کولیوند نیز در همان روزهای اولیه با اشاره به اینکه تا ساعت 13 دی‌ماه، 28 استان کشور، متاثر از برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی بودند، افزود: 66 شهرستان در 14 استان آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، قزوین، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، زنجان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان جنوبی، هرمزگان و یزد به خدمات امدادی نیازمند بودند و در این استان‌ها در مجموع به 11 هزار و 817 نفر امدادرسانی شده است.

وی گفت: 255 تیم امدادی شامل 1097 امدادگر و نجاتگر به متاثران از حوادث جوی در 37 شهر، 86 روستا، 9 منطقه عشایری و 24 محور کوهستانی خدمت‌رسانی کرده و علاوه بر اسکان اضطراری 2226 نفر (برپایی سه اردوگاه در چابهار با ظرفیت 500 نفر و در کنارک با ظرفیت 106 نفر)، به یک نفر خدمات درمان سرپایی ارائه کرده، 66 نفر را به مناطق امن و چهار نفر را نیز به مرکز درمانی منتقل کردند. همچنین سه هموطن در سیل‌وآبگرفتگی شهرستان‌های داراب، لامرد و بیرم جان خود را از دست دادند.

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: در عملیات امدادرسانی به متاثران از حوادث جوی در این مدت، از 46 واحد مسکونی تخلیه آب انجام و 141 خودرو نیز رهاسازی شد. همچنین 153 دستگاه چادر، 1018 تخته موکت، 1121 تخته پتو، 10 هزار و 679 کیلوگرم نایلون، 199 بسته غذایی، 2755 کیلوگرم برنج، 41 کیلوگرم خرما، 715 قوطی کنسروجات، 1042 ست شست‌وشو و 2415 بطری آب معدنی میان حادثه‌دیدگان توزیع شد.

به گفته کولیوند، امدادرسانی در 40 شهرستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان و خراسان جنوبی ادامه دارد.

نجات 12 شهروند از سیلاب استان فارس / امدادرسانی به 1939 نفر حادثه دیده به گفته حسین درویشی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان فارس در پی وقوع سیل در شهرستان های جنوبی استان و درخواست امدادرسانی فوری شبانه در پنج شهرستان لامرد، لار، گراش، مهر و اوز، نیروهای امدادی این جمعیت که از قبل در حالت آماده باش کامل قرار داشتند به مناطق درگیر سیل اعزام و نسبت به امداد رسانی اقدام کردند.

وی با بیان این که در پی طغیان رودخانه فصلی لامرد سه خودرو همراه با 9 سرنشین در سیل گرفتار شده بودند، افزود: نیروهای امدادی هلال احمر از دو شهرستان لامرد و مهر فورا به منطقه اعزام و پس از تلاش مستمر موفق به نجات جان هشت تن از هم استانی ها شدند که در این بین یکی از سرنشینان خودروهای گرفتار فوت شده بود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان فارس همچنین از نجات 6 خودرو گرفتار در سیلاب در شهرستان لامرد خبر داد و بیان کرد: در پی وقوع سیل در داراب نیز یکی از شهروندان این شهرستان جان خود را از دست داد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی نیروهای امدادی هلال احمر استان فارس در تمام شعب این جمعیت در حال امدادرسانی به حوادث مختلف سیل و آبگرفتگی هستند و این فعالیت ها تا پایان کامل امدادرسانی به هم استانی های عزیز ادامه خواهد یافت.

درویشی تصریح کرد: 17 شهرستان سپیدان، ارسنجان، ممسنی، قیر کارزین، رستم، شیراز، اقلید، فیروز آباد، لامرد، داراب، استهبان، جهرم، زرین دشت، فسا، لارستان، نی ریز و خرامه درگیر سیلاب و آبگرفتگی هستند و تاکنون به 490 خانوار و 1939 حادثه دیده امدادرسانی شده است. همچنین برای 27 نفر اسکان اضطراری فراهم شد و به 85 خودروی گرفتار در آبگرفتگی معابر امدادرسانی و 90 منزل نیز از سیل استان فارس متاثر که تخلیه آب از آن ها با موفقیت انجام شد همچنین در این ماموریت ها 392 نیروی هلال احمر و 82 خودروی عملیاتی به کار گرفته شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان فارس در خصوص اقلام توزیع شده در میان سیلزدگان گفت: 14 دستگاه چادر، 110 تخته پتو، 31 عدد موکت، 1271 کیلوگرم نایلون، 14 عدد والور، 12 بسته غذایی، 140 کیلوگرم برنج، 19 بسته چای، 46 کیلوگرم حبوبات، 64 کیلوگرم قند و شکر و 201 قوطی کنسرو در میان سیلزدگان توزیع شده است.

تخلیه اقلام امدادی در فرودگاه کنارک با حضور دکتر کولیوند

رئیس جمعیت هلال احمر در پانزدهم دی ماه با حضور در فرودگاه کنارک و مشاهده عملیات تخلیه اقلام امدادی از هواپیما گفت: 120تن موادغذایی، پتو و موکت ارسالی از هلال احمر با 3 فروند هواپیمای ارتش به مناطق سیل زده رسید و اقلام ارسالی شامل 20 هزار پتو، 10 هزار موکت، 23 هزار کنسروات، 1140 سبد غذایی 72 ساعته می باشد که توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر مستقر در منطقه بین آسیب دیدگان توزیع خواهد شد.

به گفته کولیوند تاکنون 13 شهرستان و 55 روستا در سطح استان دچار سیل و آبگرفتگی شده اند و جمعیت هلال احمر با تمام توان خود در حال امدادرسانی به آسیب دیدگان می باشد. اسکان اضطراری بیش از 13 هزار نفر در استان های سیل زده

پیرحسین کولیوندهمچنین 17 دی ماه گفت: به دنبال تغییرات جوی برف و کولاک و آبگرفتگی از 8 دی ماه تا صبح امروز 31 استان متاثر و 125 شهرستان در 21 استان نیازمند امدادرسانی شدند که شامل 62 شهر، 642 روستا، 35 منطقه عشایری و 75 محور کوهستانی بود.

وی افزود: در همین راستا به 65 هزار و 438 نفر امدادرسانی شد. در این مدت 10 نفر جان خود را از دست داده، 13 هزار و 253 نفر اسکان یافته و 124 نفر به منطقه امن و 15 نفر به مراکز درمانی منتقل شدند و 5 نفر خدمات سرپایی دریافت کردند.

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: همچنین 290 خودرو از برف رهاسازی و 570 خانه از آب تخلیه شدند. در عملیات های روزهای اخیر یک هزار و 210 تیم عملیاتی شامل 5 هزار و 394 نفر روز امدادگر و نجاتگر بکارگیری شدند. امدارسانی در 38 شهرستان استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس ادامه دارد.

اقلام مورد نیاز سیل‌زدگان در 5 استان کشور / اولویت اقلام زیستی است

وحید سلیمی رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر 19 دی ماه به تشریح مهم‌ترین نیازهای مردم سیل‌زده کشور پرداخت و با اشاره به اینکه هلال احمر در لحظات اولیه وقوع سیل در مناطق سیل‌زده حضور داشته و اقلام زیستی و امدادی مورد نیاز را توزیع کرده است، گفت: کارنامه جمعیت در توزیع اقلام مورد نیاز، درخشان بوده و موجب رضایت مردم شده است.

وی با تاکید براینکه در سیل اخیر مشکل تأمین اقلام را نداشتیم از برگزاری جلسه با نمایندگان سازمان‌ها، تشکل‌ها و مؤسسات خیریه خبر داد و گفت: مؤسسات مردم‌نهاد، همکار سازمان داوطلبان در مأموریت‌ها هستند و این جلسه با هدف هم‌افزایی بین تشکل‌های مردم‌نهاد و هلال احمر تشکیل شد تا کمک‌های مردمی به سمت تأمین نیازهای اصلی سیل‌زدگان هدایت شود.

او با تأکید بر اینکه اولویت اول، جمع‌آوری کمک‌های نقدی است تا اقلام به صورت متمرکز و با توجیه اقتصادی توسط هلال خریداری و در مناطق سیل‌زده توزیع شود، گفت: در خصوص اقلام غیر نقدی نیز از مؤسسات خیریه و سازمان‌های مردم نهاد خواستیم به سمت بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌های خصوصی بروند تا بتوانند به صورت انبوه اقلامی از قبیل بسته‌های غذایی، بهداشتی، نایلون، موکت و زیرانداز را خریداری کنند.

سلیمی با اشاره به اینکه آب شرب مناطق سیل‌زده اکنون وصل شده و از این نظر مشکلی وجود ندارد، گفت: اولویت بیشتر رفع نیازهای زیستی است تا بتوان یک فضای گرم و امن برای سیل‌زدگان تهیه کرد.

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از تداوم امدادرسانی به مردم پنج استان هرمزگان، جنوب کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی که درگیر سیل هستند خبر داد و اعلام کرد: بر اساس ساختار جمعیت هلال احمر سازمان داوطلبان به عنوان پشتیبان سازمان امداد و نجات در حوادث عمل می‌کند؛ بر همین اساس ما در حال تعریف ساختاری هستیم که از حداکثر ظرفیت مؤسسات و نهادهای خیریه و گروه‌های جهادی برای جذب کمک‌های مردمی استفاده کنیم. برای تحقق این هدف مرکز فرماندهی عملیات در سازمان داوطلبان ایجاد می‌شود.

امدادرسانی به 31 شهرستان سیل‌زده ادامه دارد

رئیس جمعیت هلال احمر بیستم دی ماه گفت: عوامل عملیاتی هلال احمر در این استان ها، به 88 هزار و 144 نفر امداد رسانی کردند و 21 هزار و 267 نفر را اسکان اضطراری دادند.

کولیوند با اشاره به اینکه 126 نفر توسط نجاتگران به مناطق امن منتقل شدند خاطرنشان کرد: علاوه بر این که در این حادثه 10 نفر جان خود را از دست دادند، 15 نفر به مرکز درمانی منتقل و پنج نفر به طور سرپایی مداوا شدند.

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: 6 هزار و 873 ام امدادگر و نجاتگر کادر و داوطلب در قالب یک هزار 531 تیم در این مدت مشغول امداد رسانی بودند که علاوه بر امداد رسانی، 3 هزار و 2 دستگاه چادر، 10 هزار و 11 تخته موکت، 29 هزار و 713 پتو، 39 هزار و 51 کیلو گرم نایلون بین نیازمندان توزیع شد.

کولیوند افزود: همچنین امدادگران و نجاتگران، 8 هزار و 499 بسته غذایی، 7 هزار و 116 کیلوگرم برنج، 19 هزار و 994 قوطی کنسرو، 5 هزار و 255 قرص نان، 27 هزار و 522 آب معدنی، 20 هزار و 58 کیلوگرم قند و شکر و 672 کیلوگرم را بین هموطنان گرفتار در این حوادث، توزیع کردند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امدادرسانی در 31 شهرستان، استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس همچنان ادامه دارد.

فصل دوم امدادرسانی به سیل زدگان آغاز شد

کولیوند با اشاره به این که بازتوانی روحی و روانی سیل زدگان و امدادگران از اولویت های جمعیت هلال احمر است، از آغاز فصل دوم امدادرسانی جمعیت هلال احمر به سیل زدگان خبر داد.

وی در جلسه شورای مدیران جمعیت هلال احمر در خصوص وقوع سیل در مناطق جنوبی کشور گفت: با توجه به اعلام هشدار در خصوص وقع سیل، جمعیت هلال احمر در آماده باش کامل قرار داشت و عملکرد خوبی نیز از خود نشان داد اما در جهت بهبود عملکرد باید به سمت آسیب شناسی حرکت کرد.

او افزود: یکی از ضروریات دیگر نیز آموزش به شهروندان است تا پس از وقوع سانحه به شکل مناسبی از اقلام زیستی استفاده کنند تا بار دیگر دچار سانحه نشوند.

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های اصلی ما شارژ انبارهای امدادی در استان های مختلف کشور است و امری ضروریست که در این خصوص نامه نگاری با ریاست جمهوری انجام و منتظر پاسخ از سوی سازمان مدیریت هستیم.

کولیوند ادامه داد: در سیل جنوب کشور یک همکاری، هماهنگی و هم افزایی بی نظیری رخ داد که کمک کرد تا امدادرسانی به بهترین شکل انجام شود. نقش ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این عرصه پررنگ بود و 4 فروند هواپیما در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دادند تا محموله های امدادی به مناطق مختلف کشور در سریع ترین زمان ممکن برسد.

اقدامات و دغدغه مدیران و روسای جمعیت هلال احمر در هنگام بروز هرگونه حوادث طبیعی و غیرطبیعی نجات جان و مال مردم عزیز کشور است و همچنین وقتی افراد آسیب دیده در سیلاب و طوفان ها خود را بی پناه و رنجور می بینند در این هنگام امدادگران جمعیت هلال احمر هستند که به یاری مردم آسیب دیده و بی پناه با آغوشی باز خود را میرسانند و پذیرایی دلهای خسته های آنان می شوند.

از: احسان صادقی ارمکی

برچسب‌ها