امید دنیای تشنه انرژی به مذاکرات احیای برجام
واشنگتن و ایران هر دو به طرح اتحادیه اروپا برای قرارداد اتمی برجام با هدف محدود شدن برنامه هستهای تهران در ازای برداشته شدن تحریمهای اقتصادی از جمله صادرات نفت خام، پاسخ دادهاند.
هنوز مشخص نیست آمریکا تا چه حد به این طرح تمایل دارد، اما اتحادیه اروپا اعلام کرده ایران در پاسخ خود بسیار منطقی عمل کردهاست.
این واقعیت که هر دو طرف به طور محرمانه و بدون اینکه چندان افکار عمومی را در جریان بگذارند پاسخ این طرح را دادهاند، نشانهای از پیشرفت پساز 18 ماه است.
یکی از دیگر نشانههای پیشرفت این مذاکرات اعزام وزیر دفاع رژیم صهیونیستی به آمریکا برای مذاکره در مورد این قرارداد است. رژیم صهیونیستی بهشدت با امضای این قرارداد مخالف است.
بسته شدن یک قرارداد اتمی موفق باعث میشود 500 هزار تا 1 میلیون بشکه در روز از نفت ایران وارد بازارهای بینالمللی شود، آنهم در شرایطی که بالا رفتن قیمت انرژی تورم را افزایش داده و قیمت نفت به 100 دلار در هر بشکه بازگشتهاست. ممنوعیت واردات نفت خام روسیه توسط اتحادیه اروپا از ماه دسامبر آغاز شده و کمبود انرژی در این قاره را تشدید خواهد کرد.
در همین حین، اعضای ائتلاف اوپک پلاس از دیدگاه عربستان در مورد کاهش احتمالی تولید حمایت کردهاند.
همه این اتفاقات در شرایطی رخ میدهد که جو بایدن، رییسجمهور آمریکا در آستانه انتخابات میاندورهای در ماه نوامبر قرار دارد. وی بهخاطر تلاش برای احیای قرارداد برجام بهشدت از سوی دموکراتها و جمهوریخواهان مورد انتقاد قرارگرفته است.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با تأیید پیشرفت مذاکرات برجام هشدار داد:«اختلافاتی وجود دارد و هنوز به توافق نرسیدهایم».