دوشنبه 1 بهمن 1403

انتقاد صریح بانوان تأثیرگذار جهان از موانع حضور اجتماعی زنان و سیاه‌نمایی علیه ایران

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
انتقاد صریح بانوان تأثیرگذار جهان از موانع حضور اجتماعی زنان و سیاه‌نمایی علیه ایران

در نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تأثیرگذار، از سیاه‌نمایی علیه ایران در کشورهای مختف و همچنین موانع حضور اجتماعی و قدرت‌یابی زنان در عرصه‌های مختلف انتقاد شد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تأثیرگذار امروز پنجشنبه 29 دی با حضور نمایندگان زن بیش از 90 کشور و همچنین سخنرانی انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری و جمیله سادات علم‌الهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در این کنگره بین المللی 300 میهمان خارجی از بانوان تأثیرگذار از چین، استرلیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون، صربستان، ارمنستان، سوئد، بلغارستان، قرقیزستان، الجزایر، افریقای جنوبی، لبنان، سوریه، روسیه و... حضور دارند. میهمانان حاضر مقامات زن کشورهای مختلف اعم از وزرا، معاونان رئیس جمهور و نمایندگان مجلس به ایران هستند تا دور از هر نوع سانسور رسانه‌ای و افکت‌های غربی، صدای زنان ایرانی را شنیده و از وضعیت زنان در کشورهای خود بگویند.

نماینده زنان فیلیپین: تاب‌آوری زنان را افزایش دهیم

ملینا دوبینا، نماینده فیلیپین در نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تأثیرگذار است که طی سخنانی، بر ضرورت توانمندی زنان و دختران مسلمان در سطح جهان تأکید کرد و گفت: باید به سراسر دنیا و مناطق مختلف مسلمان‌نشین برویم و دختران جوان را توانمند کنیم.

او خاطرنشان کرد: بانوان برجسته به قدری قدرتمند هستند که می‌توانند به جایگاه بالایی برسند و سنت ما نمی‌تواند برخی از این تجددها را تحمل کند.

او ادامه داد: از همه زنان توانمند می‌خواهم به زنان مختلف از جمله مسلمانان، آموزش دهند تا بی‌سوادی را ریشه‌کن کنیم. در عین حال باید به تبعیض علیه زنان پایان دهیم و معیشت مناسب برای همه را فراهم کنیم.

خزعلی: بانوان ایران اجازه از بین بردن ارزش‌های والای خود را به دشمن نمی‌دهند

نماینده زنان فیلیپین تصریح کرد: چندین سال برنامه سرمایه گذاری داشتیم و نمی‌توانیم مدام از دولت‌ها درخواست کمک کنیم. بنابراین باید تاب‌آوری را در زنان ایجاد کنیم و به آنها آموزش دهیم.

او با اشاره به توانمندی زنان ایرانی و فیلیپینی اظهار داشت: این افراد باید توانمندتر شوند چراکه فمنیست و نژادگرایی هنوز وجود دارد و مایه افتخار من است که جزئی از زنان تأثیرگذار هستم و خدا را سپاسگزارم که در ایران حضور دارم.

نماینده زنان افعانستان: توسعه بدون مشارکت زنان ممکن نیست

در ادامه این نشست مریم رضایی، عضو هیأت مدیره زنان تجارت در کابل، اظهار داشت: برای من مایه افتخار است که در این کنگره و در ایران حضور دارم.

این فعال زنان افعانستانی با اشاره به وضعیت زنان کشور خود، ادامه داد: طالبان مقررات سختگیرانه‌ای برای زنان وضع کرده که موجب کاهش حضور زنان در بخش‌های مختلف خواهد شد.

او تأکید کرد: توسعه در تحول همه جوامع عامل بنیادین است و این امر بدون مشارکت زنان ممکن نیست.

خزعلی: توجه به بانوان را در نهادهای دولتی افزایش دادیم

نماینده زنان کنگو: همفکری زنان تأثیرگذار در ایران، امیدبخش است

همچنین زاهده رامشی، نماینده زنان کنگو، نیز این کشور را دومین کشور پرجمعیت آفریقا برشمرد و گفت: ناپایداری کشور ما ناشی از جنگ و بحران‌های اقتصادی است.

نماینده کنگو تأکید کرد: ما می‌خواهیم به زنان آموزش دهیم که کسب درآمد کنند و با آرامش زندگی کنند چراکه مشکلات ناشی از جنگ از جمله تجاوز به زنان در این کشور باورکردنی نیست و خوشحالم که زنان تأثیرگذار در ایران حضور دارند و با یکدیگر همفکری می‌کنند و این مایه خوشحالی است.

او ضمن ابراز تأسف از جلوگیری مردان از پیشرفت زنان اظهار داشت: ما زنان، به دنبال راه‌هایی برای بهداشت و سلامت هستیم چون غذا و داروی کافی در کشور ما وجود ندارد.

تأکید نماینده زنان تایلند بر ادامه همکاری با ایران

منا لی، نماینده زنان تایلند، نیز در اظهارات کوتاهی تأکید کرد: در دیداری که با بانوی اول ایران داشتیم، درباره نقش زنان صحبت کردیم.

ادا ادامه داد: ما در این دوره نیاز به افزایش حضور زنان داریم و مایلم به حضور و ادامه همکاری با ایران تأکید کنم.

ارائه راه‌حل مسائل حوزه زنان و خانواده در "دانشنامه فاطمی"

زنان ایرانی الگوی تحصیل مسلمانان چین هستند

پن‌جی آوی، نماینده زنان چین، نیز ضمن تشکر از ایران برای دعوت در این مراسم و ابراز خوشحالی از حضور در ایران گفت: من در چین زبان عربی تدریس می‌کنم.

نماینده چین ادامه داد: ایران یک کشور اسلامی است و ما در چین نیاز به تجربه ایرانی‌ها در حوزه تحصیل زنان داریم.

او به توانایی‌های زنان کشور خود اشاره کرد و گفت: زنان چینی توانستند جایگاه خود را در خانه و جامعه افزایش دهند و برابری جنسیتی در خانواده‌های این کشور افزایش داده شد. البته بسیاری از زنان چینی صرفاً خانه‌دار و بخشی نیز در جامعه فعال هستند، با این حال زنان چینی به حقوق برابر با مردان رسیده‌اند.

نماینده کارآفرینان چین: منتظر حضور ایرانی‌ها در پکن هستیم

شیاوی، نماینده کارآفرینان چین، که هدایت 16 شرکت بین‌المللی را بر عهده دارد سخنران دیگر این مراسم بود.

شیاوی اظهار داشت: ما در زمینه علمی، آموزشی، فرهنگی، بهداشتی و آرایشی فعال هستیم و در چین زنان در هر رده سنی به مشکلات فائق آمدند و به سرکار رفته‌اند و می‌توانند خانواده‌های خود را حمایت کنند.

او تصریح کرد: برای تعمیق روابط منتظر حضور میزبانان مراسم در پکن هستیم.

خشونت علیه زنان یک پدیده اجتماعی آشکار است

آراندیا انصاری، نماینده زنان هند، گفت: من جامعه‌شناسی تدریس می‌کنم و تخصص من مطالعات جنسیتی است؛ چیزی که ما را اینجا جمع کرده، خشونت علیه زنان است که یک پدیده اجتماعی واضح است.

این مهمان کنفرانس زنان تأثیرگذار گفت: زنانی که در کشمکش‌ها هستند، بیشترین قربانی‌های خشونت هستند. با این وجود، راه حل ایران در این زمینه را بسیار می‌پسندم.

او تأکید کرد: امروز در نمایشگاه، زنانی را دیدیم که در حوزه علمی، فناوری و ریاضیات فعال بودند. چیزی که برای من مهم است این است که این جلسات باید منجر به تحول اجتماعی شود.

او با بیان اینکه زنان مسلمان در سطح جهانی مورد تبعیض هستند، خاطرنشان کرد: باید نیرویی از سوی وزارتخانه‌ها و ادارات مختلف ایجاد شود که مسائل زنان را در سیاست‌ها آورده و راه‌حل‌هایی که زنان دارند را مورد استفاده قرار دهند. باید نمودار کلی برای ده سال آینده ترسیم‌کنیم.

انتقاد فعال آرژانتینی از سیاه‌نمایی غرب علیه ایران

مریم، نماینده زنان آرژانتین، نیز در سخنرانی خود در نخستین کنگره بین‌المللی زنان تأثیرگذار اظهار داشت: در آرژانتین مشکل پیدا کردن گوشت حلال داریم. در عین حال مرجعی نداریم که زن بتواند به یک پزشک مراجعه کند، زیرا اگر به نزد پزشک نامسلمان برود می‌گوید باید حجابت را برداری.

او تصریح کرد: در کشور ما هیچ ورزشگاهی برای زنان باحجاب نداریم.

همچنین ادامه داد: اخیراً اظهارات ضد ایرانی و به نوعی توطئه‌ها علیه ایران شکل می‌گیرد و هر روز یک خبر دروغ منتشر می‌شود‌.

حضور ونزوئلا در جنگ رسانه‌ای

ماریا بارتو از ونزوئلا در سخنرانی خود اظهار داشت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که همانند شما با امپریالیسم مبارزه می‌کند. ما تحت تحریم هستیم و همانند شما علیه جنگ رسانه‌ای مبارزه می‌کنیم.

او ادامه داد: در این کنگره می‌توانیم شبکه واقعی از زنان داشته باشیم که علیه تحریم‌ها مبارزه می‌کنند. درواقع باید با جنگ ترکیبی مبارزه کنیم‌که شامل جنگ رسانه‌ای هم می‌شود.

نماینده زنان ونزوئلا خاطرنشان کرد: اگر در جنگ علیه امپریالیسم موفق شویم، می‌توانیم در یک دنیای صلح‌آمیز زندگی کنیم.

توانمندسازی جوانان دانمارک با الگوگیری از جمهوری اسلامی ایران

نماینده زنان دانمارک نیز در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: ما باید دختران و جوانان خود را توانمندسازی کنیم. در حال حاضر حدود 45 هزار زن و دختر و پسر جوان در دانمارک داریم که آموزش لازم را ندیده‌اند و یا سر کار نیستند.

او ادامه داد: گروهی از جوانان کشور ما می‌توانند به کشور خود خدمت کنند و به اهداف تعیین‌شده برسند. راه های زیادی وجود دارد که این جوانان را تشویق کنیم و انگیزه بدهیم. دوست دارم بدانم ایران در این زمینه چه کارهایی انجام داده است.

نماینده زنان دانمارک تصریح کرد: همه هدف‌های ما در زندگی بر اساس موضوعات سطحی هستند. خیلی خوب است بدانیم که ایران چه می‌کند که جوانانش به سمت آموزش جذب می‌شوند و به جامعه و خانواده کمک می‌کنند.

او یادآوری کرد: وقتی جوانان را توانمند می‌کنید که اهداف عالی داشته باشند آنها انگیزه بیشتر خواهند داشت. ما در کشور خود جوانان زیادی داریم که رؤیاهای خود را کنار گذاشتند؛ چراکه اهداف سطحی دارند. خیلی خوب است که تجربه ایران را در زمینه جوانان بدانیم.

مشارکت بین‌المللی زنان در فناوری

سودابه داوران، استاد دانشگاه ترکیه، نیز در همایش زنان تأثیرگذار، خود را یک زن کارآفرین و استاد معرفی کرد که سال‌های زیادی در سطح ملی و فراملی فعالیت داشته است.

او ابراز عقیده کرد: عزت ملی ما از طریق ورود محصولات با کیفیت ایرانی در سطح بین‌المللی محقق خواهد شد.

این استاد دانشگاه ترکیه خاطرنشان کرد: بزرگترین موضوع در عصر جدید خلاقیت است و تمام مظاهر فرهنگ حاصل مشارکت ذهن های خلاق است‌.

او با بیان اینکه حضور زنان در شرایط برابر در فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه اهمیت زیادی دارد، ادامه داد: باید مشارکت بین‌المللی زنان در فناوری و تولید افزایش پیدا کند.

استاد دانشگاه ترکیه خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که دفتری برای فناوری‌های علمی و فناوری بانوان مسلمان در کشورهای مختلف داشته باشیم‌.