جمعه 28 دی 1403

«انگیزه‌ترامپ‌کشی» علیرضا قزوه در صف انتشار / رونمایی از کتاب «گزیده شعر فلسطین» + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
«انگیزه‌ترامپ‌کشی» علیرضا قزوه در صف انتشار / رونمایی از کتاب «گزیده شعر فلسطین» + فیلم

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این برنامه که با حضور فرزندان شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی، زینب سلیمانی و رضا سلیمانی، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علیرضا قزوه، محمدکاظم کاظمی، علی‌محمد مؤدب، محمدمهدی خانمحمدی، حسین مؤدب، سیدمحمدمهدی شفیعی و جمعی از شاعران در بنیاد فرهنگی رودکی برگزار شد، برگزیدگان کنگره...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این برنامه که با حضور فرزندان شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی، زینب سلیمانی و رضا سلیمانی، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علیرضا قزوه، محمدکاظم کاظمی، علی‌محمد مؤدب، محمدمهدی خانمحمدی، حسین مؤدب، سیدمحمدمهدی شفیعی و جمعی از شاعران در بنیاد فرهنگی رودکی برگزار شد، برگزیدگان کنگره ملی «شهید القدس» معرفی و از آنها تقدیر به عمل آمد.

شعر فلسطین در زبان و ادبیات فارسی سابقه دیرینه‌ای دارد

در این برنامه محمدکاظم کاظمی شاعر و دبیر علمی کنگره ملی شهید القدس گفت: شعر فلسطین در ادبیات فارسی سابقه دیرینی دارد. سابقه شعر درباره فلسطین به تاریخ پر آشوب و پر ماجرای فلسطین برمی‌گردد و این شعر‌ها از آغازین روز‌های تهاجم اسرائیل به کشور و ملت فلسطین، توسط شاعران فارسی‌زبان نوشته و منتشر شده است.

وی افزود: شاعران فارسی‌زبان از آغاز این تجاوز‌ها و تعدی‌ها احساس مسئولیت کردند و وارد میدان شدند. با پیروزی انقلاب اسلامی به خاطر ماهیت ارزشی که انقلاب داشت، این جریان بسیار پررنگ‌تر شد و شعر‌ها با موضوع فلسطین با کمیت و کیفیت بیشتری نوشته شدند. کتاب‌هایی مثل «زیتون و سنگ» یا کتاب «از خیبر جنوب» که آقای قزوه با موضوع شعر‌های فلسطین در شعر فارسی گردآوری و منتشر کردند، تنها چند عنوان از آن شعر‌ها و کتاب‌هاست. وی بیان داشت: در سال اخیر با موج جدیدی که در غزه شکل گرفت، شعر‌های بسیار دیگری هم سروده شدند. به خصوص با مظلومیت غزه و سیل شعر‌های تازه، لازم بود که شعر‌های فلسطین در قالب کتاب تجدید چاپ شوند. چنین بود که مکتب حاج قاسم اقدام به برگزاری این کنگره و تدوین این مجموعه کرد.

تلاش کردیم بهترین شعر‌ها درباره فلسطین را جمع کنیم

دبیر علمی کنگره شهید القدس ادامه داد: کتاب گزیده شعر فلسطین با کوشش حسین مؤدب و سیدمحمدمهدی شفیعی گردآوری شده و بنده در نقش ویرستار و گزینش‌گر نهایی در تدوین این کتاب نقش داشته‌ام. درواقع شعر‌های این کتاب هم گزیده شعر فلسطین است، هم شعر‌های برگزیده کنگره شهید القدس که این شعر‌ها در یک فصل مستقل در کتاب منتشر شدند. قصد ما این بود هرچه شعر خوب درباره فلسطین در حوزه زبان فارسی بود، جمع کنیم. شعر‌های بسیاری گرد آمد و از بین آنها بهترین شعر‌ها گزینش شدند. کاظمی درباره استقبال شاعران از این کنگره گفت: بعد از انتشار فراخوان جمع وسیعی از شاعران در آن شرکت کردند و شعر‌های به کنگره بسیاری آمد. وقتی که این شعر‌ها با بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که شاعران جوان پیشرفت خوبی داشته‌اند. شعر‌ها هم از لحاظ کمیت و هم کیفیت بسیار قابل توجه بود. یعنی وقتی شعر‌هایی را که کتاب هستند می‌بینیم، تعداد قابل توجهی از آنها از شاعرانی است که در یکی دو دهه اخیر بالیده‌اند. از کتاب‌های قبل هم شعر‌هایی گزینه شده است ولی تعدادشان خیلی زیاد نیست. یعنی بیشتر شعر‌های این کتاب، حاصل شعر شاعران جوان در سال‌های اخیر است. این به خاطر این بود که ما در سال‌های اخیر شاهد یک موج قوی، هم از نظر کیفیت ادبی و هم از جهت کمیت، بودیم. این شاعر افزود: ما در هر دوره که می‌بینیم شعر جوان از شعر پیشکسوت بهتر است، باید امیدوار باشیم و بدانیم که جریان شعر رو به پیشرفت است. ما در جریان گرداوری این کتاب و همچنین در بررسی شعر‌های کنگره، این پیشرفت را احساس کردیم. کاظمی ادامه داد: آثاری که به دبیرخانه کنگره رسید، ابتدا به وسیله داوران در مرحله اول داوری شدند. آقای قزوه، آقای اسفندقه، آقای مؤدب، آقای سیار 7 آقای خانمحمدی و سیدمحمدمهدی شفیعی در دو مرحله داوری آثار را انجام دادند و بعد شعر‌های انتخابی، در نشستی حضوری دوباره بازخوانی شدند و در نهایت برگزیدگان این کنگره شناخته شدند.