اینستاگرام صفحه فلسطینی با 6 میلیون دنبالکننده را بست
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، از زمان عملیات جنبش مقاومت حماس علیه رژیم صهیونیستی صفحه های مربوط به فلسطین در فضای مجازی با مشکل رو به رو می شوند، یکی از موارد اخیر آن بسته شدن صفحه خبری فلسطین در اینستاگرام است.
حساب کاربری eye on Palestine در اینستاگرام برای پوشش وقایع غزه و اخبار و ویدئوهای روزانه مربوط به فلسطینی ها تاسیس شد و 6میلیون کاربر داشت. اکنون با یک سرچ ساده در مورد این صفحه متوجه شدیم که اینستاگرام آن را پاک کرده است:
اکنون هنگام کلیک روی لینک اول به دست آمده با این پیغام مواجه می شویم:
فعالیت این صفحه به سال ها قبل باز میگردد و مشکل به وجود آمده برای آن سابقه قبلی نیز دارد، در 27 مهر 1401 هم اینستاگرام اعلام کرد که این صفحه را تعلیق کرده است. این صفحه در آن زمان 3میلیون دنبال کننده داشت.
این اولین بار نیست که رسانههای اجتماعی صدای فلسطینیها را سانسور میکنند. گزارش مستقلی که یک سال پس از جنگ اسرائیل در غزه در سال 2021 توسط متا علنی شد، به این رویه اذعان کرده بود. متا در ماه می 2021(اردیبهشت1400) به سانسور و سوگیری در جریان حمله اسرائیل به غزه که منجر به کشته شدن 256 فلسطینی از جمله 66 کودک شد، محکوم شد. با وجود این باز هم شاهد سانسور صفحات مربوط به فلسطین توسط این شرکت بوده ایم.
پیش از این نیز به دنبال فشارهای اتحادیه اروپا شبکه های مجازی اقدامات محدود سازی علیه صفحات و گروه های مربوط به فلسطین را انجام داده بودند.
در این راستا متا اعلام کرد اقداماتی از جمله حذف محتوای حمایت از حماس در پلتفرمهای خود را انجام می دهد. این پلتفرم اعلام کرده «بیش از 795هزار محتوای عبری یا عربی را حذف یا به عنوان مزاحم علامت گذاری کرده است.»
یوتیوب نیز به عنوان یک پلتفرم بزرگ که با محدودیتهای اتحادیه اروپا در رابطه با وقایع سرزمینهای اشغالی روبرو شد اعلام کرد: «ما دهها هزار ویدئوی مضر را حذف کردهایم و صدها کانال را بستهایم.»
ضرب العجل 24 ساعته این اتحادیه به ایلان ماسک باعث شد تا شبکه رسانه اجتماعی ایکس نیز اعلام کند که حساب های مرتبط با حماس را حذف کرده است.
دستورالعمل های گوگل نیز تلگرام را مجبور کرد تا تعدادی از کانال های مرتبط با حماس را از دسترس خارج کند. این درحالیست که گوگل و اپل به درخواست اسرائیل در سرویس نقشه خود ارائه ترافیک آنلاین در سرزمین های اشغالی و غزه را متوقف کردند.
در میان این همه سانسور 48 سازمان در این ماه بیانیهای صادر کردند و از شرکتهای فناوری خواستند به حقوق فلسطین در طول اتفاقات جاری احترام بگذارند: «ما نگران سانسور قابل توجه و نامتناسب صداهای فلسطینی از طریق حذف محتوا و پنهان کردن هشتگها، در میان سایر موارد نقض حقوق آنها هستیم. این محدودیتها در مورد فعالان، جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر تهدیدی جدی برای آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات، آزادی تجمع و مشارکت سیاسی است.»
پایان پیام /