اینکه رئیسی میخواهد کشور را از دست دزدان نجات دهد شعار است!/ موسوی لاری: اصلاحطلبان از قدرت دور هستند
حسین مرعشی که به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری ستاد انتخاباتی جهانگیری منصوب شده، سال 94 با بی ادبی و توهین به هموطنانمان، مردم شهرستان ها را «عقب مانده سیاسی»! نامید.
سرویس سیاست مشرق - سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در 28 خرداد 1400 همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در ستون «صندوقچه انتخابات» به بررسی روزانه اخبار و حواشی انتخاباتی و رصد رسانههای داخلی و بررسی رسانههای معاند میپردازیم.
********
اینکه رئیسیمیخواهد کشور را از دست دزدان نجات دهد، صرفا شعار است!
«رحمان قهرمانپور» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با سایت جماران گفت:«باید میان پیام و شعار تمایز قائل شد. کاندیداها ممکن است پیام داشته باشند یا اینکه شعار دهند. به عنوان مثال آقای رئیسی که می گوید می خواهد با فساد مبارزه کند، پیام می دهد. اما وقتی می گوید قصد دارد کشور را از دست دزدان نجات دهد، این شعار است».
این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش دیگری از این مصاحبهبا بیان اینکه اصطلاحات و کلیدواژه هایی که از سوی داوطلبین به کار می رود بدین خاطر است تا آنها خود را از سایرین متمایز کنند، گفت:«قاعده ای در کمپین های انتخاباتی دنیا وجود دارد که کاندیدا باید خود را معترض به وضع موجود نشان دهد. البته بعضی از کاندیداهایی که جزو دولت مستقر هستند، همچون آقای جهانگیری، برای حفظ شانس خود باید از وضع موجود دفاع کنند».
موسوی لاری: اصلاح طلبان از قدرت دور هستند
«عبدالواحد موسوی لاری» وزیر کشور دولت اصلاحات و نایب رئیس مستعفی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در مصاحبه با سایت خبرآنلاین گفت:«بنده علاقهمندم با مردم آشتی کنیم. همه گروهها و کنشگران سیاسی نیز باید این مسئله را به خوبی درک کنند چه اصولگرا و چه اصلاحطلب. اما اصلاحطلبان به این دلیل که از قدرت دور هستند نه دولت در اختیارشان است نه قوه مقننه و قوه قضاییه نه تریبونهای نمازجمعه و صداوسیما، از این رو اصلاحطلبان میتوانند با مردم راحت تر گفت و گو کنند تا آنهایی که بخشی از این ماجرا هستند. به هر حال آقای رئیس قوه مقننه (قالیباف) نمیتواند بگوید کارهای نیست. در حالی که تصمیم گیر است. یک سال است روی کار آمده و باید بگوید چه گلی بر سر مردم زده است؟».
موسوی لاری در بخش دیگری از این مصاحبه گفت:«بدنه اصلاحطلبان، خواهان انتخابات آزاد رقابتی هستند حرفشان این است که متولیان امر اعم از اجرا اجازه بدهند کاندیداها با گرایشات مختلف بیایند تا میدان انتخاب مردم باز باشد».
ملت یادتان هست مرعشی مردم شهرستان ها را «عقب مانده سیاسی»! نامید؟
«حسین مرعشی» در مورد آخرین فعالیتهای انتخاباتی ستاد اسحاق جهانگیری گفت:«من رئیس شورای سیاستگذاری ستاد انتخاباتی آقای جهانگیری شدم».
مرعشی افزود:«آقای رضا ویسه نیز معاون اجرایی این ستاد شد».
فاطمه پهلوانی، محمدرضا جلاییپور، حسین مرعشی، شهیندخت ملاوردی، محمد نعیمیپور، سیدرضا نوروز زاده و رضا ویسه از طرف اسحاق جهانگیری داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری به عنوان هفت عضو «شورای سیاستگذاری» ستاد انتخاباتی انتخاب شدند.
لازم به ذکر است که در اسفند 94 وقتی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس در تهران پیروز شدند و در برخی شهرستان ها شکست خورند، مرعشی با بی ادبی و توهین به هموطنانمان، مردم شهرستان ها را «عقب مانده سیاسی»! نامید.
گفتنی است «محمدرضا جلایی پور» از اعضای ستاد انتخاباتی جهانگیری محکوم امنیتی فتنه 88 است. محمدرضا جلایی پور نقش جمعآوری سرباز خیابانی برای پروژههای فتنه سازی را بر عهده داشته است. سوابق جلایی پور در زمینه آموزشهای خارج از کشور او بعد از خروج از کشور - پس از فتنه 88 تا سال 92- با هدف نفوذ و تاثیرگذاری در ساختار سیاسی موجود است.
جهانگیری همان دولتمردی است که اصلاح طلبان در بهار 97 تصویر او را در لباس «سوپرمن» در صفحات اول روزنامه های خود منتشر کردند. اما دلار 4200 تومانی که در افکار عمومی به «دلار جهانگیری» مشهور شد، خسارت های بسیار زیادی به کشور وارد کرد و به اذعان حامیان دولت، منجر به ازدسترفتن 25 تا 30 میلیارد دلار و حدود 70 تا 80 تن طلا شد.
لازم به ذکر است که «مهدی جهانگیری» - برادر معاون اول دولت روحانی - به جرم قاچاق حرفه ای ارز به مبلغ 607 هزار و صد یورو، 108 هزار دلار به دو سال حبس، ضبط ارز و جزای نقدی چهار برابر بهای ریالی ارز قاچاق شده محکوم شد. وی در پرونده دیگری به جرم تحصیل مال نامشروع به مبلغ بیش از 456 میلیارد و 216 میلیون و 750 هزار ریال به تحمل دو سال حبس و رد مال محکوم شد.
تا زمان اعلام صلاحیتها، هیچ انتصابی در ستاد رئیسی انجام نمی شود
یک منبع نزدیک به آیتالله رئیسی در گفتگو با مهر با اشاره به انتشار خبری مبنی بر انتصاب «علی نیکزاد» به عنوان هماهنگ کننده ستادهای مردمی آیتالله سید ابراهیم رئیسی گفت:«این خبر را برخی رسانهها در فضای مجازی با استناد به متن حکم آقای نیکزاد در انتخاب قبلی ریاستجمهوری در سال 96 منتشر و مطابق آن مأموریتهایی را در انتخابات سال 1400 برای او پیشبینی کردند».
به گفته این منبع مطلع، آقای رئیسی به هواداران و حامیان خود تاکید داشته که تا زمان اعلام صلاحیتها از جانب شورای نگهبان و آغاز تبلیغات انتخاباتی، هیچ انتصاب و فعالیتی در قالب ستادها انجام نپذیرد.
به گزارش مهر، سید ابراهیم رئیسی به هنگام ثبتنام در وزارت کشور اعلام کرده بود که تصمیمی بر راهاندازی ستادهای مرسوم انتخاباتی ندارد.
لازم به ذکر است که آیتالله سید ابراهیم رئیسی در روزهای گذشته از رسانه ملی خواست که با توجه به اعلام داوطلبی در انتخابات ریاست جمهوری، اخبار جلسات کاری که با حضور وی تشکیل میشود، پخش نشود تا در استفاده داوطلبان از رسانه ملی تبعیضی رخ ندهد.
بر اساس مقررات، پوشش کاری روسای سه قوه حتی در زمان نامزدی در انتخابات منعی ندارد اما رئیس قوه قضائیه از استفاده از این پوشش معمول، خودداری کرده است.
ضرغامی: آمده ام تا بمانم
«عزت الله ضرغامی» رئیس اسبق صداوسیما و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا به نفع ابراهیم رئیسی؛ دیگر داوطلب انتخابات ریاست جمهوری از صحنه رقابت ها کناره گیری خواهد کرد؟ اظهار کرد: ضرغامی آمده است تا بماند و دیگران خود را با ضرغامی باید تطبیق دهند».
ضرغامی همچنین در توئیتی نوشت:«بیاینه ثبتنام من میگوید همه چیز بین بخش مهمی از صاحبان قدرت تقسیم شده است، حتی فساد! تجربه ام میگوید، آدم ها هر چه سالمتر، بیپناهتر! دولت آینده پناه شایستگان بی ادعا و بی تریبون خواهد بود. راهی جز زیر میز زدن نمانده است».
باید نظرسنجیهای ملی کاندیدای نهایی اصلاحطلبان را مشخص کند
«مصطفی کواکبیان» نماینده مجلس دهم و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به این سوال که با توجه به عملکرد ضعیف دولت، آیا آقای جهانگیری شانسی برای پیروزی در انتخابات خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد:«برای پاسخ به این سوال کمی زود است. چرا که اولا باید شورای نگهبان نتایج صلاحیت ها را اعلام کند و پس از آن نیز مناظرات شکل بگیرد که تاثیر بسزایی در رای مردم دارد و تازه بعد از آن مردم هستند که باید رای بدهند. بنابراین مشخص نیست که مردم در نهایت چه تصمیمی میگیرند و انیطور نیست که مردم به دلیل گلهمندی از دولت با قطعیت به جهانگیری رای ندهند».
کواکبیان در ادامه گفت:«از 14 نفری که جبهه اصلاحات ایران معرفی کرده تنها 9 نفر در عرصه رقابتها باقی ماندهاند و الان به طور طبیعی همه این 9 نفر کاندیداهای اولیه جبهه اصلاحات هستند اما تصمیمیکه در جلسه اخیر جبهه اصلاحات گرفته شد این بود که در نهایت باید نظرسنجیهای ملی کاندیدای نهایی اصلاحطلبان را مشخص کند و نمیشود با رایگیری در جبهه اصلاحات و بدون در نظر گرفتن نظر مردم اقدام به معرفی گزینه نهایی اصلاحطلبان کنیم».
رایزنی برای لیست واحد شورای شهر ادامه دارد
در راستای ارتقای زمینههای وحدت و همگرایی بین نیروهای ارزشی و انقلابی، نمایندگان شورای وحدت و شورای ائتلاف صبح سه شنبه در محل دفتر مرکزی جامعه روحانیت مبارز جلسه مشترکی برگزار کردند.
در این نشست که آقایان چمران و سروری از اعضای شورای مرکزی شورای ائتلاف و حجت الاسلام والمسلمین موسی پور مسئول امور اجرایی انتخابات شوراها و متکی سخنگوی شورای وحدت حضور داشتند، در خصوص راهکارهای نزدیک شدن اقدامات عملیاتی برای برگزاری دو انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا در روز 28 خرداد بحث و بررسی به عمل آمد.
منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت در خصوص دیگر مفاد جلسه و مباحث مطرح شده گفت:«در این جلسه مشترک، طرفین با اشاره به لزوم تقویت وحدت و همگرایی در آستانه انتخابات، بر حمایت همه جانبه و مشترک از کاندیداتوری جناب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کردند و همچنین برای ارائه لیست واحد و مشترک برای شورای شهر تهران مقرر شد پیشنهادات مطرح شده در سریع ترین زمان بررسی و نتیجه نهایی برای عموم شهروندان عزیز تهرانی اعلام گردد».
احتمالا جلیلی و محمد به نفع رئیسی انصراف می دهند
«حسین کنعانی مقدم» در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:«در جریان اصولگرایی بر روی سید ابراهیم رئیسی به اجماع خواهند رسید و اگر این اتفاق نیفتد انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد».
کنعانی مقدم افزود:«انتخابات امسال رقابت بین حامیان دولت روحانی و اصولگرایان است و در واقع میشود گفت که رقابت بین رئیسی و لاریجانی است و سایر افراد یار کمکی و پوششی هستند که برای مناظرهها حضور خواهند داشت... جلیلی و محمد به نفع رئیسی کنار خواهند رفت».