با قرارداد نیمکتنشین فوتبال تیم ووشو میبندند / فدراسیون ووشو: پول اعزام تیم ملی جوانان را نداریم
دبیرکل فدراسیون ووشو با اشاره به اینکه تا به امروز حدود 10 درصد از بودجه مصوب فدراسیون ووشو در سال 1401 از سوی وزارت ورزش و جوانان پرداخت شده است، گفت: با تداوم این وضعیت، اعزام تیم ملی ووشو جوانان به مسابقات جهانی در آذر ماه با هالهای از ابهام روبرو بوده و شاید قادر به اعزام تیم نباشیم.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از فارس، ووشو که مرکب از دو کلمه "وو" و "شو" به معنی هنر رزم می باشد، ورزش رزمی ملی کشور است که در آن انواع مختلف حرکات برای سلامتی جسم و روح و دفاع شخصی در نظر گرفته شده است.
امروزه در قالب 20 سبک و در سی و یک استان فعال است و طی کمتر از 2 دهه از آغاز فعالیت خود به عنوان فدراسیون مستقل علاقهمندان بسیاری را به خود جذب کرده و مسابقات بینالمللی مختلف به ویژه ادوار اخیر بازیهای آسیایی قهرمانان ایرانی عناوین برتر را تصاحب کردهاند. همزمان با هفته تربیتبدنی، خبرگزاری فارس گفتگویی را با علیرضا بهرمن دبیرکل فدراسیون ووشو ترتیب داد تا آخرین مسائل و موضوعات مرتبط با این رشته رزمی آسیای شرقی در ایران مورد بررسی قرار گیرد.
ووشو با یک درگیری بر سر زبانها افتاد
فارس: طی ماههای اخیر نام ووشو و این فدراسیون با اتفاقی که در حاشیه مسابقه انتخابی تیم ملی افتاد و حضور در این درگیری، بیش از پیش شنیده شد، کوتاه در مورد نتیجه این مسئله توضیح بدید. بهرمن: خدا رو شکر این مسئله ختم به خیر شد و بلافاصله پس از این اتفاق با تدبیر ریاست فدراسیون جلسه کمیته انضباطی تشکیل و صحبتهای همه طرفها شنیده شد و داستان از این قرار بود که ورزشکاری که با یکی از دختران دهپهلوان مسابقه داد، در مسابقات قهرمانی بزرگسالان کشور سال گذشته با شناسنامه دختر عمو خود شرکت کرده بود. خانواده دهپهلوان در مسابقه مورد نظر اخیر گمان میکردند که این فرد بزرگسال است که در مسابقات انتخابی تیم ملی جوانان شرکت میکند که سوءتفاهمی بود که ختم به خیر و آرا کمیته انضباطی نیز با نهایت رأفت اسلامی صادر شد که تعلیق از یک تا سه مرتبه شرکت در مسابقات برای افراد بود. خانواده 100 هزار نفری ووشوکاران در ایران فارس: شما خود پیش از این ریاست هیات ووشو را برعهده داشتید، نگاه شما به مدیریت و راهبرد فدراسیون ووشو پیش از حضور در مقام دبیر کلی چه بود و امروز به چه صورتی است؟ بهرمن: قطعا نگاه در این سمت بایستی وسیعتر و گستردهتر شود و نگاهی که برای ارتقا ورزش ووشو در نقاط مختلف استان هرمزگان داشتیم بایستی در تمامی کشور متوازن لحاظ کنیم؛ کار به قدری سخت است زیرا در ورزش موانع بسیار از جمله اعتبارات مالی کم وجود دارد و بایستی به صورت شبانهروزی تلاش کرد. امروز حدود 100 هزار نفر ووشوکار به صورت سازمانیافته و غیرسازمانیافته مخاطب ما هستند و بایستی به نحوی حرکت کنیم که تمام دوستان راضی باشند و شرایط ویژهای با توجه به مسائل و مشکلات استانها حاکم است و ما با کار شبانهروزی به دنبال تداوم روند منظم چرخه فعالیت ووشو و افتخارآفرینی در رویدادهای بینالمللی در کشور هستیم.
فارس: پیش از آغاز به کار در این سمت چه موارد و موضوعاتی را به عنوان رویکردهای اصلی کاری در نظر داشتید؟
در آغاز به کار، پیرو نامه فدراسیون جهانی مبنی بر برگزاری مسابقات ووشو جهانی جوانان، در پی برگزاری مسابقات قهرمانی کشور برآمدیم که با توجه به زمان کم و عدم آمادگی استانها برای میزبانی، ما این مسابقات را در آکادمی ملی ووشو در تهران برگزار کردیم. برگزاری منظم اردوهای تیمملی نیز یکی از مهمترین اقداماتی بود که تا امروز با دست خالی برگزار شده و به امید خدا تیم ملی اوایل آذرماه عازم مسابقات قهرمانی جوانان جهان در کشور اندونزی خواهد شد. من از برخی استانها و هیاتهای ووشو مانند اصفهان و گلستان که میزبانی اردوهای تیمملی را در این مدت بر عهده گرفتند، تقدیر میکنم که در این وضعیت مالی که از ابتدای سال ما صرفا 10 درصد از بودجه مصوب خود را دریافت کردیم، کمک حال فدراسیون بودند. اعزام تیم جوانان کوراش و نائب قهرمانی در مسابقات قهرمانی آسیا در تایلند و نائب قهرمانی تیم ملی در مسابقات جام جهانی هنرهای رزمی نیز از جمله دیگر افتخارات در این مدت اخیر است.
استقبال نوجوانان و جوانان از ووشو رو به افزایش است فارس: اقدامات و برنامههای فدراسیون در حوزه زیربنایی و راهبری چه بوده و با توجه به آمار 100 هزار نفری ووشوکاران کشور، استقبال از این ورزش طی سالهای اخیر روند صعودی یا نزولی داشته است؟ دبیرکل فدراسیون ووشو: خدا رو شکر سیر جذب مخاطب و استقبال از ووشو در سطح کشور صعودی بوده و علیرغم تعطیلی 2 ساله به واسطه همهگیری کرونا، در سال جاری شاهد یک جهش خوب در استقبال جوانان، نوجوانان و خانوادهها از ووشو بودیم. اینکه فعالیت در حوزه عمرانی و زیرساختی در حوزه وظایف اصلی فدراسیون نیست، اما ما تا حد توان در این حوزه و یا تهیه امکانات موردنیاز ووشو ورود میکنیم و ردیفهای عمرانی در حوزه وظایف ادارات کل ورزش استانها بوده و بایستی آنها زیرساخت و امکانات را برای فعالیت آن رشته مهیا کنند.
کار اصلی فدراسیونها آموزش و توسعه آن ورزش و مدیریت برنامههای مرتبط با تیمهای ملی است و به لطف الهی در حوزههای آموزش، ووشو یکی از فدراسیونهای برتر است و دورههای آموزشی ما در بخشهای فنی، داوری، مربیگری در هر 2 بخش تالو و برای آقایان و بانوان مرتبا در حال برگزاری است.
چراغ خانه ووشو امید به زودی در بشاگرد روشن میشود / شور ووشو در محرومترین روستاهای هرمزگان بهرمن: در حوزه زیرساخت فدراسیون یک قولی را به منطقه محروم بشاگرد در استان هرمزگان بابت ایجاد خانه ووشو داده بود که خدا رو شکر سالن پیشساخته موردنظر در تهران آماده است و مقرر شد یک سکو در روستای دوگون ویر گافر و پارامون از سوی قرارگاه محرومیتزدایی سپاه هرمزگان احداث تا پس از آن سالن نصب شود.
در حدود 70 درصد از کار احداث سکو انجام شده و بلافاصله پس از تکمیل سالن پیشساخته به مقصد بشاگرد حرکت خواهد کرد تا نونهالان و نوجوانان ووشوکار آن بخش که در 3 روستای کنار هم تماما ووشو کار میکنند، صاحب سالن شوند تا به امید خدا این قول جامعه عمل پوشانده شود.
ما قادریم همین امروز چراغ این سالن به نام خانه ووشو امید در بشاگرد را روشن کنیم که صرفا منتظر اتمام زیرساخت آن هستیم. تختههای تالوفیلد داخلی در حال تولید است / مشکل زیرساختی در ووشو نداریم
فارس: در خصوص استفاده از ظرفیت مدیریتهای ارشد استانی، مدیریتهای شهری و واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی در سطح استانها برای توسعه ورزش ووشو چه برنامههایی در دست اقدام است؟
بهرمن: زمانی ما یک خانه ووشو در کشور آن هم در تهران داشتیم و امروز ما در تمامی مراکز استانها خانه ووشو داریم و هیچ رشته انفرادی به اندازه ووشو در استانها سالن و زیرساخت ندارد و این هم به واسطه راهبری و رایزنیهای گسترده مسوولان فدراسیون بوده است.
در حوزه تالو و هنرهای فردی و نمایشی، فضای موردنیاز برای اجرا صرفا در آکادمی ملی ووشو وجود داشت که امروز به حمدالله در اکثر مراکز استانها تالوفیلد وجود داشته که حتی با رایزنیهای انجام شده تختههای تالوفیلد در کشور در حال تولید است.
امروز به نوعی میتوانیم بگوییم مشکل زیرساختی در ووشو نداریم و در برخی از شهرستانهای فعال به دنبال این مهم هستیم و اظهارکردیم که آماده تجهیز سالنهای در اختیار داده شده از سوی نهادهای مختلف همچون به عنوان خانه ووشو در این شهرستانها هستیم.
وعده میزبانی از مسافرین جامجهانی در قشم و کیش در سایه نبود زیرساخت
فارس: فیلمی از شما منتشر شد که از عدم تکمیل 15 ساله یک سالن ورزشی در جزیره قشم انتقاد کرده بودید و اون رو با مباحث مطرحشدهای همچون میزبانی از مسافرین جامجهانی قطر در تناقض میدانستید؟ در این خصوص و نقش نهادهایی مثل مناطق آزاد در این نقاط بفرمایید.
بهرمن: بنده بارها در این خصوص صحبت و انتقاد کردم اما متاسفانه توجهی نشد. در خصوص جام جهانی به اعتقاد من مادامی که میزبانی قطر برای این مسابقات را اعلام کرد، از همان روز باید برنامهریزی خود را آغاز میکردیم و صحبت پارسال این بود که گفتیم 10 ماه مانده به جام جهانی، وعده میدهیم که نباید این کار را میکردیم.
مشاهده میشد که تفاهمنامههای بسیاری از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و مناطق آزاد قشم و کیش با فدراسیون فوتبال رد و بدل میشود که تبلیغات و شو گستردهای به راه افتاد که همان روز نسبت به این مسائل انتقاد کردیم.
گفته شد که اولا نیاز به زیرساخت گسترده است و دوما بایستی از سالها پیش به فکر این موضوع میبودید و علیرغم سفر ریاست جمهوری به قطر و ایجاد بستر مربوطه، این مهم به دلیل عدم زمان کافی عملیاتی نشد و ما صرفا یک سری حرکات نمایشی از سوی فدراسیون فوتبال و مناطق آزاد میدیدیم و حرف ما صرفا این بود که چرا به مردم وعده میدهید.
پروژهای ورزشی که پس از 15 سال در قشم تکمیل نشد
در قشم نیز حدود 15 سال پیش کلنگ یک پروژه مجموعه ورزشی 6 هزار نفری به نام سام و زال در قشم به زمین خورده شد که متاسفانه تا به امروز جوان و ما را معطل گذشته و عمر ورزش قهرمانی یک جوان به پایان رسید و این سالن به پایان نرسید و گاهی توپ مشکلات را در زمین منطقه آزاد قشم، اداره کل ورزش و جوانان هرمزگان و یا وزارت ورزش میاندازند در صورتی که متولی آن شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی است.
امیدوارم در این دوره وزارت ورزش این سالن تکمیل و تقدیم جوانان قشم شود و به نحوی که مسابقات انتخابی تیم ملی ووشو را سال گذشته در سالن و 15 کیلومتر دورتر از شهر قشم برگزار میکردیم و این یعنی ما یک سالن خوب و درخور برای برگزاری مسابقه در شهر قشم نداریم.
هیچ استفادهای از قشم در حوزه ورزش نمیشود و متاسفانه فقط وعده داده شده و حتی اگر ورود و مطالبه امام جمعه قشم به این مساله نبود ما نمیتوانستیم مسابقه انتخابی تیم ملی ووشو را در این جزیره برگزار کنیم که امیدواریم با بهرهبرداری از این سالن به وعدهها جامعه عمل پوشانده شود.
وزارت ورزش 10 درصد بودجه ووشو را داده است / پول اعزام تیم ملی جوانان به مسابقات جهانی را نداریم
فارس: از آنجایی که به پرداخت 10 درصدی بودجه فدراسیون ووشو اشاره شد، سوال اینجاست که آیا با توجه به این مساله فدراسیون در ادامه مسیر خود در سال جاری با مشکل مواجه نخواهد شد؟
دبیرکل فدراسیون ووشو: تا به امروز فدراسیون ووشو را با دست خالی و درآمد خود مجموعه اداره کردیم، تا به امروز 10 درصد بودجه مصوب را در اختیار ما قرار داد و تا به حال تمام فعالیتها، اعزامها و اردوها به این نحو صورت پذیرفته است.
در مسابقات پیشروی قهرمانی جوانان جهان 24 ورزشکار در دو بخش آقایان و بانوان و رشتههای تالو و ساندا به همراه فنی و سایر عوامل باید اعزام شوند که با این شرایط اعزام این تیم در هالهای از ابهام بوده و اگر وزارت ورزش منابع مالی را در اختیار قرار ندهد شاید ما قادر به اعزام نباشیم.
از آقای سجادی وزیر محترم ورزش و جوانان استدعا دارم هر چه سریعتر بودجه مصوب فدراسیون ووشو در سال 1401 را در اختیار قرار دهند تا ما امکان اعزام تیم ملی جوانان و تیم ملی کوراش بزرگسالان را داشته باشیم.
اگر این اعزام عملی نشود، جوان ورزشکار با چه انگیزهای دیگر به ما و فدراسیون اعتماد و ورزش قهرمانی را دنبال خواهد کرد و ما به جد با مشکل شدید در مقوله اعزام مواجه هستیم و جناب آقای سجادی جوانان، نوجوانان و ملیپوشان ووشو منتظر شما هستند.
ما یکی از اعضاء فدراسیون جهانی بودیم که تا به حال در تمامی اعزامها به ویژه در ردههای پایه نوجوانان و جوانان به دلیل اهمیت بالای آن حاضر بودیم و قطعا عدم حضور تیم ملی ووشو ایران در مسابقات با توجه به سابقه قهرمانی و نائبقهرمانی در ادوار گذشته احساس خواهد شد که در وهله نخست برای ورزش کشور جالب نیست.
ناگفته نماند که نیز مبالغی را برای فدراسیونها تخصیص داده است که برای ووشو رقمی در حدود 5 میلیارد تومان است و آن نیز به دست ما نرسیده که اگر آن پرداخت شود مزاحم وزارت ورزش نخواهیم شد، زیرا اولویت ما آرامش جوانان و نوجوانان ملیپوش و حضور در میادین بین المللی جهت کسب افتخار برای جمهوری اسلامی ایران است. 12 میلیارد ریال، مجموع دریافتی ووشو از وزارت ورزش
فارس: راهبردهای فدراسیون برای تامین مالی در حال حاضر چیست؟
بهرمن: فدراسیون ووشو در حوزه آموزش بسیار فعال بوده و در این حوزه هزینه هایی دریافت میشود و فدراسیون در سال جاری صرفا با درآمد داخلی اداره شده که آن هم به نحوی است که جوابگوی اردوهای تیمملی و اعزامها باشد و به طور مثال در زمان اردوها صرفا ماهانه 500 میلیون تومان هزینه تغذیه ملیپوشان میشود و درآمد فدراسیون به نحوی است که فقط جوابگوی حقوق کارمندان خود باشد.
در حوزه تامین مالی از طریق حامیان و اسپانسری نیز در شرایطی محقق میشود که پخش زنده مسابقات برقرار بوده و لیگ برگزار شود و لیگ برتر ووشو نیز پس از مسابقات قهرمانی جوانان جهان برگزار خواهد شد که البته قرار بود مهرماه برگزار شود.
مجموع دریافتی فدراسیون ووشو از وزارت ورزش و جوانان طی سال جاری تا به امروز مبلغ 12 میلیارد ریال طی 4 مرحله بوده و 11 میلیارد ریال نیز از سوی در فرودین ماه پرداخت شده است.
با قرارداد بازیکن نیمکتنشین فوتبال، تیم لیگبرتری ووشو بسته میشود
فارس: میزبان استقبال از لیگ ووشو به چه میزانی است و در حوزه قراردادی بازیکنان تیمها، آیا مبالغ قابل توجه و جذاب برای ووشوکاران است؟
بهرمن: شرایط لیگ در ووشو همانند سایر رشتههای انفرادی و رزمی با شرایط لیگ در رشتههای تیمی و توپی بسیار متفاوت بوده و با قرارداد بازیکن نیمکتنشین تیم فوتبال میتوان در لیگ ووشو تیمداری کرد که با حدود جمع مبالغی همچون 700 میلیون تا یک میلیارد تومان تیمهای لیگ ووشو بسته میشوند.
از این مبلغ نیز بخش عمده هزینه بلیط، تغذیه، اسکان و... میشود که در نهایت 300 تا 500 میلیون تومان برای قرارداد بازیکنان میماند که قرارداد ووشوکار لیگ برتری از 10 میلیون و حتی گاها بدون پول تا سقف 50 میلیون تومان وجود دارد ولی لیگ ووشو، پویا و فعال است و تیمها به ظاهر میشوند.
از امسال و پس از 2 سال وقفه، استارت لیگ ووشو جوانان نیز زده شده که در فاصله مسابقات قهرمانی کشور و لیگ برتر بزرگسالان، لیگ ووشو جوانان نیز برگزار خواهد شد.
ووشوکاران ایران چینبِبَر هستند
فارس: مهمترین مسابقات بینالمللی در تقویم 2 سال آینده فدراسیون ووشو کدام است؟
بهرمن: در آخرین مسابقات جهانی ووشو بزرگسالان در شانگهای، تمامی ملیپوشان حریفان چینی خود را شکست دادند و ایرانیها دیگر به نوعی چینببر هستند و از اسم حریف چینی نمیترسند و زمان زنگ تفریحببودن برای آنها گذشته است.
مهمترین رویداد پیشرو مسابقات بازیهای آسیایی هانگژو در مهرماه سال 1402 خواهد بود که اردوهای آن نیز از سال آینده آغاز خواهد شد و من به افتخارآفرینی ووشو در این مسابقات به شرط حمایت ویژه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک خوشبین هستم.
پیش از آن نیز مسابقات مهم المپیک دانشجویان جهان تیرماه در چنگدو چین برگزار خواهد شد که بسیار حائز اهمیت است.
رسانههای معاند مثل آب خوردن دروغ میگویند / ذهن باز ورزشکار نباید اسیر نقشه و فتنهها شود
فارس: به عنوان سوال آخر، با توجه به اتفاقات چند هفته اخیر در کشور، گویا فشارها و هجمههایی به ورزشکاران وارد بود که آنها از موضعگیری بر ضد آشوب و ناآرامی منع میکرد، نگاه شما در این حوزه چه بوده و مسیر درست برای ورزشکاران چیست؟
بهرمن: مسیر درست کاملا واضح و مشخص است و حقیقت بالاخره روشن خواهد شد و اولا ورزشکار بایستی در فضای آرام و به دور از تنش به کار خود ادامه دهد و در این روزها از سوی رسانههای معاند دروغپراکنی بسیار گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران شده است.
من به عنوان شاهدی زنده و کسی که نسبت به آن هجمه وارد شده اینجا هستم که اگر انتقادی نیز باشد من باید بگویم و مثلا آمدند علیه من نیز دروغی مطرح کردند؛ چه برسد بر ضد مسؤولان عالی کشور.
اینکه میگوییم ورزشکار باید آگاه باشد اینجاست، مثل آب خوردن دروغ میگویند و ما باید با هوشیاری دقت کنیم که در دام آنها نیفتیم و ورزشکار با ذهنی روشن چرا باید اسیر این بازیها و فتنهها شود و چون دشمنان به هدف خود نرسیدهاند و نمیتوانند در برابر قطار پرسرعت پیشرفت کشور بایستند به دروغ متوسل شدهاند و دروغ و تهمت کار فرد ناتوان است.