بعضیها غضنفر جریان انقلابی هستند!/ مردم، انتخابات مجلس را رقابتی در بین افراد نامدار نبینند
دبیرکل جبهه ایران اسلامی درباره مسائل پیش رو در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی صحبت کرد.
گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان - محمد امیرحسینی؛ انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از امروز (3 اسفند) وارد فاز تبلیغاتی شده است و لیستهای انتخاباتی در حال مشخص شدن است. یکی از جبهههایی که در ادوار مجلس فعالیت کرده است جبهه ایران اسلامی است که در گذشته با عنوان جبهه حامیان انقلاب اسلامی فعالیت میکرد.
برای بررسی فعالیت این جبهه با محمدحسین عظیمی، دبیرکل جبهه ایران اسلامی به گفتگو نشستیم که متن آن به شرح ذیل است:
سوال: برای تحقق چهار راهبرد اساسی سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت که رهبر انقلاب مطرح کردند در جبهه ایران اسلامی چه اقداماتی انجام دادید؟
بخشی از این تمهیدات فیزیکی است. باید برنامهریزی و مدیریت کرد که امنیت و سلامت به خطر نیفتد و در انتخابات رقابت منصفانه و عادلانه باشد.
یک بحث مهم این است که کاندیداهای مجلس شعارهایی ندهند که نتوانند آن را محقق کنند یا شعارهایی ندهند که در حیطه اختیاراتشان نیست، چون اگر این اتفاق بیفتد که در سالهای گذشته هم افتاده توقعات مردم از نمایندگان را به سمتی بردند که واقعا در چارچوب و وظایف و اختیارات یک نماینده نیست و متاسفانه آن چیزی که مردم را به این جهت سوق داده گفتههای خود نمایندگان مجلس است که بعد از اینکه وارد مجلس شورای اسلامی میشوند به این مسئله پی میبرند نمیتوانند آن کار را انجام دهند یا در چارچوب اختیاراتشان نیست.
متاسفانه بسیاری از افراد شناختی درباره اختیارات نماینده مجلس ندارند و نهایتا به سمتی میروند که مردم از عملکرد مجلس ناراضیتر میشوند و این آسیب خواهد زد و به یکی از قوای سه گانه که به فرمایش امام خمینی (ره) در راس امور است آسیب وارد شود و مردم به بخشی از بدنه نظام بدبین میشوند و این به صلاح نیست و باید با این گونه اعمال برخورد شود و یا سفارش شود به این شکل عمل نشود و وعدههایی را ندهند که نمیتوانند اجرایی و عملیاتی کنند.
در بحث مشارکت حداکثری برنامههایی داریم که بخشی از این برنامهها اجرا شده و بخشی هم اجرا خواهد شد و تاکید میکنم کسانی که عدم رای دادن و عدم مشارکت حداکثری را ترویج میکنند دلسوز مردم و نظام نیستند. این نوع ترویج فقط با کلام نیست متاسفانه گروههای سیاسی که در این برهه حساس حرفهایی را میزنند که مردم نسبت به نظام، انتخابات و کشور دلسرد شوند و پای صندوق نیایند و این افراد دانسته یا نادانسته دارند به کشور ضربه میزنند که اگر نادانسته باشد لیاقت حضور در عرصه سیاست را ندارند و اگر دانسته باشد منافق و خائن هستند و تفکرات این افراد تفکرات خطرناکی است.
باید فرد اصلح را انتخاب کرد
وظیفه اول تشویق مردم به حضور و مشارکت حداکثری است و وظیفه دوم هدایت مردم به سمت انتخاب فرد اصلح است، اما مشارکت حداکثری باید اولویت همه ما باشد ضمن اینکه بعضیها مبلغ این هستند که اگر مردم اعتراض داشتند بیاند در خیابانها اغتشاش کنند، اما انسانهای بیانصاف این را ترویج نمیکنند که یک رای من از بارها به کوچه و خیابان آمدن موثرتر است و با نوشتن یک رای میتوانم سرنوشت کشورم را طوری تغییر دهم که جایی برای اغتشاش نباشد.
باید به مردم اثبات کرد پس از 2500 سال نظام شاهنشاهی در ایران یک نظام مقدس با چاشنی اعتقاد به دموکراسی به روی کار آمده و تنها حکومتی است که به مردم اجازه داده با رای خود سرنوشتشان را تعیین کنند. ما باید بدانیم تمرین دموکراسی سختی و هزینه دارد، اما باید اصل دموکراسی را بپذیریم و قدرش را بدانیم، چون اگر این اصل از بین برود ما بهعنوان یک ایرانی خیلی چیزها را از دست خواهیم دارد. یکی از ارزشهای نظام جمهوری اسلامی نسبت به مردم اجازه مشارکت در عرصههای مختلف بالاخص انتخابات را داده است.
سوال: نحوه فعالیت جبهه ایران اسلامی به چه صورت است؟
جبهه ایران اسلامی در گذشته با عنوان جبهه حامیان انقلاب اسلامی از سال 1385 تا سال 1398 فعالیت داشت. به طبع با دیدگاه انقلابی و خارج از دیدگاههای چپ و راست و ذیل منویات والای مقام معظم رهبری فعالیت میکرد و همچنان با همان مشی و روش به کار خود ادامه میدهد. از سال 98 تا کنون با عنوان جبهه ایران اسلامی فعالیت میکند. در مجالس هفتم، هشتم، نهم و یازدهم فراکسیونی به نام فراکسیون حامیان انقلاب اسلامی فعالیت میکرده است.
این فراکسیون فعالیتهای مختلفی داشته که در این دوره خیلی قویتر و پویاتر از دورههای گذشته عمل کرده است.
محکم پشت دولت هستیم
در دوره هشتم و نهم متاسفانه آن فروغ و نفوذ دوره هفتم را نداشت، اما در مجلس یازدهم همه آن افولهایی که داشت جبران شد و فراکسیون پویایی با 177 عضو در مجلس شورای اسلامی بود و افراد فعالی داشت و 16 وزیر را برای آرای اعتماد دعوت کردیم و جلسه مشترکی گذاشتیم و شورای مرکزی جبهه ایران اسلامی و فراکسیون حامیان انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی که یکی از بالهای جبهه است و در بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی پذیرفته شده است.
از همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردیم به دولت آقای رئیسی رای اعتماد بالایی بدهند تا وی با اقتدار به فعالیتش ادامه دهد و وزرایی که در ابتدا آمدند فعالیتش را با اقتدار شروع کنند و ما هم توانستیم در این اقتدار نقش ایفا کنیم.
گرچه آن اقتداری که لازم بود برای گرفتن آرای اعتماد شکل گرفت، اما آن اقتداری که در خدمترسانی انتظار داشتیم که جریان انقلابی را سربلند نشان دهد متاسفانه در بین مردم شکل نگرفت و امیدواریم هرچه جلوتر میرویم دولت آقای رئیسی در این زمینه موفقتر باشد و ما هم محکم پشت دولت هستیم گرچه نواقص دولت را نقد میکنیم و فقط برای پویاتر شدن فعالیتها و خدمت بهتری به مردم شود و نظام جمهوری اسلامی آسیب نبیند.
جبهه ایران اسلامی تنها تشیکلاتی در کشور است که به جز پنجشنبه و جمعه چراغش از صبح تا آخر شب چراغش روشن است و مردم مراجعه میکنند و مشکلاتشان را مطرح میکنند و ما هم در راه رفع مشکلات مردم در کنارشان هستیم.
سوال: مشی جبهه ایران اسلامی چیست؟
ما نه اصلاحطلب هستیم و نه اصولگرا؛ ما انقلابی هستیم و ذیل پرچم جمهوری اسلامی ایران و منویات رهبر معظم انقلاب فعالیت میکنیم و شعار ما مردم، نظام و رهبری است. ما تا مردم را نبینیم نمیتوانیم نظامی قدرتمند داشته باشیم و تا زمانی که نظام را حفظ و صیانت نکنیم نمیتوانیم از جایگاه رهبری صیانت کنیم بنابراین مردم برای نظام و نظام برای رهبری و رهبری برای نظام و نظام برای مردم همگی باید برای هم فدا شوند تا با اقتدار و اتحاد بتوانیم قدرت بلامنازعی در منطقه و جهان باشیم که الان الحمدالله هستیم. همگی باید دور رهبری بایستیم و ایشان را تنها نگذاریم و ولایت فقیه با حمایت ما به قلههای رفیع اقتدار نزدیک کند که الان به بسیاری از آن قلهها رسیدیم.
نباید از اصول انقلاب منحرف شویم
سوال: سازوکار شما برای ارائه لیست انتخاباتی به چه صورت بوده است؟
ما با همه گروههای انقلابی همراه خواهیم بود و اعتقاد داریم که باید اتحاد کامل شکل بگیرد البته داشتن رقیب قدرتمند هم خیلی خوب است. حالا ممکن است یک زمانی در یک گروهی با تفکرهای یکسان اختلافاتی وجود داشته باشد و اگر همین هم باعث پرشور شدن انتخابات و مشارکت حداکثری شود حتی اگر رقابت درونگروهی باشد به نظرم خیلی پسندیده است ضمن اینکه امیدوارم که بتوانیم در سراسر کشور گوی رقابت را از رقیبان و دوستان برباییم و موفق شویم، اما در هر صورت چه ما و چه جبهههای دیگر هر کدام موفق شویم موفقیت برای انقلاب است به شرطی که مشارکت بالا باشد البته نباید از اصول انقلاب منحرف شویم و در صورت پیروزی هم نباید به خود غره شویم.
سوال: نحوه فعالیت ائتلاف جهادگران ایران اسلامی در استانها به چه صورت است؟ آیا در استانها مستقل فعالیت میکنید یا دست به ائتلاف میزنید؟
در استانها در چارچوب مباحث انقلابیگری و گفتمان انقلاب به صورت مستقل فعالیت میکنیم. استانها با کمترین خطای ممکن و با بیشترین جذب ممکن فعالیت میکنند و اتفاقا نقطه قوت ما اتکا به توان استانی است و علت پیروزی ما در دورههای قبل ممجلس شورای اسلامی بالاخص در دوره یازدهم توانمندی استانها بود.
یکی از ایرادات مجلس یازدهم تجربه کم آن بود
سوال: عملکرد مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی میکنید؟
مجلس یازدهم یکی از پاکترین مجالس شورای اسلامی است. اکثر نمایندگان پاکدست، باسواد و دلباخته به آرمانهای انقلاب و همراه با رهبر معظم انقلاب هستند و مقام معظم رهبری هم از این مجلس تعریف کردند وآن را انقلابی نامیدند.
یکی از ایرادات این مجلس تجربه کم آن بود که ما هم سعی کردیم ما بهعنوان یک گروه و تشکیلات سیاسی با فراکسیونی که در مجلس شورای اسلامی تشکیل دادیم کمک کنیم تا تجربیات و ظرفیت سیاسی را بالا ببریم که به نظرم به آن نقطه رسید، اما در اموری ورود کرد که شاید خدشه وارد کرد یکی اینکه نمایندگان امضا جمع کردند و از آقای رئیسی دعوت کردند در صورتی که اصلا وظیفه نمایندگان مجلس نیست و آن کسانی که آمدند امضا جمع کردند تا آقای رئیسی وارد عرصه انتخابات شود به نوعی جایگاه مجلس را تنزل دادند چراکه این کار وظیفه گروهها و تشکیلات و احزاب سیاسی بود و نباید این نامه را میزدند که رئیسی بیاید و رئیسجمهور شود.
اکثر دوستان که با من صحبت میکردند میگفتند ما پشیمانیم از این کاری که کردیم و یکی دو تا از نمایندگان مجلس این پوست موز را زیر پای ما انداختند ضمن اینکه آقای رئیسی هم احتیاجی به این دعوتنامه نداشت به هر حال وی وارد صحنه انتخابات میشد و معلوم بود آرای انقلابیها رئیسی است لذا دعوت نمایندگان تاثیری در اصل انتخابات ایجاد نمیکرد و فقط شان مجلس از اصولش دور کرد.
ماشین گرفتن نمایندگان دروغ بود
به نظر من نمایندگان مجلس شورای اسلامی نباید در هر مسئلهای ورود کنند ضمن اینکه بحث خودرو هم بود، چون بحث خودرو از اساس دروغ بود، چون در دورههای گذشته ماشینهای گران و بهروز با شرایط بهتر داده میشد مثلا مگان، سراتو و سوزوکی ویتارا با قیمت مناسب، تخفیف ویژه و به صورت اقساط داده میشد حالا یک گروهی آمده چند تا ماشین را به دوستان پیشنهاد کرده؛ بعضیها شاید در توانشان بوده تهیه کردند، اما خودرو پخش کردن از اساس کذب و دروغ بود، چون من شاهد بودم که چنین چیزی نبوده است و نه نمایندهها پذیرای چنین چیزی بودند.
آقای فاطمیامین وزیر سابق صمت بسیار انسان مومنی است و به هیچوجه وارد این مسائل نمیشد، چون انسان پاکدست و مومنی است البته من کاری به عملکرد وی ندارم. نمیدانم چه کسی این اطلاعات غلط را در اختیار دوستان گذاشت که متاسفانه چنین ضربهای به نظام جمهوری اسلامی زدند فقط برای اینکه در فضای تبلیغاتی مطبوعات آن زمان را در دست بگیرند، اما در مجموع عملکرد مجلس بد نبود، اما در دو الی سه لایحه و موضوع خاص عملکرد خوبی وجود نداشت.
اصل حجاب مسلم است که واجب است، اما مطرح کردن آن در یک زمانی آن هم با یک لایحه اشتباه و با این همه تناقضهای مختلف در آن زمان قابل طرح نبود کمااینکه بنده مخالفت کردم و خیلی از دوستان به بنده تهمت زدند و گفتند نظر بالاست که معلوم نبود شورای نگهبان را میگویند یا جای دیگری را میگویند، اما شورای نگهبان آن را نپذیرفت و این نشان میدهد دوستان توهماتی دارند که اگر فلان کار را بکین به نفعمان است که این نشان از تظاهر دارد. آن دوستانی که آن زمان خیلی بر سر این موضوع فریاد زدند مصلحت آن زمان را درک نمیکردند.
بعضیها فکر میکنند آیتالله العظمی هستند
در مجلس سوم آقای محتشمیپور و آقای خلخالی گفتند که با حمله آمریکا به عراقی که کویت را تصرف کرده بودبا جوانان و سلاح برویم با آمریکا بجنگیم، چون دشمنی ما با صدام یک چیز دیگر است که حضرت آقا در نمازجمعه فرمودند این حرفها را نزنید. بعضی از دوستان حرفهای غلطی میزنند، چون مصلحت را نمیفهمند. در بحث حجاب حضرت آقا به امربهمعروف با زبان خوش معتقدند.
بزرگترین درد ما این است که ما کسانی را داریم که غضنفر جریان انقلابی هستند و تصور میکنند که در بحث فقهی آیتالله العظمی هستند در صورتی که در حد یک طلبه مبتدی که تازه وارد حوزه شده سواد فقهی و دینی ندارند و در حد پوسترچسبان، منش و مشی سیاسی را نمیفهمند و اطلاعات سیاسی ندارند و حتی ساختارهای کشور را هم نمیشناسند.
مردم رقابت را بین افراد نامدار نبینند
سوال: تعداد بالای تاییدصلاحیتشدگان میتواند باعث پرشور شدن انتخابات شود؟
قطعا تعداد بالای تاییدصلاحیتشدگان میتواند در مشارکت حداکثری نقش داشته باشد، چون سلایق مختلف و جناحهای مختلف سیاسی از جانب شورای نگهبان در نظر گرفته شده و مسلما تاثیرگذار است و در مشارکت حداکثری نقش خواهد داشت و اینکه سلیقه مردم چه باشد انتخابش با مردم است.
مردم طبع و ذائقه خود را با افراد معروف تنظیم نکنند و بروند بگردند دنبال کاندیداهای تازه وارد و گمنام، چون در بین آنها افرادی هستند که موثرند و میتوانند گره از مشکلات مردم باز کنند، چون اگر اینطور باشد مشارکت بالاتر خواهد رفت و انتخاب مردم قطعا به سمت انتخاب اصلح جهت خواهد داشت لذا حتما افراد نامدار را انتخاب نکنند و رقابت را بین افراد نامدار نبینند البته انتظار میرود آن دوستانی که کاندیداهای جدیدی نسبت به کاندیداهای دیگر هستند خودشان هم ظهور و بروزی داشته باشند و عرض اندام کنند و صحبت کنند و در مجامع مختلف حاضر شوند وتوانمندیهایشان را تبلیغ کنند تا مردم فهمیم ما بتوانند انتخاب درست را انجام دهند.
سوال: مجلس دوازدهم چه مواردی را باید در اولویت کاری خود قرار دهد؟
مجلس دوازدهم باید اول اقتصاد کشور را نشانه بگیرد تا بتواند اقتصاد کشور را ریلگذاری کند و آن را در مسیر درست قرار دهد. در بحث اقتصاد مهمترین نکته معیشت مردم است. اینکه نگاه مردم را به موضوعات عوض کنیم کار گروهها و جریانهای سیاسی واجتماعی است.
ایجاد رابطه صحیح بین مردم و حاکمیت و بالعکس و همچنین شنیدن و حل و فصل مشکلات مردم و تغییر نگاه آنها نسبت به وظایف دولت و مجلس نسبت به خودشان، چون مردم انتظارات فضایی و ماورایی نباید از دولت، مجلس و حاکمیت داشته باشند کمااینکه دولت و مجلس نباید انتظار داشته باشند که مردم در برابر همه موضوعات صبور باشند چراکه مردم حتما هم گلایه دارند، اما با همه کمیها و کاستیها در مراسم مختلف در حمایت از نظام حضور پیدا میکنند.
نباید فرمایشات حضرت آقا در بیانیه گام دوم را فراموش کنیم، چون با مطالعه آن مسیر زیبای رو برای همه مشخص میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکلها