بورسهای اروپایی و آمریکایی ریزش کردند
برخلاف بورسهای آسیایی، شاخصها در اروپا و آمریکا نزولی باقی ماندند.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، روند معاملات در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر ریسک های مختلفی قرار گرفت. تنشها بین آمریکا با ایران و متحدانش در منطقه بیش از پیش افزایش یافته است و وزارت دفاع آمریکا درخواست دولت عراق برای مذاکره سر برنامه خروج از این کشور را رد کرده است.
روز گذشته وزارت خزانهداری آمریکا برخی از مقامات ارشد ایرانی از جمله علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام را به فهرست تحریمی خود افزود.
استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا در همین رابطه گفت: ما مقامات ایرانی مرتبط با حمله موشکی آمریکا به پایگاه عین الاسد و همچنین تولید کنندگان بزرگ فلزات را تحریم کردیم.
در حوزه جنگ تجاری ترامپ گفته است که فاز نخست توافق تجاری روز پانزدهم ژانویه امضا خواهد شد. قرار است نخست وزیر چین به زودی راهی واشنگتن شود تا فاز نخست توافق را امضا کند. علاوه بر آن آمریکا با کانادا و مکزیک نیز پیمان جدید تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به " نفتا" را امضا کرده است که این پیمان آزاد تجاری رای موافق کنگره را نیز کسب کرد. از سوی دیگر اما اختلافات تجاری آمریکا با اروپا مجددا شعله ور شده است و پس از جریمه سنگین گوگل در فرانسه و "تحریم پروژه نورد استریم 2" توسط آمریکا که قرار است گاز روسیه را به آلمان برساند، تنش های بین اروپا و آمریکا شدت گرفته است.
در وال استریت، همه شاخصها ریزشی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با 0.46 درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح 28 هزار و 823.77 واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی 500" با 0.29 درصد کاهش تا سطح 3265.35 واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با ریزش 0.27 درصدی در سطح 9178.68 واحدی بسته شد.
معامله گران همچنین منتظر مشخص شدن زمان برگزاری جلسه استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مجلس سنا هستند.
پیشتر کنگره که اکثریت آن در اختیار دموکراتها است ترامپ را به دو اتهام سوء استفاده از قدرت و سنگ اندازی در کار کنگره مقصر دانسته و پرونده وی را برای استیضاح به سنا فرستاده است.
ترامپ خواهان رسیدگی سریع به پرونده خود شده اما بیشتر سناتورهای دموکرات خواهان به تعویق افتادن جلسه تا زمان دریافت مدارک بیشتر هستند. به نظر نمی رسد که با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا، استیضاح ترامپ رای بیاورد.
جان کانل، مدیر سبد دارایی در موسسه " یونایتد ادوایزرز" گفت: بازار نیاز به مدتی زمان دارد تا بتواند خود را بازیابد. در ماه های گذشته شاهد رکوردشکنی های پیدر پی بودیم و اکنون معامله گران بخشی از سود خود را از بازار خارج کرده و در حال ارزیابی این مساله هستند که کدام نمادها برای سرمایه گذاری جدید مناسب اند.
از سوی دیگر، بورسهای اروپایی با افزایش احتمال اتخاذ موضع سرسختانهتر توسط دولت انگلیس در جریان مذاکرات با اتحادیه اروپا، دچار روند ریزشی شدند. اکنون دولت محافظهکار با توجه به اکثریت قاطع خود در مجلس می خواهد تا امتیازات بیشتری از بروکسل بگیرد و همین مساله احتمالا باعث تمدید بیشتر دوران گذار خواهد شد.
مجلس انگلیس با اکثریت آرا با لایحه توافق دولت این کشور و اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا تا سی و یکم ژانویه موافقت کرده است.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس در توئیتی وعده داده است دولت با افزایش سرمایه گذاریها در زیرساختهای این کشور، اقتصادی نیرومندتر را بنا کند.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخصها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.14 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 7587.87 واحد بسته شد. شاخص "کک 40" بورس پاریس با ریزش 0.09 درصدی در سطح 6037.11 واحد بسته شد و شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش 0.09 درصدی و ایستادن در سطح 13 هزار و 483.27 واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 0.1 درصد پایین رفت و به 9573.60 واحد رسید.
از سوی دیگر در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد کاملا بهتری داشتند تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با صعود 0.47 درصدی تا سطح 23 هزار و 850.57 واحدی پایین رفت و شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با صعود 0.27 درصدی به 28 هزار و 638.20 واحد رسید.
در چین شاخص " شانگهای کامپوزیت " با ریزش 0.03 درصدی در سطح 4163.19 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.8 درصد افزایش و ایستادن در سطح 6929.03 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.
در بازار طلای سیاه روند قیمتهاصعودی بود. هر بشکه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با 0.87 درصد کاهش به 59.04 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش 0.6 درصدی به ازای 64.98 دلار در هر بشکه مبادله شد.
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با افزایش 0.65 درصدی به 1562.34 دلار رسید. هر اونس نقره با افزایش 0.94 درصدی به ازای 18.11 دلار مبادله شد.
انتهای پیام