دوشنبه 5 آذر 1403

بیش از چهار دهه تلاش های نظامی آمریکایی ها علیه ایران / هوشمندی ایران در برابر جنگ افروزی آمریکایی ها

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بیش از چهار دهه تلاش های نظامی آمریکایی ها علیه ایران / هوشمندی ایران در برابر جنگ افروزی آمریکایی ها

آمریکا اما هر بار که قصد عملیاتی علیه ایران را داشته است با پاسخی قاطعانه روبرو شده است. اما این کارها همواره برای حصول نتیجه نبوده است بلکه گاها و بیشتر اهداف سیاسی و منطقه‌ای را دنبال می‌کرده است. مسئولان و دولتمردان آمریکایی همواره از این سخن می‌گویند که باید کاری کرد تا جهانیان به این پی ببرند که نظام سیاسی در ایران جنگ‌طلب بوده اما مسئولان کشورمان همواره هوشمندانه عمل کرده و بسیاری...

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ عملیات‌های نظامی مجموعه‌ای از اقدامات نظامی است که در پاسخ به وضعیتی رو به گسترش انجام می‌شوند. این اقدامات به صورت یک نقشه یا طرح نظامی تهیه می‌شوند تا یک اوضاع خاص را به نفع نیروی مربوط تغییر دهند. عملیات‌ها به دو شکل رزمی و غیررزمی هستند و معمولا به دلیل مسائل امنیتی از یک اسم رمز برای اشاره به آن‌ها استفاده می‌شود. عملیات‌های نظامی را به جای این که با اهداف عملیاتی واقعیشان بشناسند، غالبا با نامی که به آن مشهور شده‌اند می‌شناسند.

*جنگ «همه جهان علیه ایران» 

589 روز پس از استقرار نظام جدید سیاسی در ایران، سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، اسراییل و انگلیس مجموعه برنامه های سری و پیچیده ای را در منطقه خاورمیانه توسعه دادند که نتیجه اش تهاجم سراسری رژیم بعث عراق به استان ها و شهرهای همجوار با ایران بود. آنان با متحد کردن بخش قابل توجهی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد علیه ایران، دومین جنگ طولانی قرن بیستم را که به «جنگ جهانی سوم» یا جنگ «همه جهان علیه ایران» شهرت یافت آغز کردند چراکه به درهم کوبیدن و از پا درآوردن ایران برای بازگرداندن مهره سیاسی خود به ایران، امید بسته بودند. این اولین اقدام نظامی علیه ایران و انقلاب اسلامی ایران بود که البته با شکست آن‌ها به اتمام رسید.

تهدید نظامی هنوز اصلی ترین تهدید برای دولت ها محسوب می شود. زیرا همه اجزاء دولت، اعم از حاکمیت، سرزمین و نهاد دولت و از سویی دستاوردهای صنعتی، اقتصادی و تمدنی جامعه را مورد هدف قرار می دهد. از سوی دیگر برخلاف مباحث مربوط به نگرش های ایده آلیست ها، در نگاه واقع گرایان نوکلاسیک هنوز عنصر نظامی تا چشم انداز قابل تصور به عنوان یک عنصر حیاتی در میزان قدرت ملی نقش آفرینی می کند. نزدیک به یک دهه است سایه تهدید حمله نظامی احتمالی آمریکا به ایران بر سر منطقه حساس و ناپایدار خلیج فارس و خاورمیانه سنگینی می‌کند. صرف نظر از واقعی یا غیرواقعی بودن این گونه تهدیدها، در سیاست بین‌الملل معمولا بلوف جدی فرض شده و برای مقابله با آن نیز آمادگی لازم ایجاد می‌شود. هر دو رئیس جمهوری اخیر آمریکا؛ جرج بوش و باراک اوباما، بر گزینه نظامی علیه ایران به‌عنوان آخرین حربه تأکید کرده و گفته‌اند "همه گزینه‌ها بر روی میز قرار دارد".

آخرین عملیات نظامی مستقیم آمریکا علیه ایران به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی در عملیاتی موسوم به آذرخش کبود بود که در خاک کشور عراق و به دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا صورت گرفت. این عملیات که البته با عملیات تلافی جویانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله به دو پایگاه آمریکایی تا حدی پاسخ داده شد آخرین حرکت عملی آمریکا علیه ایران نبود. آمریکا همواره توسط برخی از مسئولان خود این را اعلام می‌کرد که همواره گزینه نظامی روی میز هست.

*هوشمندی ایران در برابر جنگ افروزی آمریکایی ها

آمریکا اما هر بار که قصد عملیاتی علیه ایران را داشته است با پاسخی قاطعانه روبرو شده است. اما این کارها همواره برای حصول نتیجه نبوده است بلکه گاها و بیشتر اهداف سیاسی و منطقه‌ای را دنبال می‌کرده است. مسئولان و دولتمردان آمریکایی همواره از این سخن می‌گویند که باید کاری کرد تا جهانیان به این پی ببرند که نظام سیاسی در ایران جنگ‌طلب بوده و خواهان آزادی در هیچ کشوری نیست و همواره می‌خواهد به بمب هسته ای دست پیدا کند. اما مسئولان کشورمان همواره هوشمندانه عمل کرده و رهبر انقلاب نیز با سخنرانی‌های خود بسیاری از این توطئه‌ها را در نطفه خفه کرده‌اند. اما این پایان ماجرا نخواهد بود.

آخرین حرکت آمریکا علیه ایران در روز 12 آبان سال 1400 انجام شد که آن یک دزدی آشکار دریایی بود. آمریکا که با این کار قصد داشت از فروش نفت ایران جلوگیری کند، در یک اقدامی مفتضحانه اقدام به دزدیدن نفت‌کش ایرانی و انتقال سوخت آن به نفت‌کشی دیگر کرد. سپس با درایت و باهوشی و عملیاتی سریع از جانب نیروهای دریایی سپاه پاسداران این نفت‌کش از دست آمریکایی‌ها پس گرفته شد و آن‌ها با ناوهای جنگی‌شان هم هیچ کاری را از پیش نبردند.

روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با اقدام به موقع و و مقتدرانه جان برکفان دلاور نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عملیات نیروی دریایی ارتش تروریست امریکا برای سرقت نفت جمهوری‌اسلامی ایران در دریای عمان ناکام ماند. امریکایی‌ها در این اقدام یک نفتکش حامل نفت ایران را در آب‌های دریای عمان سرقت کردند و با انتقال محموله نفت به یک نفتکش دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کردند. رزمندگان نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی برن بر روی عرشه نفتکش حامل نفت سرقت‌شده آن را تصرف و به سوی آب‌های سرزمینی ایران هدایت کردند.

این اطلاعیه تصریح کرده است: نیرو‌های ارتش تروریست امریکا در ادامه با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناو جنگی به تعقیب نفتکش پرداختند اما با ورود قاطعانه و مقتدرانه جان برکفان نیروی دریایی سپاه ناکام ماندند.

در اطلاعیه روابط عمومی کل سپاه با اشاره به تلاش نافرجام مجدد امریکایی‌ها برای تقویت توان خود با استفاده از استعداد بیشتر و گسیل چندین ناو جنگی دیگر برای سد کردن مسیر حرکت نفتکش، آمده است: آمریکایی‌ها با درک آمادگی و قاطعیت رزمندگان شجاع و غیرتمند نیروی دریایی سپاه برای رویارویی با هر نوع ماجراجویی و تهدید علیه منافع ملت ایران از ادامه ماجرا منصرف شدند و منطقه را ترک کردند.

این آخرین حرکت آمریکا و متحدانش علیه ایران نخواهد بود چرا که آنان از اساس با آزادگی ملت ایران مخالفت داشته و همواره به دنبال این خواهند بود که دوباره بر این ملت حاکم بشوند.

انتهای پیام /