تحریم سه مقام ارشد کشور مالی به اتهام ارتباط با گروه واگنر
ایالات متحده آمریکا سه مقام ارشد کشور مالی را به اتهام ارتباط با گروه واگنر به لیست تحریمی خود اضافه کرد.
آمریکا سه مقام ارشد کشور مالی را به اتهام ارتباط با گروه واگنر تحریم کرد
نیویورک - ایرنا - ایالات متحده آمریکا سه مقام ارشد کشور آفریقایی مالی را به اتهام ارتباط با گروه شبه نظامی روسی واگنر که اخیرا شورش ناکامی در روسیه داشت، تحریم کرد.
به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: ما امروز سه مقام کشور مالی را تحریم کردیم. این مقامات از دسامبر 2021 با گروه واگنر برای گسترش حضور آن در مالی همکاری نزدیک داشته اند.
بلینکن افزود: تلفات غیرنظامیان از زمان استقرار نیروهای واگنر در مالی در دسامبر 2021 به میزان 278 درصد افزایش یافته است. بسیاری از این کشته ها در نتیجه عملیات انجام شده توسط اعضای گروه مسلح واگنر در امتداد نیروهای مالی بوده است.
بلینکن تصریح کرد: آمریکا به اقدامات خود علیه کسانی که فعالیت های بی ثبات کننده گروه واگنر را که تهدیدی برای صلح و امنیت در مالی و منطقه است، تسهیل می کنند، ادامه خواهد داد.
وزیر خارجه دولت بایدن ادامه داد: واشنگتن به عنوان بزرگترین اهداکننده کمک های توسعه ای و بشردوستانه به مالی، از مردم این کشور برای دستیابی به صلح، رفاه و دموکراسی حمایت می کند.
به گفته وی، وزارت خزانه داری آمریکا، سادیو کامارا وزیر دفاع، آلو بوی دیارا رئیس ستاد نیروی هوایی مالی و آداما باگایوکو معاون رئیس این ستاد را به دلیل حمایت های مادی یا فنی از گروه واگنر تحریم کرده است.
گروه شبه نظامی روسی واگنر 23 ژوئن (دوم تیرماه) شورشی کرد که در جریان شورش 23 تا 24 ژوئن (2 تا 3 تیر) این گروه، کنترل شهر روستوف در جنوب روسیه را به دست گرفتند و تعداد نامشخصی از بالگردهای نظامی ارتش این کشور را سرنگون کردند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، این شورش را که در جریان بود، «خنجر از پشت» و اقدامی خیانتآمیز توصیف کرد که خطر فرو بردن کشور در جنگ داخلی را به همراه داشت.
اما طبق توافقی که به آن شورش پایان داد، کرملین اعلام کرد که برای جلوگیری از خونریزی، پریگوژین به بلاروس میرود و پرونده جنایی علیه او منتفی خواهد شد. همچنین به جنگجویان او این امکان داده شد که یا در تبعید به او بپیوندند، یا به نیروهای منظم روسیه بپیوندند و یا به خانه بروند.
از سوی دیگر پریگوژین گفته است که هدف از این شورش سرنگونی دولت روسیه نبود بلکه هدف آن محاکمه سرگئی شویگو وزیر دفاع و والری گراسیموف رئیس ستاد ارتش این کشور به دلیل اشتباهات و اقدامات غیرحرفهای آنها در اوکراین بوده است.
سرانجام در نتیجه مذاکرات و میانجیگری الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس متوقف شد و پریگوژین به جنگجویان خود دستور داد به سمت اردوگاههایشان عقب نشینی کنند.
ایالات متحده آمریکا معتقد است: گروه واگنر از سال 2016 به کشورهای آفریقایی مانند جمهوری آفریقای مرکزی و اخیرا مالی نفوذ کرده و "حاکمیت آنها را تضعیف کرده، منابع طبیعی آنها را دزدیده و مردم آنها را به قتل رسانده است."
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید 9 تیرماه اعلام کرد: هیچ نشانهای وجود ندارد که واگنر پس از تحولات اخیر از قصد خود برای استثمار کشورهای آفریقایی منصرف شده است. واگنر در کشور مالی نقشی "مرگبار و سمی" بازی می کند.
این مقام ارشد آمریکایی افزود: اطلاعات ما نشان می دهد که دولت موقت مالی از اواخر سال 2021 حدود 200 میلیون دلار به واگنر پرداخت کرده است. این پول می توانست به شکلی بهتر برای تلاش های بشردوستانه نجات بخش، حکومت خوب و پروژه های توسعه برای مردم مالی استفاده شود. با وجود پرداخت این صدها میلیون دلار، واگنر وضعیت امنیتی مالی را بهبود نداده است و در مقابل خونریزی بیشتری به ارمغان آورده و زمینه برای بهره برداری گروه های تروریستی ایجاد کرده است.
کاخ سفید همچنین یوگنی پریگوژین، رهبر گروه شبه نظامی واگنر را که اخیرا علیه ارتش روسیه شورش کرد، به مهندسی خروج نیروهای حافظ صلح سازمان ملل از مالی متهم کرد و گفت اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می دهد مقامات مالی اواخر سال 2021 بیش از 200 میلیون دلار به واگنر پرداخت کرده اند.
جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران گفت، آنچه کمتر شناخته شده این امر است که پریگوژین در راستای اهداف واگنر به مهندسی این خروج کمک کرد. ما می دانیم که مقامات ارشد مالی مستقیماً با نمایندگان پریگوژین همکاری کردند تا به دبیر کل سازمان ملل اطلاع دهند که مالی دیگر با ادامه مأموریت مینوسما موافق نیست.
شورای امنیت سازمان ملل متحد 9 تیرماه به پایان یک دهه ماموریت حافظ صلح در مالی به اتفاق آرا رای داد اما ایالات متحده آمریکا گروه شبه نظامی واگنر را که اخیرا علیه ارتش روسیه شورش کرده بود، مقصر درخواست مالی برای خروج نیروهای حافظ صلح دانست.
به گزارش ایرنا، دولت نظامی مالی از سازمان ملل خواسته بود نیروهای حافظ صلح خود را فورا از این کشور خارج کند. ماموریت حافظ صلح سازمان ملل موسوم به مینوسما MINUSMA در سال 2013 در مالی آغاز شده بود.
--> اخبار مرتبط- واگنرها ترس به جان آمریکا انداختند
- مقام آمریکایی: در مبارزه با کرونا شکست خوردهایم
- شرط ترکیه برای تحقیق درباره قتل خاشقجی
- خدمات استیکینگ صرافی کوینبیس در چهار ایالت آمریکا تعلیق شد
- کشته شدن رهبر سربداران
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.