سه‌شنبه 6 آذر 1403

ترامپ برای تغییر سیاست مهاجرتی خود تحت فشار است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ترامپ برای تغییر سیاست مهاجرتی خود تحت فشار است

تهران - ایرنا - دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در روزهای پایانی دولتش با حکم قاضی فدرال باید برنامه مربوط به کودکان مهاجر بدون مدرک موسوم به داکا را که به عنوان بخشی از وعده انتخاباتی متوقف کرده بود، بار دیگر اجرا کند.

به گزارش ایرنا، ترامپ در روزهای نخست ریاست جمهوری اش به عنوان بخشی از وعده انتخاباتی خود برنامه موسوم به داکا را حذف کرد. این برنامه از مهاجران بدون مدرکی که در کودکی به همراه والدین خود به آمریکا آماده اند حمایت می کرد.

تارنمای هیل در گزارشی در این زمینه نوشت: دستور قاضی فدرال در روز جمعه به دولت ترامپ برای احیای این برنامه پیروزی بزرگی برای گروه های مدافع حقوق مهاجران محسوب می شود.

این دستور توسط قاضی نیکولاس گرائوفیس که در دولت بیل کلینتون رئیس جمهوری پیشین آمریکا منصوب شده صادر شده است و از وزارت امنیت داخلی می خواهد تا روز دوشنبه با صدور اطلاعیه ای اعلام کند که متقاضیان جدیدی را طبق این برنامه می پذیرد.

این اولین بار از سال 2017 خواهد بود که دولت بر اساس این برنامه مهاجران جدیدی را می پذیرد. کسانی که تقاضای آنها پذیرفته شود مجوز کار دو ساله را دریافت خواهند کرد و این بر خلاف پیشنهاد دولت برای صدور مجوزهای یکساله خواهد بود.

این دستور جدید از کاخ سفید می خواهد داکا را بر اساس دستوراتی که در زمان ارائه این برنامه در دولت باراک اوباما مطرح شده اجرا کند.

تقریبا یک میلیون نوجوان و جوان مهاجر بدون مدرک اکنون می توانند به دنبال این دستور قاضی تقاضای خود را طبق برنامه داکا ارائه دهند. تاکنون 640 هزار نفر از مهاجران در این برنامه ثبت نام کرده‌اند.

ترامپ بارها به عنوان بخشی از تلاش هایش برای کاستن از مهاجران در آمریکا این طرح را هدف قرار داده بود و در سپتامبر 2017 به طور کامل این طرح را متوقف کرد. با این حال چند دادگاه فدرال مانع لغو این برنامه شدند. دادگاه عالی آمریکا در ژوئن (خرداد) گذشته مانع از پایان دادن به این برنامه توسط دولت ترامپ شد.

 جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا گفته قصد داد این برنامه را بعد از مراسم تحلیف خود در ماه ژانویه احیا کند.

گروه های مدافع حقوق مهاجران در آمریکا با حمایت از دستور قاضی فدرال گفته اند این دستور خیال مهاجران بدون مدرک را که توسط والدین شان به آمریکا آورده شده اند راحت می کند.

داکا برنامه‌ای است که به نوجوانان و کودکانی که بصورت غیرقانونی با والدین خود به آمریکا مهاجرت کرده اند، اجازه کار و زندگی می دهد.

طرح داکا، در سال 2012 در دولت باراک اوباما پیشنهاد شد و به اجرا در آمد.

بایدن که در دوران ارائه این طرح معاون اوباما بود، تلاش های ترامپ برای پایان دادن به این برنامه را «بی رحمانه» توصیف کرده است.

به نوشته روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، اندیشکده مرکز پیشرفت آمریکا برآورد کرده که دستکم 300 هزار مهاجر شامل فارغ التحصیلان جدید دبیرستان ها از زمان توقف این طرح از مزایای آن محروم شده اند

بعلاوه مجوز کاری 65 هزار و 800 نفر از این مهاجران به یک سال کاهش یافته است.

ترامپ این برنامه را «عفو قانونی» توصیف کرده است.

بایدن وعده داده برای اعطای حق شهروندی به دریافت کنندگان مجوز داکا و دیگر مهاجران بدون مدرک تلاش خواهد کرد. اما تصویب چنین لایحه ای در سنایی که بیشتر اعضای آن را جمهوریخواهان تشکیل می دهند، دشوار خواهد بود.

 چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا در سال 2016 با وعده مبارزه با مهاجرت بی رویه و احداث دیوار بلندی در مرز مکزیک (کشور همسایه جنوبی) توانست رأی جناح راست گرا را کسب کند. وی سپس برنامه ساخت دیواری به ارتفاع حدود دو هزار کیلومتر در مرز مکزیک را در دستورکار قرار داد. این پروژه ترامپ نیز که منابع میلیاردی بودجه نظامی و مبارزه با مواد مخدر را به خود اختصاص داده، بدون سرانجام متوقف شده است.

درباره محدودیت مهاجرت از هفت کشور با اکثریت مسلمان مانند چاد، ایران، سومالی، لیبی، سوریه و یمن ترامپ لایحه ای را در سال 2017 اول به طور غیرقانونی در دادگاه های این کشور مطرح کرد و سپس با تصویب آن از طریق دادگاه عالی به طور موقت آن را به اجرا گذاشت.

کنترل مهاجرت های غیرقانونی در دوره رئیس جمهوری ترامپ با طرح اخراج مهاجرانی که جمعیتی حدود 11 میلیون نفر را شامل می شود، جنجال بسیاری به پا کرد.

به نظر می رسد ترامپ از بدو ورود به کاخ سفید، میزان پناهجویان به این کشور را تا حدود 80 درصد کاهش داده است. به طور مثال برای سال جاری (2020) قبل از شروع همه گیری، پذیرش پناهجویان کمتر از 11 میلیون نفر مقرر شده بود که به 18 هزار نفر رسید. اما ترامپ توانست تعداد پناهجویان پذیرفته شده ازسوی آمریکا را به تدریج از 45 هزار نفر در اولین سال کار خود به 18 هزار نفر در سال‌های بعدی کاهش دهد.

تارنمای یورو نیوز در گزارشی درباره برنامه داکا نوشت: بر اساس این برنامه فرزندان مهاجران غیرقانونی توانستند از کار در بازار سیاه و مخفی شدن نجات پیدا کنند و بتوانند در دانشگاه ثبت نام کرده و یا درخواست گواهینامه رانندگی کنند و از همه مهم تر اجازه کار در خاک آمریکا را داشته باشند. البته این برنامه، برخلاف ادعای ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی، اجازه نمی داد تا این افراد درخواست شهروندی کنند. این طرح تنها شامل افرادی می شد که پیش از شانزده سالگی به همراه پدر و مادرانشان وارد آمریکا شده بودند. بر همین اساس سن این افراد نمی توانست بیشتر از 30 سال در زمان اجرایی شدن قانون در سال 2012 باشد. رسانه‌های آمریکا به این افراد لقب «رویاپردازان» داده بودند.

پیش از لغو این قانون توسط ترامپ، ثروتمندترین شرکتها و کمپانیهای معتبر آمریکایی از جمله گوگل و فیسبوک با انتشار نامه‌ای از دولت او خواستند تا اجرای این «طرح موفق» را متوقف نکند. در این نامه آمده است: «تمام ثروت شرکتهای چندملیتی آمریکایی به حضور مهاجران است و اگر آمریکا می خواهد در بازارهای جهانی از رقبا پیش بگیرد، نیاز دارد که همچنان از نیروی کار مهاجران بهره ببرد».

*س_برچسب‌ها_س*