ترامپ؛ 0، 11، 34 و...
فریب افکار عمومی، پنهان کردن واقعیت یا بیان بخشی از آن، راهکار بخش قابل توجهی از اهالی سیاست و دولتمردان در کشورهای مختلف برای پیشبرد اهدافشان است؛ راهکاری که در مواقعی جواب میدهد و افکار عمومی تا سالهای سال متوجه واقعیت نمیشوند ولی گاهی این دروغ باعث ایجاد رسوایی در بین افکار عمومی میشود؛ رسواییای که نتیجه آن افزایش بیاعتمادی و شکاف بین ملتها و دولتها است.
گفتن دروغ و انکار واقعیت از سوی دولتمردان به خصوص در مورد مسائلی که به جان و منافع شهروندان باز میگردد نزد افکار عمومی جهان امری مذموم و ناپسند است، حال به هر بهانهای که این دروغ مطرح شده باشد چه از سوی یک دولتمرد جهان سومی یا رییسجمهوری از جهان اول و شخصی چون دونالد ترامپ.
به گزارش ایسنا، در پی اقدام آمریکا در ترور سپهبد قاسم سلیمانی در مسیر فرودگاه بغداد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به این اقدام تروریستی ، 18 دی ماه در عملیاتی به نام «شهید قاسم سلیمانی» مواضع نیروهای نظامی آمریکا در پایگاه عین الاسد (پایگاهی که بنا به گفته مقامات ایرانی، ترور سردار سلیمانی در آن طراحی شده بود) در استان الانبار را مورد حمله قرار داد.
تهران در پی این حمله که گویی با اطلاع مقامات عراقی انجام شد، در نامهای به آنتونیو گوترش و رییس شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که منطبق با بند 51 منشور ملل متحد، اقدامات متناسبی در دفاع از خود انجام داده و پایگاهی که از آن حمله علیه شهروندان و مقامهای ارشد ایرانی انجام شده بود را مورد هدف قرار داده است.
پس از این حمله در حالی که افکار عمومی جهان پیگیر واکنش مقامات ارشد کاخ سفید در این ارتباط بودند، دونالد ترامپ در ساعاتی پایانی روز سهشنبه به وقت آمریکا در توئیتی در این ارتباط نوشت: همه چیز خوب است! از ایران موشکهایی به دو پایگاه نظامی واقع در عراق شلیک شده است. ارزیابی تلفات و خسارات الان در جریان است. تا الان همه چیز خوب بوده! ما قدرتمندترین و مجهزترین ارتش کل جهان را داریم! فردا صبح بیانیهای صادر میکنم.
در حالی که این حمله در صدر اخبار جهان قرار گرفته بود و مقامات تعدادی از کشورها از افزایش بین تهران و واشنگتن ابراز نگرانی می کردند، اخبار ضد و نقیضی نیز در مورد خسارت وارده به این پایگاه منتشر می شد چنان که برخی از منابع رسانهای در داخل ایران اعلام کردند که در این حمله حداقل هشتاد نظامی آمریکایی کشته شده است، تعدادی از رسانههای بینالمللی و منطقهای نیز اعلام کردند که آمریکا اجازه نزدیک شدن رسانهها به پایگاه عین الاسد را نمیدهد و در حال حاضر نمیتوان در مورد خسارت وارد شده اطلاعات دقیقی ارائه کرد.
چهارشنبه شب به وقت تهران، رییسجمهور آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی در حالی که وزیران امورخارجه و دفاع این کشور در کنار او ایستاده بودند با ژستی به ظاهر پیروزمندانه مدعی شد" که در پی این حمله هیچ تلفاتی نداشتیم و همه سربازان ما در ایمنی و امنیت هستند و تنها خسارات اندکی به ما وارد شده است "
در واکنش به این اظهارات که برخی با استناد به آن، عملیات حمله به پایگاه عین الاسد را شکست خورده و حتی هماهنگ شده با آمریکا تلقی کردند، سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روز پنچ شنبه هجدهم دی ماه در اظهاراتی با بیان اینکه ضربات موشکی به یکی از مهمترین پایگاههای آمریکا در قالب عملیات شهید سلیمانی، آغاز یک عملیات بزرگ بود که در کل منطقه ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: ما دنبال کشتن نبودیم ما دنبال ضربه زدن به ماشین نظامی دشمن بودیم.
فرمانده حمله موشکی سپاه به پایگاه نظامی عین الاسد با بیان این که ما 13 موشک به سمت پایگاههای عراق شلیک کردیم اما چند صد موشک را آماده شلیک کرده بودیم، مدعی شد: ما در این عملیات دنبال کشتن کسی نبودیم، اگرچه حتما دهها نفر کشته و زخمی شدهاند، میتوانستیم طوری عملیات را طراحی کنیم که در گام اول 500 کشته داشته باشند و اگر جواب میدادند در گامهای دوم و سوم، 4 تا 5 هزار کشته میدادند.
در حالی که آمریکاییها تا پیش از این اصرار داشتند که این حمله فقط باعث واردشدن خساراتی به تجهیزات این پایگاه شده و هیچ سرباز آمریکایی در این حمله مجروح و کشته نشده است در 27 دی ماه خبرگزاری انگلیسی رویترز، اعلام کرد که در نتیجه حمله موشکی ایران در 8 ژانویه (18 دی) به پایگاههای محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق، 11 نظامی به خاطر ضربه مغزی تحت مداوا قرار گرفتهاند.
کاپیتان «بیل ارین» سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیهای گفت: «این نظامیان برای مداوا به مرکز پزشکی" لاندستول" در آلمان و بقیه به کمپ "عریفجان" در کویت اعزام شدهاند تا تحت بررسیهای بیشتر قرار بگیرند.»
این سخنگو افزود: «در حالیکه هیچ نظامی آمریکایی در جریان حمله ایران در روز 8 ژانویه به پایگاه هوایی "عین الاسد" در عراق کشته نشدند ولی برخی از سربازان به خاطر علائم حاکی از ضربه مغزی در اثر انفجار تحت معالجه قرار گرفتهاند و ارزیابی وضعیت آنها همچنان ادامه دارد.»
یک منبع دیگر نیز که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد که برخی نظامیان در اثر حمله ایران دچار ضربه مغزی شدهاند.
این منبع افزود: یک هفته بعد از این حمله، همچنان برخی نیروهای نظامی با برخی علائم حاکی از ضربه مغزی دست و پنجه نرم میکنند.
وی در اظهاراتی تعجب آور مدعی شد: ما همین 24 ساعت گذشته متوجه این مسئله شدیم. امکان دارد به زودی اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر شود.
در 29 دی ماه نیز روزنامه کویتی القبس جزئیاتی جدید در رابطه با زخمی شدن نظامیان آمریکایی در حمله موشکی ایران به عین الاسد و انتقال این نظامیان به کشور کویت منتشر کرد.
روزنامه القبس کویت به نقل از برخی رسانههای آمریکایی نوشت که ترامپ و فرماندهان پنتاگون در هفته اول از زخمی شدن نظامیان آمریکایی در حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد خبر نداشتند.
این روزنامه کویتی با بیان اینکه پنتاگون تا یک هفته بعد از حمله موشکی ایران از زخمی شدن 11 نظامی آمریکایی خبرنداشته است، به نقل از برخی منابع نوشت: سطح آسیب دیدگی برخی از این نظامیان آمریکایی شدید و برخی دیگر متوسط است.
این منابع همچنین اعلام کردند که برخی دیگر از نظامیان آمریکایی در نواحی مختلف بدنشان دچار سوختگی شدند و برخی نیز ترکش به آنها اصابت کرده است.
این منابع در ادامه با اشاره به اینکه پایگاه هوایی احمد الجابر مساحت گستردهای برای نیروهای آمریکایی و هم پیمانان آنها دارد و این مساله درچارچوب توافقات دفاعی مشترک میان دو کشور است، افزودند: یک تیم پزشکی آمریکایی که در بیمارستان نظامی در کویت حضور دارند آسیب دیدگان حملات موشکی ایران را معالجه میکند.
این منابع همچنین اعلام کردند که برخی دیگر از نظامیان آمریکایی که در حمله ایران آسیب دیدهاند اکنون در داخل عراق در حال درمان هستند زیرا زخمهای آنان سطحی بوده و نیازی به انتقال به کویت نداشتند.
پس از انتشار این اخبار، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه در نشست خبری خود در فروم جهانی اقتصاد در داووس سوییس در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره زخمی شدن 11 سرباز آمریکایی که توسط پنتاگون نیز تایید شده بود پرسید، مدعی شد: من شنیدهام که برخی از سربازان سردرد گرفته بودند و مشکلاتی از این قبیل داشتند اما هیچ کدام آسیب جدی ندیده بودند!
ترامپ همچنین در پاسخ به سوال بعدی این خبرنگار که میپرسید آیا شما خونریزی از ناحیه سر را جدی نمیدانید؟ با بیان این که من در مقابل دیگر جراحاتی که مشاهده کردهام، این جراحات را جدی نمیدانم، مدعی شد که ایران با بمبهای کنارجادهای بر سر نیروهای آمریکایی باعث جراحات بسیار بدتری شده است.
در واکنش به اظهارات ترامپ در سوییس، جو بایدن، نامزد دموکراتهای آمریکا در انتخابات 2020 ایالات متحده در توییتی نوشت: سربازان آمریکایی که در حمله موشکی ایران آسیب دیدهاند، جراحات مغزی دارند. حال ترامپ این جراحات را سردرد خطاب میکند! ما به رئیسجمهوری نیاز داریم که به سربازان وظیفهمان احترام بگذارد و به وظیفه مقدسمان برای رسیدگی به جنگجویان زخمی احترام بگذارد.
به گزارش ایسنا، روز جمعه چهارم بهمن ماه وزارت دفاع آمریکا با توجه به پیگیری و فشار رسانهها، جزییات جدیدی در این زمینه منتشر و اعلام کرد که تشحیص داده شده است 34 تن از سربازان آمریکایی در جریان حمله هوایی سپاه پاسداران ایران به پایگاه نظامی آمریکا در عراق دچار ضربه و جراحاتی در ناحیه مغز شدهاند.
جاناتان هافمن، سخنگوی پنتاگون، گفت: که هشت تن از این افراد که پیش از این [برای درمان] به آلمان فرستاده شده بودند، به آمریکا بازگردانده شدهاند.
اظهارات ترامپ و تقلای او برای کم اهمیت جلوه دادن سطح جراحات سربازان آمریکایی، با واکنش گروهی از کهنهسربازان آمریکایی مواجه شد چنان که آنها در روز جمعه در بیانیهای خواستار عذرخواهی دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری نیوزمکس در این بیانیه آمده است: با توجه به این که وزارت دفاع [آمریکا] اعلام کرده است که 34 تن از کارکنان [نظامی] آمریکا در نتیجه حمله تلافیجویانه ایران آسیب دیدهاند و اظهارات رئیس جمهور ترامپ موجب کوچکشمردن این آسیبها شد، کهنهسربازان جنگهای خارجی نمیتوانند راجع به چنین چیزی ساکت بنشینند.
همچنین در بیانیه این گروه مطرح شد: ضربه مغزی یک آسیب جدی بوده و نمیتوان آن را سبک شمرد. ضربه مغزی موجب به بار آمدن افسردگی، از دست دادن حافظه، سردردهای شدید، سرگیجه و احساس خستگی میشود؛ تمامی این آسیبها با تاثیراتی هم کوتاهمدت و هم بلندمدت همراه میباشند. کهنه سربازان آمریکایی به خاطر اظهارات اشتباه رئیسجمهور، خواستار عذرخواهی او از کارکنان مرد و زن [این گروه] است.
کریس مورفی، سناتور آمریکایی نیز در واکنش به اطلاعات جدید منتشر شده در زمینه جراحت سربازان آمریکایی در توییتی نوشت:"ایران به ما حمله کرد و 34 آمریکایی زخمی شدند. دولت این موضوع را پنهان نگاه داشت تا ادعا کند بازدارندگی علیه ایران را احیا کرده است. کارشان از این لحاظ که تنشزدایی کردند درست بود، اما برای توجیه آن نباید ماجرا را جعل میکردند."
الیزابت وارن سناتور آمریکایی و نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا یکی دیگر از مقامات آمریکایی است که در روز شنبه به مواضع متناقض و چندگانه مقامات کشورش، به ویژه اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره میزان آسیب وارده به نظامیان آمریکایی در نتیجه حملات موشکی ایران به پایگاه عینالاسد واکنش نشان داد و به شدت از ترامپ انتقاد کرد.
این سناتور دموکرات از ایالت ماساچوست در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: ترامپ زمینه ساز یک مناقشه با ایران بود و سپس جراحات نظامیان ما را که در نتیجه آن اتفاق افتاد، پنهان کرد و آن را دستکم گرفت. این وحشتناک است.
وی ادامه داد: من در سنا تلاش کردم تا درمان صدمات مغزی آنها (مجروحان) را ارتقا دهم و به عنوان رئیس جمهور نیز به جنگهایی که موجب آن شده، پایان خواهم داد.
با توجه به انتشار این اخبار و فشار ادامه دار برخی از رسانه ها روی کاخ سفید، این احتمال وجود دارد که طی روزهای آینده دولتمردان آمریکایی مجبور شوند، اطلاعات شفافتری در مورد میزان جراحات وارد شده به سربازان آمریکایی در پایگاه عین الاسد منتشر کنند تا برشی دیگر از واقعیت این موضوع برای افکار عمومی جهان مشخص شود.
انتهای پیام