تصمیم تازه درباره پرونده هستهای در وین
در نشست شورای حکام هیچ قطعنامهای علیه ایران صادر نشده است. البته بیانیه پایانی این نشست درباره ایران تند بود و این شورا به نقد ایران پرداخت و در بیانیه پایانی خود نوشت: ما هیچ تغییر اساسی در رفتار ایران ندیدهایم. ایران در زمان گزارش به تشدید برنامه هستهای خود ورای هرگونه توجیه غیرنظامی ادامه داده و هیچ عزمی از خود برای اجرای تعهدات خود ذیل بیانیه مشترکی که در ماه مارس بر سر آن توافق...
نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با حضور نمایندگان 35 کشور عضو این شورا در وین برگزار شد
قرار است نشست این شورا از 15 تا 19 خرداد ماه برگزار شود و برخی گمانهها حاکی از این است که احتمالا در این نشست درباره ایران هم تصمیمگیری میشود.
خبر به روز شده: تاکنون در نشست شورای حکام هیچ قطعنامهای علیه ایران صادر نشده است. البته بیانیه پایانی این نشست درباره ایران تند بود و این شورا به نقد ایران پرداخت و در بیانیه پایانی خود نوشت: ما هیچ تغییر اساسی در رفتار ایران ندیدهایم. ایران در زمان گزارش به تشدید برنامه هستهای خود ورای هرگونه توجیه غیرنظامی ادامه داده و هیچ عزمی از خود برای اجرای تعهدات خود ذیل بیانیه مشترکی که در ماه مارس بر سر آن توافق شد، نشان نداده است. گزارش مدیرکل نشان میدهد که ایران به مسیر تشدید چشمگیر برنامه هستهای خود ادامه داده است. علیرغم ادبیات تند اروپا علیه ایران، هنوز پرونده برجام برای ایران باز است و بسیاری امید به توافق هستهای دارند، حتی توافق «کم در برابر کم».
آنگونه که ایرنا گزارش داده قرار است «راستیآزمایی و بازرسی فعالیتهای اتمی ایران در پرتو قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان» از موضوعاتی است که در نشست خرداد شورای حکام در دستور کار قرار گرفت
در نشست قبلی شورای حکام که اسفند 1401 برگزار شد غنیسازی 84 درصدی اورانیوم در ایران در دستور کار این شورا بود و این نگرانی وجود داشت که این شورا علیه ایران قطعنامه جدیدی صادر کند که چنسن اتفاقی رخ نداد.
در آستانه این دور از نشستهای فصلی شورای حکام، دوباره قرار است درباره فعالیتهای اتمی ایران بحث و بررسی شود. البته از هفته گذشته آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که درباره دو مورد از مسائل مورد اختلاف با ایران به نتیجه رسیده است. در کنار این مباحث، این مساله هم مطرح شد که ممکن است ظرف روزهای جاری ایران و آمریکا بالاخره توافق کنند و بسیاری امیدوارند این توافق قبل از پایان شورای حکام به نتیجه برسد. اما هنوز صحت و سقم این خبر مشخص نیست.
گزارش اولیه رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام: آخرین گزارش در مورد راستی آزمایی و نظارت در ایران براساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل (2015) نشان میدهد که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در سه ماه گذشته بیش از یک چهارم افزایش یافته است / در آخرین گزارش در مورد موافقتنامه پادمانهای NPT با ایران میبینید که روند اجرای بیانیه مشترک آغاز و پیشرفتهایی حاصل شده است، اما نه به اندازهای که امیدوار بودم
: ایران توضیحاتی درباره وجود اورانیوم در مکان مریوان را ارائه کرده است، اما متذکر میشوم که ارزیابی ما از این مکان همچنان پابرجاست و تکرار میکنم که مسائل پادمانی باقیمانده ناشی از تعهدات ایران ذیل توافقنامه پادمان جامع بین ایران و آژانس است و هنوز باید حل و فصل شود تا آژانس در موقعیتی باشد که بتواند صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران را تضمین کند
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام تصریح کرد که روند اجرای بیانیه مشترک با ایران در زمینه حلوفصل مسائل پادمانی آغاز شده و در این زمینه پیشرفتهایی حاصل شده است.
رافائل گروسی این مطلب را طی سخنانی در آغاز نشست شورا مطرح کرد و افزود که آژانس در اوایل ماه «مه» میلادی دوربینهای نظارتی را در تاسیساتی که تجهیزات سانتریفیوژها تولید میشوند نصب کرد. «علاوه بر این، آژانس به منظور نظارت بر سطح غنی سازی اورانیوم تولید شده توسط ایران در تاسیسات اعلام شده، برای اولین بار یک دستگاه نظارت بر غنی سازی را در کارخانه فردو و همچنین در کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت نطنز نصب کرده است.»
وی با بیان اینکه این اقدامات «به ما کمک می کند تا با سرعت بیشتری هر گونه تغییر در سطوح غنی سازی در این تاسیسات را شناسایی کنیم.» ادعا کرد که پیشرفتهای بعمل آمده بهاندازهای نبوده که وی امیدوار بوده است و «آنچه اکنون باید اتفاق بیفتد، یک فرآیند پایدار و بدون وقفه است که منجر به تحقق تمام تعهدات مندرج در بیانیه مشترک بدون تاخیر بیشتر می شود.»
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره پیشرفت در پرونده سیاسی کشف ذرات اتمی در مکانهای اعلام نشده در ایران هم ادعا کرد: ایران توضیح احتمالی برای وجود اورانیوم ضعیف شده در بخشی از محل معروف به مریوان را ارائه کرده است.
وی با بیان این ادعا که «ارزیابی ما درباره این مکان همچنان پابرجاست» مدعی شد: تکرار می کنم که مسائل پادمانی باقیمانده ناشی از تعهدات ایران ذیل توافقنامه جامع پادمان بین ایران و آژانس است و هنوز باید حل و فصل شود تا آژانس در موقعیتی باشد که بتواند ماهیت صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را تضمین کند.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنان خود به راستی آزمایی و بازرسی فعالیتهای اتمی از ایران در پرتو قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخت. وی با اشاره به اقدامات جبرانی ایران در برجام عنوان کرد که آژانس طی نزدیک به دو سال و سه ماه گذشته «قادر به انجام فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت بر برجام در رابطه با تولید و بررسی موجودی سانتریفیوژها، روتورها، آب سنگین و کنسانتره سنگ اورانیوم نبوده است.»
وی با بیان اینکه «ذخایر اورانیوم غنی شده ایران طی سه ماه گذشته بیش از یک چهارم افزایش یافته است» عنوان کرد که ذخایر اورانیوم با غنای 20 درصد نزدیک به یک تن و ذخایر اورانیوم با غلظت 60 درصد به بیش از 100 کیلوگرم رسیده است.
هم اکنون دیگران می خوانند-
خطر در کمین پایتخت | آخر هفته سختی در پیش است!
-
چرنوبیل کرمانشاه قربانی داد | در کرمانشاه چه خبر است؟
-
ماجرای مرگ مشکوک «یوسف سویزی» دانشجوی دانشگاه امیرکبیر در خوابگاه چیست؟
-
عکسی جنجالی از یک عضو طالبان و معشوقهاش
-
مرگ ناجوانمردانه 10 زن در کردستان و آذربایجان غربی | ماجرای غمانگیز این 10 زن (16+)
-
منتظر یک زلزله بزرگ باشید | مردم تهران برای زمان زلزله چادر تهیه کنند؟
-
معلم قائمشهری با انتشار این فیلم جدید جنجال بهپا کرد + فیلم