دوشنبه 5 آذر 1403

توسعه حمل و نقل هوایی لازمه توسعه گردشگری در شرق ایران / کارگروه گردشگری در خراسان جنوبی احیا شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
توسعه حمل و نقل هوایی لازمه توسعه گردشگری در شرق ایران / کارگروه گردشگری در خراسان جنوبی احیا شود

برای توسعه گردشگری در خراسان جنوبی باید حمل و نقل هوایی را توسعه داد و مسئولان در زمینه معرفی ظرفیت ها و تشکیل کارگروه گردشگری بیشتر همت کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، سیستم حمل و نقل هوایی یکی از عمده ترین عناصر تشکیل دهنده صنعت گردشگری است که بخشی از هزینه های گردشگران را به خود اختصاص می دهد، به طوری که در برنامه ریزی های مربوط به توسعه گردشگری، توجه به این بخش و ظرفیت های حال و آتی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

پتانسیل و ظرفیت بالای خراسان جنوبی در زمینه مکان‌ها، بافت‌های تاریخی و گردشگری، کویرهای ناب به ویژه وجود عرصه‌های پهناور بیابانی و کویری، صنایع دستی، آداب و رسوم مردم در این منطقه سبب شده است تا هم چنان گردشگران زیادی مشتاق هستند سفر به این استان پهناور را داشته باشند.

هرچند صنعت گردشگری در خراسان جنوبی به دلیل شیوع کرونا کم رنگ شده است اما می توان با رعایت پروتکل های بهداشتی از توسعه گردشگری غافل نماند و به این امر مهم برای دوران پساکرونا نیز برنامه ریزی کرد.

متصدیان حوزه گردشگری باید با ارائه خدمات و برنامه‌های ویژه و همچنین راه‌اندازی تورهای کویرنوردی از طریق دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی در حوزه استانی به منظور توسعه و رونق گردشگری انجام دهد، تا روز به روز شاهد پیشرفت گردشگری و حضور گردشگران بسیاری در خراسان جنوبی باشیم اما صنعت گردشگری دراین استان هم چنان نیازمند توجه مسئولان است.

محمد بهمنش عضو هیات مدیره دفاتر خدمات مسافرتی کشور و رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافرت هوایی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، با بیان این‌که خراسان جنوبی با ظرفیت‌های گردشگری فراوان، سومین استان پهناور کشوراست، گفت: موقعیت جغرافیایی، محصولات استراتژیک، بیابان‌ها و دره‌های این استان برای خیلی از گردشگران داخلی و بین المللی ناشناخته است.

زیرساخت های حمل و نقل نامناسب

وی زیرساخت های حمل و نقل هوایی را عامل موثر در توسعه گردشگری دانست و افزود: متاسفانه زیرساخت‌های حمل و نقل مناسبی نداریم از این رو مقصد گردشگری نبوده ایم.

رئیس انجمن حرفه ای دفاتر خدمات مسافرتی گردشگری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: با رونق زیرساخت‌های حمل و نقل خصوصا حمل و نقل هوایی که برای مسافران راحت و سریعتر مهیا می‌شود شاهد رشد گردشگری کشاورزی و طبیعت و میراث فرهنگی خواهیم بود.

بهمنش یادآورشد: امیدواریم استاندارخراسان جنوبی به زیرساخت‌های گردشگری از جمله حمل و نقل هوایی توجه کنند و ما هم به عنوان متولیان دفاتر خدمات مسافرتی در خراسان جنوبی در خدمت استان هستیم تا بتوانیم در حوزه توسعه گردشگری خدمتی انجام بدهیم.

وی بیان کرد: در دوران پساکرونا پیش بینی ما این است که گردشگری رشد قابل توجهی داشته باشد اما باید از همین فضا و زمانی که گردشگری به خاطر رعایت پروتکل‌های بهداشتی توصیه نمی شود زیرساخت ها را برای دوران پسا کرونا آماده کنیم.

تلف شدن مدیریت در استان در زمان استانداران سابق

مدیرعامل هلدینگ گردشگری احیای میراث کویر تصریح کرد: در چند سال گذشته از زمان آقای پرویزی استاندار اسبق خراسان جنوبی سال به سال شاهد تلف شدن مدیریت استان که همان استانداری است بوده ایم و این باعث شده تا استانداران و مدیرانی که وارد استان می شوند برنامه ریزی مدونی نداشته باشند.

بهمنش تاکید کرد: دولت به مدیریت جدید اعتماد کنند و تا زمانی که این دولت برقرار است این روند ثبات مدیریت در استان حفظ شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه کارگروه گردشگری خراسان جنوبی از برنامه ریزی های استان حذف شده است، گفت: از استاندار درخواست دارم جلسات برنامه ریزی و منظمی حداقل ماهی یک بار تحت کارگروه گردشگری شکل بدهند.

کارگروه های گردشگری احیا شود

این فعال حوزه گردشگری اضافه کرد: رکن اصلی تصمیم گیری کارگروه های گردشگری براساس دغدغه ها و مشکلات بخش خصوصی که متولیان آن انجمن های حرفه ای تحت وزارت میراث فرهنگی گردشگری هستند باشد.

بهمنش کارگروه های گردشگری را نقشه راهی برای حمل و نقل گردشگری هوایی استان دانست و گفت: تمام حرکت ها و تصمیم هایی که در آینده گردشگری استان می خواهد شکل بگیرد طبق نقشه راه و برنامه ریزی که صورت می‌گیرد ترسیم شود.

وی افزود: برنامه ریزی ونقشه راه سبب می شود از موازی کاری ها و تکراری بودن تصمیمات و در نظرنگرفتن خیلی از ظرفیت های فعلی استان جلوگیری شود.

عظیم طهماسبی مدیرکل فرودگاه‌های خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار خاورستان، با بیان اینکه توسعه حمل و نقل هوایی خراسان جنوبی تاثیر بسیاری در توسعه گردشگری و ظرفیت های استان دارد، گفت: سعی شده است با افزایش پروازها نیاز استان در زمینه حمل و نقل هوایی مرتفع گردد.

وی اظهارکرد: در حال حاضر 26 پرواز رفت و برگشت در مسیر بیرجند تهران بیرجند و دو پرواز رفت و برگشت بیرجند مشهد بیرجند در طول هفته برنامه ریزی شده است.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان جنوبی با بیان این‌که پرواز پنج شنبه هفته جاری مسیر بیرجند، تهران بیرجند لغو شده است، افزود: رایزنی هایی برای راه اندازی مجدد این پرواز از دی ماه سال جاری صورت گرفته است.

طهماسبی بیان کرد: برنامه جاری فرودگاه بیرجند مشکل پروازی مسافران را برطرف می کند و با این برنامه سعی شده است یک پرواز صبح و یک عصر در برنامه پروازی به مقصد تهران داشته باشیم.

وی یادآورشد: به جز پنج شنبه و جمعه که مسافران اقبالی به پرواز ندارند روزهای شنبه تا چهارشنبه روزانه دو پرواز از فرودگاه بیرجند صورت می گیرد.

95 درصد مشکل پروازی خراسان‌جنوبی مرتفع شده است

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان جنوبی با بیان این‌که 95 درصد مشکل پروازی بیرجند به تهران مرتفع شده است، افزود: به دنبال این هستیم تا یک پرواز 50 نفره در روزهای شنبه تا چهارشنبه به پروازهای استان اضافه کنیم تا نیاز پروازی استان به صورت 100 درصد مرتفع گردد.

طهماسبی ادامه داد: برای افزایش پرواز مشهد با همه ایرلاین ها صحبت شده است همه ایرلاین ها هم به دلیل کمبود شدید ناوگان و نقدینگی اقبال کمتری دارند و شرکتهای هواپیمایی نیز به دلیل درآمدزایی میل بیشتری به پروازهای خارجی دارند.

پیگیر افزایش پروازها در بیرجند هستیم

وی با بیان این‌که به شدت پیگیر افزایش پروازها در استان هستیم، یادآورشد: ما به عنوان دستگاه اجرایی وظیفه اصلی ما تامین زیرساخت پرواز از قبیل باند، سالن، برق و تجهیزات ناوبری است.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان جنوبی با اشاره به این‌که تاکنون همراهی مسئولان برای افزایش پروازها خوب بوده است، خاطرنشان کرد: برای توسعه پروازهای استان نیاز است مسئولان استان از قبیل استاندار و نمایندگان مجلس در افزایش پروازها با فرودگاه همراهی داشته باشند.

افزایش پروازها نیازمند هم افزایی همه مسئولان در خراسان جنوبی است

طهماسبی یادآورشد: با همت دسته جمعی که از سوی استاندار و نماینده مردم بیرجند درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت وضعیت پروازی استان به روند قابل قبولی رسیدو این هم افزایی باید ادامه داشته باشد.

وی گفت: نیاز است همه مسئولان عالی استان در کنار مسئولان فرودگاه در افزایش پروازها همراهی کنند و این تاثیر بسیار زیادی در روند توسعه پروازی استان دارد.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان جنوبی بیان کرد: شرکت های هواپیمایی برای افزایش پروازها حضور مسئولان استان را مغتنم می دانند و این حضورمسئولان در پذیرش پروازها موثر است.

طهماسبی با بیان اینکه فرودگاه بیرجند از نظر درآمدی وضعیت مناسبی دارد، افزود: پروازهای بیرجند به تهران در دو نوبت تا چند روز بعد رزرو شده است و این در توسعه استان خیلی موثر است.

استقبال مردم از پروازها خوب است

وی با بیان این‌که وضعیت استقبال مردم از پروازها مناسب است، گفت: در حال رایزنی برای برقراری پرواز کیش با ظرفیت پروازی پایین‌ترهستیم تا کم کم ظرفیت این پرواز با اقبال بیشتر مردم افزایش یابد.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان جنوبی مقصد تهران را کریدور جابجایی پروازی بیرجند دانست و افزود: با این سفر مردم به مرکز کشور نزدیک تر می شوند از این رو مقصد بعدی خود را انتخاب می‌کنند.

طهماسبی با اشاره به اینکه خوشبختانه کنسلی های خاص پروازی نداریم، گفت: افزایش یک پرواز در مسیر مشهد در دستور کار است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پرواز بین المللی نداریم، گفت: پرواز عتبات به برنامه ریزی حج و زیارت برمی گردد و این سازمان با شرکت های هواپیمایی وارد مذاکره می شود و نوع پرواز وزمان را تعیین می کند.

حسین خسروی نماینده مردم بیرجند درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، حمل و نقل هوایی استان را یکی از شاخصه های توسعه در خراسان جنوبی عنوان کرد و افزود: ما به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی پیگیر این امر مهم هستیم.

وی با بیان اینکه برای افزایش پرواز در استان با مدیرکل فرودگاه‌ها رایزنی های صورت گرفته است، گفت: هم چنین جلساتی با استاندار خراسان جنوبی برای هم افزایی پروازها صورت گرفته است.

نماینده مردم بیرجند درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید براینکه ما آمادگی افزایش پروازها در استان را داریم، خاطرنشان کرد: در دیدار با وزیر راه و شهرسازی توسعه پروازها و صنعت گردشگری خراسان جنوبی مورد تاکید و مکاتبه قرار گرفت.

خسروی خاطرنشان کرد: وزیر راه و شهرسازی نیز قول مساعد برای تحقق افزایش پروازها در خراسان جنوبی داده اند که پیگیر تحقق این امر هستیم.

وی با بیان اینکه توسعه گردشگری با تلاش همه مسئولان استان امکان پذیر است، گفت: طبق جلساتی که مسئولان استان با شرکت هواپیمایی داشتند سبب افزایش پروازها به مقصد تهران شد.

طبق این گزارش، خراسان جنوبی با وجود منابع طبیعی گردشگری بسیار می تواند مقصد گردشگران بسیاری باشد و تحقق این امر نیازمند توجه به مصادیق توسعه گردشگری و تشکیل کارگروه گردشگری با حضور مسئولان متولی دارد.

توجه به حمل و نقل هوایی و توسعه آن تاثیر بسیار زیادی در توسعه گردشگری خراسان جنوبی دارد از این رو امیدواریم تا شاهد همراهی و هم افزایی مسئولان استان در توسعه امر حمل و نقل هوایی و هم چنین توجه به ظرفیت های گردشگری و بررسی و معرفی این ظرفیت ها به گردشگران باشیم.

انتهای پیام /