یک‌شنبه 4 آذر 1403

تویوتا مجوز ورود به ایران گرفت / بنز در انتظار دریافت مجوز!

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تویوتا مجوز ورود به ایران گرفت / بنز در انتظار دریافت مجوز!

اقتصادنیوز:«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم:

بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم. در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.

در سال 1402، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان می‌شود.

16 شهریور 1353؛ طرح آزمایش حمل گوشت گوسفند تازه از خارج با موفقیت انجام شد

حمل گوشت تازه گوسفند برای اولین بار در جهان تا مسافت‌های بسیار دور با موفقیت به انجام رسید و اولین پارتی از این گوشت‌ها به ایران حمل شد.

اجرای این طرح که بالغ بر 150 هزار دلار هزینه آن شده است از دو سال پیش در استرالیا با همکاری یک شرکت ایرانی آغاز شد.

دوره آزمایشی نگهداری این گوشت‌ها 6 ماه بود که پس از پایان مدت آزمایش موفقیت آن به وسیله متخصصان استرالیایی که از طرف دولت استرالیا جهت نظارت بر این پروژه به تهران آمده‌اند مورد تایید قرار گرفت.

این طرح برای اولین مرتبه در ایران، پیاده می‌شود و نحوه تهیه و بسته بندی این گوشت که پس از 60 روز همچنان تازه و نرم باقی می‌ماند، کاملا بهداشتی و به وسیله دستگاه‌های مخصوص صورت می‌گیرد.

گوسفندهایی که به منظور اجرای این پروژه انتخاب می‌شوند یک تا سه ساله هستند و در انتخاب آن توجه کامل به عمل می‌آید تا گوسفندهای پیر و پرچربی مورد استفاده قرار نگیرند.

گوسفندها پس از کشتار به طریق شرع اسلام، با دستگاه‌های مخصوص پوست کنده شده استرلیزه می‌شوند. گوسفندها یا به صورت لاشه یا به صورت قطعه‌قطعه در کیسه‌های پلاستیکی قرار می‌گیرد و سپس به وسیله دستگاه‌های مکنده هوای داخل کیسه خارج می‌شود و کیسه‌ها در درجه حرارتی بین یک درجه زیر صفر تا یک درجه بالای صفر نگهداری می‌شود.

بدین ترتیب امکان رشد هرگونه میکروب و تجزیه شیمیایی گوشت در کیسه‌های بدون هوا از بین می‌رود و به همین جهت گوشت پس از خارج شدن از کیسه‌های پلاستیکی به همان صورت اولیه پس از کشتار باقی می‌ماند و هیچگونه تغییری در رنگ و طعم آن پیدا نمی‌شود.

16 شهریور 1373؛ پروژه عظیم بزرگراه نواب با مشارکت مردم ساخته می‌شود

پروژه عظیم بزرگراه نواب با اعتباری معادل 47 میلیارد تومان اجرا می‌شود که از این رقم، مبلغ 25 میلیارد تومان آن از طریق فروش اوراق مشارکت تامین خواهد شد.

غلامحسنی کرباسچی، شهردار تهران به همراه دکتر عادلی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در یک گفت‌وگوی مطبوعاتی با اعلام این مطالب جزئیات پروژه ساختمان‌سازی و تکمیل بزرگراه نواب را که از طریق فروش اوراق مشارکت انجام می‌شود، تشریح کرد.

وی افزود: این طرح یکی از طرح‌های مهم شهرداری تهران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که با اجرای آن ضمن کمک به کاهش بار ترافیکی شهر، امکانات موردنیاز از جمله فضاهای سبز، آموزشی، ورزش و تفریحی تامین شده و امکان دسترسی‌های جانبی نیز فراهم می‌شود.

کرباسچی گفت: ساختمان‌های در نظر گرفته شده در این پروژه 5 تا 10 طبقه خواهند بود و در تکنیک ساخت آن از قطعات پیش ساخته و نیز بتن و فولاد استفاده می‌شود. وی میزان مشارکت مردم در این پروژه را 25 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: برای اوراق مشارکت پروژه نواب که از اول مهرماه توزیع می‌شود، 25 درصد سود در نظر گرفته شده است.

شهردار تهران مدت اجرای این پروژه را حداکثر 4 سال عنوان کرد.

16 شهریور 1383؛ رتبه آخر ایران در خصوصی سازی

صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش تحقیقاتی خود اعلام کرده طی سال‌های 1985 تا 2000 ایران در بین 86 کشور جهان رتبه آخر خصوصی‌سازی را در کنار کشورهای بورکینافاسو و اروگوئه به خود اختصاص داده است.

گزارش صندوق بین‌المللی پول حاکی است از سال 1985 تا 2000 بیش از 1/1 تریلیون دلار خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی در جهان صورت گرفته است که سهم ایران از این رقم کمتر از 20 میلیون دلار بوده است.

بنابراین گزارش سهم خصوصی‌سازی از تولید ناخالص ایران در این مدت صفر بوده است که این رقم در هیچ یک از کشورهای دنیا حتی بورکینافاسو و اروگوئه هم به وقوع نپیوست.

تویوتا مجوز ورود به ایران را کسب کرد / بنز در انتظار دریافت مجوز

معاون برنامه‌ریزی و تدوین استاندارد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: شرکت تویوتا برای صادرات یکی از مدل‌های خود به ایران مجوز لازم را از این موسسه دریافت کرده و مدارک شرکت بنز نیز برای دریافت مجوز در دست رسیدگی است.

محمد ناظمی اردکانی با بیان اینکه خودروهایی می‌توانند وارد کشور نشوند که از لحاظ رعایت 55 استاندارد مصوب شورای عالی استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفته و منطبق با آن عمل کنند، اظهار کرد. از این تعداد، 151 استاندارد مربوط به استانداردهای علمکردی و 4 استاندارد مربوط به استانداردهای زیست محیطی و گازهای خروجی خودرو است.

وی خاطرنشان کرد: از تاریخ موافقت با ورود خودروهای خارجی به ایران، چند شرکت خارجی با نام‌های تجاری محصول PRO 832, Toyota, BMW (کامیون) مجوزهای لازم را از موسسه استاندارد برای یک یا چند مدل دریافت کرده‌اند.

ناظمی با اشاره به این که ضوابط واردات، در صورتی که مربوط به رعایت استانداردها باشد، صرفا با مصوبه شورای عالی استاندارد قابل تغییر و یا اصلاح است، تصریح کرد: تا زمانی که این ضوابط تغییر داده نشده است، رعایت آنها الزامی است. وی با اشاره به اینکه امسال بیش از 36 استاندارد مربوط به خودرو در کمیته‌های ملی مصوب شده است، یادآور شد: تاکنون بیش از 570 استاندارد ملی خودرو در موسسه استاندارد تدوین شده است.

معاون برنامه‌ریزی و تدوین استاندارد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: از 55 استاندارد خودرو، رعایت 15 مورد آن برای تولید خودروهای داخلی الزامی است که به تدریج با هماهنگی‌هایی که با وزارت صنایع و معادن به عمل می‌آید، رعایت تمامی آنها الزامی می‌شود.

16 شهریور 1393؛ رئیس‌جمهور: از رکود عبور کردیم

رئیس‌جمهور رسما اعلام کرد که اقتصاد ایران از رکود خارج شده است. یک هفته پس از آنکه معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد اعلام کرد: اقتصاد ایران در سه ماه نخست امسال رشدی معادل مثبت نیم درصد را داشته، حسن روحانی در جمع مردم مشهد و زائران حرم رضوی خروج از رکود را به طور رسمی اعلام کرد. آنگونه که ایرنا خبر داده، رئیس‌جمهور گفت: «برادران عزیز، خواهران گرامی، ما امروز در مسیر توسعه ایران عزیز و قدرتمند هستیم، ما امروزیکی بعد از دیگری بر مشکلات اقتصادی فائق آمده‌ایم. ما توانسته‌ایم فقط تورم را مهار کنیم و پارسال به شما قول دادیم پاین امسال یعنی سال 93 تورم به 25 درصد برسد که امروز می‌توانیم با قدرت به شما بشارت بدهیم که پایان امسال ان‌شاء‌الله رشد تورم به مراتب از 20 درصد پایین‌تر خواهد بود. وی افزود: ما به شما قول داده بودیم که بر رکود غالب خواهیم شد، ما طرح لازم برای عبور را آماده کرده‌ایم؛ بخشی از آن را که نیاز به قانون داشت تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده‌ایم، اما امروز در کنار حرم علی بن موسی الرضا به ملت ایران اعلام می‌کنم ما خوشبختانه از رکود عبور کردیم.

رئیس قوه مجریه اضافه کرد: محاسبات سه ماه اول سال 93 به ما اعلام می‌کند. دولت (اقتصاد) از رکود عبور کرده است و امروز روزی است که باید دست به دست دهیم برای رونق و برای اینکه رشد را در کل کشور نمایان کنیم؛ ما در زمینه انرژی، در زمینه نفت و گاز، امسال شاهد تحول چشمگیر خواهم بود.

احتمال تک نرخی شدن ارز در سال آتی

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در یک سال گذشته توانسته‌ایم نوسانات نرخ ارز را به حداقل برسانیم، از احتمال تک نرخی شدن ارز در سال آینده خبر داد. ابوالفضل اکرمی درباره وضعیت بازار ارز اعلام کرد: هم‌اکنون واریانس (سنجش پراکندگی) نرخ ارز حدود 70 درصد کاهش یافته، بر همین اساس بانک مرکزی توانسته است تلاطمات بازار ارز را کنترل کند. به گفته وی، کاهش تلاطمات بازار ارز نه تنها با مداخله در بازار ارز انجام، بلکه بدون تزریق منابع آن چنانی ارز محقق شده که البته می‌توان گفت: کاهش نرخ تورم یکی از نتایج آن است. اکرمی درباره دلایل وجود نرخ دلار هزار تومانی در دهه 80 در بازار اظهار کرد: این نرخ با تزریق منابع ارزی تعیین شده بود.

همچنین بخوانید