تکاپوی انگلیس برای تقویت زیرساخت تولید واکسن کرونا
لندن - ایرنا - هم زمان با افزایش نگرانیها درباره موج دوم کرونا، دولت انگلیس برای تقویت زیر ساخت و افزایش ظرفیت تولید واکسن این ویروس، با یک شرکت فرانسوی به نام «والنوا» تفاهمی را به ارزش چند میلیون پوند امضاء کرده است.
به گزارش ایرنا، دولت انگلیس حجم دقیق این سرمایهگذاری را اعلام نکرده اما پیشتر گفته بود که برای تامین اعتبار مورد نیاز، جهت تجهیز کارخانه داروسازی شهر لیوینگستون اسکاتلند با شماری از شرکت ها در این زمینه مشغول مذاکره است.
گفته میشود که درصورت تجهیز، این کارخانه ظرفیت تولید 100 میلیون دوز واکسن را برای مصرف داخلی و صدور به سایر کشورها خواهد داشت.
مقامات وزارت بهداشت انگلیس ماه گذشته برای پیش خرید 60 میلیون دوز واکسن کرونا با شرکت والنوا فرانسه توافق کرده و قرار است اگر واکسنها ایمن و موثر بود 40 میلیون دوز دیگر خریداری کند.
در زمان حاضر 124 واکسن کرونا در مرحله تولید و آزمایش است که 10 مورد از آنها در مرحله تست انسانی قرار دارند.
به تازگی، تیمی از دانشمندان در موسسه موسوم به «جنر» دانشگاه آکسفورد و گروه واکسن آکسفورد گام جدیدی را به سمت کشف یک واکسن ایمن، مؤثر و در دسترس در برابر کرونا برداشته اند.
نتایج آزمایش مراحل اول و دوم که در مجله علمی "لانست" منتشر شده، نشان میدهد که نگرانی در مورد ایمنی واکسن کشف شده توسط دانشگاه آکسفورد علیه ویروس کرونا وجود ندارد و این واکسن باعث پاسخهای قدرتمند در هر دو بخش سیستم ایمنی بدن میشود.
این واکسن ظرف 14 روز از انجام واکسیناسیون باعث بروز پاسخ توسط سلول های تی شد - گلبول های سفیدی که می توانند به سلول های آلوده به 2-SARS-COV حمله کنند.
این واکسن همچنین می تواند طی 28 روز پادتن تولید کند (پادتن ها می توانند ویروس را خنثی کنند به طوری که در همان ابتدای ابتلا این ویروس نمی تواند سلول ها را آلوده کند).
دولت انگلیس برای دسترسی همگانی از جمله ایران به این واکسن اعلام آمادگی کرده و گفته است: واکسن کرونا باید در مقیاس و بهای مناسبی تولید و در دسترس جهانیان و به ویژه کشورهایی قرار گیرد که بیشتر از دیگران به آن نیاز دارند. بر اساس بیانیه دولت انگلیس که در اختیار ایرنا قرار گرفته؛ هیچکس نباید برای دسترسی به واکسن کرونا عقب بماند.
«تدروس آدهانوم»، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت جمعه گذشته هشدار داد که پیامدهای ویروس کرونا تا چند دهه باقی خواهد ماند و اثرات آن احساس خواهد شد.
بر اساس گزارشها، از میان 18 میلیون و 728 هزار و 548 نفر مبتلا به ویروس کرونا تاکنون 11 میلیون و 941 هزار و 285 نفر بهبود یافته و 704 هزار و 832 تن فوت کردهاند.
کشورهای آمریکا، برزیل، هند، روسیه، آفریقای جنوبی، مکزیک، پرو، شیلی و اسپانیا بیشترین شمار مبتلایان به کرونا در جهان را دارند.
بیماری جدید کرونا موسوم به کووید -19 از ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه 98) در استان هوبئی در چین و شهر "ووهان" این استان شیوع یافت.
*س_برچسبها_س*