چهارشنبه 7 آذر 1403

جزئیات نخستین آزمون دکتری تخصصی ویژه رشته های داروسازی سال 1402

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جزئیات نخستین آزمون دکتری تخصصی ویژه رشته های داروسازی سال 1402

آزمون دکتری تخصصی رشته های داروسازی سال تحصیلی 1403 - 1402 برای نخستین بار از آزمون های دکتری تخصصی گروه علوم پزشکی جدا شد و به صورت مستقل از 29 تیرماه 1402 برگزار می شود.

آزمون دکتری تخصصی رشته های داروسازی سال تحصیلی 1403 - 1402 برای نخستین بار از آزمون های دکتری تخصصی گروه علوم پزشکی جدا شد و به صورت مستقل از 29 تیرماه 1402 برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ضوابط و شرایط برگزاری آزمون پذیرش دانشجو در مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های داروسازی با هدف تأمین نیروی انسانی متعهد و متخصص اعلام شد.

داوطلبان این آزمون تا 21 اسفندماه 1401 فرصت دارند با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی نسبت به ثبت نام به صورت اینترنتی اقدام کنند. زمان برگزاری آزمون کتبی 29 تیر 1402 خواهد بود.

داوطلبانی مجاز به شرکت در آزمون هستند که دارای شرایط عمومی زیر در تمام ادوار تحصیلی و مراحل شغلی باشند:

1. برخورداری از سلامت و توانایی جسمی به تناسب رشته انتخابی و عدم اعتیاد به مواد مخدر

2. واجد کلیه شرایط عمومی متداول در آزمون های مختلف کشور

3. اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان مندرج در قانون اساسی

4. پذیرفتن قانون اساسی و عدم مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران

5. عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب و گروههای محارب و ملحد و هواداری از آنها

6. نداشتن سوء پیشینه کیفری

7. عدم اشتهار به فساد اخلاقی

شرایط اختصاصی برای ثبت نام رشته های داروسازی به شرح زیر است:

1. دارا بودن دانشنامهی کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) یا دکتری عمومی (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و علوم آزمایشگاهی) مرتبط با رشته مورد نظر. (مدارک تحصیلی مورد پذیرش در هر رشته در دفترچه راهنمای ثبت نام درج شده است)

تذکر مهم: درصورتیکه دانشجوی نیمسال آخر، به هر دلیلی، تا تاریخ 31 شهریور 1402 فارغ التحصیل نشود پس از اعلام نتایج، قبولی وی کان لم یکن خواهد شد.

2. دارندگان مدارک معادل کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد آموزش محور مجاز به شرکت در آزمون دکتری تخصصی نیستند.

3. دانشجویان نیمسال آخر تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری حرفهای با ارائه گواهی مبنی بر فراغت از تحصیل تا تاریخ 31 شهریور 1402 مجاز به شرکت در آزمون هستند.

4. پذیرفته شدگان آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی سال 1401 و نیز دانشجویان دوره روزانه و غیر روزانه در حال تحصیل مقطع دکتری سالهای قبل، می توانند در آزمون سال 1402 ثبت نام و شرکت کنند و در صورت پذیرش، باید انصراف قطعی خود از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند.

5. متقاضیان شرکت در این آزمون نباید از نظر طرح تعهدات نیروی انسانی مشکلی داشته باشند.

6. عدم اشتغال به تحصیل در دورههای دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) یا دستیاری تخصصی در تمامی مؤسسات آموزشی و تحقیقاتی کشور

7. بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی، شرط داشتن نمره زبان به عنوان پیش نیاز برای شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) حذف شده است و درس زبان انگلیسی عمومی و تخصصی با 30 سوال با ضریب 3 برای همه رشته ها به عنوان یکی از دروس امتحانی به آزمون اضافه شده است.

توجه: شرط ارائه نمره زبان معتبر به دانشگاه، برای پذیرفته شدگان نهایی (تا زمان آزمون جامع) به قوت خود پا برجاست.

8. وضعیت نظام وظیفه عمومی: داوطلبان مرد که در آزمون دکتری پژوهشی و دکتری تخصصی (Ph.D) سال 1402 شرکت می کنند، لازم است هنگام پذیرش در دانشگاه (قبولی قطعی و ثبت نام)، یکی از شرایط زیر را از لحاظ وضعیت مشمولیت و مقررات وظیفه عمومی دارا باشند، در غیر این صورت مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود:

- داشتن کارت پایان خدمت هوشمند

- داشتن کارت معافیت دائم هوشمند (کفالت، پزشکی، ایثارگران و موارد خاص)

- واجدان شرایط معافیت سنی عنایت مقام معظم رهبری (دارندگان مدرک دکتری گروه پزشکی متولد 1348و ماقبل). این قبیل مشمولان باید پس از اعلام قبولی و در زمان ثبت نام، کارت معافیت دائم (معافیت سنی عنایت مقام معظم رهبری) را ارائه کنند.

- متولدان نیمه اول سال 1352 و قبل از آن به شرط این که تغییر سن نداده باشند.

- مشمولان دارای برگه آماده به خدمت بدون غیبت که زمان پذیرش و ثبت نام آنان در دانشگاه، قبل از تاریخ اعزام به خدمت (مندرج در برگ اعزام) باشد.

- دانشجویان سال آخر دکتری حرفه ای یا کارشناسی ارشد که تا تاریخ 31 شهریور 1402 در سنوات مجاز تحصیلی فارغ التحصیل می شوند.

- فارغ التحصیلان مقطع دکتری حرفه ای یا کارشناسی ارشد که در سقف مجاز سنوات تحصیلی فارغ التحصیل شده و از تاریخ فراغت از تحصیل تا زمان پذیرش در مقطع دکتری تخصصی بیش از یک سال سپری نشده باشد.

- داوطلبانی که مدت تحصیل آنان در دکتری حرفه ای یا کارشناسی ارشد بیش از سقف مجاز سنوات تحصیلی به طول انجامیده، شرایط استفاده از معافیت تحصیلی در مقطع بالاتر را ندارند.

- کارکنان متعهد خدمت در سازمانها و یا وزارتخانه ها با ارائه گواهی اشتغال به خدمت و موافقت بالاترین مقام اجرایی سازمان مربوط برای ادامه تحصیل.

- کارکنان پایور شاغل در نیروهای مسلح با ارائه گواهی اشتغال به خدمت و موافقت سازمان مربوطه برای ادامه تحصیل.

- طلاب علوم دینی دارنده مدرک دکتری حرفه ای که دارای معافیت تحصیلی حوزوی هستند.

- مشمولان دارای برگه معافیت موقت بدون غیبت (پزشکی، کفالت و..). در مدت اعتبار آن.

- کارکنان وظیفه (سربازان حین خدمت) دارای مدرک دکتری حرفه ای یا کارشناسی ارشد فاقد غیبت اولیه.

- دانشجویان انصرافی فاقد غیبت که قبلاً دارای مدرک دکتری بوده اند، در صورتی که از تاریخ (22 آبان 1390 ابلاغ قانون جدید وظیفه عمومی) الزاماً یک بار انصراف از تحصیل داده باشند و تاریخ انصراف آنها در سنوات اولیه بوده باشد و همچنین، از تاریخ انصراف در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید بیش از یک سال سپری نشده باشد.

- مشمولان عضو هیأت علمی دانشگاهها که در راستای «قانون نحوه تأمین هیأت علمی مورد نیاز دانشگاهها» در حال انجام خدمت هستند. این افراد پس ازقبولی در دانشگاه، پس از احراز شرایط، جهت ادامه تحصیل برابر فرایند تعیین شده از خدمت ترخیص خواهند شد.

(سایر شرایط در دفترچه راهنما اعلام شده است.)

تذکر: الف - مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در دانشگاه، مجوز تحصیلی برای آنان صادر نشده و دانشگاهها مجاز به ثبت نام از آنان نیستند.

تذکر ب - دانشجویان اخراجی دانشگاهها تا پایان خدمت دوره ضرورت و یا اخذ معافیت دائم، شرایط استفاده از معافیت تحصیلی را نخواهند داشت.

تذکر ج - فارغ التحصیلان این دوره (دکتری تخصصی) مجاز به شرکت مجدد در این آزمون از نظر معافیت تحصیلی نیستند.

تذکر د - کارکنان وظیفه (سربازان در حال خدمت) مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت نیستند. این دسته از کارکنان در صورت قبولی در دانشگاه در صورت نداشتن غیبت اولیه و دارا بودن سایر شرایط، جهت ادامه تحصیل از خدمت ترخیص خواهند شد.

تذکر ه - مدت تحصیل در مقطع دکتری (Ph.D) بر اساس آیین نامه دوره، حداکثر چهار سال است و افزایش طول دوره (حداکثر تا 6 سال) منوط به تصویب در شورای تحصیلات تکمیلی و کمیسیون موارد خاص است.

اتباع خارجی متقاضی شرکت در آزمون ورودی در دوره دکتری تخصصی و پژوهشی سال تحصیلی 1403- 1402 علاوه بر شرایط عمومی و اختصاصی آزمون، باید دارای شرایط اعلامی در دفترچه راهنمای ثبت نام هم باشند.

شرکت کلیه داوطلبان غیرایرانی مقیم در جمهوری اسلامی ایران به طور آزاد بلامانع است و داوطلبان موظف به کسب 100 درصد نمره حدنصاب قبولی خواهند بود؛ ولی در خصوص دانشجویانی که با ادامه تحصیل آنان به صورت بورس موافقت به عمل آمده است، باید 70 درصد حدنصاب نمره نفر آخرین فرد پذیرفته شده ایرانیِ سهمیه آزاد آن رشته را کسب کنند.

شرایط ادامه تحصیل دانشجویان استعداد درخشان

با توجه به آیین نامه تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان استعداد درخشان به مقاطع بالاتر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در دفترچه راهنما آمده است کسانی که طبق آیین نامه حائز شرایط استفاده از این امتیاز هستند، باید جهت دریافت معرفی نامه به معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل مراجعه کرده و هنگام ثبت نام آن را همراه سایر مدارک ارسال کنند.

آزمون ورودی دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های تخصصی داروسازی برای پذیرش دانشجو در رشته های اقتصاد و مدیریت دارو، کنترل دارو، فارماسیوتیکس، شیمی دارویی، فارماکوگنوزی، زیست فناوری دارویی، سم شناسی، داروسازی بالینی، داروسازی سنتی، داروسازی هسته ای، نانوفناوری دارویی، زیست مواد دارویی و شیمی مواد خوراکی و آب شناسی پزشکی برگزار می شود.

تطبیق مدرک تحصیلی مقطع قبل و رشته انتخابی پس از قبولی در مرحله کتبی و انتخاب رشته / محل، بر عهده شخص داوطلب است و در صورت مشخص شدن عدم مطابقت رشته مقطع قبل با رشته پذیرش، در هر مرحله از آزمون، طبق مقررات با شخص متخلف برخورد خواهد شد و در صورت قبولی، پذیرش وی کان لم یکن اعلام خواهد شد.

برای سال 1402 در رشته های داروسازی، پذیرش دوره پژوهشی (Ph.D by Research وجود ندارد

بر اساس اعلام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سال 1402 در رشته های داروسازی، پذیرش دوره پژوهشی (Ph.D by Research وجود ندارد.

سهمیه های پذیرش در این آزمون با توجه به ابلاغ قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی شامل سهمیه آزاد، سهمیه رزمندگان و سهمیه بومی است.

اگر داوطلبی مشمول سهمیه رزمندگان یا بومی نباشد، مشمول سهمیه آزاد خواهد شد. همچنین توجه: در صورت عدم احراز حد نصاب نمره توسط داوطلبان سهمیه های بومی و رزمندگان، ظرفیت مربوطه به سهمیه آزاد تعلق خواهد گرفت.

سهمیه های اعلامی در دفترچه راهنمای شرکت در آزمون دکتری تخصصی رشته های داروسازی سال تحصیلی 1403 - 1402 درج شده است.

هزینه ثبت نام آزمون کتبی مبلغ 3 میلیون و 750 هزار ریال و استفاده از خدمات پیامکی 30 هزار ریال است. داوطلب باید با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی نسبت به خرید اعتبار به مبلغ 3 میلیون و 780 هزار ریال (378 هزار تومان) و دریافت کد پرداخت جهت ثبت نام آزمون کتبی دکتری تخصصی (Ph.D) اقدام کند.

با توجه به واریز مستقیم این مبالغ به حساب خزانه دولت، وجه پرداختی به هیچ عنوان قابل استرداد نیست.

داوطلبان باید نسبت به تکمیل دقیق فرم ثبت نام اینترنتی و اسکن و ارسال اینترنتی مدارک ثبت نام اقدام کنند.

تذکرات: الف - از تمامی پذیرفته شدگان آزمون دوره دکتری تخصصی (Ph.D) تعهد خاص یا عام بر اساس اعلام نیاز از یکی از دانشگاهها و با تشخیص کمیسیون تعهدات خاص وزارت متبوع اخذ می شود.

ب - در صورتی که در هر مرحله از آزمون یا تحصیل، عدم واجد شرایط بودن داوطلب براساس مدارک ارسالی مشخص شود، قبولی او کان لم یکن تلقی شده و طبق مصوبات هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات با او برخورد خواهد شد.

ج - داوطلبان دقت کنند در صورت قبولی و پذیرش در دانشگاه، باید هنگام ثبت نام متعهد شوند دوره تحصیل را طی مدت تعیین شده به اتمام خواهند رساند.

د - دانشگاه های علوم پزشکی هیچ گونه تعهدی در قبال ارائه خوابگاه به پذیرفته شدگان ندارند. درصورت وجود امکانات خوابگاهی با دانشجویان مساعدت خواهد شد.

نحوه سنجش و پذیرش در مقاطع دکتری تخصصی داروسازی

بر اساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور» مصوب 18 اسفند 1394 مجلس شورای اسلامی و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی»، سنجش و پذیرش در مقاطع دکتری تخصصی به شرح زیر انجام می پذیرد:

سهم آزمون کتبی دکتری تخصصی 50 درصد، سهم سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری 20 درصد و سهم مصاحبه علمی 30 درصد است.

آزمون کتبی به طور متمرکز و به صورت سؤالات چهارگزینه ای و دارای نمره منفی، توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت در دانشگاههای علوم پزشکی قطب مناطق آمایشی کشور برگزار می شود.

در مرحله اول آزمون (کتبی) کسب حدنصاب 25 درصد از نمره کل تراز کتبی آزمون (برای سهمیه آزاد) الزامی است.

آزمون شفاهی (مصاحبه) برای دوره دکتری تخصصی بصورت متمرکز برگزار خواهد شد. توجه: چنانچه به هر دلیلی شرایط برای برگزاری حضوری مصاحبه مناسب نباشد، ممکن است آزمون مرحله دوم (مصاحبه) بصورت مجازی برگزار شود.

از داوطلبانی که در آزمون کتبی (مرحله اول) حدنصاب نمره لازم را (با توجه به سهمیه داوطلب) کسب کرده باشند، به تعداد دو برابر ظرفیت آن رشته انتخاب می شوند و بر اساس اولویت نمره کتبی و انتخاب محل جهت مصاحبه معرفی خواهند شد.

با توجه به اینکه در مرحله دوم (مصاحبه) موارد مهم برای ارزیابی در دکتری تخصصی، پایان نامه داوطلب و مقاله مستخرج از آن است، لذا لازم است داوطلبان در زمان انجام مصاحبه این موارد را آماده و همراه داشته باشند.

آزمون کتبی دکتری تخصصی رشته های داروسازی سال تحصیلی 1403 -1402 در روز 29 تیرماه 1402 برگزار می شود و کارت ورود به جلسه آزمون (به صورت اینترنتی) در روزهای 25 تا 28 تیر 1402 در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.

کلید اولیه آزمون کتبی دکتری تخصصی رشته های داروسازی 31 تیرماه در اختیار داوطلبان گذاشته می شود و مهلت ارسال اعتراض به سؤالات آزمون (فقط به صورت اینترنتی) در روزهای 31 تیر تا 3 مرداد است. در نهایت کلید نهایی 9 مرداد منتشر خواهد شد.

جدول دروس و ضرایب امتحانی مجموعه رشته های تخصصی داروسازی

دروس آزمون فارماسیوتیکس فارماکوگنوزی داروسازی بالینی شیمی دارویی فارماکولوژی و سم شناسی زبان انگلیسی عمومی و تخصصی تعداد سؤال 25 10 25 15 25 30 ضریب 4 4 4 4 4 3

فهرست دانشگاه های پذیرنده اولیه بوده و ممکن است در اعلام نهایی تغییراتی در رشته های مختلف انجام شود. تغییرات احتمالی تا زمان انتخاب رشته اعلام می شود.

جدول ظرفیت اولیه پذیرش در رشته های دکتری تخصصی (Ph.D) داروسازی سال 1402

ردیف رشته دانشگاه های علوم پزشکی ظرفیت عادی ظرفیت شهریه پرداز 1 اقتصاد و مدیریت دارو تهران / شهیدبهشتی 6 نفر صفر 2 داروسازی بالینی اصفهان / تبریز / تهران / شهیدبهشتی / شیراز / مازندران / مشهد 37 نفر 3 نفر 3 داروسازی سنتی اهواز / ایران / تبریز / تهران / شاهد / شهیدبهشتی / شیراز / کرمان / مازندران / مشهد 21 نفر 8 نفر 4 داروسازی هسته ای تهران / شهیدبهشتی / مازندران 6 نفر 6 نفر 5 زیست فناوری دارویی اصفهان / تبریز / شهیدبهشتی / شیراز / کرمان / مشهد 14 نفر 7 نفر 6 زیست مواد دارویی تبریز / تهران / زنجان / کرمانشاه 7 نفر 3 نفر 7 سم شناسی اهواز / تهران / شهیدبهشتی / کرمان / مازندران / مشهد 10 نفر 5 نفر 8 شیمی دارویی تبریز / تهران / مازندران / مشهد / اصفهان 13 نفر 3 نفر 9 شیمی مواد خوراکی و آب شناسی پزشکی تهران 3 نفر صفر 10 فارماسیوتیکس اصفهان / اهواز / تبریز / تهران / زنجان / شیراز / کرمان / مازندران / مشهد 19 نفر 8 نفر 11 فارماکوگنوزی اصفهان / تبریز / تهران / شیراز / کرمان / کرمانشاه / مازندران / مشهد / شهیدبهشتی 16 نفر 11 نفر 12 کنترل دارو و فراورده های آرایشی و بهداشتی تهران / زنجان / شیراز / کرمان / مشهد 7 نفر 5 نفر 13 نانوفناوری دارویی اصفهان / تبریز / تهران / زنجان / شیراز / مازندران / مشهد / همدان 10 نفر 7 نفر جمع کل 235 نفر 169 نفر 66 نفر

انتقال، جابجایی و تغییر رشته در مقطع دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) ممنوع است.

آزمون کتبی کلیه رشته ها به صورت متمرکز توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی برگزار خواهد شد.

تحصیل در دوره دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) به صورت تمام وقت است.

میزان شهریه (برای رشته محل های با پرداخت شهریه) توسط دانشگاه اعلام خواهد شد.

صدور حکم قطعی برای پذیرفته شدگان در دانشگاه محل تحصیل منوط به تأیید صلاحیت اخلاقی توسط هیأت مرکزی گزینش دانشجو است.