پنج‌شنبه 8 آذر 1403

جوانان ما باید افق‌های علم و فناوری را طی کنند / با فساد و ویژه خواران مبارزه کنیم

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
جوانان ما باید افق‌های علم و فناوری را طی کنند / با فساد و ویژه خواران مبارزه کنیم

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به هفت توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دستیابی به علم و فناوری را لازمه خودکفایی دانست و با بیان اینکه جوانان ما باید افقهای علم و فناوری را طی کنند گفت: باید مدیریت‌ها اصلاح و با فساد و ویژه خواران مبارزه شود که این نیاز به کار منسجم دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی در سومین سخنرانی از سلسله سخنرانی‌های خود در مساجد شاخص تهران به مناسبت دهه فجر در مسجد امام موسی بن جعفر (ع) حاضر شد و با اشاره به آیات سوره تغابن گفت: خداوند در این سوره می‌فرماید: روز قیامت فرا می‌رسد و شما مبعوث می‌شوید و هر آینه به شما خبر می‌دهیم آنچه را که عمل کرده‌اید، یعنی عمل خودتان را به شما نشان می‌دهیم و در آیه دیگر می‌فرماید: به خدا، رسول خدا و نوری که نازل کرده‌ایم ایمان بیاورید. مفسرین زیادی به واژه نور در این آیه پرداخته‌اند، عده‌ای می‌گویند، مراد از نور، قرآن است، ولی تفسیری که اهل بیت (ع) ارائه داده‌اند، این روایت را نقل کرده که مراد ائمه هستند، البته هر دو درست است.

وی با طرح سؤالاتی با این مضمون که چرا قرآن را به این نام می‌خوانند و قرآن، وجود مکتوب است یا وجود مدعو، اظهار کرد: قرآن، کتاب خوانشی است، پیامبر (ص) خواندن و نوشتن نمی‌دانست، البته بهتر است بگوییم، نمی‌نوشت، چون فرق است بین ندانستن و ننوشتن و در جریان وحی قرآن به پیامبر (ص)، به ایشان گفته می‌شود که عجله نکن و قرآن به صورت تدریجی به قلب پیامبر (ص) نازل شده است.

خاموشی با اشاره به آیه «الرحمن، علم القرآن، خلق الانسان»، افزود: چرا علم القرآن مقدم بر خلق الانسان بیان شده است؟ در پاسخ به این سؤال می‌توانیم به وجود نورانی پیامبر (ص) اشاره کنیم که حضرت می‌فرمایند: ما قبل از خلقت آدم خلق شده بودیم، کار ما تسبیح خدا بود، علم القرآن، خطابش پیامبر (ص) است، خدا او را تعلیم داده و زبان پیامبر (ص) اگر نبود ما قرآن نداشتیم.

وی عنوان کرد: اگر در دستگاه خلقت، مقام قرب داشته باشیم، می‌توانیم همانند پیامبر (ص) سخن وحی را بشنویم. عالم بالا بسیار پیچیده است، اما ما در زمین گیر کرده‌ایم برای نمونه اگر در انقلاب اسلامی به ولی فقیه و اینکه نظم امور به دست او باشد اعتقاد داشته باشید، تأسی به قرآن و ائمه طاهرین کرده‌اید. کشتی انقلاب اسلامی از روزی که امام (ره) آمد و رهبری کرد تا امروز اتفاق‌های بس غریب را تجربه کرده، باید همانند گذشته در مشکلات اطاعت کنیم و اگر در سختی ها از ولی فقیه اطاعت کردیم به نتیجه می‌رسیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به دو نکته در سوره تغابن گفت: یک توصیه این است که در خیمه خانواده، تقوای سیاسی داشته باشید و در جایی می‌فرماید: مالهایتان برای شما فتنه هستند و سپس می‌گوید: تقوا پیشه کنید، خدا را اطلاعت کنید و مال خود را انفاق کنید و از بخل نفس پرهیز کنید که این بخل نفس گاهی پول، گاهی مقام و... است، باید برای تقوا کسب قدرت کرد و نفس خود را تربیت کرد.

وی یادآور شد: هرکس تصدی امور بکند، ولی خلاف جهت خدا باشد، طاغوت است. این دعوا دائم بین دو جبهه حق و باطل وجود دارد، جبهه حق را امام (ره) سریع تثبیت کرد و جبهه بندی باطل را بر هم زد، امام خمینی (ره) خیلی هنرمند بود و معتقد بود که یک جبهه حق و یک جبهه باطل داریم و این جبهه امروز جریان جنگ گرم و جنگ سرد است. جنگ گرم آنجاست که داعشیان جوانان را سربریدند و تکه تکه کردند. امروز بدانید این جبهه هرکار از دستش برعلیه ما بر بیاید انجام می‌دهد. نسل جوان باید خیلی هوشمند باشد، زمان قدیم راه ارتباط با بیگانه رادیو یا تلویزیون بود، اما امروز بیگانه در منزل ماست و روزانه میلیاردها کلمه بر علیه ما تولید می‌کند.

خاموشی با اشاره به سندی که رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ما نوشته اند و در آن راجع به گذشته، حال و آینده انقلاب اسلامی صحبت کرده‌اند، بیان کرد: انقلاب اسلامی چهار مرحله دارد، یکی قبل از انقلاب اسلامی تا پیروزی آن، دیگری از انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس، یکی دوران تثبیت و سپس مرزهای بین‌المللی را نوردیدن و تعریف کردن انقلاب اسلامی در جهان است.

وی افزود: باید آگاه باشیم که دوران پیش روی ما چه دورانی است. آن زمان که موشک سوم خرداد پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد، تقابل اسلام و نظام سلطه بود و پهپادی که با 250 میلیون دلار درست شده بود با یک موشک درهم فروریخته شد. دشمنان باید از ما بترسند ایران در جبهه بندی دست بالا را دارد. با مطالعه تاریخ مردم عراق، عربستان، بحرین، سوریه و لبنان متوجه می‌شوید که هیچ زمانی مسلمانان از این عزت برخوردار نبودند و اینها از برکات انقلاب اسلامی است.

خاموشی با اشاره به هفت توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی عنوان کرد: اولین توصیه ایشان به علم و پژوهش است، بدانید قدرت با علم مسجل می‌شود. باید در تجهیزات پزشکی و مبلمان شهری و... خودکفا شویم. کشور ایران امکان صددرصد استقلال را دارد، باید نفت را از سبد هزینه خارج کنیم و به سبد درآمد تبدیل کنیم. ما باید با علم و فناوری به خودکفایی در درون کشور برسیم.

وی تصریح کرد: استعدادهای بسیاری در جامعه اسلامی وجود دارد. در زمینه‌های علم و فناوری باید جوانان افقها را طی کنند. نکته دوم بیانیه به معنویت و اخلاق اشاره دارد، رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند: باید مساجد پر باشد. باید جوانان خداجو شوند. ما باید از مشکلات اقتصادی برون رفت پیدا کنیم. باید مدیریت‌ها اصلاح شود، باید با فساد و ویژه خواران مبارزه کنیم و این نیاز به کار منسجم دارد. عدالت باید رعایت شود و دل مسئولان باید برای محرومان بتپد و از شکاف طبقاتی به شدت بیمناک باشند. در کشورمان استقلال و آزادی داریم و این مهمترین افتخار ماست. عزت ملی و روابط خارجی باید حفظ شود. عزت، حکمت، مصلحت و مرزبندی‌ها باید رعایت شود و سبک زندگی غربی نباید در ایران رواج داشته باشد و مقابله با آن سبک زندگی، جهادی همه جانبه می‌طلبد.

انتهای پیام