یک‌شنبه 4 آذر 1403

حاج حسین لشکر خوبان؛ از ایستگاه گرو تا خط مقدم / نامه تهدیدآمیز منافقین در عکاسخانه آزادی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حاج حسین لشکر خوبان؛ از ایستگاه گرو تا خط مقدم / نامه تهدیدآمیز منافقین در عکاسخانه آزادی

حسین جباری پور هنر عکاسی را از سال 1349 در تبریز شروع کرده و علاقه او به این هنر و تلاقی آن با فعالیت‌های انقلابی باعث شد تا از سال 1356 با دوربین خود وقایع انقلاب را در تبریز ثبت کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سرویس فرهنگی تبریز بیدار پس از شهادت مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال 1372 با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری شد. به بهانه این روز گپ و گفت صمیمی با روایتگر مصور تحولات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشته ایم که ناگفته های و دلگویه های شنیدنی برای نسل امروز دارد.

از ایستگاه گرو تا خط مقدم جبهه / پاتوقی برای تصاویر پرتره رزمندگان

حسین جباری پور که بین رزمندگان لشکر خوبان به حاج حسین آزادی مشهور است. متولد 1334 بوده که هنر عکاسی را از سال 1349 در تبریز شروع کرده و علاقه او به این هنر و تلاقی آن با فعالیت های انقلابی باعث شد تا از سال 1356 با دوربین خود وقایع انقلاب را در تبریز ثبت کند.

نامه تهدیدآمیز منافقین در عکاسخانه آزادی

علاقه به عکاسی او را برآن داشت تا در سال 58 عکاسخانه آزادی را در خیابان شمس تبریزی ایستگاه گرو دایر کند و با شروع جنگ تحمیلی و اعزام رزمندگان به جبهه های حق علیه باطل، عکاسخانه آزادی به پاتوقی برای گرفتن تصاویر پرتره رزمندگان اسلام با پرده قرمز تبدیل شد و این کار باعث شد سازمان مجاهدین خلق (منافقین) با ارسال نامه های متعدد او را تهدید کنند اما حاج حسین با قوت به کار خود ادامه داد تا جایی که بعد از همکاری تنگاتنگ منجر به اخذ مجوز از سپاه پاسداران برای عکاسی از خط مقدم جبهه های نبرد شود.

حاج حسین جباری به گفته خود توانسته 90 هزار فریم از حوادث پیش از انقلاب اسلامی، اعزام رزمندگان به جبهه ها، راهپیمایی ها، تشییع پیکر شهدا، جبهه های نبرد در مهاباد، کردستان، کرمانشاه تا پل حمیدیه، اندیمشک، دزفول، خرمشهر، آبادان و فاو عراق تصاویر ماندگاری را ثبت کند.

خاک خوردن 90 هزار فریم سند انقلاب 

در حال حاضر با کمال تاسف همه 90 هزار عکس در عکاسخانه حاج حسین خاک می خورد و او تمام این تصاویر را در آلبوم هایی در عکاسی 2 در 3 خود واقع در ایستگاه گرو خیابان شمس تبریزی نگهداری می کند.

او عکس هایی را در طول دفاع مقدس ثبت کرده و ما نیز بسیار آنها را در کتب درسی و برنامه های تلویزیونی دیده‌ایم که می توان به تصاویر شهید حسن شفیع زاده، شهیدان باکری و شهید تجلایی و دیگر شهدای شاخص لشکر 31 عاشورا اشاره کرد که نمونه آن در کتاب «شهید شکار» که درباره شهید تجلایی است، نمایان است.

زبان هنر سنگر دفاع از انقلاب برابر ناتوی فرهنگی

از او می پرسم «تعریفتان از هنر انقلاب چیست» که چنین پاسخ می دهد: برای اینکه بتوانیم تعریف درستی از مفهوم هنر انقلاب اسلامی ارائه کنیم اولا باید تعریف صحیحی از انقلاب اسلامی داشته باشیم؛ به نظر من هنر یعنی توانایی ایجاد و خلق یک اثر به همراه زیبایی و تاثیرگذاری بر روی عواطف و احساسات مخاطبین است. اما در تعریف انقلاب اسلامی باید عرض کنم که انقلاب اسلامی عبارت است از یک دگرگونی و اتفاق بسیار عظیم که در سال 1357 به رهبری امام خمینی (ره) و با همراهی ملت بزرگ ایران علیه حکومت طاغوت و استکبار جهانی به وقوع پیوست و این انقلاب دارای مبانی، اصول و آرمان هایی است که برای رسیدن به آنها صدها هزار شهید گلگون کفن و آزاده و جانباز تقدیم شده است.

وی ادامه می دهد: با توجه به تعاریف فوق به نظر من هنر انقلاب اسلامی یعنی ایجاد و خلق یک اثر به همراه زیبایی و تاثیرگذاری بر روی عواطف و احساسات انسان جهت دفاع از مبانی و اصول و آرمان های انقلاب اسلامی و به عبارت دیگر هنر انقلاب آن هنری است که بتواند با تولید آثار فاخر و مردمی از آرمان های معمار کبیر انقلاب و ایثارگری های ملت ایران در جهت دفاع از انقلاب و دستاورد های آن در مقابل شبیخون دشمنان این مرز و بوم و ناتوی فرهنگی دفاع کند.

فعالیت غریبانه هنرمندان حوزه انقلاب اسلامی

نظر این هنرمند حوزه انقلاب اسلامی را در خصوص مشکلات و موانع اصلی بر سر راه هنر انقلاب جویا می شویم و می گوید: مشکلات هنر انقلاب را می توان به دو قسم خارجی و داخلی تقسیم کرد، که نمونه موانع خارجی فعالیت های استکبار جهانی به وسیله شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی است که در یک کلام می توان از آن به عنوان ناتوی فرهنگی یاد کرد. اما موانع داخلی عدم توجه کافی مسئولین فرهنگی به هنر انقلاب است که این کم توجهی باعث بی بهره شدن هنرمندان و افسران این جبهه از پشتیبانی مادی و معنوی می شود که غریبانه در این عرصه فعالیت می کنند.

او این تعبیر خود را با ذکر مثالی اینگونه تشریح می کند: به آثار هنرمندانی که در دوران انقلاب و دفاع مقدس خلق شده توجه کافی جهت نگهداری و انتقال آنها به نسل های آینده نمی شود.

حاج حسین میزان در ارزیابی خود از میزان استقبال جوانان از هنر انقلاب چنین می گوید: همان گونه که رهبر معظم انقلاب اخیرا در سخنرانی خود به جهاد تبیین اشاره کردند، انقلاب اسلامی نیاز به تبیین دارد و این مهم محقق نخواهد شد مگر با هنر؛ اما هنری که بتواند از بار سنگین جهاد تبیین بر آید همان هنر انقلاب است. جذابیت و سازگاری با فطرت درونی انسان، از ظرفیت های بالقوه هنر انقلاب است و با توجه کافی و دید درست می توان این ظرفیت را باالفعل کرد در این صورت می توان این هنر را به جوانان منتقل کرد.

انتهای پیام /

حاج حسین لشکر خوبان؛ از ایستگاه گرو تا خط مقدم / نامه تهدیدآمیز منافقین در عکاسخانه آزادی 2
حاج حسین لشکر خوبان؛ از ایستگاه گرو تا خط مقدم / نامه تهدیدآمیز منافقین در عکاسخانه آزادی 3
حاج حسین لشکر خوبان؛ از ایستگاه گرو تا خط مقدم / نامه تهدیدآمیز منافقین در عکاسخانه آزادی 4
حاج حسین لشکر خوبان؛ از ایستگاه گرو تا خط مقدم / نامه تهدیدآمیز منافقین در عکاسخانه آزادی 5