حمله پهپادهای انتحاری این بار به «تنف»؛ آمریکا همچنان سرپوش میگذارد
ابتدای سال جاری مقامات آمریکایی از احتمال افزایش حملات پهپادی به پایگاههای خود در منطقه ابراز نگرانی میکردند اما حالا به نظر میرشد این نگرانی آنها به واقعیت بدل شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته پایگاه نیروهای آمریکایی در منطقه التنف در مرز سوریه و عراق هدف حملات راکتی و پهپادی قرار گرفت.
روز گذشته نیز چارلز لیستر تحلیلگر پژوهشکده آمریکایی خاورمیانه با انشتار تصاویری از پایگاه التنف، با مهم ارزیابی کردن این حمله گفته است که در نتیجه این حمله خسارات زیادی به پایگاه التنف در سوریه وارد شده است.
وی همچنین افزوده است که علی رغم آنکه وزارت دفاع آمریکا این حمله را تایید کرده سعی کرده تا با عدم انتشار تصاویر آن بر خسارات این حمله سرپوش بگذارد.
تصاویر منتشر شده از خسارات وارده به پایگاه التنف در حمله راکتی و پهپادی هفته گذشته
این سیاست وزارت دفاع آمریکا تقربیا درباره حمله به تمام پایگاههای آمریکایی در منطقه دنبال میشود و برای مثال در باره حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه عین الاسد نیز آمریکاییها از انتشار هرگونه اخبار درباره میزان دقیق تلفات وارده به این پایگاه جلوگیری کرده و تلفات انسانی را در این پایگاه را ضربه خفیف مغزی اعلام کردند.
بررسیها نشان میدهد که از آغاز سال جاری میلادی تا کنون بیش از 10 حمله به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه صورت گرفته است که بیشتر آنها نیز با استفاده از پهپاد و یا راکت صورت گرفته است.
تهدیدات پهپادی کابوس آمریکاییها در منطقه / چهکسی برتری هوایی را در دست دارد؟افزایش حملات پرندههای بی سرنشین و حملات راکتی به پایگاههای آمریکا در منطقه در حالی صورت میگیرد که پیش از این فرماندهان آمریکایی مانند ژنرال مکنزی فرمانده نیروهای تروریستی سنتکام در ابتدای امسال اعتراف کرده بود که «استفاده گسترده ایران از پهپادهای کوچک و متوسط برای عملیاتهای شناسایی و هجومی بدین معناست که برای اولین بار از زمان جنگ شبهجزیره کره [اوایل دهه 1950 میلادی] ما بدون برتری کامل هوایی، عملیات انجام میدهیم.»
پهپاد سفیر حشد الشعبی، این پهپاد بسیار شبیه به پهپاد چمروش ایرانی است
یکی دیگر از مقامات امنیتی کاخ سفید نیز در پی افزایش حملات پهپادی به پایگاههای آمریکایی در خاک عراق گفته بود که «تهدید در حال تکامل پهپادها، بزرگترین نگرانی عملیاتی ارتش آمریکا در عراق است.»
حالا اما گستره این حملات به جغرافیای سوریه نیز کشیده شده و علاوه بر پایگاههای آمریکایی در عراق، حالا پایگاههای آمریکایی در سوریه نیز طعم حملات راکتی و پهپادی را چشیدهاند.
به نظر میرسد نگرانی که تبدیل به کابوس مقامات آمریکایی شده بود تا حد قابل توجهی به تحقق به پیوسته و عدم توانایی سامانههای پدافندی آمریکایی برای مقابله با این تهدیدات، احتمالا حملات پهپادی به پایگاه های آمریکایی در منطقه افزایش پیدا خواهد کرد. چه اینکه پس از فرار نیروهای آمریکایی از افغانستان، نه تنها در توانایی آمریکا برای حفاظت از پایگاههایش در منطقه سوالات جدی بوجود آمده بلکه، در بین متحدان این کشور در منطقه نیز درباره حمایت آمریکا از آنها تردیدهای جدی بوجود آمده است.
هرچند آمریکاییها سعی میکنند تا این حملات را به ایران یا نیروهای وابسته به آن مرتبط کنند، اما تاکنون هیچ مقام ایرانی رسما مسئولیت این حملات را نپذیرفته است.
انتخاب با آمریکاست؛ فرار در دقیقه 90 یا عقبروی تاکتیکی | گفتگو با معاون عملیات سپاهپس از شهادت فرمانده نیروی قدس سپاه، جمهوری اسلامی بارها اعلام کرد که انتقام خون سردار سلیمانی، اخراج نیروهای آمریکایی از تمام منطقه است. اخیرا و پس از خروج آمریکاییها از افغانستان نیز سردار نیلفروشان معاون عملیات سپاه در گفتگو با تسنیم تاکید کرده بود که حالا انتخاب با آمریکاییها است که فرار در دقیقه 90 را تجربه کنند یا یک عقب روی تاکتیکی مناسب را.
حال باید منتظر ماند و دید که آمریکاییها تجربه فرار از افغانستان را تجربه میکنند یا با یک عقب روی تاکتیکی مناسب از وارد شدن ضربات خفیف مغزی به سربازان خود جلوگیری میکنند.