دوشنبه 15 بهمن 1403

خبرهای گوناگون از استان یزد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خبرهای گوناگون از استان یزد

یزد - ایرنا - همزمان با ششمین روز از هفته بسیج روز چهارشنبه مرحله سوم رزمایش کمک مومنانه در 500 مسجد با همکاری پایگاه‌های مقاومت و خیران در استان آغاز شد.

فرمانده سپاه الغدیر یزد گفت: در این رزمایش با همکاری خیران نوعدوست بسته‌های مورد نیاز اقشار آسیب‌پذیر شامل جهیزیه، لوازم التحریر، بسته معیشتی، ماسک و سایر موارد توزیع می‌شود.

سرتیپ رضا پورشمسی در حاشیه رزمایش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: توزیع 100 هزار ماسک مناسب و چهار هزار بسته برنج با 73 سری جهیزیه اهم محتوای رزمایش بسیج در شرایط کرونایی است.

این مسوول با اشاره به اینکه در رزمایش‌های قبلی بیش از 85 میلیارد ریال از محل همکاری خیران، نهادها و تشکل‌ها جمع‌آوری و برای انجام ماموریت‌ها هزینه شده، تداوم آن را در این مرحله خواستار شد.

پورشمسی گفت: توزیع بیش از چهار هزار بسته لوازم التحریر، 874 دست پوشاک و کفش و بیش از 63هزار بسته بهداشتی نیز از دیگر اقدام بسیجیان بعد از شیوع کرونا تاکنون برای کمک به نیازمندان است.

تمامی پایگاه‌های مقاومت خواهران و برادران که در مساجد فعالیت دارد در رزمایش کمک مومنانه فعال هستند و برخی مساجد بدون پایگاه یا حسینیه‌هایی که پایگاه‌های بسیج در آن مستقر است در این طرح مشارکت دارد.

استان یزد 320 هزار بسیجی دارد.

***

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج مهریز گفت: پویش مردمی حافظان سلامت برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم نوعدوست و شهروندان نیکوکار در حمایت از آسیب‌دیدگان کرونا در منطقه راه‌اندازی شد.

سرهنگ علی فاتحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیرو توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از آسیب‌دیدگان کرونا رزمایش کمک مومنانه و ضدعفونی معابر سطح شهر و توزیع کپسول اکسیژن و تولید ماسک با همکاری نیکوکاران و بسیحیان جزو برنامه است.

وی ادامه داد: شماره کارت 6273817010066037 و شماره شبا:IR 090630341304200019828001 به نام ستاد مردمی حافظان سلامت شهرستان برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی مردم نوع‌دوست و شهروندان نیکوکار در حمایت از آسیب‌دیدگان کرونا اختصاص دارد.

همچنین سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز گفت: بیماران کرونایی بستری در بیمارستان منطقه نسبت به هفته گذشته روند کاهشی داشته و در چند روز اخیر تعداد موارد به 30 نفر رسیده که امیدواریم این وضعیت ادامه پیدا کند و آرامش نسبی حاکم شود.

دکتر سیدعلیرضا پورمازار روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران افزود: همکاری مردم با مسوولان در اعمال محدویت‌ها و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی موجب کاهش شیوع این بیماری است و باید این روند تا مهار آن ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه با کاهش پنجاه درصدی موارد بستری در بیمارستان شهرستان نسبت به هفته گذشته روبرو هستیم و سیر مراجعه به مرکز 16 ساعته شهید بهشتی برای تست‌گیری کرونا کاهش پیدا کرده، ابراز امیدواری کرد این روند برای مهار و پیشگیری ادامه یابد.

همچنین فرماندار مهریز گفت: همکاری مردم در رعایت نکات بهداشتی و شیوه‌نامه‌های ابلاغی ستاد کرونا در کنار همت مسوولان در بخش‌های مختلف نقش اصلی را در پیشگیری و کاهش این بیماری دارد و باید تا غلبه نهایی همه وظایف خود را در شهرستان انجام دهند.

رضا زارع زاده مهریزی افزود: باید همه مردم و مسوولان تابع مقررات ستاد ملی کرونا باشند و از موازی‌کاری که موجب تضعیف برنامه‌ها می‌شود به شدت پرهیز کنند که راه برون‌رفت از بیماری که افرادی زیادی را مبتلا کرده تنها اعمال دقیق محدودیت‌هاست.

***

مسوول روابط عمومی آموزش و پرورش ناحیه یک یزد از طرح ثبت نام رایگان نو آموزان پیش دبستانی باز مانده از تحصیل در استان خبر داد.

سعید جعفری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اولیا نوآموزان 5 ساله می توانند به سایت آموزش و پرورش ناحیه یک یزد به آدرس n1yazdedu.ir مراجعه نموده و نسبت به ثبت نام فرزندشان بصورت رایگان اقدام نمایند.

وی اظهار داشت: آموزش نوآموزان از طریق صدا و سیما و بستر شبکه شاد خواهد بود و در پایان دوره مدرک اتمام پیش دبستانی به نوآموز داده می شود.

جعفری افزود: همراهی و مشارکت اولیا نوآموزان دراین راستا، مکمل برنامه ریزی های آموزش و پرورش در مسیر دستیابی به رشد و توانمند سازی نوآموزانمان خواهد بود و امید است که بتوانیم به اهداف از پیش تعیین شده این طرح دست یابیم.

برخی از اولیا در سال تحصیلی جدید به علت شیوع کرونا نسبت به ثبت نام فرزندان خود اقدام نکردند.

هم اکنون 260 هزار دانش آموز در 2 هزار و 100 باب مدرسه مشغول به تحصیل هستند.

***

مدیرکل اداره استاندارد استان یزدگفت: اجرای استاندارد آسانسورهای هیدرولیک، از ابتدای اردیبهشت سال آینده در تمامی بخش های عمومی و خصوصی جامعه اجباری می شود.

محمدرضا زارع بنادکوکی افزود: در گذشته استفاده از آسانسوربیشتر مخصوص بیمارستان ها، مراکزدرمانی و تجاری بزرگ، شرکت هاودوایردولتی وخصوصی و همچنین برج ها و ساختمان های بلند مرتبه بوده است.

وی ادامه داد: ولی امروزه استفاده از این وسیله مفید و ایمن عمومیت بیشتری یافته و حتی دربرخی از مناطق روستایی و ساختمان های یک طبقه نیز رایج شده است، که دارا بودن تاییدیه ایمنی معتبربرای ادامه کار، امری ضروری به حساب می آید.

این مسوول تصریح کرد: در استان یزد همانند دیگر مناطق کشور، درکنار نصب آسانسورهای کششی، استفاده از آسانسورهای هیدرولیک نیزبسیاررایج می باشد، که از همین جا به اطلاع تمامی شهروندان استان دارالعلم و دارالمومنین یزد رسانده می شود، دریافت تاییدیه ایمنی برای آسانسورهای هیدرولیک نیز، بر مبنای تاریخ صدور پروانه و یا سایر مجوزهای قانونی برای ساختمان، ازابتدای اردیبهشت سال آینده به صورت اجباری به اجرا درمی آید.

این مسئول دربخش دیگری ازسخنان خود تاکیدکرد: هم استانی های عزیزدر نظر داشته باشند، با توجه به اهمیت ایمنی واطمینان استفاده ازآسانسور، اخذ تأییدیه ایمنی برای آسانسورهای نصب شده در ساختمان های تازه احداث، الزامی است، چراکه صدور گواهی پایان کار برای بنا وساختمان، منوط به ارائه تأییدیه آسانسور به شهرداری هاست.

مدیرکل اداره استاندارداستان یزد یادآورشد: اعتبارتأییدیه های ایمنی صادر شده برای آسانسورها، یک ساله است و انجام بازرسی و اخذ تأییدیه ادواری به منظور اطمینان از تداوم شرایط ایمن در آسانسور امری ضروریاست، ضمن این که مسئولیت اخذ تأییدیه ادواری، با مالکان، مدیران و ساکنین ساختمان هاست.

زارع بنادکوکی گفت: هم استانی های عزیز می توانند هنگام استفاده از آسانسور به شناسه نصب شده در داخل کابین توجه کرده و کد 10 رقمی موجود را به شماره 10001517 پیامک کنند، تااز اصالت شناسه و صحت عملکرد آسانسور مطمئن شوند.

****

دانشگاه فرهنگیان یزد رتبه دوم کشوری در ارزیابی عملکرد (رهنامه 40 ماده ای) کسب کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان یزد، مدیر امور پردیس های دانشگاه فرهنگیان یزد در این زمینه گفت: هر ساله عملکرد دانشگاه فرهنگیان استان ها توسط سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان و با توجه به مفاد رهنامه 40 ماده ای مورد ارزیابی قرار می گیرد.

منصور دهقان منشادی افزود: شاخص های این رهنامه ارزیابی، فعالیت ها و مأموریت های همه حوزه های دانشگاه را در بر می گیرد؛ از جمله حوزه ریاست و روابط عمومی و تعاملات انسانی، حوزه اداری، مالی و توسعه منابع، حوزه پژوهش و فناوری، حوزه آموزش، حوزه دانشجویی، حوزه فرهنگی و اجتماعی و حوزه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت است.

وی ادامه داد: یک ارزیابی جامع از تمام بخش های دانشگاه است که این ارزیابی یکساله توسط معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه بررسی و عملکرد استان ها رتبه بندی می شود.

****

مسئول کانون های خدمت رضوی استان یزد در نشست مجازی شورای معاونین و دبیران کانون های مرکزی خدمت رضوی شهرستان ها خواستار اطلاع رسانی، تشویق و ترغیب خادمیاران برای حضور در جشنواره خدمت رضوی شد.

محمد حسین رحیمی نسب در این نشست که در قالب ویدئو کنفرانس برگزار شد با گرامیداشت هفته بسیج، جشنواره خدمت رضوی را یکی از راه های استفاده از ایده ها و نظرات خادمیاران برشمرد و اظهار داشت: حضور در جشنواره خدمت رضوی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و زمینه بروز و تبلور ایده ها و خلاقیت ها را فراهم می کند.

وی زمان ارسال آثار به جشنواره را 15 مهر تا 30 دیماه سال جاری اعلام کرد و ادامه داد: کانون های محلی و خادمیاران برای حضور در جشنواره می بایست به سامانه خادمیاری مراجعه و ایده و پیشنهاد های خود در حوزه فعالیت های موفق در ارائه بسته جامعی از خدمات و ایجاد حال و هوای امام رضایی در بین خانواده های جامعه هدف و خادمیاران رضوی مشارکت کننده را ثبت نمایند.

وی در ادامه به تبعات شیوع کرونا و محدودیت های به وجود آمده برای خدمت اشاره کرد و با اهمیت نقش فضای مجازی اظهار داشت: یکی از راه های ارائه خدمت، استفاده از ظرفیت فضای مجازی است و باید مسئولین کانون ها در این زمینه برنامه ریزی ویژه ای داشته باشند.

مسئول کانون های خدمت رضوی استان اضافه کرد: نیاز است کانون های خدمت رضوی خادمیاران مستعد را به عنوان رابط فضای مجازی به روابط عمومی دفتر آستان معرفی کنند تا برنامه ریزی لازم برای حضور حداکثری خدمت رضوی در این فضا شکل گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت خود به نظارت مومنانه اشاره کرد و گفت: با همکاری تنگاتنگ مسئولین کانون های خدمت رضوی شهرستان ها و شورای معاونین باید زمینه فعالیت صحیح خادمیاران و کانون ها شکل گرفته و نظارت مومنانه ایجاد شود.

رحیمی نسب به فرازی از بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص استفاده از ظرفیت ادعیه در ایام شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و خواستار تبیین این موضوع در گردهمایی مجازی قرار هشتم شد.

***

به مناسبت هفته بسیج، 80 بسته گوشت نذری به ارزش 24 میلیون تومان از سوی بسیجیان موسسه فرهنگی و مذهبی بیت الرضا (ع) بافق بین نیازمندان و آسیب دیدگان از ویروس کرونا توزیع شد.

مسوول طرح حمایت از نیازمندان موسسه فرهنگی - مذهبی بیت ارضا (ع) بافق در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه مساله کمک به نیازمندان روز به روز در جامعه مهم‌تر می‌شودگفت: با حمایت خیرین و تداوم کمک به نیازمندان در مسیر توانمندسازی آن‌ها سعی داریم این قشر از جامعه دوباره به زندگی عادی برگردد.

جوادزمانی این اقدام را جلوه‌ای از آرمان مهدوی خواند و افزود: این مرحله از نذر قربانی و توزیع گوشت به نیازمندان به نیت دفع بلا و سلامتی جامعه از ویروس منحوس کرونا صورت گرفت و اقلام مورد نیاز غذایی بین مستمندان آسیب دیده از بیماری کووید 19 توزیع شد.

به گفته وی در این مرحله (چهارمین) مرحله بسته‌های معیشتی و گوشت نذری به همت خیرین و بسیجیان پایگاه امام رضا در محل این موسسه انجام شد.

این بسیجی با اشاره به اینکه کمک به نیازمندان و ترویج روحیه تعاون هدف اصلی بسیجیان است تصریح کرد: روزهای کرونایی به فرمان مقام معظم رهبری این موسسه با مساعدت خیران در در زمینه کمک های مومنانه اقدامات بسیار خوبی را انجام داده است.

750 بسته‌های کمک معیشتی در مرحله سوم رزمایش مواسات نیز با همکاری خیران، نهادها، پایگاه‌های بسیج، موسسه‌های خیریه و مراکز نیکوکاری به ارزش 65 میلیون تومان جمع آوری و توزیع شده است.

بسیج مستضعفین با فرمان امام خمینی (ره) در 5 آذر 1358 تشکیل شد و از 29 آبان تا 5 آذر، در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، هفته بسیج نام گذاری شده است.

مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافقدر فاصله 110 کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

***

در ششمین روز از هفته بسیج روز چهارشنبه در آیینی با حضور جمعی از مسوولان اجرایی، دادگستری و سپاه الغدیر یزد تفاهم‌نامه همکاری فرهنگی و آموزشی امضا کردند.

به گزارش ایرنا، این تفاهم‌نامه در پی طرح «فرزندان آفتاب» با حضور رییس‌کل دادگستری استان و فرمانده سپاه الغدیر یزد در حوزه برگزاری دوره‌های آموزش و فرهنگی نیروهای وظیفه و کارمندان سپاه و بسیج امضا شد.

رییس‌کل دادگستری یزد گفت: اقدام‌های بسیج در حوزه‌ها فرهنگی و تبلیغی به خصوص فضای مجازی ماندگار است و برای ارتقای آن باید فعالیت‌های بیشتری با همکاری سایر نهادها در استان صورت گیرد.

غلامعلی دهشیری در این آیین ا تبریک هفته بسیج افزود: هم‌اکنون بهترین فرصت برای گسترش همکاری‌ها با بسیج است و با توجه به اشتراکاتی که در بین 2 مجموعه بسیج و دستگاه قضا وجود دارد باید برای مقاصد کوشید.

وی با قدردانی از تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه الغدیر افزود: این مجموعه هوشیار دوشادوش دستگاه قضا در پروژه‌ها و موارد برخورد با فشاد اقدام‌های مناسب و بسیار خوبی را رقم زده است.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی سبک زندگی، برگزاری کارگاه آموزشی پیش از ازدواج، اجرای کلاس‌های آموزشی مطالب حقوقی، برگزاری کلاس‌های ارتقاء سواد رسانه و آموزش مباحث پیشگیرانه در خصوص جرایم و آسیب‌های اولویتی از جمله موضوعات تعیین شده در این تفاهم‌نامه همکاری است.

بر اساس این تفاهم‌نامه دادگستری استان یزد متعهد شد نسبت به تأمین و معرفی مدرس مورد نیاز برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی اقدام کند.

ارائه مشاوره حقوقی مورد نیاز سربازان و پاسداران، برگزاری کارگاه‌های تربیت مدرس مورد نیاز برای پرسنل سپاه و اجرای کارگاه پیشگیری از خشونت و راه‌های مقابله و مواجهه با خشونت از دیگر تعدات دستگاه قضایی در این تفاهم نامه همکاری است.

ایجاد بسترهای مناسب برای برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه سربازان، شناسایی سربازان و پاسداران در شرف ازدواج و تازه ازدواج، برگزاری کارگاه‌های آموزشی فرزندان آفتاب ویژه سربازان نیز از جمله تعهدات سپاه الغدیر در انعقاد این تفاهم نامه همکاری است.

این تفاهم‌نامه همکاری در هفت ماده و 32 بند تنظیم و به امضای طرفین رسیده است.

هفته بسیج از 30 آبان آغاز شد و استان یزد 320 هزار بسیجی دارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*