خبر مهم برای مددجویان و معلولان بهزیستی | جزئیات دریافت تسهیلات و افزایش مبلغ وام مددجویان اعلام شد
جزئیات افزایش وام و نحوه دریافت تسهیلات جدید مددجویان و معلولان سازمان بهزیستی کشور اعلام شد.
مددجویان و معلولان سازمان بهزیستی کشور تسهیلات جدیدی برای اشتغال و خدمات درمانی دریافت میکنند. جزئیات افزایش مبلغ وام مددجویان و معلولان سازمان بهزیستی کشور اعلام شد. مبلغ افزایش مستمری و زمان واریز مابهالتفاوت مستمری مددجویان و معلولان سازمان بهزیستی کشور اعلام شد. جزئیات برنامههای حمایتی جدید و نحوه دریافت کمک هزینههای مددجویی برای مددجویان و معلولان سازمان بهزیستی کشور اعلام شد.
نحوه دریافت وام و تسهیلات جدید مددجویان و معلولان سازمان بهزیستی کشور اعلام شد.
رقم «وام اشتغال» مددجویان بهزیستی اعلام شد
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور رقم وامی که در سال 1402 برای ایجاد اشتغال در اختیار مددجویان تحت پوشش قرار میگیرد را اعلام کرد.
محسن ایروانی در این باره اظهار کرد: تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی که از طریق بانکهای عامل در اختیار نهادهای حمایتی قرار داده میشود در سال 1402 تحت عنوان جزء 4 تبصره 18 لحاظ شده است و برای سازمان بهزیستی مبلغ 5000 میلیارد تومان مصوب شد که نسبت به سال گذشته با کاهش 50 درصدی همراه است. البته با پیگیری رئیس سازمان بهزیستی، در جلسه شورای عالی اشتغال کشور، ریاست جمهوری دستور دادند 15 درصد اعتبارات تبصره 18 (7500 همت) که در اختیار استانداریهاست به جبران کاهش 50 درصدی تسهیلات در اختیار بهزیستی قرار داده شود.
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: از سوی دیگر باتوجه به اینکه بانک ملی به تعهدات خود عمل نکرده بود، تا پایان تیرماه این مجوز به شعب بانکی داده شد تا این بانک به افرادی که سازمان بهزیستی معرفی میکند تسهیلات پرداخت کند. در واقع این موضوع نیز اکنون در حال انجام است که این تسهیلات معادل 1.5 میلیاردتومان است.
ایروانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مجموعا 15 هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات اشتغالزایی قرض الحسنه با 4 درصد بهره برای اشتغالزایی جامعه هدف بهزیستی شامل افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار و بهبودیافتگان از اعتیاد در اختیار سازمان بهزیستی قرار میگیرد.
وی به دیگر تسهیلات و منابعی که میتواند برای اشتغالزایی مددجویان سازمان بهزیستی صرف شود، اشاره کرد و افزود: سازمان بهزیستی با صندوق کارآفرینی امید نیز قراردادی دارد. طی این قرارداد از طریق وزارت اقتصاد 300 میلیاردتومان در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده میشود که به صندوق واریز خواهد شد که تحت عنوان بند الف تبصره 18 در راستای حمایت از مشاغل خانگی و اشتغالزایی به تسهیلات اضافه میشود.
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که امسال رقم وامی که برای ایجاد اشتغال در اختیار مددجویان قرار میگیرد، چقدر است؟ توضیح داد: این تصمیمگیری در شورای پول و اعتبار توسط بانک مرکزی انجام میشود و در اختیار سازمانها نیست. در سال 1402 بانک مرکزی برای مشاغل عادی 150 میلیون تومان و برای 28 رسته شغلی نیازمندِ به اعتبار بالا، 300 میلیون تومان در نظر گرفته است.
مشکل ضامن وام مددجویان بهزیستی بزودی حل میشود
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور از راهاندازی صندوق حمایت از فرصت شغلی افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی در سال 1402 خبرداد.
محسن ایروانی در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این خبر گفت: به تازگی اساسنامه صندوق حمایت از فرصت شغلی افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی در کمیسیونهای اصلی و فرعی رفع اشکال و برای اجرا ابلاغ شده است. این اساسنامه به زودی و پس از طی مراحل اداری اجرایی شده و دیگر مشکل اساسنامهای در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: قرار بر این است که صندوق حمایت از فرصت شغلی سازمان بهزیستی طی ماههای آینده با اعتبار پیشبینی شده 1000 میلیاردتومانی فعالیت خود را آغاز کند.
ایروانی همچنین با اشاره به مزایای راهاندازی این صندوق، گفت:مهمترین مزیت صندوق رفع مشکل تضامین بانکی است. پیشتر مددجویان تحت پوشش نمیتوانستند ضامن پیدا کنند و ما در بهزیستی چنین ساز و کاری نداشتیم و اکنون این صندوق میتواند مشکل را حل کند و صندوق از افرادی که برای دریافت وام ضامن ندارند حمایت میکند.
برنامههای حمایتی برای پنج دهک اول
رئیس سازمان برنامه و بودجه از برنامههای حمایتی برای پنج دهک اول جامعه خبر داد.
به گزارش ایسنا، داود منظور در برنامه پاسخگویی بر خط و ارزیابی عملکرد سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه در واقع باید در زمینه افزایش نرخ رشد اقتصادی کشور کمک کند و در این راستا باید موانع دستگاههای اجرایی برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه حل مشکلات دستگاههای اجرایی از وظایف سازمان برنامه و بودجه، افزود: باید بیش از پیش مردم به ویژه گروههای نیازمند و کم درآمد را به آینده امیدوار کنیم و در همین زمینه برنامههای حمایتی برای پنج دهک اول داریم.
یکی از تماس گیرندگان بازنشسته سازمان بنادر و دریانوردی بود که از پایین بودن حقوق بازنشستگان این دستگاه اجرایی گلایه داشت و به نقل از رئیس صندوق بازنشستگی سازمان بنادر مدعی شد که حدود 80 درصد بازنشستگان سازمان بنادر کمتر از 11 میلیون تومان حقوق میگیرند، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در این باره گفت: یکی از دغدغههای جدی معیشت بازنشستگان چرا که با افزایش قیمتها و تورم در سالها و سنوات اخیر قدرت خرید بازنشستگان کاهش یافته است. البته این مشکل برای شاغلین هم به وجود آمده است.
وی افزود: ریشه مشکل به غیر از تورم و افزایش قیمتها از این مسئله نشأت میگیرد که در سالهای اخیر ترمیم حقوقها تناسبی با نرخ تورم نداشته است و به عنوان مثال اگر در سنوات گذشته نرخ تورم حدود 45 درصد بوده است حقوقها 20 درصد افزایش یافته و تکرار این مسئله باعث کاهش قدرت مردم و مشکلاتی از این دست شده است.
منظور اعلام کرد: دولت سیزدهم درصدد است تا بتواند از سویی نرخ تورم را تا پایان سال جاری 15 درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهد و برای جبران عقب افتادگیهای حقوق نیز باید از سال آینده تلاش کنیم با افزایش منابع درصد رشد حقوقها را نسبت به امسال و سالهای گذشته بالاتر ببریم. البته صندوقهای بازنشستگی نیز موظف هستند کسوراتی را که میگیرند را مولدسازی کرده تا هنگامی که فرد بازنشسته شد مستمری در خوری را به او بدهند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه پاسخ به سوال و انتقاد این بازنشسته اظهار کرد: گرچه در حال حاضر مستمری تعیین شده و پرداخت شده از سوی صندوقهای بازنشستگی کافی نیست اما برخی اصلاحات برای این صندوقها در نظر گرفته شده و در این راستا دولت به صندوقها کمک میکند به عنوان مثال در سال جاری حدود 20 درصد بودجه کل کشور یعنی 340 هزار میلیارد تومان تومان دولت به صندوقهای بازنشستگی کمک خواهد کرد تا بتوانند وضعیت پرداختیهام بهبود پیدا کنم از سوی دیگر امیدواریم تا بتوانیم در سال جاری با افزایش منابع بودجهای از طریق افزایش درآمدهای مالیاتی و غیر مستمری بازنشستگان را در سال آینده بهبود بخشیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر این بازنشسته درباره تبعیضهای به وجود آمده در مبلغ مستمری بازنشستگان که در سالهای مختلف بازنشست شدهاند، ادامه داد: البته مبنای تعیین مستمری بازنشسته و میزان حقوق و مزایا و کسورات آن دریافتی او در دو سال آخر فعالیت و اشتغالش است؛ بنابراین میتوان گفت میزان حقوق دریافت شده است کارمند که سه سال گذشته بازنشست شده است با کارمندی که در دو سال گذشته بازنشست شده، متفاوت است، چرا که در سالهای اخیر به دلیل افزایش نرخ تورم میزان افزایش حقوقها نیز بیشتر از گذشته بوده است.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: برای حل این مشکل در دولت برنامهریزیهایی کردیم که ملاک تعیین مستمری حقوق و مزایا دو سال آخر یک بازنشسته نباشد. در واقع آسیب شناسی لازم در لایحه برنامه هفتم در این زمینه صورت گرفته و درصددیم اصلاحات مورد نیاز در این زمینه را به گونهای انجام دهیم که تقاوتها بین حقوق بازنشستگان و شاغلان کمتر شود. البته به عنوان مثال وضعیت صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی بهتر از دیگر صندوقها اما از نظر شاخصهای پایداری منابع این صندوقها وضعیت نابسامانی پیدا کرده و باید به آنها کمک کنیم تا بتوانند دوباره سر پا شوند.
نفر دوم سید حمیدرضا هاشمی گلپایگانی - مدیرعامل خانه بیماران پروانهای - بود که از عملکرد ضعیف و شفاف نبودن بنیاد بیماریهای خاص در هزینه کرد ردیف بودجه دولتیاش زمینه همه بیماریهای خاص از جمله EB انتقاد داشت که منظور در پاسخ به این مسئله گفت: در این زمینه وظیفه داریم که اگر بودجه اختصاص میدهیم بر حسن استفاده و هزینه کرده آن نیز نظارت کنیم اما این مشکل نشان میدهد که نظارت کافی در این زمینه نداشتیم از سوی دیگر مکلف هستیم برای بیماریهای صعب العلاج و هزینههای درمانی کمرشکن تلاش خود را مضاعف کنیم البته وزارت بهداشت هم در این زمینه پاسخگوست و این مسئله را به اطلاع وزیر بهداشت میرسانم تا مساعدت بیشتری در این زمینه انجام دهد.
یکی دیگر از تماس گیرندگان که معلم حق التدریس شهرستان پیرانشهر بود از رئیس سازمان برنامه و بودجه پرسید که چرا معلمان تدریس استخدام نمیشوند؟ و این مقام مسئول پاسخ داد: درباره به کارگیری و استخدام معلمان حق و تدریس وزارت آموزش و پرورش باید بتواند از سازمان اداری و استخدامی در این زمینه مجوز برای جذب و بودجه بگیرد. البته این مسئله را با وزیر آموزش و پرورش و سازمان اداری و استخدامی مطرح خواهم کرد تا مشکل معلمان حق التدریس را نیز پیگیری کنیم.
منظور همچنین در پاسخ به سوال یک معلول اصفهانی درباره اینکه چرا برخی از مفاد قانونی از جمله درباره افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی و ماده 27 قانون حقوق معلولان برای پرداخت پنج میلیون و 380 هزار تومان به آنهایی که معلولیت شدید و بسیار شدید دارند اجرا نمیشود، اظهار کرد: در این زمینه تابع قانون بودجه هستیم. بر اساس قانون میزان افزایش حقوق برای معلولان و مددجویان کمیته امداد 40 درصد در قانون بودجه امسال در نظر گرفته شده و اگر تاکنون این افزایش اعمال نشده پیگیری میکنیم تا ضمن افزایش 40 درصدی معوقات امسال نیز پرداخت شود.
رئیس سازمان برنامه بودجه ادامه داد: اما برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولین به بودجه هنگفتی نیاز داریم که حدود 60 هزار میلیارد تومان میشود البته این منابع باید در لوایح بودجه پیش بینی شود. بنابراین باید تلاش کنیم برای سال آینده منابع را بهتر پیشبینی کنیم تا قانون را به طور کامل اجرا کنیم.
وی تصریح کرد: برخی مواقع نمایندگان مجلس قوانینی را تصویب میکنند اما به الزامات اجراییان توجه نمیکنند و این مصوبات دولت را با مشکل مواجه میکند گرچه باید کارهای خوب انجام دهیم و نمایندگان مجلس هم برای حل مشکلات مردم این قوانین را تصویب میکنند اما نمیتوان همه این کارها را با هم انجام داد یکی از مثالهایی که در این زمینه میتوان زد قانون جوانی جمعیت است که بر اساس آن باید به همه مشمولان این قانون خانه و خودرو داده شود این مسئله خیلی خوب است اما باید منابع آن وجود داشته باشد.
نفر بعدی جزو معلمان خارج از کشور بود که سوالش درباره زمان و نحوه پرداخت بدهی معلمان خارج از کشور را از منظور پرسید که رئیس سازمان برنامه بود توضیح داد: بدهی معلمان خارج از کشور که شامل حقوق معوقات و تعهدات عقب افتاده دولت به آنهاست به حدود 920 میلیارد تومان میرسد تا هرچه سریع تر این بدهی پرداخت شود اما عجیب است که تاکنون در طول سالیان متمادی این کار انجام نشده است.
اهداء اقلام توانبخشی به مددجویان بهزیستی فارس
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در فارس از اهداء اقلام توانبخشی و کمک توانبخشی به مددجویان تحت حمایت بهزیستی این استان خبر داد.
حسین پورنورعلی چهارشنبه 14 تیرماه با اشاره به انعقاد تفاهمنامهای بین ستاد اجرایی فرمان امام و اداره کل بهزیستی فارس، به خبرنگاران گفت: براساس این تفاهمنامه، اقلام توانبخشی از طریق بنیاد 15 خرداد در قالب "پویش حرکت" مددجویان بهزیستی فارس اهداء میشود.
این مقام مسئول، اقلام پیشبینی شده در این پویش را شامل تشک، عصای ویژه نابینایان، واکر و... ذکر و اضافه کرد: طبق این تفاهمنامه به مددجویان تحت حمایت بهزیستی استان 100 دستگاه ویلچر اهدا شده است.
او همچنین گفت: بیمه منازل روستایی توسط بنیاد برکت در سطح کشور در دستور کار قرار گرفته به نحوی که 25 درصد سهم توسط بنیاد و ستاد اجرایی فرمان امام و مابقی توسط استانداریها تامین میشود که سهم بنیاد و ستاد فرمان در فارس به 60 درصد افزایش یافته به نحوی که 60 درصد هزینه توسط ستاد اجرایی و 40 درصد توسط استانداری فارس تامین میشود.
پورنورعلی ادامه داد: در گام اول بیمه 100 هزار منزل روستایی در فارس از ابتدای امسال آغاز و 60 درصد اعتبار مورد نیاز نیز از سوی ستاد اجرایی فرمان امام این استان تامین شده و استانداری نیز سهم خود را پرداخت کرده و کار انجام شده که با اتمام این روند بلافاصله مرحله دوم این طرح دنبال خواهد شد.
او اظهارکرد: در مجموع طی یک سال گذشته حدود 20 هزار بسته معیشتی در سطح فارس توزیع شد که هر بسته حدود 800 هزار تومان ارزش داشت.
پورنورعلی گفت: 240 تن گوشت مرغ گرم، 500 دستگاه بخاری، 500 دستگاه اقلام سرمایشی، 12 هزار و 500 بسته لوازم التحریر، 300 بسته کامل لوازم منزل، 700 کمک هزینه سفر عتبات در سال گذشته در بین نیازمندان یا آسیب دیدگان از حوادث طبیعی در فارس توزیع شده است.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در فارس اعلام کرد: در یکسال گذشته پنج اردوی جهادی دندانپزشکی با حداقل 200 میلیون تومان اعتبار برای مواد مصرفی در سطح این استان برگزار شده است.
هم اکنون دیگران می خوانند-
تعداد شهدای حادثه خونین کلانتری زاهدان اعلام شد
-
قتل عام اعضای یک خانواده توسط دختر 14ساله | نقشه تکاندهنده با کمک پسر افغان + عکس دلخراش
-
مرگ یک عضو ارشد منافقین | «خواهر سوسن» که بود؟
-
حمله تروریستی به کلانتری16 زاهدان با کمربند انتحاری + عکس و فیلم
-
ماجرای مرگ مشکوک یک زندانی با قرص برنج
-
شکار 20 زن و مرد توسط روباه پارک دانشجو
-
آمار پدران و مادران کمتر از 15 ساله در ایران / طلاق در کودک همسری چقدر است؟