دانشگاهها در خط مقدم برگزاری مطلوب کنکور هستند
تهران - ایرنا - روسای برخی از دانشگاههای کشور با ارائه گزارش عملکرد درخصوص برگزاری بهینه آزمون سراسری، از همکاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی با دانشگاهها جهت برگزاری مطلوب این آزمون خبر دادند.
به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، پنجاه و سومین اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه های سراسر کشور که به صورت مجازی با حضور منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ابراهیم خدایی معاون وی و علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با موضوع " هماهنگی جهت برگزاری مطلوب آزمون سراسری " در محل وزارت علوم برگزار شد.
محمدرضا زمانی، رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه این دانشگاه در 97 حوزه در 31 استان کشور پذیرای 132 هزار نفر از داوطلبان کنکور است، اظهار داشت: تاکنون تمام دستورالعمل ها و ابلاغهایی که برای ستاد مرکزی دانشگاه پیام نور ارسال شده، برای همه روسای استانها و مراکز درگیر در آزمون ارسال شده است.
وی با بیان اینکه تا کنون تمام هماهنگی های لازم با بخشهای مختلف شهرستان ها انجام شده است، گفت: در چند حوزه مجبور شدیم فضای بیشتری را برای داوطلبان اختصاص دهیم مثلا در کرمان از مصلای بزرگ شهر استفاده کردیم و در قزوین از سالنهای بزرگ سپاه استفاده کنیم.
زمانی افزود: با توجه به افزایش فضای محلهای برگزاری آزمون مجبور شدیم نیروهای بیشتری را برای مراقبت به کار گیریم و در برخی مراکز تونل مه و موکتهای ضدعفونی برای کفشها فراهم شده است.
افزایش فضای حوزههای برگزاری آزمون
سعید کریمی رئیس دانشگاه شهرکرد نیز باتشکر از اطلاعرسانی و ارسال به موقع دستورالعملهای برگزاری آزمون سراسری گفت: درخصوص افزایش فضای حوزههای برگزاری آزمون اقدامات لازم صورت گرفته است.
وی با اعلام آمادگی برای برگزاری آزمون سراسری در چهار روز گفت: در این خصوص هماهنگی و تدارکات لازم با استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و شورای تامین استان انجام شده است.
هوشنگ طالبی رئیس دانشگاه اصفهان گفت: بعد از بخشنامه وزیر علوم درخصوص ورود روسای دانشگاهها برای برگزاری هر چه مطلوبتر آزمون سراسری، اقدامات موثری در این خصوص انجام شد که گزارش مستند آن بعد از برگزاری آزمون ارسال میشود.
وی با اشاره به انجام هماهنگی با شورای تامین استان، شخص استاندار و دانشگاه علوم پزشکی در خصوص برگزاری آزمون سراسری افزود: در برگزاری آزمون کارشناسی ارشد نمایندگان مجلس به همراه دوربین صداوسیما جهت بازدید و مصاحبه با داوطلبان از حوزه های امتحانی بازدید کردند که نتایج رضایت بخش بود.
طالبی اعلام کرد: افزایش فضای حوزههای آزمون و رعایت فاصلههای مصوب را به خوبی رعایت کردهایم.
وی افزود: در استان اصفهان 85 هزار نفر داوطلب کنکور وجود دارد که 45 هزار نفر در شهر اصفهان هستند که 18 هزار نفر از آنان در دانشگاه اصفهان آزمون خواهند داد.
ضرورت قرار دادن بخشی از فضای دانشگاه با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی برای همراهان داوطلبان
حسین سلیمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز به همراهی دانشگاههای علوم پزشکی در برگزاری آزمون سراسری اشاره کرد و گفت: اگر دانشگاه های علوم پزشکی کمک کنند میتوانیم روزهای برگزاری کنکور را به مانور پایش کرونا در میان داوطلبان و خانوادههایشان تبدیل کنیم.
وی افزود: دانشگاههای بزرگ که فضاهای باز زیادی دارند میتوانند بخشی از فضای دانشگاه را با رعایت فاصله گذاری به محل استراحت همراهان تبدیل کرده و از آنها پذیرایی کنند.
سلیمی با پیشنهاد تعطیلی دانشگاه های درگیر برگزاری آزمون سراسری در روز شنبه اول شهریور ماه گفت: برای برگزاری کنکور در سال های بعدی باید فکری اساسی کرد و همان طور که در آموزش عالی بعد از بحران کرونا به آموزش مجازی دست یافتیم اگر سنجش و پذیرش دانشجو را از هم جدا کنم در خصوص پذیرش دانشجو، دست دانشگاه ها باز تر می شود و دانشگاهها میتوانند در پذیرش دانشجو گشایشی بلند مدت داشته باشند.
غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به شرایط آب و هوایی خوزستان گفت: امسال آزمون دکتری در گرمترین زمان با 52 درجه گرما و 60 در صد رطوبت هوا برگزار شد.
وی با تقاضای دریافت امکانات ویژه برای برگزاری آزمون سراسری در خوزستان گفت: دانشگاه تمام امکانات خود را برای آمادگی شرایط سرمایشی آزمون به کار گرفته و همچنین2 سالن ورزشی را هم به لحاظ سرمایشی و هم به لحاظ کف سازی برای آسیب نرسیدن به سالن با رعایت فاصله تعیین شده تجهیز کرده ایم.
خواجه اظهار امیدواری کرد با کمک سازمان سنجش و دستگاه های اجرایی منطقه، این آزمون نیز همچون آزمونهای قبلی به خوبی برگزار شود.
رعایت استانداردها در تمام فضاهای برگزاری آزمون سراسری
جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران نیز بر رعایت ضوابط ابلاغی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد و گفت: در تمام فضاهای برگزاری آزمون سراسری استانداردهای مربوطه تماما رعایت شده است.
وی با بیان اینکه دغدغه برگزاری سالم و حفاظت همه جانبه از آزمون سراسری را داریم، گفت: در راستای صیانت حداکثری از سلامت داوطلبان و کاهش فشار و استرس روی داوطلبان و خانوادههایشان، تمهیداتی از قبیل تعبیه محلول ضدعفونی در بدو ورودی سالنهای اصلی، الزام کنترل کننده تطبیق عکس به داشتن شیلد صورت، حذف اثر انگشت داوطلبان برای شناسایی وقرار ندادن دفترچه روی زمین صورت گرفته است. میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به در اختیار گرفتن چند سالن از دستگاهها غیر دانشگاهی برای برگزاری آزمون در فضایی وسیعتر گفت: در برگزاری دو آزمون دکتری و کارشناسی ارشد تجربیاتی مناسبی برای برگزاری آزمون سراسری در دوران کرونا کسب شد.
وی با اشاره به استفاده از فضای دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای برگزاری آزمون گفت: در هنگام برگزاری آزمون کارشناسی ارشد، نمایندگان مجلس از جمله رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات از حوزههای برگزاری آزمون در دانشگاه تبریز بازدید کردند و از تمهیدات به عمل آمده رضایت داشتند.
مجیدی با اشاره به افزایش حوزههای برگزاری آزمون از 10 حوزه به 19 حوزه گفت: مناسب است برای برگزاری آزمونهای سراسری، سازمان سنجش نمایندهای تامالاختیار درهر استان انتخاب کند تا هماهنگی های مورد نظر سریعتر صورت گیرد.
مسعود نصیری رئیس دانشگاه سمنان نیز موقعیت دانشگاه سمنان را برای برگزاری آزمون بسیار مناسب خواند و از رعایت تمام استانداردهای لازم برای برگزاری آزمون در این دانشگاه خبر داد.
وی همچنین خروج داوطلبان از جلسه آزمون و همچنین تجمع همراهان و خانوادههای داوطلبان در محوطه بیرونی دانشگاه را از معضلات برگزاری آزمون دانست و خواستار استفاده از ظرفیت صدا و سیما در حل این مساله شد.
علیرضا افشاریفر معاون آموزشی دانشگاه شیراز نیز با بیان اینکه استان فارس با 92 هزار و 805 نفرداوطلب شرکت در آزمون سراسری یکی از حوزههای متراکم در بین حوزه ها و استانهای کشور است، گفت: تجربه خوبی را در برگزاری کنکور کارشناسی ارشد و دکتری داشتیم که از این تجارب در برگزاری آزمون کارشناسی هم استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به هماهنگی مناسب دانشگاه شیراز با صدا و سیما در خصوص اطلاع رسانیهای مکرر درخصوص نحوه برگزاری آزمون و رعایت استانداردهای لازم گفت: در نظر گرفتن فضاهای خاص برای داوطلبانی که اعلام میکنند دارای علام خاص هستند، از مواردی است که حتما باید در برگزاری آزمون اعمال شود.
محمد ابراهیم اعلمی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه نیز از آمادگی کامل این دانشگاه برای برگزاری آزمون سراسری خبر داد و گفت: بهتر است یک نماینده تام الاختیار از سوی سازمان سنجش برای حضور در استان تعیین شود تا هماهنگیها به بهترین نحو و در حداقل زمان ممکن صورت گیرد.
وی همچنین خواستار انعقاد تفاهمنامهای بین دانشگاه های دولتی و دانشگاه های علوم پزشکی برای رسیدگی بهتربه وضعیت سلامت و درمان دانشجویان شد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*