داورزنی: از 100 درصد وعده 65 درصد به ما دادند / پولادگر: حق ورزش در حق پخش نباید تضییع شود
در مجمع سالانه فدراسیون والیبال محمدرضا داورزنی و محمد پولادگر صحبت کردند.
به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجمع عمومی سالیانه فدراسیون والیبال با حضور سیدمحمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال، فضلاله باقرزاده نایبرئیس کمیته ملی المپیک و سایر مسئولین فدراسیون و وزارتخانه در آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک صورت گرفت.
داورزنی: از 100 درصد وعده 65 درصد به ما دادند
محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال در ابتدای این مجمع ضمن خوشآمدگویی، به ارائه گزارش عملکرد این فدراسیون در سال 1400 و صحبتهایی کلی پرداخت و اظهار داشت: سعی کردیم کمکهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک را به حداقل برسانیم و در حال حاضر بیش از 80 درصد هزینهها را از طریق مارکتینگ و اسپانسری تامین میکنیم. البته برای ترویج و توسعه والیبال در استانها به این کمکها نیاز داریم. هم در بخش مردان و هم بانوان هزینههای میلیاردی صرف میشود تا با افزایش انگیزه استانها بتوانیم مسابقات قهرمانی کشور را با تمام پتانسیل برگزار کنیم.
وی افزود: والیبال قهرمانی جهان همانند جام جهانی فوتبال هر 4 سال یک بار برگزار میشود و با اینکه باید همین جا از رسانه ملی بابت پخش زنده بازیهای تیم ملی والیبال تشکر کنیم، اما از صدا و سیما انتظار داریم حداقل یک دهم توجه به جام جهانی فوتبال را به والیبال هم اختصاص دهند. کاری که والیبال در ایران انجام داده، اظهر من الشمس است و در بیت قدرتهای جهان قرار دارد، پس قطعا نیاز است تا والیبال سهم بیشتری در رسانهها داشته باشد.
رئیس فدراسیون والیبال درباره برنامه ریزی برای تیم های پایه گفت: یکی از بهترین تیمهای نوجوانان را آماده میکنیم و تا 5 سال دیگر یکی از بهترینهای جهان خواهیم بود. همه بازیکنان تیم ملی نوجوانان بدون استثنا سرویس پرشی میزنند و میانگین قدی نزدیک به 2 متر دارند.
داورزنی با اشاره به نسل طلایی تیم ملی بیان کرد: از سال 2012 تاکنون بازیکنان زیادی وارد تیم ملی شدند و اکنون حضور ندارند، البته برخی بازیکنان مانند موسوی و معروف و غفور ندت زمان زیادی در تیم ملی بودند و واقعا جا دارد از این بازیکنان شاخص و ستارههایی مانند حمزه زرینی، فیاضی، ظریف، غفور و... در این سالها به پیشرفت والیبال کمک کردند، تشکر کنم.
وی بااشاره به سال شلوغ والیبال گفت: سال پرترافیکی را پشت سرگذاشتهایم و هنوز برنامههای زیادی داریم. همین فردا تیم بانوان برای برگزاری 3 دیدار دوستانه راهی ترکیه خواهند شد تا با تمام توان در بازیهای کشورهای اسلامی شرکت کنند. تیم ملی مردان هم پیش از قهرمانی جهان در جام واگنر حضور خواهد داشت. تیم جوانان باید در قهرمانی آسیا و جام کنفدراسیونها شرکت کند و از طرفی میزبان نوجوانان آسیا خواهیم بود.
پس از آنکه حسابرس مسایل مالی را مطرح کرد، داورزنی توضیحاتی در مورد حق پخش مسابقات مختلف و بدهی فدراسیون به فدراسیون جهانی ارائه داد.
او در این مورد گفت: کشورهای عضو فدراسیون جهانی والیبال باید برای پخش مسابقات به فدراسیون جهانی مبلغی را پرداخت کنند. در گذشته دوستان صدا و سیما 350 هزار دلار پرداخت میکردند. بعد از مدتی فدراسیون جهانی به ما گفت پول واریز نکنید چون منشا پول ایران است بلوکه میشود. ما از حساب شما پول را برداشت میکنیم. حساب ما همان پرداختهایی است که از برد و باخت هایمان در لیگ جهانی منظور میکردند. در مقطعی طلب ما از فدراسیون جهانی حدود 600 هزار دلار بود. به صدا و سیما گفتیم پرداخت نکنید و این را به ما بدهید. فدراسیون جهانی ما را بدهکار میکرد و اگر پول نداشتیم، حساب ما را منفی محسوب میکرد. مثلا قهرمانی جهان 2018 پخش شد صدا وسیما بدون اینکه رایت را بخرد از جایی برداشته و پخش کرده و فدراسیون جهانی 150 هزار دلار ما را شارژ کردهاند. مجموعه این چند سال چیزی به نزدیک به یک میلیون دلار به فدراسیون جهانی اینگونه بدهکار هستیم. طلبهایی هم داشتهایم که حساب ما را شارژ کردهاند. تا چند سال پیش عددی از این درآمد مربوط به برد و باخت بازیکنان بود سال گذشته 5 میلیارد تومان به بازیکنان پرداخت کردیم. صدا وسیما قسمتی از مطالبات ما را پرداخت کرده اما بدهی صدا و سیما به ما هم حدود 800، 900 هزار دلار است. سال گذشته قهرمانی نوجوانان جهان را برگزار کردیم فدراسیون جهانی 100 هزار دلار حساب ما را شارژ می کند و از بدهیمان کم میکند.
داورزنی با اشاره به بحث بودجه گفت: سال گذشته به ما گفتند 9.5 میلیارد پیش از المپیک به شما میدهیم و حتی نوبخت گفت 3 میلیارد هم به شما میدهیم اما کلا از 100 درصد، 65 درصد به ما دادند. در نامه مالیاتی بلافاصله گفتند 4 میلیارد با حساب بریزید. در تلاشیم منابع بهتری برای فدراسیون تهیه کنیم اما برای مسابقات لیگ ملتها که تقریبا 58 روز شد، حدود 7.5 میلیارد برای ما هزینه داشت. در تلاشیم اقتصادیتر کار بکنیم اما بعضیوقتها هیچ کاری نمیشود کرد و الزاما باید با پروازهای ترکیش یا اماراتی برویم. انتظار داریم شرایط بهتری برای کمک به استانها پیدا کنیم. سعی میکنیم پول کمک دولت را به استانها بدهیم.
پولادگر: حق ورزش در حق پخش نباید تضییع شود
در ادامه مجمع محمد پولادگر معاون وزیر ورزش و جوانان صحبت کرد و اظهار داشت: یادی میکنم از رئیس پیشین فدراسیون والیبال، دوره مدیریت یزدانیخرم در این رشته یک دوره درخشان و قابل تقدیر بوده و او در حوزه مدیریتی همیشه برای ما یک الگوست. از تلاشها و وفاق اعضای مجمع و داورزنی هم متشکرم که به واقع حداقل 100 سال مدیریت و تجربه در تیم مدیریتی فدراسیون دیده میشود که این هنر اوست.
پولادگر با اشاره به دستاوردهای والیبال گفت: نکته درخشان موفقیتهای فدراسیون یکی این بوده که والیبال ما پس از همه فرازونشیبها به این حد از بلوغ و توانمندی رسیده که از دانش مربیان داخلی بهره بگیرد، چیزی که تاکید مقام معظم رهبری و آرزوی همه ما در رشتههای توپیست چون بعضا سخت است و بضاعتمان اجازه نمیدهد. اتفاق بزرگی بوده که در این یک سال اخیر رخ داده و نتایجش هم درخشان بوده.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که با تجربه گروه مردان، همان مسیر در تیم بانوان ادامه پیدا کرده. مربی خانم در حوزه بینالمللی در همه رشتهها خیلی کم است، شاید بعضیوقتها 180 کشور در تکواندو بودند که فقط 2 مربی خانم در تورنمنت وجود داشت. این اولین قدم مسیر است که انشاالله مثل آقایان طی شود تا شاهد موفقیتهای بیشتری باشیم. امیدواریم در بازیهای اسلامی هم که آسان نیست، این بانوان و هم تیم ب مردان موفق باشند.
پولادگر با اشاره به رقابتهای جهانی و مساله حق پخش گفت: نزدیک به مسابقات جهانی هم هستیم که بهترین جایگاهمان 6امی جهان بوده، برای تیم آرزوی موفقیت داریم. موضوع حق پخش که بسیار موضوع قدیمی هم بین رشتههای فوتبال و والیبال و صداوسیماست، این رشته هم می تواند چیزی را که باید درخواست کند و اخذ کند. حق ورزشمان نباید تضییع شود. بایستی تصمیم درستی برای حق پخش زنده و محتواسازی گرفته شود. یکی از منابعی که رشتههای پرطرفدار باید با درایت بیشتری داشته باشند، همین است.
معاون وزیر ورزش و جوانان با اشاره به بحث بودجه بیان کرد: از جذب منابع مالی در این فدراسیون هم باید تشکر کرد، چرا که نمونهای برای همه فدراسیونهایی است که دستشان در جیب مردم و دولت است. شرایطی ایجاد شده که حامی مالی رغبت حمایت بکند، پس مدیریت درستی بوده. برای توسعه ورزش حرفه ای و قهرمانی، بخش عمدهای سرمایهگذاری بخش خصوصی باید باشد. در نامهها هم هست که هرگونه هزینه برای بخش حرفهای ممنوع است و باید حمایت بحش خصوصی جذب بشود.