درخواست دانشجویان فیزیک از اسلامی درباره پایان همکاری با آژانس

دفاتر بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاههای تهران در نامهای به رئیس سازمان انرژی اتمی کشور خواستار بازنگری در نحوه تعامل با آژانس اتمی شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، دفاتر بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاههای تهران (امیرکبیر، شریف، شهید بهشتی و دانشکدگان فیزیک و فیزیک دانشگاه تهران) در واکنش به رفتارهای سیاسی و جانبدارانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در نامهای به رئیس سازمان انرژی اتمی کشور خواستار بازنگری در نحوه تعامل با این نهاد و طراحی یک مسیر مستقل در مسیر هستهای کشور شدند.
این دانشجویان در این نامه، با تاکید بر اینکه امنیت، اقتدار و استقلال علمی ایران خط قرمز ماست، بر لزوم پایان همکاریهای یکطرفه با آژانس و تشکیل نهاد بینالمللی مستقل برای حمایت از برنامه صلحآمیز هستهای تأکید کردند.
در بخشی از این نامه آمده است:
آنچه آشکار است، این است که اکنون به خاک ما تجاوز شده و سایتهای هستهای و برنامه صلحآمیز ما بارها و بارها مورد حمله دشمن قرار گرفته است. در این جنگ به طور متعدد تلاشهایی برای نابودی صلحآمیز صنعت هستهای ایران صورت گرفت دانشمندان و اساتید حوزه هستهای این کشور به همراه خانوادههای خود که افرادی غیرنظامی بودند مورد هدف بیامان موشک قرار گرفتند و عاملان این جنایت مکررا میگویند که قصد و یکی از اهداف مهم آنان نابود کردن برنامه هستهای ایران است.
همانطور که خود شما هم بر آن واقف هستید آژانس بینالمللی انرژی اتمی نه تنها هیچگاه این جنایات را محکوم نکرد و هیچ اقدامی در برابر این جنایت بزرگ انجام نداد بلکه با این کشورهای متخاصم همکاری نمود مدیرکل این آژانس، آقای گروسی حتی بابت رفتار متاخرانه خود در برابر اعترافات صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران عذرخواهی نکرد. چنین اقدامات و چنین کمکهای همه جانبهای از طرف آژانس بین المللی انرژی اتمی به این کشورها ابدا قابل چشم پوشی و اغماض نیست.
فلذا اولین اقدام ایران که تعلیق همکاری با این نهاد جنایتکار بوده است از نظر ما اقدامی بسیار بهجا و لیکن ناکافی است.
آقای مهندس اسلامی
جنابعالی و تمامی مسئولان این کشور اکنون در زمان مهمی از تاریخ ایستادهاید که هرگونه رفتار شما نه تنها ایران بلکه جهان را تحت شعاع قرار خواهد داد ما جامعه نخبگانی این کشور از شما تقاضا داریم برای اقتدار ایران اسلامی این کشور کهن و خونهای به ناحق ریخته شده دانشمندان و مردم بیگناه و سلحشور آن به توقعات دانشجویان جامه عمل بپوشانید و از حقوق این سرزمین و مردمان آن پاسداری نمائید.
توقعی که جامعه نخبگانی از شما و مسئولان دارد عملکرد سنجیده و تعریف نقشه صحیح برای اقدامات بعدی سیاستهای سازمان انرژی اتمی در مقابل آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. اکنون باید دید آیا آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تمامی این رفتارهای مغرضانه و یک جانبهگرایانه خود، صلاحیت مرجعیت بینالمللی انرژی هستهای را دارد؟ هیچ فرد عاقلی همکاری با چنین سازمان سیاسی که دشمنی خود را بر ایران اسلامی به طور صریح نشان داده است را تایید نخواهند کرد. و اما راه حل چیست؟
برای رسیدن به راه حل بهتر باید ابتدا برخی مسائل که افراد در داخل کشور مطرح میکنند بررسی شود. در بیانات برخی افراد داخل کشور مطرح میشود که پرونده هستهای ایران به دلیل اشاره قطعنامه 2231 به ماده 41 با مضمون تحریمهای غیرنظامی شامل سیاسی و اقتصادی تحت فصل هفتم منشور بینالملل است و این قطعنامه ایران را در فصل هفتم نگه داشته است. که این موضوع به دو دلیل اشتباه است.
تعلیق همکاری با آژانس اقدام حسابشده برای حفاظت از خطوط قرمز ملی بوداول آنکه شورای امنیت باید صراحتا بگوید که اقدامات ایران باعث تهدید یا نقض صلح و امنیت بینالمللی است که هیچگاه چنین چیزی عنوان نکرده و رفتارهای سنجیده ایران هیچگاه این را نشان نخواهد داد.
دوم آنکه این شوراء قطعنامه 2231 را تحت فصل هفتم صادر نکرده است.
در واقع شورای امنیت تنها از ماده 40 و 41 که مربوط به بحث تحریمهاست استفاده کرده و قطعنامه را تحت عنوان فصل هفتم صادر نکرده است و حتی در قطعنامه 1929 تحریم کننده ایران، تصریح شده که اگر ایران همکاری لازم را نداشته باشد نمیتوان از ماده 42 اقدام نظامی استفاده کرد.
پس هرگز این شوراء قطعنامههای ایران را مستقیما تحت عنوان فصل هفتم صادر نکرده است و هیچگاه صراحتا نگفته که این قطعنامهها تحت فصل هفتم است و اگر شورای امنیت میخواست پرونده را تحت فصل هفتم قرار دهد فقط به مواد خاص ماده (41) اشاره نمیکرد بلکه به تمامی فصول آن باید اشاره میشد. در نهایت باید اشاره کرد اگر قطعنامه ایران تحت فصل هفتم منشور بین الملل میبود آمریکا یا دیگر کشورها میتوانستند به راحتی از ماده 42 بر علیه ایران استفاده کنند که اینگونه نیست.
اکنون میتوان بیان کرد واکنش ایران در مقابل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اقدامات درستی که در مقابل آن اتخاذ میکند باعث ایجاد نگرانی و تنش بینالمللی نخواهد شد. بیانیه شورای حکام آژانس نیز با توجه به رویکرد کنونی آژانس فاقد ارزش و اعتبار بینالمللی برای ایران است و همکاری بیش از این با آژانس حتی با احتمال به کارگیری مکانیسم ماشه در چنین موقعیتی مایه خسران حتمی خواهد شد.
اما در مورد NPT باید گفت ایران همواره اثبات کرده است برنامه هستهای آن کاملا صلحآمیز است و بر اثبات آن در آینده نیز هیچ باکی ندارد. این در حالیست که برخی کشورهای عضو این معاهده مانند آمریکا به آن پایبند نبوده و فعالیت غیرصلح آمیز دارند و در حال ارتقای آن هستند. از طرفی دیگر رژیم جنایتکار و جعلی صهیونیستی عضو این معاهده نیست. از آنجایی که هر دوی این کشورها حتی به گفته خود هدف نابودی ایران اسلامی را دارند این خود، باعث کاهش اعتبار چنین معاهدهای میشود و به ایران اجازه میدهد طبق نص صریح آن و با حفظ صلح آمیز بودن برنامه هستهای خود از این معاهده کم اعتبار خارج شود چرا که دشمنان آن نیز به آن پایبند نیستند.
چنانچه هر یک از طرفهای پیمان تشخیص دهد که حوادثی فوقالعاده مربوط به موضوع این پیمان مصالح عالیه کشورش را به مخاطره افکنده است حق خواهد داشت در اعمال حق حاکمیت ملی خود از پیمان کنارهگیری کند طرف مذکور باید این کنارهگیری را با اخطار قبلی سه ماهه به کلیه دول دیگر طرف پیمان و به شورای امنیت ملل متحد اعلام نماید اخطار مذکور باید حاوی بیان و شرح حوادث فوقالعادهای که به نظر دولت مورد بحث مصالح علیه کشورش را به مخاطره انداخته است باشد.
جامعه نخبگانی با حفظ ارزشهای جمهوری اسلامی، در صورت عدم تغییر روند آژانس بینالمللی انرژی اتمی و قبول رفتارهای سیاسی غلط خود در مقابل ایران، عدم عذرخواهی و محکوم نکردن جنایات آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی، راه حل نهایی را تنها در تشکیل شورای بینالمللی و مستقل انرژی هستهای در ازای آژانس ناکارآمد انرژی اتمی میداند. شورایی متشکل از کشورهای پیشرو در صنعت صلحآمیز هستهای که بتوان با هم عهدی در پیمانهای صلح آمیز جهانی برنامه هستهای کشورها را بدون یک جانبهنگری و سیاستهای غرضورزانه و در حمایت از دانشمندان و تاسیسات صلح آمیز هستهای کشورهای جهان در آن پیاده کرد.
جدیت و تلاش در تغییر دکترین و اقدامات جدید جهانی باید از یک سو به عنوان منع گسترش سلاح و از سوی دیگر توسعه فعالیت صلحآمیز در بنیاد پادمانها و اجزای عینی به همراه داشته باشد.
در پایان، اکنون که این کشور، توسعه یافته و قدرتمند، زمینه ساز ظهور امام زمان (عج) شده است، حفاظت و ارتقاء این صنعت، در حوزه بهداشت، درمان، صنعتی، برق، کشاورزی و سایر حوزههای بهداشت برای آینده این سرزمین ضروری است.
بسیج دانشجویی دانشکدگان فیزیک
بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاه تهران
بسیج علوم پایه دانشگاه صنعتی شریف
بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاه شهید بهشتی
بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاه امیرکبیر