جمعه 5 بهمن 1403

دو سناریوی تکنیکال بورس تهران

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
دو سناریوی تکنیکال بورس تهران

اکوایران: شاخص با شکستن سقف مقاومت یک میلیون و 400 هزار واحدی یک موج صعودی جدید را ایجاد کرد که می‌تواند نوید شکل‌گیری یک روند را به سهامداران بدهد. پیش بینی می‌شود شاخص 2 سناریو را در پیش داشته باشد.

به گزارش اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز - یکشنبه 16 آبان - به روند بازار سهام در روز کاری قبل نگاه می‌کنیم. روز شنبه شاخص کل رشد 42 هزار و 221 واحدی داشت و شاخص کل هم‌وزن 11 هزار و 912 واحد صعود کرد. شاخص کل فرابورس نیز 507 واحد بالا آمد.

در پایان معاملات روز شنبه، 482 نماد رشد قیمت و 6 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 98 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 2 درصد بازار افت قیمت داشتند.

*س_بیشترین افزایش قیمت_س*

روز دوشنبه در بورس شرکت‌های کویر تایر (پکویر)، سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) و بانک صادرات (وبصادر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت تولید و صادرات ریشمک (ریشمک)، شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد (پیزد) و شرکت رایان هم افزا (رافزا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

*س_بیشترین کاهش قیمت_س*

در بورس نمادهای فروس (شرکت فروسیلیس ایران)، وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) و وسصفا (شرکت سرمایه گذاری استان اصفهان) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت صنعتی مینو (غصینو) کاهش قیمت داشت.

*س_عرضه و تقاضای بازار_س*

در پایان معاملات روز شنبه بازار با مازاد تقاضای 722 میلیارد تومانی بسته شد. در پایان معاملات شنبه 7 نماد صف فروش و 216 نماد صف خرید داشتندارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 6 درصد رشد کرد و در رقم 778 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به چهارشنبه 64 درصد کاهش یافت و 56 میلیارد تومان شد.

*س_بیشترین تقاضاها_س*

در روز شنبه نماد خودرو (شرکت ایران خودرو) با صف خرید 112 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از خودرو، نمادهای انرژی3 (سایر اشخاص بورس انرژی) و خساپا (شرکت سایپا) بیشترین صف خرید را داشتند. خبهمن و وتجارت نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

*س_بیشترین عرضه‌ها_س*

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 26 میلیارد تومانی داشت. پس از وسرضوی، وسخراج (شرکت سرمایه‌گذاری استان خراسان جنوبی) و وسصفا (شرکت سرمایه‌گذاری استان اصفهان) بیشترین صف فروش داشتند.

*س_پیش بینی بورس امروز_س*

روز شنبه شاخص کل برای چهارمین روز متوالی رشد کرد، سطح حمایت یک میلیون و 400 هزار واحد را احیا کرد و بیش از 42 هزار واحد صعود کرد. 98 درصد نمادهای بازار رشد قیمت داشتند و شاخص هم وزن نیز بیش از 11 هزار واحد بالا آمد.

علاوه بر این نمادهای بزرگ و کامودیتی‌محور بازار هم رشد قیمت داشتند و با ورود پول حقیقی مواجه بودند. شستا، فولاد، فارس، کچاد، فملی، کگل، پارسان، تاپیکو، شپدیس، وغدیر، نوری، ومعادن، شبندر، شپنا، شتران، پارس، وتجارت، خودرو، وپاسار، شبریز، وبصادر، شیراز، حکشتی، مبین، تاصیکو، وصندوق، خبهمن، رمپنا، بوعلی، وبانک و خساپا بزرگان صنعتی بازار سهام هستند که بیشترین تأثیر را در صعود شاخص کل بورس داشتند.

دیروز ورود نقدینگی حقیقی به بازار سهام وارد دومین روز متوالی شد و ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار 417 میلیارد تومان بود. بیشترین ورود نقدینگی حقیقی به نمادهای شستا، شپنا، نوری، شبندر، وصنعت، شپدیس، شبصیر، شغدیر، زاگرس و ذوب تعلق داشت.

به علاوه ارزش معاملات خرد نیز رشد 23 درصدی داشت و به محدوده 5 هزار و 714 میلیارد تومان افزایش یافت. دیروز سمت تقاضای بازار نیز پرتعداد بود. در پایان معاملات 216 سهم صف خرید داشتند و ارزش صف‌های خرید با رشد 6 درصدی به 778 میلیارد تومان رسید که 722 میلیارد تومان بیشتر از صف‌های فروش بود. به عبارت دیگر بازار با مازاد عرضه 722 میلیارد تومانی بسته شد. همچنین 90 درصد خرید‌های بازار توسط معامله‌گران حقیقی انجام شد و در مقابل 82 درصد خریدها به حقیقی‌ها تعلق داشت.

*س_دو سناریو_س*

بنابراین در کنار ورود نقدینگی حقیقی به بازار، از رکود معاملات کاسته شد و تقاضای بازار افزایش یافت. بدین ترتیب شاخص با شکستن سقف مقاومت یک میلیون و 400 هزار واحدی یک موج صعودی جدید را ایجاد کرد که می‌تواند نوید شکل‌گیری یک روند را به سهامداران بدهد. تحلیل‌گران تکنیکی معتقدند شاخص در ادامه این روند می‌تواند تا سطح یک میلیون و 500 هزار واحد بالا برود. اما پس از آن دو سناریو را پیش رو خواهد داشت؛

در سناریو اول شاخص به محدوده مقاومت دینامیک یعنی یک میلیون و 550 هزار واحد تا یک میلیون و 600 هزار واحد وارد شود. در این سناریو شاخص بورس روزهای پرنوسانی را در پیش خواهد داشت و اگر تحت تأثیر نوسانات قیمتی سهامداران دست به فروش پورتفوی خود بزنند و قیمت‌ها ریزش کنند سناریو دوم رقم خواهد خورد. در سناریو دوم شاخص پولبک می‌کند و بوسه خداحافظی را بر کانال 1.5 میلیونی می‌زند. در سناریو دوم انتظار می‌رود شاخص کل بورس تهران تا سطح یک میلیون و 300 هزار واحد پائین بیاید.

دو سناریوی تکنیکال بورس تهران 2
دو سناریوی تکنیکال بورس تهران 3
دو سناریوی تکنیکال بورس تهران 4
دو سناریوی تکنیکال بورس تهران 5