رئیسجمهور آینده باید مؤلفههای قدرت کشور را بشناسد
ابوذر یاسری گفت: گمان نمی کنم منطقه ای مهم تر از ایران روی نقشه جغرافیای جهان وجود داشته باشد. ایران هم دارای نفت بوده و هم در چهارراه جهان واقع شده، کشورهای مختلفی نفت دارند اما در چنین موقعیتی نیستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ استاد دانشگاه امام حسین (ع) در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: ما می خواهیم بدانیم که در حال حاضر آقای الف یا آقای ب را انتخاب کنیم؟ هیچکدام. شما تا نشناسید که مشکل کشور با چه برنامه و تئوری ای اداره می شود چرا می خواهید به سراغ اشخاص بروید؟ بحث این است که این مشکل کشور چه متخصصینی را نیاز دارد و اصلا مشکل کشور چیست؟ حق و باطل را با اشخاص نمی فهمیم. این را علی (ع) به نقل از پیامبر (ص) بیان می کند: «علی مع الحق و الحق مع علی»، امام علی (ع) می گوید که برای شناخت حق از من شروع نکن، باید اول حق را بشناسیم و ببینیم حق، استدلال و تحلیل درست چیست. حق را بشناس تا پیروانش را بشناسی!
"ابوذر یاسری" ادامه داد: من برای این موضوع نگرانی دارم. گاهی می بینیم که در مجالس انقلابی هم بحث بر سر اشخاص است و بحث بر سر این نمی شود که چه کسی برای اداره کشور برنامه دارد؟ ما در این هشت ساله اخیر دیدیم کسی کاندید شد که اتفاقا ایشان در انتخابات های خبرگان جزء لیست روحانیت مبارز و اصولگرایان بود اما چه شد که مسائل برعکس شد و چه شد که جریان اصولگرا گفتند که ایشان اصولگرا نیست.
وی افزود: اگر شما لیست انتخابات مجلس خبرگان دوره قبل از انتخابات سال 92 را نگاه کنید می بینید که تصویر ایشان کنار آیت الله مصباح به عنوان خبرگانی که اصولگرایان تأیید کردند وجود دارد، پس وقتی که تحلیل ها شخص محور شوند قطعا دستمان را خواهیم گزید و فردا هزینه آن بسیار بیشتر خواهد بود. یعنی اگر جریان انقلابی پشت یک نفر بایستد و خوب نفهمیده باشند که این فرد برنامه دارد یا خیر و چون او خود را هوادار انقلاب و رهبری نشان داده، جبهه رهبری ایشان را تأیید کرده این ها دلیل مناسبی نیست و اگر بنابر فرموده امیرالمومنین (ع) باشد اول باید حق و باطل را بشناسیم.
این کارشناس تصریح کرد: نکته بعدی این است که این تحلیل استراتژیک امید آفرین را چگونه ارائه دهیم؟ ما باید به فرمول رفاه و فقر دست پیدا کنیم و ببینیم که چه جامعه و کشوری می تواند برای ملت خود رفاه را به ارمغان بیاورد؟ شرط تحقق رفاه چیست و چه جامعه ای ممکن است برای جامعه خود فقر را به ارمغان بیاورد؟ ما باید به تفکر دسترسی پیدا کنیم.
یاسری بیان کرد: موضوع این است که اگر ایران را در سه مقطع گذشته خود بررسی کنیم و علت پیشرفت و عقب ماندگی را با هدف کشف فرمول رفاه و فقر پیدا کنیم خواهیم توانست به این پاسخ دهیم که اکنون چه دولتی و چه فکری می تواند برای ما رفاه را رقم بزند؟ و اگر در این مقطع دچار افزایش فقر شدیم (در شرایط فعلی و هشت سال اخیر) علت آن چه بوده است؟
این مدرس دانشگاه گفت: اولین دلیل ما برای رد تفکری که می گوید ایران همواره باید فقر را تجربه کند، ما به برخی از مسئولین می گوییم که چرا شرایط فقر را تشدید کردید؟ دولت قبلی اگر مشکل داشت ولی رفاه را بیش از شما فراهم کرده بود، می گویند: شرایط ایران همین است که باید کمک خارجی به آن برسد تا بتواند پیشرفت کند، ما حداقل پنج مولفه و ظرفیت درونی داریم که این ظرفیت ها ما را به اقتدار می رساند و رسانده است. این پنج مولفه شامل جغرافیا، مساحت، جمعیت، ذخایر و پنجم سرمایه مالی ملت ایران است. اگر کسی از این ها مطلع نباشد یا جهل داشته باشد طبیعتا او با فرمول فقر حرکت خواهد کرد و اگر مردم هم اطلاع نداشته باشند طبیعتا تصور می کنند که مشکلات راه حل ندارد ولی وقتی یکی از این موراد را بیان می کنیم خودشان می گویند بله ایران از این موارد بسیار دارد، پس اولین چیزی که برای بیان پیشرفت و ظرفیت هایمان لازم داریم تسلط خودمان است.
وی ادامه داد: باید نقشه سیاسی جهان جلوی چشم تحلیلگران ما باشد و تحولات جهانی را بر روی نقشه دنبال کنند و هر کجای دنیا تحولی هست بر روی نقشه ببینند. نقشه به نوعی یک مرکز دارد، یک چهارراه دارد و چهارراه آن منطقه ای است که ایران در آن قرار گرفته است، دشمنان ما این نقشه را از دیرباز تاکنون مورد توجه قرار داده اند، از 400 الی 500 سال گذشته بی دلیل پرتغالی ها، انگلیسی ها، فرانسوی ها و روس ها به این سمت حرکت نکرده اند، اگر در نقشه ببینیم آمریکایی ها چه مسیری را باید طی کنند و از آب ها عبور کنند و چندین شبانه روز در راه باشند تا به خلیج فارس برسند، چرا این کار را می کنند؟ چرا ناوهای خود را به آب های دریایی که در منطقه ما هست می آورند؟ علت این است که اینجا چهار راه جهان است و هیچ کس نمی تواند موقعیت کشور ما را از نقشه جهانی حذف کند.
این مدرس دانشگاه تاکید کرد: آقای " نظریه پرداز" جغرافی دان سیاسی بیان می کند که اگر می خواهید بر کل زمین مسلط شوید و کل جهان را زیر سلطه داشته باشید باید بر قلب جهان سلطه پیدا کنید قلب جهان در منطقه ای است که ایران در آن قرار گرفته است. ایران بزرگ و تقریبا فلات ایران قلب زمین است و این ایران فعلی کوچک ما قلب قلب زمین است، تنگه هرمز که در اختیار ماست، یک چهارم انرژی کل جهان از تنگه هرمز عبور می کند، یک عامل کنترلی برای کل جهان است که کشور ما آن تنگه را در اختیار دارد، ما می توانیم روی قیمت نفت اثر گذار باشیم اما قیمت نفت امروزه به 30 الی 40 دلار رسیده است چون از این استفاده نکرده ایم.
وی ادامه داد: فرمول رفاه را باید بشناسیم که جغرافیا یکی از آن است، دشمنان به این نکته توجه دارند و آقای "آیزن هاور" سی و چهارمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در 70 سال پیش از این 9 آذرماه سال 1331 در اولین روزهای ریاست خود بیان می کند که گمان نمی کنم منطقه ای مهم تر از ایران روی نقشه جغرافیای جهان وجود داشته باشد. ایران هم دارای نفت است و هم در چهارراه جهان واقع شده، کشورهای مختلفی نفت دارند اما در چهارراه جهان واقع نشده اند.
انتهای پیام /