شنبه 3 آذر 1403

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات: هدف امام خمینی (ره) یک انقلاب جهانی بود، نه انقلابی صرفاً ایرانی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات: هدف امام خمینی (ره) یک انقلاب جهانی بود، نه انقلابی صرفاً ایرانی

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ عمومی خبرگزاری فارس، همایش بین‌المللی میراث گفتمانی شهید سلیمانی با حضور حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات و 50 نفر از میهمانان خارجی از دیگر کشورهای جهان همزمان با سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.

ایمانی‌پور در ابتدای این مراسم گفت: بهانه تجمع امروز بزرگداشت چهارمین سالگرد شهید بزرگ مقاومت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس است که با ایام ولادت حضرت زهرا (س) مصادف شده است. حاج قاسم سلیمانی یک سخنرانی در جمع همرزمان خود درباره حضرت زهرا سلام الله علیها می‌گوید: «ما هر چه داریم از این بانوی معظم داریم. هر توفیقی در دوران جنگ داشتیم مرهون توسل به این بانوی بزرگ بودیم.»

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات تأکید کرد: امیدواریم زنان در جهان موقعیت حقیقی خود را پیدا کنند و این هجمه جهانی که علیه زن و خانواده صورت گرفته از بین برود.

وی افزود: سال‌هاست جریان مقاومت در جهان شکل گرفته. شاید از زمانی که انسان پا روی زمین گذاشت، جریان مقاومت هم شکل گرفت؛ اما این روز‌ها جریان مقاومت شکل جهانی پیدا کرده و دیگر مقاومت‌های نقطه‌ای و منطقه‌ای نیستند. امروز شاهد یک بیداری انسانی در جهان هستیم.

ایمانی‌پور توضیح داد: امام خمینی 15 سال قبل از پیروزی انقلاب وقتی راجع به ضرورت تغییر رژیم شاهنشاهی صحبت می‌کرد، در سخنرانی خود اگر 10 بار از شاه می‌گفت، 15 بار از فلسطین می‌گفت. آن جا امام خمینی نشان می‌داد که هدفش یک انقلاب جهانی است نه انقلابی صرفاً ایرانی.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات شرح داد: حاج قاسم سلیمانی هم این هدف‌گذاری را در زندگی خود داشت. ما دوگانه‌ای در استکبار جهانی داشتیم؛ مثل حق و باطل که مخاطبش جهان بشری است. همه بشریت ظلم را بد می‌دانند و همه برای پیروزی مظلوم دعا می‌کنند.

وی اظهار داشت: ویژگی اول مقاومت در عصر حاضر، جهانی بودن این مقاومت است. جریان مقاومت گرچه ظاهری نظامی دارد، اما در اصل داری باطنی نرم، گفتمانی و اندیشه‌ای است. آنچه امروز استکبار را نگران کرده نبرد در میدان نیست، بلکه گفتمانی است که پا گرفته و اگر ادامه پیدا کند جایی برای استکبار پیدا نمی‌کند. مقاومت شکل فرهنگی گرفته است.

ایمانی‌پور با بیان اینکه چیزی که امروز محور گفت‌وگوهای ما است همان گفتمان برخاسته از مقاومت است، افزود: مقام معظم رهبری در دیدار گذشته خود با خانواده سردار سلیمانی، ایشان را به عنوان احیاگر مقاومت در جهان معرفی کردند، این همان چیزی است که استکبار را نگران کرده.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات ذکر کرد: شهید سلیمانی برای استکبار نگرانی و خطرش بیش از سردار سلیمانی است. زمانی که آمریکایی‌ها تصمیم به ترور حاج قاسم گرفتند فکر نمی‌کردند بعد شهادت ایشان مقاومت قوی‌تر شود. آنچه که در فلسطین امروز شاهدش هستیم محصول همین گفتمان مقاومت است. این چیزی است که اهالی غزه و رهبران مقاومت می‌گویند. یکی از رهبران مقاومت در عراق گفت «و ما ادراک حاج قاسم سلیمانی». او ریشه مقاومت را آبیاری کرد و حتماً تا پیروزی جریان مقاومت سازندگی نقش ایشان ادامه خواهد یافت.

وی اعلام کرد: پروژه سنگینی برای ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی در جهان شکل گرفته بود و پدیده داعش نیز در راستای همین موضوع به وجود آمد. کسی که توانست حقایق اسلام و داعش را نمایان کند حاج قاسم سلیمانی بود.

ایمانی‌پور با اشاره به وصیت‌نامه شهید سلیمانی، گفت: کسانی که می‌خواهند راه شهید سلیمانی را بروند، باید بدانند وصیت شهید سلیمانی چه بود. ایشان خیلی این جمله را تکرار کردند که اگر دنبال عاقبت بخیری هستید، پای رهبر اصلی مقاومت، یعنی رهبر معظم انقلاب، بمانید. اگر کسی می‌خواهد مقاومت را به معنای حقیقی درک کند، باید با منظومه فکری ایشان آشنا شود. ایشان طراح مقاومت در عصر حاضر هستند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات در ادامه توضیح داد: درخواست حاج قاسم زنده نگه داشتن مسئله فلسطین بود و امروز جریان مقاومت توانست جریان فلسطین را زنده نگه دارد. امروز نسل‌کشی بی‌سابقه‌ای در غزه شکل گرفته که آبروی صهیونیسم را در جهان برده. جهان خود را برای دوره پساصهیونیسم آماده می‌کند و این حاصل رشادت‌ها و ایستادگی‌های مردم مظلوم غزه است. بزرگ‌ترین زندان انسانی در جهان معاصر غزه است و 75 سال است که در این زندان، به بند کشیده شده‌اند. مقاومت برای ایستادگی به مردم فلسطین جرأت داد.

در ادامه مراسم، جمال علی زهران مهمان مصری این برنامه، اظهار داشت: می‌دانیم انقلاب ایران تنها در سال 79 میلادی اتفاق افتاد. در زمان انور سادات هم مقاومت داشتیم چرا که منطقه به طور کلی در سیطره آمریکا و اسرائیل بود. ما فکر نمی‌کردیم مقاومت اتفاق بیافتد. خداوند انقلاب اسلامی ایران را به ما هبه کرد. ما بررسی‌های فراوانی درباره انقلاب داشتیم چرا که ما این انقلاب را مرجع استقلال برای آزادگان می‌دانیم.

وی در ادامه اظهار داشت: ورود اسرائیل در منطقه، مثل خنجری است در کمر جهان عرب که مانع کیان و رشد اسلامی می‌شود، چرا که این منطقه، منطقه تمدن است. کشورهای آمریکایی و اروپایی می‌خواهند این منطقه را آسیب بزنند و بر آن سیطره پیدا کنند تا در خدمت سرمایه‌داری وحشی اروپا و آمریکا استفاده شود و به نفع این مردم استفاده نشود.

زهران در ادامه اعلام کرد: به شهید سلیمانی می‌گوییم مقاومت با خون ایشان قوی‌تر می‌شود. آن‌ها سبب تغییر امروز و فردا هستند و با خون‌های پاکشان کُشنده این حرکت و نابودی اسرائیل هستند. از ملت غزه تشکر می‌کنم، چرا که اثبات کرد به تنهایی می‌تواند شوکت تمام پروژه‌های تسلیم را در منطقه بشکند. ما امروز می‌بینیم اسرائیل در حال فرو ریختن است.

در بخش دیگر این مراسم یوسف الناصری مهمان عراقی مراسم، ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها، اعلام کرد: همه عالم اخلاق و تربیت و جهاد از حضرت زهرا سلام الله علیها سرچشمه گرفته است. شهید سلیمانی بیت‌الزهرا را در کرمان درست کرده تا ما بیشتر از حضرت زهرا درس بیاموزیم. این تجمع جهانی برای حمایت از مقاومت نیز از وظایف ما است تا به عالم بفهمانیم ما ارزش‌ها و مبانی شهدای مقاومت را حفظ می‌کنیم.

او تأکید کرد: ما جنگ نمی‌کنیم، بلکه حامیان خون شهدای جبهه مقاومت در همه جای جهان هستیم. ما تجمع عربی یا اسلامی نیستیم، ما تجمعی هستیم که در کنار تمام مستضعفین جهان هستیم. برای برپایی مقاومت فرهنگی باید نقشمان را در همه کشورهای عالم انجام دهیم و پیاممان را به نسل‌های بعدی برسانیم تا مقاومت از بین نرود. مقاومت سیاسی است.

الناصری ادامه داد: مقاومت رسانه‌ای از دیگر مبانی این تجمع است. باید از مشروعیت مقاومت دفاع کنیم. حاج قاسم سلیمانی می‌تواند این زبان را ترجمه کرده و تطبیق دهد، چرا که او خانه‌ای را خراب نکرد و علیه هیچ مذهب و قومیتی جنگ نکرد.

در ادامه مراسم نضال عمار از سوریه، جلسه حاضر را کاروان اندیشه و فرهنگ دانست و گفت: عرصه عمل شهید سلیمانی فقط ایران نبود؛ بلکه کل جهان بود.

وی افزود: مسئله رابطه جوانان با دین باید تحت تمرکز قرار گیرد. آمریکا دارد جونان را با دو گزینه روبرو می‌کند. یکی تندروی دینی و دیگری بی‌اهتمامی به ارزش‌های اخلاقی. مسئولیت ما این است که دنبال گزینه سومی برای این جوان‌ها و نسل‌های آینده بگردیم.

ماریا فرناندا از کلمبیا در بخش دیگر این مراسم گفت: مبارزات محور مقاومت و ضد امپریالیستی ما را با یکدیگر برادر می‌کند. باید این مبارزه را وسیع‌تر و اتحادمان را بیشتر کنیم.

بلوو جودیت‌آ از آمریکا در ادامه مقاومت را موضوعی بسیار مهم دانست و تأکید کرد: مردم دنیا به مقاومت اهمیت می‌دهند. امپراطوری اسرائیل ضعیف شده و در حال سقوط است. سقوط اسرائیل را در همه جای دنیا می‌توانیم ببینیم. پس از سقوط اسرائیل می‌توانیم با عدالت زندگی کنیم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

قاسم سلیمانی

شهید القدس

محمدمهدی ایمانی پور سازمان فرهنگ و ارتباطات این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات: هدف امام خمینی (ره) یک انقلاب جهانی بود، نه انقلابی صرفاً ایرانی 2
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات: هدف امام خمینی (ره) یک انقلاب جهانی بود، نه انقلابی صرفاً ایرانی 3