ربیعی: آمریکا به رفتارهای نامعمول و غیرقانونی خود خاتمه دهد
تهران - ایرنا - سخنگوی دولت به مقامات آمریکایی هشدار داد به رفتارهای نامعمول و غیرقانونی خود پیش از آنکه دیر شود، خاتمه داده و اطمینان داشته باشند که جمهوری اسلامی ایران تماشاگر این تحریکات غیرقابل توجیه نخواهد بود.
به گزارش ایرنا علی ربیعی که این هفته به دلیل ابتلا به کرونا به صورت مکتوب به سوالات خبرنگاران، پاسخ داد، در پاسخ به سوالی درباره مزاحمت دو جنگنده آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ماهان درآسمان سوریه اظهارداشت: اولویت ما اطمینان از عدم تکرار چنین وقایعی است که مصداق ایجاد ترور و وحشت برای مردم عادی است. گزارش و شکایت مبسوطی از این اتفاق به ایکائو داده شده و همزمان در حال بررسی تمامی گزینههای حقوقی دیگر نیز هستیم.
آمریکا به قوانین و مقررات هوانوردی نیز پایبند نیست
سخنگوی دولت با بیان اینکه آمریکا به قوانین و مقررات هوانوردی هم پایبند نیست، گفت: مسئولیت هر اتفاقی در آینده که سلامت و جان غیرنظامیان را در خطوط هوایی به مخاطره بیندازد بر عهده آمریکا بوده و باید منتظر عواقب آن هم باشد.
ربیعی اضافه کرد: ما عمیقا هشدار میدهیم که آمریکا به رفتارهای نامعمول و غیرقانونی خود پیش از آنکه دیر شود، خاتمه دهد و اطمینان داشته باشد که جمهوری اسلامی ایران تماشاگر این تحریکات غیرقابل توجیه نخواهد بود.
کره جنوبی در روبه های غیرقانونی خود تجدید نظر کند
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی داراییهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی و آخرین اقدامات در این زمینه، گفت: انتظار داریم کره جنوبی در رویههای غیرقانونی خود تجدید نظر و علاوه بر تسهیل در تجارت اقلام بشردوستانه، در عملیاتی کردن سایر راهکارهای مورد مذاکره تعجیل کرده تا ملت ایران بتواند هرچه سریعتر با دستیابی به منابع مالی خود بر مشکالت اقتصادی و بهداشتی ناشی از انتشار ویروس کرونا فائق آید.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با توجه به وعدههای داده شده از سوی طرف کرهای، بنا را بر آن گذاشته که آنها خود را متعهد به پاسخ به انتظارات به جای طرف ایرانی دانسته و در عملیاتی کردن دسترسی و مکانیزم بهره برداری از منابع مالی ایران را تسریع کنند، ولی متاسفانه در عمل چنین اتفاقی روی نداده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری تصریح کرد: همواره تاکید داشتهایم برای دسترسی به منابع مالی کشورمان در بانکهای کره جنوبی، این کشور باید همه روشهای قانونی را مورد توجه قرار دهد.
ربیعی با بیان اینکه دولت ایران با به کارگیری همه راهکارهای سیاسی، حقوقی و بین المللی برای دسترسی به منابع ملت ایران تلاش خواهد کرد، افزود: علاوه بر دولت که پیگیر این موضوع است، نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به دلیل حساسیت موضوع خواستار انجام اقدامات سریع به دلیل عدم همکاری کره جنوبی در دستیابی به این منابع مالی شده اند.
وی تاکید کرد: یقینا در صورت عدم انجام اقدامی در خور از سوی دولت کره جنوبی به منظور انتقال و یا بهرهبرداری از این منابع، پیگیری جدیتر اقدامات حقوقی آغاز شده را به دنبال خواهد داشت.
سخنگوی دولت بیان کرد: ما از کانالهای مختلف، انتقادها و انتظارات جمهوری اسلامی ایران را به کره جنوبی رساندهایم و این تلاشها تا زمان آزاد شدن پولهای ایران ادامه خواهد داشت.
ربیعی یادآور شد: رابطه ایران و کره جنوبی همواره در سطح قابل قبولی بوده و امیدواریم شاهد هیچ اقدامی که به این مناسبات آسیب میزند، نباشیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: بانک مرکزی و وزارت امور خارجه از نزدیک با مسئولان مرتبط در کره جنوبی در حال رایزنی هستند تا موانع آزادسازی این پولها هرچه سریعتر برطرف شود و به محض دستیابی به نتایج نهایی، اطلاع رسانی خواهد شد.
واگذاری هپکو به نحوی است که سازمان تامین اجتماعی وارد بنگاهداری نشود
سخنگوی دولت درباره فرآیند واگذاری شرکت هپکو به تامین اجتماعی گفت: مجموعه واگذاری سهامها در هپکو به نحوی صورت گرفت که سازمان تامین اجتماعی وارد بنگاهداری جدید نشده و بیشتر به امور سهامداری بپردازد. با این اقدام زمینه همسان سازی مستمری حقوق بازنشستگان نیز صورت گرفت.
ربیعی گفت: موضوع واگذاری شرکت هپکو به تامین اجتماعی با چند هدف صورت گرفته است. دولت مکلف است در اجرای بند " و " تبصره " 2" قانون بودجه سال 99 کل کشور و همچنین ماده 12 قانون برنامه ششم توسعه " نسبت به تسویه بدهیهای حسابرسی شده خود به سازمان تامین اجتماعی از محل واگذاری سهام قابل واگذاری دولت در قالب قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و اصالحات بعدی آن اقدام نماید".
وی ادامه داد: مجموعه واگذاری سهامها به نحوی صورت گرفت که سازمان تامین اجتماعی وارد بنگاهداری جدید نشده و بیشتر به امر سهامداری بپردازد. خوشبختانه با این اقدام زمینه همسان سازی مستمری حقوق بازنشستگان نیز صورت گرفت.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در میان این واگذاریها مجموعا 55 درصد از سهام شرکت هپکو، جمعا به ارزش تقریبی 320 هزار میلیارد ریال به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد، تصریح کرد: این واگذاری علاوه بر اینکه بر اساس ماده قانونی ذکر شده صورت گرفته از جنبه دیگری نشانگر نگاه حامیانه دولت به کارگران عزیز هپکو بوده است.
ربیعی خاطر نشان کرد: در جلسات متعددی که با تشکل های مختلف هپکو و تعدادی از کارگران در طول سالهای قبل داشتم، نگرانی از تعطیل شدن کارخانه در میان آنها وجود داشت و به نحوی خواستار یک مدیریت باثبات بودند که بتواند مدتی با نگاه سازنده برای سرپا نگه داشتن هپکو برنامه ریزی نماید. این وعده از آن روز به کارگران داده شد.
وی تاکید کرد: مدتی کارخانه در اختیار هیات سه نفره قرار گرفت. بنابراین جهتگیری دولت، احترام به دلشوره کارگران و امکان سرمایه گذرای برای بازسازی، سرپا نگهداشتن و به روز کردن این کارخانه است تا امکان تصمیمگیری اطمینان بخش برای مدیریت آن فراهم شود.
ادامه دارد
*س_برچسبها_س*