چهارشنبه 7 آذر 1403

روایتی از کوتاهی دولت‌های قبل در بیمه کردن روستاییان و عشایر

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
روایتی از کوتاهی دولت‌های قبل در بیمه کردن روستاییان و عشایر

گروه جامعه خبرگزاری فارس؛ صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با 2 میلیون و 700هزار بیمه شده یکی از بزرگترین صندوق‌های بیمه اجتماعی در کشور به شمار می‌رود که به منظور افزایش ضریب پوشش بیمه اجتماعی در کشور راه اندازی شده است.

از زمان آغاز دولت سیزدهم تاکنون این صندوق توانسته شاهد جذب 561 هزار بیمه شده جدید باشد به طوری که در عملکرد 17 ساله این صندوق این میزان جذب بی نظیر بوده است.

در سال 1401 ما توانستیم 318 هزار و 895 بیمه شده جدید از روستا‌ییان و جامعه هدف خود را تحت پوشش این صندوق قرار دهیم. این میزان جذب بیمه شده جدید نیز در 17 ساله گذشته از زمان بدو تاسیس صندوق بسیار بی‌نظیر بوده و اگر این روند در جذب بیمه‌شدگان جدید در دولت‌های قبل دنبال می‌شد باید ما تاکنون بالغ بر5 میلیون بیمه شده در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر داشتیم.

به منظور پرسش و پاسخ درباره آخرین رخدادهای واقع شده در این صندوق با «بیت‌الله برقراری مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر» گفت‌وگو کردیم.

مشروح این گفت‌وگو را می‌توانید در ادامه بخوانید:

شتاب در حرکت صندوق

فارس: عملکرد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را چگونه می‌بینید؟

صندوق در مسیر تحقق اهداف دولت مردمی سیزدهم با شتاب، سرعت و فاصله مناسبی در حال حرکت است. به طوری که شاخص‌های کمی نشان می‌دهد که انصافاً در دولت چه در بحث جامعه هدف تحت پوشش و چه در بحث اعتبار و بهبود کیفی و کمی، صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خوش درخشیده است.

تماماً اهداف و برنامه های این صندوق براساس منویات رهبر معظم انقلاب در سیاست‌های ابلاغی تأمین اجتماعی، اسناد بالادستی و سیاستهای دولت سیزدهم طرح ریزی، پیگیری و محقق می‌شود و انصافاً در بعد کمی و کیفی و با حمایت های دولت توانسته ایم اقدامات و دستاوردهای مهم و ارزشمندی را به دست آوریم که این اقدامات موجبات رضایتمندی مردم از دولت سیزدهم را فراهم کرده است.

رضایتمندی جامعه صندوق از اقدامات دولت سیزدهم

فارس: رضایتمندی عملکرد صندوق چه پیامدهایی را در پی دارد؟

رضایتمندی جامعه صندوق از اقدامات دولت سیزدهم موجب شده تا میزان عضویت و مشارکت مردم در این صندوق به طور چشم گیری بالا رود. مهم‌ترین موضوعی که در دستور کار صندوق قرار گرفته است تدوین برنامه عملیات صندوق منطبق بر برنامه تحولی دولت و وزارتخانه متبوع بوده است، پایداری صندوق، محاسبات بیمه ای و اکچوئری در راس اهداف، اولویت‌ها و برنامه راهبردی و عملیاتی صندوق قراردارد.

تمام همت وتلاش ما این است که با توجه به تاکید ویژه بر مباحث مطالعات و پژوهشهای علمی، پایداری مالی صندوق، بهبود و ارتقا شاخص بسیار مهم نسبت پشتیبانی، سرمایه گذاری مناسب دربازار بورس و با خرید سهام ارزشمند، ضمن صیانت از امانتی که روستاییان و عشایر با عضویت نزد این صندوق به ماه سپرده اند، بتوانیم ضمن جلوگیری از ورود صندوق به چالش و مشکلات موجود در حوزه صندوقهای بازنشستگی، آینده روشن و مناسبی را پیش روی صندوق و بیمه شدگان آن ترسیم نماییم.

 2 میلیون و 700هزار بیمه شده در صندوق

فارس: جایگاه صندوق بیمه روستایی را چگونه می بینید و نقشه راه این صندوق را تشریح بفرمایید.

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با 2 میلیون و 700هزار بیمه شده یکی از بزرگترین صندوق های بیمه اجتماعی در کشور است، و ما در دولت سیزدهم و با هدف جهاد تبیین، ایجاد روحیه امید و نشاط متاثر از خدمات نظام در بین جامعه هدف و مردم، افزایش ضریب پوشش بیمه اجتماعی در کشور، قرارگاه کرامت را راهاندازی نمودیم و تلاش کردیم به بهرهگیری از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه در کشور، به معنای واقعی تحول را در صندوق ایجاد کنیم.

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با 2 میلیون و 700هزار بیمه شده یکی از بزرگترین صندوق های بیمه اجتماعی در کشور است

روایتی از کوتاهی دولت‌های قبل در بیمه کردن روستاییان

فارس: رشد آماری بیمه شدگان صندوق را چگونه می‌بینید و آیا صندوق توانسته به شکوفایی مورد نظر در برنامه 5 ساله برسد؟

از زمان آغاز دولت سیزدهم تاکنون ما شاهد پوشش 561 هزار و 886 نفری بیمه شدگان در صندوق هستیم و این معناست که با این اقدام توانستیم 26 درصد از عملکرد 17 ساله صندوق را رقم بزنیم. اقدامی که توانست در مقایسه با عملکرد دولت‌های گذشته بی‌نظیر باشد.

در سال 1401 ما توانستیم 318 هزار و 895 بیمه شده جدید از روستا‌ییان و جامعه هدف خود را تحت پوشش این صندوق قرار دهیم. این میزان جذب بیمه شده جدید نیز در 17 ساله گذشته از زمان بدو تأسیس صندوق بسیار بی‌نظیر بوده و اگر این روند در جذب بیمه‌شدگان جدید در دولت‌های قبل دنبال می‌شد باید ما تاکنون بالغ بر5 میلیون بیمه شده در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر داشتیم.

 از زمان آغاز دولت سیزدهم شاهد پوشش 561 هزار و 886 نفری بیمه شدگان در صندوق هستیم. باید تاکنون بالغ بر5 میلیون بیمه شده در این صندوق داشتیم

اعتماد دوباره روستاییان به بیمه صندوق اجتماعی

فارس: به دنبال استقبال و رضایتمندی از بیمه روستایی؛ در حال حاضر نرخ تمدید قراردادهای بیمه ای چقدر است؟

در پایان سال گذشته نرخ تمدید قرارداد‌های بیمه‌ای 76 و در سال دورتر 66 درصد بوده اما ما توانستیم این عدد را به84 درصد برسانیم این یعنی اعتماد جامعه هدف (کشاورزان، روستاییان و عشایر) به صندوق بیمه اجتماعی این مهم ترین دستاورد ما و طبیعتاً همان هدفی است که ما آن را دنبال می‌کنیم.

پوشش 41درصدی زنان روستایی در صندوق بیمه اجتماعی

فارس: چقدر از بیمه شدگان صندوق را زنان تشکیل می‌دهند و صندوق بیمه روستایی چه قدم‌هایی را برای زنان برداشته است؟

یکی از سیاست‌هایی که ما در صندوق به دنبال آن بودیم توزیع عادلانه بیمه در میان جنسیت‌ها است. باید تأکید کنم که زنان روستایی دوشادوش مردان در فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی فعالیت می‌کنند و حق دارند از خدمات در نظر گرفته شده دولت بهره‌مند شوند. از این‌رو توانسته‌ایم از کل بیمه‌شدگان صندوق در دولت سیزدهم 229 هزار و 907 نفر از زنان را تحت پوشش این بیمه قرار دهیم که به طور کلی 41درصد از جمعیت صندوق تأمین اجتماعی را زنان تشکیل می‌دهند.

ما همچنین آیین‌نامه اجرایی ماده 21 قانون جوانی جمعیت را تدوین کردیم که نهایتاً در دولت سیزدهم به تصویب رسید و این یک فرصتی بود تا بتوانیم زنان و مادران غیر شاغل ساکن در روستاها و مناطق عشایری را تحت پوشش این صندوق قرار دهیم و قرار است حق بیمه این زنان از سوی دولت پرداخت شود.

براساس آمار ثبت‌احوال یک میلیون و 200 هزار نفر زنان و مادران غیرشاغل در روستا‌ها ومناطق عشایری می توانند تحت پوشش بیمه اجتماعی در صندوق بر اساس ماده (21) قانون حمایت از خانواده قرارگیرند که قرار است با تخصیص بودجه و اعتبار مورد نیاز ما بتوانیم این مهم را اجرایی نماییم.

یک میلیون و 200 هزار نفر زنان و مادران غیرشاغل در روستا‌ها ومناطق عشایری می توانند تحت پوشش بیمه اجتماعی در صندوق قرارگیرند

اجرای طرح تکمیلی درمان نیز یکی از اقدامات شاخص صندوق در دولت سیزدهم به شمار می‌آیدکه ما در مرحله نخست و به طور آزمایشی مستمری بگیران سه استان کشور را تحت پوشش این بیمه قرار دادیم و احتماً فاز دوم اجرای آن که تمامی مستمری بگیران در سراسر کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد تا پایان سال آغاز کنیم. فاز سوم نیز بیمه‌شدگان سراسر کشور هستند که از خدمات بیمه‌های تکمیلی درمان برخوردار خواهند شد.

چرا مردم این صندوق بازنشستگی را دوست نداشتند؟

فارس: در حال حاضر مستمری بگیران صندوق چقدر حقوق دریافت می‌کنند و آیا این میزان مستمری با حداقل حقوق بازنشستگی برابری می‌کند؟

یکی از اقدامات مهم صندوق در دولت سیزدهم افزایش سطوح درآمدی بین 57 تا60 درصد در سال‌های گذشته بود. باتلاش های صورت گرفته و حمایتهای بی نظیر دولت و وزیر کار، سطح هشتم درآمدی صندوق منبطق برحداقل حقوق و دستمزدسال گذشته این فاصله در گذشته بسیار زیاد بودبه گونه ای که مسمتمری صندوق حداقل حقوق و مستمری پرداختی در سال 1384 از 80 درصد به 40 درصد در سال 1400 رسید.

مقایسه مستمری پرداختی در صندوق با سرانه پرداختی یک نهاد حمایتی در سالهای اخیر بیانگر آن است که مستمری پرداختی در صندوق در سال 1384 5/2 برابر سرانه پرداختی توسط نهاد حمایتی بوده که متأسفانه به دلیل عدم توجه به مقوله بسیار مهم سطوح درآمدی و رشد مناسب آن، این نسبت در سال 84 به 6/0 درصد رسیده است و این مهم موجب عدم اقبال جامعه هدف به صندوق را فراهم کرده بود که با اقدامات صورت گرفته در دولت مردمی سیزدهم، شاهد رشد چشمگیر بیمه شدگان صندوق و استقبال جامعه از اقدامات و تحولات صورت گرفته هستیم.

از دیگر اقدامات مهم صندوق دردولت سیزدهم میتوان به افزایش 2/8 درصدی ضریب پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان عشایر در دولت سیزدهم، پرداخت22هزار فقره تسهیلات بانک قرض الحسنه با اعتبار 960میلیارد ریال به مستمری بگیران، ارتقا سطوح بیمه پردازی بیش 100هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی به سطوح 3 درآمدی صندوق به منظور ارتقا سطح کیفی و کمی خدمات قابل ارایه به مددجویان بیمه شده، انعقاد تفاهم نامه همکاری با معاونت توسعه روستاها ومناطق محروم ریاست جمهوری، استانداری‌های کردستان، همدان، مازندران، مرکزی، زنجان، گیلان، اصفهان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، البرز، لرستان، تهران، اردبیل، معاونت امور تعاون وزارتخانه متبوع، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال و وزارتخانه متبوع، سازمان امورعشایر ایران، اتاق تعاون ایران، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، صندوق ذخیره بسیجیان، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اشاره کرد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر بیت الله برقراری بیمه روستایی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
روایتی از کوتاهی دولت‌های قبل در بیمه کردن روستاییان و عشایر 2
روایتی از کوتاهی دولت‌های قبل در بیمه کردن روستاییان و عشایر 3
روایتی از کوتاهی دولت‌های قبل در بیمه کردن روستاییان و عشایر 4