چهارشنبه 7 آذر 1403

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وقتی صدای شیطان هم درآمد، واکنش متناقض غرب به اعدام ها در سعودی و ایران، قیاس باطل در گازسوزی ایرانیان به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وقتی صدای شیطان هم درآمد، واکنش متناقض غرب به اعدام ها در سعودی و ایران، قیاس باطل در گازسوزی ایرانیان به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «وقتی صدای شیطان هم درآمد» نوشت: اگر نگران بچه ها و نوه هایتان هستید، این پیامرسان را از گوشی هایشان حذف کنید، این توصیه دلسوزانه از طرف چه کسی می تواند باشد؟ از یک جامعه شناس انقلابی یا یک مربی تربیتی نگران از تربیت بچه ها یا یک کارشناس رسانه ای مخالف فرهنگ غرب؟ طبیعی است که هر کدام از این افراد به دلایل مختلف می توانند گوینده این توصیه باشند و به علت همین دلسوزی و هشدار هم مورد آماج حملات و نقدهای غیرمنصفانه عده ای خاص قرار بگیرند یا متهم به حمایت از فیلتر و محدودیت و عقب ماندگی هم بشوند اما شاید برای خیلی ها عجیب باشد که بدانند گوینده این توصیه مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا و رئیس پیشین سازمان سیا است که چند روز قبل با انتشار پیامی در توئیتر خطاب به مردم کشورش نوشته بود: اگر نگران بچه ها و نوه هایتان هستید، پیامرسان خارجی... را از گوشی هایشان حذفش کنید. به من اعتماد کنید، آنها بعد از شما تشکر خواهند کرد.

وطن امروز: زینب درخشان در یادداشتی با عنوان «واکنش متناقض غرب به اعدام ها در سعودی و ایران» چنین نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و پادشاه دوفاکتوری این کشور از زمان تصدی این پست، موجی از بازداشت ها و سرکوب مخالفان، مبلغان و فعالان سیاسی را در چارچوب یک عملیات سازماندهی شده آغاز کرده است که همچنان ادامه دارد. به نظر می رسد بن سلمان در حال هموار کردن مسیر پادشاهی خود بعد از مرگ ملک سلمان است تا به محض نشستن بر تخت، هیچ مزاحم و رقیبی نداشته باشد و طرح ها و برنامه های خود را بدون دردسر پیش ببرد. یکی از ابزارهای اصلی حکومت سعودی طی سال های گذشته اعدام و حذف مخالفان و معارضان بوده است؛ افرادی که در چنگال سعودی هستند، از طریق اعدام و معارضانی که در خارج از کشور مستقر هستند، از طریق ترور و ربایش. بعد از قتل فجیع جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی در کنسولگری ریاض در استانبول، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: یک سال قبل از کشته شدن خاشقجی، محمد بن سلمان دستور تشکیل یک تیم جوخه ترور برای حذف مخالفانش را در خارج از کشور صادر کرده بود. خاشقجی یکی از طعمه های این جوخه ترور بود. احمد المغسل یکی دیگر از مخالفان عربستان بود که از فرودگاه بیروت ربوده و به ریاض بازگردانده شد و سال هاست هیچ کس از سرنوشت وی اطلاعی ندارد.

اطلاعات: علی متقیان در یادداشتی با عنوان «قیاس باطل در گازسوزی ایرانیان» نوشت: در نموداری باعنوان گاز سوزی ایرانیان آمده بود ایران با جمعیتی بالغ بر 84 میلیون نفر به اندازه نصف قاره اروپا با جمعیت 750 میلیون نفر، 5/1 برابر آمریکای لاتین با جمعیت 650 میلیون نفر، یک چهارم منطقه آسیا_پاسیفیک با جمعیت 5/3 میلیارد نفر و نصف آسیای جنوب غربی با جمعیت 370 میلیون نفری گاز مصرف می کند. در نگاه اول به این نمودار می توان به صورت سطحی قضاوت کرد که ایرانی ها اسراف کار هستند و انرژی را بی حساب مصرف می کنند و همه گناهان به گردن خانواده ها می افتد که در مصرف این نعمت الهی صرفه جویی را به فراموشی سپرده اند اما...

ایران: مهدی رمضانی در مطلبی با عنوان «تاریخ انقلاب، تاریخ مردم است» چنین نوشت: تاریخ، روشنگر نسل های آینده است؛ این فراز از بیانات امام عظیم الشأن را در طلیعه کتاب های درسی تاریخ دیده ایم. حضرت امام خمینی (ره) توجه ویژه ای به تاریخ داشتند و این انگاره در اندیشه و عمل ایشان اثر بسیاری داشت. روایت های متعددی از توجه امام به تاریخ و مطالعه کتب تاریخی موجود است. در رابطه با تاریخ نهضت اسلامی نیز ایشان در زمره نخستین افرادی بودند که به اهمیت ثبت و ضبط تاریخ نهضت پی بردند. در تابستان 1357 و در اوج مبارزات مردم ایران با رژیم پهلوی، امام خمینی (ره) در پیامی یادآور شدند که از هم اکنون کسانی باید تاریخ انقلاب اسلامی را بنویسند. رهبر نهضت در این پیام که در 5 مردادماه منتشر شد تصریح کردند: لازم است برای بیداری نسل های آینده و جلوگیری از غلط نویسی مغرضان، نویسندگان متعهد با دقت تمام به بررسی دقیق تاریخ این نهضت اسلامی بپردازند و قیام ها و تظاهرات مسلمین ایران را در شهرستان های مختلف با تاریخ و انگیزه آن ثبت نمایند تا مطالب اسلامی و نهضت روحانیت سرمشق جوامع و نسل های آینده شود. ایشان در این پیام، نسبت به تحریف تاریخ توسط مغرضان هشدار داده و فرمودند: ما که هنوز در قید حیات هستیم و مسائل جاری ایران را که در پیش چشم همه ما به روشنی اتفاق افتاده است دنبال می کنیم، فرصت طلبان و منفعت پیشگانی را می بینیم که با قلم و بیان بدون هراس از هرگونه رسوایی، مسائل دینی و نهضت اسلامی را برخلاف واقع جلوه می دهند و به حکم مخالفت با اساس نمی خواهند واقعیت را تصدیق کنند و قدرت اسلام را نمی توانند ببینند و شکی نیست که این نوشتجات بی اساس به اسم تاریخ در نسل های آینده آثار بسیار ناگواری دارد.

جام جم: محمدحسین علی اکبری در مطلبی با عنوان «بودجه در ایستگاه تحلیل و تفسیر» نوشت: کمیسیون تلفیق، کلیات لایحه بودجه 1402 را تصویب کرده و قرار است هفته آینده در صحن علنی مجلس مطرح شود. برخی منتقدان معتقدند دولت نه تنها بودجه سال اینده را خوشبینانه تهیه کرده بلکه امسال نیز کسری بودجه اتفاق خواهد افتاد.

جوان: رسول سنایی راد در مطلبی با عنوان «لندن در تله اشتباه محاسباتی» این گونه نوشت: دولت انگلیس با درخواست رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان و همچنین مصوبه غیرالزام آور نمایندگان پارلمان، اینگونه وانمود می کند که به دنبال قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی است. این تحرک انگلیسی ها با تحرکات نمایندگان اتحادیه اروپا برای اقدام مشابه، کاملا هماهنگ و همزمان پیش می رود که به نظر می رسد از چند مسئله به شدت نگران بوده و روندهای مربوط به این موضوعات و مسائل را به نفع خود نمی دانند؛ موضوعاتی چون موفقیت جمهوری اسلامی در پیوستن به شانگهای و تقویت روابط با شرق که از نگاه غرب، از بین رفتن زمینه بازگشت ایران به همپیمانی با غرب و تقویت استقلال ایران و توان ایجاد موازنه در روابط خارجی به حساب می آید، سرسختی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای و روند افزایش ظرفیت و سطح غنی سازی به تلافی خروج امریکا از برجام و پایبند نبودن کشورهای اروپایی به تعهدات برجامی که موقعیت ایران را برای ادامه گفت وگو ها تقویت می کند.

جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «باز هم غفلت از ایلی کوهن های داخلی!» نوشت: ما قلم به دست گرفته ایم که قضاوت کنیم. قضاوت وظیفه قاضی است، کسی که درسش را خوانده، آموزشش را دیده و جایگاه اجتماعی ش دادرسی است. کار قلم به دستان علاوه بر ثبت وقایع و تحلیل و تفسیر عملکردها، پیش بینی آنچه ممکن است رخ بدهد و هشدار دادن درباره خطرها و تهدیدهاست.