یک‌شنبه 30 دی 1403

روزهای پایانی مجلس دهم و حرف های ناگفته

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
روزهای پایانی مجلس دهم و حرف های ناگفته

کرج - ایرنا - قطار دهمین دوره مجلس شورای به مسیر پایانی خود رسیده و کارنامه این مجلس در حالی بسته می شود که حرف های ناگفته زیادی باقی مانده، حرف هایی که در این روزهای آخری شاید گفتشان خالی از لطف نباشد.

دوم اسفند سال 98 بود که یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمام استان های کشور از جمله البرز برگزار شد، این انتخابات در حالی برگزار شد که استان البرز با 2 حوزه انتخابیه و 6 شهرستان و جمعیتی حدود سه میلیون نفر، 115 نامزد در آن به رقابت پرداختند.

تعداد واجدان شرایط برای رای دادن در این استان یک میلیون و 750 هزار و 590 نفر بوده که از این تعداد 879 هزار و 209 نفر مرد و 871 هزارو 381 نفر زن بودند.

البرز دارای سه کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است که در انتخابات دوم اسفند سال گذشته تکلیف 2 کرسی مشخص و یک کرسی باقی مانده به دور دوم انتخابات کشیده شد.

از سه نماینده این استان در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، 2 نفر از آنها ریاست 2 کمیسیون مهم در مجلس را بر عهده داشتند که یکی رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس و دیگری رییس کمیسیون صنایع و معادن بود.

از این سه نفر، 2 نفرشان نتوانستند صلاحیت شورای نگهبان را اخذ و از انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی بازماندند.

در این روزهای کرونایی، که در واقع روزهای پایانی مجلس دهم است و قطار این مجلس با تمام فراز و نشیب هایش به خط پایانی رسیده، مجمع نمایندگان البرز در مجلس شورای اسلامی با برگزاری یک نشست خبری به آخرین سوال های اصحاب رسانه این استان پاسخ دادند.

سوال هایی که اگر چه به اعتقاد برخی از خبرنگاران دیر شده و شاید پرسیدنشان دیگری سودی نداشته و دردی را دوا نمی کند، اما پرسیدنشان خالی از لطف نبود، اگر چه در برداشت کلی که از پاسخ های این نمایندگان استباط شد این بود که کارهای عقب مانده زیادی مانده که کار مجلس یازدهم را سخت خواهد کرد.

با توجه به اینکه 2 نماینده ریاست کمیسیون شوراها و صنایع را بر عهده داشتند، سوال های مطرح شده شده از سوی خبرنگاران در ابعاد بین المللی، ملی و استانی بود، سوال هایی که هر چند شاید بارها و بارها مطرح شد اما این بار بیشتر رویکرد انتقادی داشت و این سه نماینده را به پاسخگویی در برابر عملکرد خود وا داشت.

عزیزاکبریان رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی از نخستین نمایندگانی بود که به سوال های خبرنگاران که در این حوزه بیشتر اقتصادی بود و به مسایلی از جمله افزایش قیمت خودرو، بورس و وضعیت پساکرونایی می پرداخت پاسخ هایی داد.

پیش بینی افزایش قیمت خودرو از سال گذشته 

نخستین سوال از اکبریان در خصوص افزایش قیمت خودرو بود وی در پاسخ به این سوال و با بیان اینکه قیمت ها پائین نخواهد آمد گفت: در اواسط تابستان سال گذشته به مسوولان اجرایی کشور گوشزد کردیم که با این سیاستی که در پیش گرفتند تا خرداد سال آینده قیمت خودرو پراید به 100 میلیون تومان خواهد رسید.

در حوزه خودرو سه هزار و 500 قطعه خودرو وارد می‌شود که گرانی پراید هم از این امر نشأت می‌گیرد که با این وضعیت خودرو ارزان نمی‌شود، این در حالی است که به دلیل تحریم برخی از قطعات مورد نیاز را از طریق کولبرها وارد کشور می کنیم.

وی اضافه کرد: زمانی که تولید 2 تا سه خودرو پرمصرف در کشور قطع و از سوی دیگر واردات نیز ممنوع شد پیش بینی چنین مسایلی سخت و دور از ذهن نیست، این در حالی است که در چند سال آینده فاجعه ای در خودروهای سنگین خواهیم داشت، شهرداری ها توان خرید اتوبوس 2 میلیاردی را ندارند، با این شرایط تحریمی دیگر توان تولید ال 90 را تا سه ماه دیگر نیز نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در این میان حتی چینی ها نیز ما را تنها گذاشتند گفت: امروز پول ما در چین و کالاهایمان در برزیل است، کشور در شرایط جنگ نابرابر اقتصادی است.

اکبریان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص بازار بورس و اینکه آیا به این بازار وارد شویم یا خیر نیز عنوان کرد: بسیاری از کالاها در کشور ما حباب است، در خصوص سهام عدالت و بورس نیز در زمان حاضر سکوت می کنیم، نه می گوییم بخرید و نه می گوییم که نخرید.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال افزایش گرانی ها گفت: مالیات در سال گذشته 150 هزار میلیارد و امسال به 220 هزار میلیارد تومان رسیده، از سوی دیگر صادرات نفت نیز امسال 30 هزار میلیارد نمی شود خوب با این شرایط پیش بینی کنید که آیا گرانی می شود یا خیر.

اکبریان در پاسخ دیگر خبرنگار البرزی که مردم شما را نخواستند ضمن رد این موضوع بیان داشت: مردم ما را کنار گذاشتند که مشارکت در کرج به زیر 20 درصد رسید که حدود 40 درصد آن رای باطله بود؟ به ما گفتند که نیایید ما نیز به دلیل مصالح نظام گوش به فرمان بودیم.

افزایش پلکانی قیمت بنزین

محمد جواد کولیوند رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی دیگر نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد بود که در این نشست خبری پاسخگوی سوال های خبرنگاران شد.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص بی اطلاعی مجلس از افزایش قیمت بنزین عنوان کرد که قرار بود نرخ بنزین از سال 95 به صورت پلکانی از سوی دولت اجرا شود، اما بنا به دلایلی این کار صورت نگرفت و اجرای یک باره آن در مقطعی کشور را دچار مشکل کرد.

کولیوند گفت: در این میان مجلس نیز طرح سه فوریتی ارائه کرد اما بر اساس تدابیر کشور و سیاست های داخلی، بیان کردند که نمایندگان طرحی مغایر با مصوبه شورای عالی امنیت ملی ارائه ندهد.

وی ثبات در منطقه غرب آسیا را یکی از موضوع های جدی مجلس دهم مطرح و گفت: در حالی که استکبار به دنبال این بود که کشوری از جمله عراق را تجزیه و بی ثباتی در منطقه ایجاد کند اما تلاش ها موجب شد تا امروز ایران به قدرت بلامنازع در منطقه تبدیل شود و دشمنان از دست یابی به اهداف خود ناکام بمانند.

کولیوند تغییر نوع نگرش به انتخابات را یکی دیگر از برنامه های مهم مجلس دهم شورای اسلامی عنوان و افزود: به همین منظور نشست های متعددی با نهادهای مختلف برگزار شد اما یکی از مواردی که در آن نادیده گرفته شود، انتخابات و مسایل استانی بود که امیدواریم مجلس یازدهم آن را به سرانجام برساند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا برخی مسایل تکذیب اما بعد از مدتی اجرایی می شوند گفت: از دیدگاه بنده ممکن است که مشاوره و اطلاعاتی که به رییس جمهوری داده می شود درست نیست و نیاز است که دولت اشراف خود را بر روی مسایل کشور بیشتر کند.

پراید 90 میلیون تومانی جهش تولید است؟

محمود بهمنی نماینده مردم شهرستان های طالقان و ساوجبلاغ در دور دهم مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست خبری با طرحاین سوال که آیا پراید 90 میلیون تومانی در راستای تحقق شعار جهش تولید است گفت: در کشورمان کمتر به مسایل مدیریتی توجه شده و همیشه از کسانی استفاده کردیم که شایسته پست ها نبودند.

وی با بیان اینکه کشور ما از نظر منابع و ذخایر غنی است افزود: امروز بسیاری از کارخانجات ما تعطیل هستند، این در حالی است که ما ظرفیت های خالی بسیاری داریم، وزارت صنعت و معدن بایستی تیمی را با هدف شناسایی این ظرفیت ها و اینکه چگونه می توان این ظرفیت ها را جایگزین واردات کرد شناسایی کنند.

بهمنی با بیان اینکه یارانه ها نیز باید اصلاح شوند به موضوع بورس اشاره و گفت: بالا رفتن بورس به دلیل مسایل روانی است، اعتقاد ما بر این است که بورس باید سرمایه گذاری و در مسایلی از جمله تولید هزینه شود، نه اینکه وارد هزینه های جاری بشود، در این صورت یک جایی تمام می شود آن موقع است که با چالشی از جمله آنچه در موسسات مالی و اعتباری شاهد بودیم مواجه می شویم، باید مراقب اعتماد و اعتبار مردم باشیم.

وی ادامه داد: 88 درصد از ابتدای سال جاری تاکنون بورس رشد داشته، این در حالی است که بانک ها در ماه 1.2 درصد بازدهی داشتند، بورس باید به دقت مطالعه شودو به این نکته نیز توجه که این پول نباید دست به دست در بین مردم بشود بلکه باید آن را وارد تولید کرد.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص پساکرونا عنوان کرد: شرایط به گونه ای است که باید به فکر سه الی چهار ماه آینده باشیم، در غیر اینصورت تولید و اشتغال ما آسیب می بیند، اگر دقت نکنیم در روزهای پسا کرونایی با کمبود تولید، تعدیل نیرو و دیگر مشکلات روبرو می شویم ااین در حالی است که از اسفند سال گذشته می بایست برنامه ریزی هایی می شد.

بهمنی با اشاره به افزایش 15 درصدی حقوق ها گفت: حقوق ها 15 درصد افزایش و نرخ تورم 42 درصد است، این مساله سبب شده و می شود تا سفره مردم کوچک و کوچکتر شود.

وی در ادامه به حذف چهار صفر از پول کشور اشاره و خاطر نشان کرد: حذف چهار صفر در زمان ما مطرح شد، برای این اقدام گزارش های کارشناسی انجام چرا که این اقدام می تواند ارزش ذاتی پول ایران را در بانک جهانی بالا ببرد.

بهمنی با بیان اینکه تولید یک اسکناس 100 تومانی 370 تومان هزینه دارد گفت: این در حالی است که سالانه 800 تا یک میلیارد تومان اسکناس در کشور امحاء می شود، در آن زمان بنده مخالف اجرای این طرح نبودم، اما نیازمند کار کارشناسی بود، و این بار نیز در مجلس دهم خود بنده بودم که حذف چهار صفر را مطرح کردم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کاغذهای اسکناس را وارد می کنیم به پیش بینی صادرات یک میلیون بشکه نفت 50 دلاری در بودجه 99 افزود: زمانی که سیاست های اقتصادی درست نباشد، تعادل از بین رفته و سفره مردم کوچکتر می شود.

*س_برچسب‌ها_س*