یک‌شنبه 4 آذر 1403

روز جهانی صلح به شورای شهر تهران رسید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
روز جهانی صلح به شورای شهر تهران رسید

تهران - ایرنا - یادمان روز جهانی صلح (21 سپتامبر)، در شورای شهر پایتخت با حضور اعضای شورا و جمعی از اساتید دانشگاه برگزار شد.

به گزارش ایرنا؛ شورای اسلامی شهر تهران روز چهارشنبه در اقدامی روز جهانی صلح را با عنوان صلح و دفاع مقدس با حضور اساتید دانشگاه و علاقه مندان به این حوزه گرامی داشت. «محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم با اشاره به دوران دفاع مقدس و دستیابی به صلح پایدار اظهار داشت:‌حریفاتی در فرهنگ و تاریخ معاصر ما صورت گرفته و بعضا جنگ را مقدس می دانند در حالیکه جنگ مقدس نیست بلکه این دفاع این مقدس است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش آیت الله هاشمی در دوران دفاع مقدس و در صلح،‌از صدا و سیما و رسانه های رسمی خواستار بیان واقعی و بدون تحریف و سانسور تاریخ دفاع مقدس و انتقال آن به نسل کنونی شد.

«سید ابراهیم امینی»، نایب رییس شورای شهر تهران نیز در این آیین گفت: در مضامین و اصطلاحات علوم انسانی تعریف واحد، جامع و قابل قبولی برای همگان در مورد آزادی عدالت و صلح وجود ندارد و در علوم سیاسی و فلسفه و حقوق تعاریف متعددی از آنها بیان شده است. وی ادامه داد: صلح اصطلاح جدیدی نیست ولی دارای تعاریف متعددی است و در گذر زمان، برداشت بشر از صلح دگرگون شده است. در گذشته صلح را نقطه مقابل جنگ تلقی می کردند اما با بالا گرفتن قدرت منطق و مناسبات جهانی و کاهش قدرت زور در روابط بین الملل و کاسته شدن از جنگ های خانمان برانداز معنای صلح نیز دستخوش تغییر شد. امینی با بیان اینکه راه حل رفع تعارض بین ملت ها نه ستیزه جویی و جنگ افروزی که ایجاد موازنه بین ملت ها در عرصه بین الملل است، افزود: اگر به چنین شرایطی دسترسی نداشته باشیم و مانند آنچه شاهد هستیم زبان زور در عرصه بین الملل بخواهد با یکجانبه گرایی حرف خود را به کرسی بنشاند و در جریان اخیر در شورای امنیت و اصرار دولت امریکا برای بازگرداندن تحریم ها علیه ایران از طریق سازمان ملل و شورای امنیت شاهد بودیم شرایط پیچیده ای ایجاد می شود. وی ادامه داد: سید محمد خاتمی رییس جمهور اسبق کشور که روز گفتگوی تمدن ها به پیشنهاد او از سوی سازمان ملل پذیرفته شده در کتاب گفتگوی تمدن می گوید؛ گفتگوی تمدن ها می خواهد زندگی با تبعیض و جنگ را در زندگی بشر به پایان برسد و راه جدید با صلح و اشتی در زندگی بشر ایجاد شود.

وی تاکید کرد: با این نگاه نقش دولت ها و پارلمان های ملی و شهری را نباید برای ایجاد زیرساخت ها نادیده گرفت و در شورای پنجم تلاش هایی در این جهت صورت گرفت. به گفته وی، حق دسترسی به حمل و نقل عمومی و مشارکت شهروندان در اجرای امور شهر، کاهش فروش تراکم و بلند مرتبه سازی و حفظ ریه های تنفسی تهران از اقدامات حقوق بشری این دوره از شورا بوده است.

وی با بیان اینکه در زمینه دسترسی آزادانه به اطلاعات برگزاری تمام جلسات شورای شهر علنی برگزار شد و مصوبات محرمانه ممنوع شد، افزود: شفافیت آرای نمایندگان مردم در پارلمان محلی، مناسب سازی معابر برای سالمندان، ایجاد شهر دوستدار کودک و سالمند، تلاش برای توان افزایی سمن ها و ارائه طرح حقوق افراد دارای معلولیت از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است.

حضور زنان با صلح همراه است

«حسین میرمحمدصادقی»، رییس کرسی حقوق بشر و صلح در یونسکو نیز گفت: روز جهانی صلح در سال 2020 با تلفات جانی و تنش های ناشی از ویروس کرونا همراه بود و بحران کرونا را برخی باعث ناهنجاری و برخی عامل تقویت دولت ها برای همکاری تلقی می کنند.

وی با بیان اینکه برقراری صلح نیازمند همکاری همه دولت ها است، اظهار داشت: هر جا جنگ و خونریزی وجود داشته حقوق زنان بیش از همه پایمال شده است و هر جا زنان بوده اند صلح و دوستی حاکم شده است.

وی در ادامه گفت: کووید 19 از این جهت اهمیت دارد که با سرعت گسترده شد و جهانی را در آستانه آشوب اقتصادی فراگیر قرار داد و کشور ما که تحت شدیدترین تحریم های ناعادلانه قرار دارد متاثر از این آشوب اقتصادی جهانی کرده است.

«زهرا نژادبهرام» عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این آیین گفت: امسال به مناسبت روز صلح باید از درد های مشترک و تشریک مساعی برای رفع آنها سخن بگوییم. وی با بیان اینکه شهروندان جهان در پیکار با یک پدیده بیماری زا روزهای سختی را طی می کنند، عنوان کرد: برغم رشد تکنولوژی اکنون با یک درد مشترک روبرو هستیم، کرونا درد مشترکی است که جهان امروز با آن دست و پنجه نرم می کند و راه حل مقابله با این درد مشترک صلح و اتحاد است.

نژادبهرام تاکید کرد که برای مقابله با کرونا لازم است با تحریم، جنگ، تعرض و تبعیض روبه رشد در جهان، مقابله کنیم و با صلح در کنای یکدیگر بایستیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهرن با اشاره به نقش زنان در صلح عنوان کرد: یکی از بخش‌های موثر جوامع که نقش موثری در برقراری صلح جهانی دارند، زنان هستند و بیشترین موارد نقض حقوق انسانی در گستره جهانی متوجه زنان است.

وی افزود: مادام که نیمی از جمعیت جهان که نقش کلیدی در تربیت بشر دارند از کمند تبعض، بی‌عدالتی و سلطه‌جویی رهایی نیابند به سختی می‌توان به برقراری صلح امیدوار بود.

نژادبهرام گفت: حکومت‌ها باید گام‌های بلندی در عرصه‌های داخلی و جهانی برای ارتقای جایگاه زنان بردارند و به این باور برسند که مسیر صلح از آغوش مادران می‌گذرد و زنان تکیه‌گاه صلح و مروج آن هستند. «محمدرضا تقیپور مقدم»، مدیر موزه صلح تهران نیز در این آیین گفت: 15 سال است روز جهانی صلح در پارک شهر تهران برگزار می شود و فعالان این حوزه جانبازان شیمیایی هستند.

وی با قرایت بیانیه روز جهانی صلح اظهار داشت: این روز یادآوری ضرورت صلح جهانی و مقابله با تهدیدات است و امسال روز جهانی صلح با کووید 19 رنگ دیگری دارد و ثابت کرد که صلح، همکاری و دوستی توان مقابله با این بحران عظیم را برای انسان فراهم می کند.

به گزارش ایرنا در این آیین پیام تصویری «معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهوری و پیام «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هم پخش شد.

همچنین در این مراسم از پوستر صلح و کتاب «زنان و سایه بانی صلح در عصر پسا کرونا» با حضور اعضای شورا رونمایی شد.

روز جهانی صلح همه‌ساله در 21 سپتامبر برپا می‌شود. این روز به صلح اختصاص دارد، این روز اولین بار در سال 1982 برپا شد و از آن زمان توسط بسیاری کشورها، گروه‌های سیاسی، گروه‌های نظامی و افراد مختلف ادامه یافته‌است.

*س_برچسب‌ها_س*