دوشنبه 1 بهمن 1403

رونمایی از 56 عنوان کتاب با حضور شهردار تهران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رونمایی از 56 عنوان کتاب با حضور شهردار تهران

تهران_ ایرنا_ مراسم رونمایی از 56 عنوان کتاب به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور شهردار تهران برگزار شد.

به گزارش ایرنا؛ پیروز حناچی عصر سه شنبه در مراسم آیین رونمایی از 56 عنوان کتاب شهرداری تهران که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، گفت: هفته کتاب و کتابخوانی من را به یاد قبل از انقلاب می‌اندازد، در آن سال ها کتاب های معروف و تاثیرگذار در بازارچه کتاب خیابان انقلاب عرضه می شد و جایگاه ویژه‌ای داشت و افتخار دارم که در طول مدت فعالیت حرفه‌ای با همکارانم تلاش کردم آنچه را که مهم است مکتوب کنم و برای دیگران باقی بگذارم.

وی افزود: یکی از کتابهایی که در این دوره منتشر شد و تاثیر زیادی هم گذاشت کتاب "توپخانه" بود که پروژه‌هایی مانند مرمت خیابان لاله زار یا میدان توپخانه تحت تاثیر این کتاب بوده است.

حناچی افزود: در این دوره مدیریت شهری تلاش کردیم در حوزه نشر و پژوهش وارد حوزه هایی شویم که بخش خصوصی توجیه چندانی برای فعالیت در آن ندارد. این جمله درست است که وظیفه ما در شهرداری انتشار کتاب نیست و چنین وظیفه ای به ما محول نشده اما می توان در حوزه کتاب تولیدی فعالیت کرد که از دل این فعالیت پژوهش های کاربردی به دست آید. وی ادامه داد: یکی از پژوهش هایی که در قالب کتاب در این سال ها عرضه شده کتاب " پارکینگ رایگان" است که نتیجه یک تئوری شهری است، این کتاب نشان می دهد چگونه رایگان بودن پارکینگ منجر به استفاده بیشتر شهروندان از خودرو شخصی می شود و نشان داده که این سیاست چقدر غلط است و بر اساس این پژوهش هاست که متوجه می شویم توسعه بزرگراه‌ها در استفاده شهروندان از خودروهای شخصی چه تاثیر گذاشته و لازم است که در این سیاست ها رویکرد تغییر کند. شهردار تهران گفت: مطالعه این پژوهش ها و انتشار کتاب هایی در زمینه آخرین دستاوردهای مدیریت شهری می تواند مدیران را در مسیری قرار دهد که چنین تصمیمات غلطی نگیرند. مدیران ما نیاز دارند که سطح دانش شان افزایش یابد و کتاب ها کمک شایانی به این امر می‌کند.

وی افزود: درباره تهران و حوزه شهری باید تسهیل کننده چاپ‌کتاب باشید، حتی اگر این کتاب‌ها توسط ناشران دیگر چاپ شود. البته شرایط حاضر با توجه به وضعیت قیمت کاغذ بسیار دشوار است و همانطور که می‌دانید این بحران به جایی رسید که روزنامه و انتشارات همشهری در آستانه تعطیلی قرار گرفت و اگر حمایت های بخش هایی از دولت نبود این اتفاق می افتاد اما با وجود این بحران می توان به روش های دیگر دست زد برای نمونه توسط چاپ دیجیتال کتاب منتشر کرد، کاری که جناب آقای نوبخت گفتند در مترو انجام شده که در قالب یک اپلیکیشن کتاب رایگان به مخاطبان عرضه می شود. این اتفاق، کار بسیار خوبی است و می توان آن را توسعه داد.

حناچی گفت: امروز در تهران اکثر مردم از گوشی های هوشمند استفاده می کنند. می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد. جالب است که در انتخابات سال 96 آمارها نشان می‌داد که 45 میلیون نفر با استفاده از گوشی هوشمند اخبار و اطلاعات را پیگیری می کردند.

شهردار تهران در ادامه با تاکید بر جذب پژوهش های ارزشمند در حوزه مدیریت شهری گفت: اگر نشریه علمی و پژوهشی مناسبی در حوزه مدیریت شهری وجود داشته باشد می‌توان بسیاری از پژوهش های با کیفیت پژوهشگران را دریافت و ضمن انتشار از آنها در ارتقای دانش فنی مدیران استفاده کرد.

حناچی ادامه داد: امروز در این جلسه جای برخی ناشران مثل انتشارات همشهری و نشر شهر خالیست و لازم است از ظرفیت این دوستان هم استفاده شود.

شهردار تهران همچنین تاکید کرد باید برنامه‌ای در شهرداری برای حمایت از کتاب فروشی های قدیمی و سرشناس در تهران وجود داشته باشد.

خانه اتحادیه خانه تهران می شود

وی اعلام کرد که خانه اتحادیه در تهران به خانه تهران تبدیل می‌شود و گفت: طبق برنامه قرار است که تمامی اسناد مربوط به تهران در این خانه نگهداری و برای نمایش عرضه شود.

همچنین در این مراسم غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران نیز گفت: درست این بود که برنامه مفصل تری به مناسبت هفته کتاب برگزار شود اما به دلیل شرایط کرونایی کشور مراسم به همین جلسه بسنده شد.

وی از برخی برنامه های شهرداری در هفته کتاب و کتابخوانی نام برد و گفت: شهرداری تهران در حوزه مترو با همکاری کتابخانه ملی ایران، کتابخانه هایی را در برخی ایستگاهها ایجاد کرده است، همچنین با استفاده از یک اپلیکیشن 13 هزار عنوان کتاب را به مسافران مترو به صورت رایگان عرضه می کنند.

در این مراسم محمد حسین بوچانی، رئیس چاپ و نشر شهرداری و رئیس مرکز مطالعات شهرداری به ارائه گزارشی از روند انتشار کتاب در شهرداری پرداخت و گفت: تلاش شده بر اساس شاخص هایی همچون حمل و نقل پاک؛ تهران شهری برای همه و ترویج فرهنگ دوچرخه سواری کتابهایی چاپ و عرضه شود.

همچنین در این مراسم فرنوش نوبخت، مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران به برنامه های مترو در حوزه کتاب پرداخت و گفت: در هفته کتاب ما پویش بخوان را در مترو اجرا کردیم که بر اساس آن گزیده‌ای کوتاه از برخی کتاب های فاخر در مترو عرضه می شود، همچنین اپلیکیشنی با ارائه 13 هزار عنوان کتاب به مسافران مترو طراحی شده که مسافران می توانند از آن استفاده کنند.

در ادامه مراسم نادره رضایی، مدیر عامل انتشارات علمی فرهنگی هم گزارش کوتاهی از فعالیتهای این انتشارات در حوزه شهری را ارائه کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری هم در این جلسه ضمن تاکید بر حمایت شهرداری از اصحاب فرهنگ و هنر گفت: شهرداری تهران وظیفه اصلی اش تولید فرهنگ نیست و بر همین مبنا با هیچ یک از اصحاب تولید فرهنگ و هنر مانند انتشارات رقابت ندارد بلکه تلاش کرده از محصولات فرهنگی آنها بهره برداری کند.

محمد رضا جوادی یگانه با اشاره به مشکلات اصحاب فرهنگ در سال‌های اخیر گفت: حوزه فرهنگ و به خصوص عرصه های انتشاراتی در شرایط کنونی نیاز به حمایت دارند و شهرداری تهران تلاش می‌کند با استفاده از امکانات خود به آنها کمک کند.

برزین ضرغام، مدیرعامل سازمان زیباسازی هم با تاکید بر حمایت شهرداری تهران از صاحبان فرهنگ و هنر گفت: شاید در گذشته این نگاه وجود داشت که ما رقیب بخش خصوصی در این حوزه هستیم اما در دوره جدید مدیریت شهری چنین نگاهی وجود ندارد و البته تلاش می‌شود که از محصولات تخصصی انتشارات ها استفاده شود.

در این مراسم همچنین احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران با اشاره به پیشینه ارزشمند فرهنگی تهران گفت: بسیاری از بزرگان فرهنگ و هنر وقتی به تهران آمدند در تهران ماندند و به نوعی به چهره های فرهنگی تهرانی تبدیل شدند افرادی مانند محمدرضا شجریان، جلال آل احمد، سیمین دانشور و بزرگان دیگر از شهرهای دیگر آمدند اما در تهران ماندند و این ظرفیت بالای فرهنگ را در این شهر نشان می‌دهد.

وی همچنین در بخشی از سخنانش از شهردار تهران خواست که از برخی انتشارات های قدیمی که به نوعی جزو گذشته تهران محسوب می‌شوند حمایت کند و از جمله آنها برخی کتابفروشی ها هستند و گفت: برخی کتابفروشی ها در برخی در محلات تهران حامل فرهنگ و علم کشور بودند و راهنمایی های زیادی به مردم در استفاده از کتاب می کردند و خوب است که از این قشر حمایت شود.

اسامی کتابهای که در این مراسم رونمایی شد

ورزش در جامعه، زمان، مصرف و زندگی روزمره، زنانه شدن شهر، شهر و جنسیت، بی‌خانمانی و سیاستگذاری، یک مردم شناس در مترو، شهرها و مصرف، فضا و نظریه اجتماعی، پسا کلانشهر، حافظه شهری؛ تاریخ و شهر مدرن، شهر مصرفی و جامعه پسا مدرن، شهرها در اقتصاد جهانی، برنامه‌ریزی برای تنوع، مصرف و سبک زندگی، شهر؛ اندیشه های اصلی در جغرافیا، کتاب رنگ های جهان، دروازه های تهران، کتاب برندینگ مکان، طراحی شهری؛ روش و تکنیک ها، صد سال گرافیک در تهران، صد سال عکاسی منظر شهری در تهران، صدسال نقاشی درتهران، صدسال کاریکاتور در تهران، صد سال شعر در تهران، سال نویسندگی در تهران، کتاب تهران، یک قرن در یک قاب، گردشگری تهران، تهران شهر، ژئومورفولوژی و برنامه ریزی محیط زیست شهری، پروژه های محرک توسعه، راهنمای طراحی مسیر دوچرخه شهری، ابزارهای مالی برای مدیریت ترافیک شهری، تصویرسازی از راهبردها - نگاشت تصویری راهبردها در سازمان های عمومی و غیر انتفاعی، آسیب‌شناسی سیاست‌های کلان پارک خودروها در کلانشهر تهران و ارائه راهبرد جایگزین، دگرگونی فضای شهری از طریق توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی رویکرد سه ارزشی، بررسی طرح های جامع شهری و منطقه‌ای تهران در پنج دهه گذشته، پیدا و پنهان مدیریت طرح جامع شهر تهران، بتن های الیافی توانمند، متره؛ برآورد و آنالیز بها، پیامدها و چالش‌های بحران کرونا در مدیریت شهری، احساس تنهایی در شهر، بازاریابی اجتماعی، هویت و بی هویتی، یکپارچگی و انسجام نظام شهرسازی کشور؛ الزامی ضروری برای پیشگیری حوادثی نظیر آتش سوزی ساختمان پلاسکو، تأملی بر سیاست‌گذاری مدیریت شهری، پایداری اجتماعی در نواحی شهری، دین و سبک زندگی، دوباره سبز کردن محیط مصنوع؛ طبیعت، فضای سبز و پایداری، هزینه بالای پارکینگ رایگان، تولید اجتماعی فضای شهری، مردم‌سالاری محلی، ارزیابی مقایسه‌ای سیستم مترو با تاکید بر عملکرد متروی تهران، انرژی و آلودگی هوا، خود ایمنی شهر؛ رهیافتی برای پیشگیری از حوادثی نظیر آتش سوزی ساختمان پلاسکو و شهرهایی برای دوچرخه سواری (تجربه شهرهای اروپایی)، کتاب های رونمایی شده این مراسم بود.

منبع: ABC *س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*