سه‌شنبه 6 آذر 1403

رییسی در جمع فعالان اتاق‌های سه‌گانه / فعالان اقتصادی چه درخواستی دارند؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
رییسی در جمع فعالان اتاق‌های سه‌گانه / فعالان اقتصادی چه درخواستی دارند؟

اولین کاندیدای انتخاب ریاست‌جمهوری امروز به جمع فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی ایران رفت را تا ضمن ارائه برنامه‌های خود، شنوای نقد و نظرات بخش خصوصی باشد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران در این دیدار گفت: لازم است که من از این فرصت استفاده کنم و مراتب تشکر و قدردانی خودم را از جناب آقای رییسی در منصب ریاست قوه قضاییه اعلام کنم. به دلیل تغییر رویکرد موثری که قوه قضاییه در ارتباط با فعالان اقتصادی و مخصوصا بخش تولید در سراسر کشور ایجاد کردند و در این ارتباط توانسته‌اند، اثرات قابل توجهی را بر مسائل و مشکلات داشته باشد و همچنین از طرف همه فعالان اقتصادی از آقای رییسی تشکر می‌کنم.

وی افزود: رشد اقتصادی ما در طول 10 سال گذشته تقریبا صفر بوده و علیرغم همه آمارهایی که ارائه می شود واقعیت اقتصاد ما این است و به دلیل همین عدم رشد اقتصادی همیشه با نرخ تورم بالا روبرو بوده ایم و وضعیت رفاهی اقشار پایین جامعه در طول افراد جامعه طبقه متوسط کشور تجزیه شده و به طرز قابل توجهی طبقه پایین افزایش یافته و همواره هم در مساله توجه به معیشت و توجه به دستمزد در طول سال، تورم در مقابل افزایش دستمزد برنده بوده است و حتما شما اطلاع دارید که به دلیل کاهش سرمایه گذاری در 10 سال گذشته، لذا برای اولین نرخ استهلاک از نرخ سرمایه‌گذاری در کشور بالاتر رفته است.

وی بیان داشت: به دلیل همین کاهش سرمایه گذاری کار برای رییس جمهور آینده هم بسیار هم سخت خواهد بود و ظرفیت های رشد آتی بسیار محدود است. از آن طرف عدم نوسازی و بهسازی و عدم استفاده از فناوری های جدید فاصله ما را با تولید جهانی بسیار زیاد کرده و این برای آینده ما در بخش تولید بسیار خطرناک است، کسری بودجه، نظام بانکی، و صندوق های بازنشستگی الان نسبت به سال 90 بدتر شده است.

شافعی اظهار داشت: معمولا همه از توانمندی‌های کشور صحبت می‌کنند که البته درست است هم در حوزه سیاسی، انرژی، در مورد ذخایر معدنی و نیروی تحصیل کرده و خیلی از مسائل دیگر صحبت می‌شود، اما سوال جدی در اینجا مطرح است که علیرغم این همه ظرفیت‌ها ما چرا از این فرصت‌ها نتوانسته‌ایم استفاده کنیم؟

وی بیان داشت: اشکال و عیب کار کجاست؟ که اگر این عیب مشخص نشود و به همان شیوه قدیم ادامه دهیم، حتما مشکلات ادامه خواهد شد. آقای رییسی مردم و فعالان اقتصادی قبل از آنکه دولت نرخ های بیکاری و تورم و قیمت مواد اولیه را اعلام کند و یا نمره فضای کسب و کار را اعلام کند آثار همه اینها را مردم در خانه هایشان، کاسبان در مغازه هایشان و تولید کنندگان در کارخانه هایشان می‌بینند و لمس می‌کنند به‌طور قطع و یقین راه نجات کشور از این مشکلات تولید است، اما رویه های چند سال اخیر برای حمایت از تولید رویه‌های پاسخگوی مورد نظر مقام معظم رهبری نیست.

وی خاطرنشان کرد: به نظر مدیران بخش خصوصی آنچه موجب توفیق دولت آینده خواهد شد نوع انتخاب تیم دولت است، ما اعتقاد داریم بسیاری از مسائلی که با مشکل مواجه بودیم، یکی از علت‌های آن بوده که افراد تصمیم گیر و تصمیم ساز اهلیت حرفه‌ای در کارشان نداشته‌اند و دولت آینده اگر مساله اهلیت حرفه ای را در تیم خودش مورد نظر قرار دهد، قطعا به توفیقات زیادی دست خواهیم یافت و ما برای توفیق جنابعالی دعا می کنیم و امیدواریم، مملکت آینده ای بهتر از گذشته داشته باشد.

تحول در اقتصاد ایران؛ چگونه؟

رییس اتاق اصناف ایران نیز خطاب به ابراهیم رییسی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: آنچه مسلم است که فعالان کسب و کارهای کوچک آسیب های بسیار جدی دیده اند و اگر برنامه شما این باشد که در اقتصاد تحول ایجاد شود، فعالان کسب و کار به عنوان عواملی که آن دوره را بتوانند مدیریت کنند نیاز به توجه و تقویت بیشتر دارند.

سعید ممبینی گفت: یکی از فرصت های بسیار مغتنمی که معمولا برای بخش خصوصی فراهم می شود زمان انتخابات است که بخش خصوصی بتوانند دغدغه های خود را بیان کنند و انشالله امروز با حسن انتخاب آقای رییسی که دغدغه اشان بخش اقتصاد بود، امیدوار باشیم که در این جلسه مشکلات در حد مقدورات مقدور شود و اینکه انشالله در آینده شاهد برگزاری جلسات برای پیگیری و حل مشکلات باشیم.

رییس اتاق اصناف ایران بیان داشت: طی چند سال گذشته التهابات و تلاطمات اقتصادی بر پیکر فعالین کسب و کارها و بویژه کسب و کارهای کوچک و متوسط لطمات زیادی زده است و فارغ از اینکه در این جلسه ما نمی توانیم به پارامترهای موثر مثل تحریم های ظالمانه، سوء مدیریت و کرونا بپردازیم اما آنچه مسلم است که فعالان کسب و کارهای کوچک آسیب های بسیار جدی دیده اند و اگر برنامه شما این باشد که در اقتصاد تحول ایجاد شود فعالین کسب و کار به عنوان عواملی که آن دوره را بتوانند مدیریت کنند نیاز به توجه و تقویت بیشتر دارند و معمولا در برنامه ها تلاش ما این که براساس تعریف قانون که به عنوان مشاورین دولت و دستگاه های اجرایی برنامه هایمان را ارائه دهیم انتظارمان این است که در برنامه های شده آن چیزی که امروز متنابهه اصناف و فعالین کسب و کار است در چند دسته بندی مختصر عرض می کنم که در برنامه های شما شاهد حمایت باشیم.

وی بیان داشت: آقای رییسی فعالین کسب و کار مایل هستند بدانند که سیاست شما برای تثبیت نرخ ارز و یا تک نرخی کردن ارز چیست، کوچک کردن سهم دولت در اقتصاد چیست و چگونه قرار است که بخش خصوصی یک رقابت منطقی و برابر در حوزه اقتصاد داشته باشد و چگونه قرار است شاهد کاهش حجم بخشنامه ها و مخصوصا بخشنامه هایی که شامل نرخ گذاری دستوری است باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه تقویت روابط بین الملل که به عنوان کمک کنند به اقتصاد و تجارت است چگونه جامعه را امیدوار کنیم و حمایت مالی از بنگاه های کوچک و خرد و تنظیم روابط کار و تقویت جایگاه بخش خصوصی و کارفرما ها در قانون کار و قرار داد های کار و تامین اجتماعی و منطقی کردن مالیات ها چگونه خواهد بود و اگر این اتفاقات بیفتد و آن مشکل بحث سرمایه گذاری حل و بحث سرمایه گذاری رونق می گیرد.

سه معضل کلیدی بخش خصوصی

در ادامه رییس اتاق تعاون با اشاره به اینکه طبق پایش سه اتاق، بخش خصوصی سه مشکل اصلی دارند، گفت: موضوع اول بی ثباتی و تغییر مدام قوانین و مقررات و بخشنامه ها، موضوع دوم بی ثباتی قیمت ها و نوسان نرخ ارز و موضوع سوم دخالت های بی مورد دولت در بخش اقتصاد است.

بهمن عبداللهی افزود: در ابتدا لازم می دانم که از حضور جناب آقای رییسی و عنایت آنها به بخش غیردولتی کشور تشکر کنم و اینکه آقای رییسی در روز اول تبلیغات به بخش غیر دولتی اقتصاد توجه کرده اند و بطور کلی موضوع اقتصاد را در اولویت کاری قرار دادند و در جلسه فعالان اقتصادی حضور بهم رساندند نشان از عزم جدی ایشان به مساله اول کشور یعنی موضوع اقتصاد است و البته رویکرد ایشان در قوه قضاییه هم نشان از همین دارد زیرا ورود ویبه مسائل اقتصادی در حوزه قضایی و بویژه تولید بیانگر نگاه ویژه ایشان به مسائل کشور بوده است.

رییس اتاق تعاون بیان داشت: جنابعالی کاملا در جریان مسائل و مشکلات کشور قرار دارید و می دانید که مسائل و مشکلات شما در دولت سیزدهم چیست و مشکلاتی که ابر مشکل است مثل بیکاری، مشکل رشد نقدینگی، تورم افسار گیسخته، مشکلات تولید، مشکل قاچاق و اصلاح نظام بانکی از مشکلات پیش روی دولت شما خواهد بود و قطعا این مشکلات با انتخاب تیم قوی و یکدست قابل حل است و با تکیه با توان داخلی و کارآفرینان داخلی قابل حل خواهد بود.

وی افزود: فعالان بخش خصوصی حتما از دولت شما حمایت می کنند و انشاء الله بتوانیم مشکلات کشور را با برنامه های دقیق و پرهیز از هر گونه تصمیمات هیجانی حل و فصل کنیم.

عبدالهی گفت: آنچه در مورد مسائل بخش خصوصی قابل ذکر است براساس پایش سه اتاق دو سه مشکل اصلی به عنوان مادر مشکلات بخش خصوصی مطرح است که موضوع اول بی ثباتی و تغییر مدام قوانین و مقررات و بخشنامه ها است. موضوع دوم بی ثباتی قیمت ها و نوسان نرخ ارز که تاثیر بر قیمت ها می گذارد و هر نوع قدرت و سوم دخالت های بی مورد دولت در بخش اقتصاد که با این کار فرصت تنفس از بخش خصوصی گرفته است و لذا خواهش می کنیم که دولت آینده از امور تصدی گری خارج شود.

وی بیان داشت: همچنین موضوع بیکاری که حل آن صرفا با تکیه بر تولید داخل قابل تحقق است و این موارد در سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف موضوع مشترک ما است.

وی افزود: براساس قوانین و اسناد بالادستی مثل اسناد برنامه های توسعه ای کشور و سیاست های اصل 44 قانون اساسی و قانون اجرای این سیاست ها بنا بود بخش تعاون به سهم 25 درصد اقتصاد کشور نائل شود و برای آن قوانینی در مجلس تصویب و ابلاغ شد اما به دلیل عدم اعتقاد بسیاری مدیران در سال های این قوانین اجرا نشد و آنچه مقام معظم رهبری دائم برآن تکیه داشتند در خصوص اقتصاد مردم محور و ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی متاسفانه با مسکوت گذاشتن این قوانین اتفاق نیفتاد لذا تقاضای ما توجه جدی به اجرای قوانین مصوب توسعه بخش تعاون است.

عبدالهی بیان داشت: من به نمایندگی از بخش تعاون و بخشی که بیش از 20 میلیون نفر در آن عضو هستند، حمایت قطعی از دولت سیزدهم را اعلام می کنیم و امیدواریم در آینده شاهد اتفاقات خوبی در کشور باشیم.

اگر مدیریت باشد، نه صف مرغ خواهیم داشت و نه جوجه‌کشی

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این میان با بیان اینکه نباید طوری عمل شود که یک روز جوجه‌های یک روزه کشته شوند و یک روز مردم در صف مرغ باشند، گفت: اگر درست مدیریت شود امکانات و ذخایر کشور امکان حل مشکلات را دارد.

آیت الله سیدابراهیم اظهار داشت: پیشرفت اقتصادی یکی از مسائل مهم کشور و دغدغه های اصلی مردم است و امروز مسائل اقتصادی و اول شناخت مسئله و دوم شناخت راهکارهای حل مسئله و سوم تعیین اولویت ها و چهارم در میدان اقدام میدان داری کردن را مهم میدانم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ایرانی قوی می‌خواهیم و بسترهای ایرانی قوی موجود است، بیان داشت: ذخایر مادی و معنوی و نیروهای انسانی کارآمدی و دلسوز را خدا با این کشور عنایت کرده است و حلقه مفقوده در مدیریت کارآمد و جهادی است.

وی با تاکید بر اینکه ایران قوی بدون یک اقتصاد قوی شکل نمی‌گیرد و اقتضای آن یک مدیریت کارآمد و قوی است، تصریح کرد: تیم اقتصادی دولت باید قوی و هماهنگ و کارامد باشد و هرکدام آهنگی ساز نکنند.

رییسی با تاکید بر اینکه بازار را دستوری و پشت اتاق های دربسته نمی شود اداره کرد، گفت: من یک مدیر میدانی هستم و اولین نشستم در سفرهای استانی با تولیدکنندگان بوده است و شعار تولید باید مسئله اول باشد و به همین دلیل به قضات و دادستان ها دستور دادم که تولید باید در اولویت باشد و تولید نباید دچار وقفه شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ضمن تاکید بر اینکه یک روز ارزپاشی در بازار شود و یک روز اعلام شود خزانه خالی است، هردو غلط است، گفت: باید گذاشت که بازار در تصمیم گیری و تصمیم سازی دخیل باشد و نباید در اتاق دربسته تصمیم گیری شود و بنظرم باید ارتباط بین علم و دانشگاه و تولید و بازار ایجاد شود و ارتباط بین اقتصاد و دیپلماسی باید ایجاد شود.

رییسی با طرح این سوال که آیا سهم ما در اقتصاد منطقه همین میزان است؟ گفت: با همین کشورهای منطقه می‌توانیم رابطه خوبی داشته و بهترین صادرات را به کشورهای منطقه داشته باشیم و باید نظام دیپلماسی ما با بازار در ارتباط باشد.

رییس دستگاه قضا با بیان اینکه نباید طوری عمل شود که یک روز جوجه ها زنده زنده کشته شوند و یک روز مردم در صف مرغ باشند، اظهار داشت: باید مدیریت صورت گیرد و اگر درست مدیریت شود امکانات و ذخایر کشور امکان حل مسئله را دارد.

رییسی با بیان اینکه ما دولتی مردمی می خواهیم و محاسبه مسئله مردم باید مهمترین محاسبه ما باشد تصریح کرد: سند توسعه تعاون باید در اولویت باشد و در واگذاری ها و تامین و توزیع کالا باید ظرفیت تعاونی ها را در نظر بگیریم.

وی با بیان اینکه مجری قانون باید قانون را اجرا کند و کشور ما کشور انتخابات و مراجعه به رای مردم است و اگر بر پاشنه قانونمداری نچرخد دچار مشکل خواهد شد گفت: قانونمداری باید به عنوان محور مدنظر باشد و ما قانون بهبود فضای کسب و کار را اجرایی می کنیم.

رییسی در پاسخ به سوالی درمورد ارتباط با دنیا بیان داشت: ما به تعامل با همه دنیا برای حل مسائل اقتصادی باور داریم و کشورهای منطقه باید در اولویت باشد و با دنیا نیز در ارتباط باشیم.

223225

کد خبر 1519045
رییسی در جمع فعالان اتاق‌های سه‌گانه / فعالان اقتصادی چه درخواستی دارند؟ 2