دوشنبه 5 آذر 1403

رییس موسسه اطلاعات: دعایی را قیصر روحانیون ایران می‌دانم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رییس موسسه اطلاعات: دعایی را قیصر روحانیون ایران می‌دانم

تهران - ایرنا - رییس موسسه اطلاعات، گفت: من دعایی را از بابت وفاداری در رفاقت، قیصر روحانیون ایران می‌دانم. رفاقت او فارغ از گرایش‌های سیاسی بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعباس صالحی صبح امروز سه شنبه -24 خردادماه - در آیین بزرگداشت مرحوم دعایی که در تالار وحدت برگزار شد، اظهار داشت: شخصیت دعایی را می توان با توجه به دو پیام شناخت. نخست پیامی که رهبر معظم انقلاب برای فوت ایشان دادند و دومی پیامی که ایشان برای انتصاب جانشین آقای دعایی صادر کردند.

صالحی افزود: رهبر انقلاب به واسطه معاشرت دیرینی که با مرحوم دعایی داشتند و تیزبینی که در شناخت افراد دارند در این دو پیام تصویر جامعی را از مرحوم دعایی ارائه کردند. با توجه به تسلط حضرت آقا بر لغات و گزیده گویی و پرهیز ایشان از اغراق گویی؛ از چهار زاوایه به شخصیت آقای دعایی پرداخته اند.

او گفت: رهبر انقلاب ده خصلت را برای مرحوم دعایی شمرده اند و در پیام دوم یک واژه پسندیده خصال را به آقای دعایی نسبت داده اند که همه این صفات پسندیده را در برمی گیرد که من به برخی از این ویژگی ها اشاره می کنم. ویژگی اول سلامت نفس است. انسان ها از این نظر به 4 گروه تقسیم می شوند. قسی القلب ها، منافقین، تیره دل ها و زلال ها. دعایی مثل آب پاک، زلال و شفاف بود.

صالحی ادامه داد: ویژگی دوم دعایی قناعت و ساده زیستی بود. ما مدیران جمهوری اسلامی 4 دسته ایم. یکم آنهایی که زندگی اشرافی و تجملاتی دارند. دوم آنهایی که زندگی برخوردار و متوسط به بالا دارند یعنی مدیرانی که صدای طبقات پایین جامعه را می شنوند ولی آنها را درک نمی کنند. سوم مسوولینی که زندگی قانعانه و ساده زیستانه ای دارند. دعایی جزو دسته سوم بود.

نماینده ولی فقیه در موسسه اطلاعات گفت: نکته سوم پاکدستی است. مسوولان جمهوری اسلامی چند دسته اند. نخست آنهایی که از اموال بیت المال سوءاستفاده می کنند. دوم مدیرانی که اهل سوءاستفاده نیستند اما نسبت به بیت المال سخت گیر نیستند و تساهل در مصرف بیت المال دارند. متاسفانه این در بین مسوولان شایع است. سوم پاکدست ها که نسبت به اموال بیت المال سخت گیر هستند که دعایی جزو این دسته آخر بود.

صالحی ادامه داد: دعایی فروتن بود. فروتنی هم سه نوع است. یکی فروتنی متظاهرانه و مردم فریبانه. دوم فروتنی متکلفانه، یعنی شخص از روی ناچاری و با تکلف تواضع می کند و سوم فروتنی ذاتی و نجیبانه. که فروتنی دعایی جزو این دسته آخر بود.

او افزود: ویژگی دیگر دعایی که در پیام رهبری آمده است پایداری و وفاداری در دوستی و رفافت است. دوستی 3 نوع است. دوستی منفعت طلبانه. دوستی سیاسی و جناحی. دوستی انسان مدارانه. دوستی دعایی، دوستی نوع سوم بود. من دعایی را از بابت وفاداری در رفاقت، قیصر روحانیون ایران می دانم. رفاقت او فارغ از گرایش های سیاسی بود.

در این مراسم محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشاد مهدی پور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان ادب فارسی، مصطفی کواکبیان نماینده اسبق مجلس، مهدی فرقانی رییس اسبق دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، محمدجواد حجتی کرمانی نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی، محمدعلی وکیلی مدیرمسوول روزنامه ابتکار، سیدعلی موسوی گرمارودی شاعر، حمیدرضا نوربخش خواننده و مدیرعامل خانه موسیقی، حسین شریعتمداری مدیرمسوول روزنامه کیهان حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم نیز جلسه فرشاد مهدی‌پور معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد با تمجید از تواضع مرحوم دعایی و جانشین وی در موسسه اطلاعات گفت: با حکم حکیمانه رهبرانقلاب، سیدعباس صالحی سکاندار موسسه اطلاعات و مدیرمسوول روزنامه کهنسال اطلاعات شد.

این خبر در حال تکمیل است..

برچسب‌ها