سفره مردم حساسترین مسئله رئیسجمهور است
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سفره مردم حساسترین مسئله برای رئیس جمهور است، گفت: معتقدم اصلیترین اقدامی که دولت باید انجام دهد، کنترل علمی و منطقی تورم است که حتی کشورهایی که توانستهاند خوب عمل کنند هم 3 تا 4 سال طول کشیده تا موفق شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی شامگاه چهارشنبه، در نشست با دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، در پاسخ به سوالات دانشجویان در خصوص کشیده شدن اعتراضات به کف خیابان، اظهار داشت: در قانون اساسی اظهارنظر تا جایی آزاد است که تبدیل به دروغ و تهمت نشود و در امر حکومت اظهارنظر برای عموم مردم آزاد است و در اصل هشتم نیز نقد کردن جزو واجبات شمرده شده است، لذا مردم برای اظهار نظر نیاز به اخذ مجوز قانونی ندارند.
وی افزود: در کشور ما این گونه نیست که مردم برای بیان نظرات خود فرصتی نداشته باشند، بلکه گروههای مختلفی در تمام این سالها جلوی مجلس یا بنیاد شهید تجمع میکنند و خواستار احقاق حقوق خود هستند.
دنبال مردمسالاری و گفتوگوی مردمی هستیم
رئیس بنیاد شهید ادامه داد: سال 88 معترضین انتخابات ابتدا تن به برپایی راهپیمایی سکوت در تهران دادند و عدهای راهپیمایی کردند و کسی هم به آنان معترض نشد و جلوی این اعتراضات را نگرفت، حتی بعد که شعارهایی را علیه نظام سردادند، باز هم کسی مانع آنان نشد، اما زمانی که بحث از بین بردن اموال عمومی مطرح شد و جان مردم مورد تهدید قرار گرفت، حکومت به عنوان مسئول فراهم کردن آرامش و ایجاد فضای مطالبهگری نسبت به این اقدامات واکنش نشان داد.
قاضیزاده با بیان این مطلب که ما دنبال مردمسالاری و گفتوگوی مردمی هستیم، پس باید آداب آن را هم رعایت کنیم، ادامه داد: دولتهایی که علیه جمهوری اسلامی هستند، با جریانات بر هم زننده امنیت در کشور خودشان برخورد میکنند، نمیشود که اعتراضات را به خشونت بکشیم و سپس از دولت و نیروی انتظامی بخواهیم هیچ اقدامی انجام ندهد.
ایران به عنوان محور وحدت باید با دشمن تجزیهطلب مقابله کند
معاون رئیس جمهور در خصوص آسیبهای نفاق و تفرقهافکنی در کشور عنوان کرد: باعث و بانی تفرقه، دشمن خارجی است که طی قرون اخیر مرتب سعی در تجزیه ایران داشته است. در تمام 300 سال گذشته پشت تمام تفرقههایی که منجر به تجزیه ایران شده بود، کشورهایی نظیر انگلیس و آمریکا پشت پرده بودند. حال آیا کسانی که عمله دشمن هستند باعث تفرقهاند یا کسانی که جلوی اینها ایستادهاند؟ ایران باید محور وحدت بین تمام مردم باشد، پس باید با دشمن تجزیهطلب مقابله کرد.
35 درصد اقتصاد ما مستقیما به ارز خارجی وابسته است
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان پیرامون مسئله معیشت مردم اظهار کرد: سفره مردم حساسترین مسئله برای رئیس جمهور است و خط قرمز آقای رئیسی در هر تصمیمی همین موضوع است و همواره میبینم رئیس جمهور در برابر افزایش قیمتها مقاومت دارد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه دولت هر ماه به بیش از چهار میلیون نفر حقوق پرداخت میکند و برای اداره اینها نیاز به بودجه دارد و باید نفت بفروشد، مالیات بگیرد و عوارض وضع کند، ادامه داد: در تمام دورهها دولتها برای جبران کسری بودجه دست به تولید نقدینگی میزدند که این موضوع منجر به جهش نرخ ارز میشد در دولت قبل نیز این مسئله سبب چند برابر شدن قیمت ارز شد و این سیر افزایشی ادامه یافت، اما در دولت سیزدهم روند افزایش نرخ تورم به جز در یک دوره 2 ماهه کنترل شده بود و تنها در این 2 ماه اخیر قیمت ارز جهش یافته است.
قاضیزاده با بیان اینکه دولت سیزدهم باید بین رشد هزینهها و افزایش حقوقها یکی را انتخاب میکرد و در نهایت تورم را پذیرفت تا حقوقها افزایش یابد، افزود: پس از این تورم جنگ اوکراین اتفاق افتاد و باعث شد قیمت بسیاری از کالاهایی که ما برای خوراک مردم وارد میکردیم، چند برابر شود، حتی کشورهای اروپایی هم مجبور شدند نسبت به سال گذشته یک تریلیون دلار پول بیشتری برای تامین گاز خود بپردازند.وی عنوان کرد: حدود 35 درصد اقتصاد ما مستقیما به ارز خارجی وابسته است، معتقدم اصلیترین اقدامی که دولت باید انجام دهد، کنترل علمی و منطقی تورم است که طبیعتا حتی کشورهایی که توانستهاند در این خصوص خوب عمل کنند هم حدودا سه تا چهار سال طول کشیده است تا موفق شوند.
رئیس بنیاد شهید کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر نبود قوانین در کشور گفت: در بسیاری از حوزهها قوانین بسیار خوبی داریم که اجرا نمیشود، ما نباید کارخانه قانوننویسی درست کنیم و به سرعت قانونی بنویسم، ما به دلیل اینکه ظاهرا چندان ارادهای برای اجرای قوانین نداریم، بسیار آرمانی قانون مینویسیم.
برگزاری آزمون استخدامی برای 10 هزار نفر از فرزندان شهدا و جانبازان
وی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد اعتراض به رویههای نادرست استخدام در بنیاد شهید بیان کرد: طبق قانون جذب نیرو باید از طریق آزمون انجام شود، حال ممکن است در یک دورهای افرادی صرفا با رابطه و بدون رعایت قوانین توانستهاند با دستگاهی قراداد منعقد و حقوق دیگران را ضایع کنند، اما در مورد ایثارگران قانونگذار گفته است اگر ایثارگری به هر ترتیبی در دستگاهی مشغول بهکار شد، باید تبدیل وضعیت شود، اما در مورد سایرین قانونگذار چنین دستوری نداده است.
نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش یافته است
قاضیزاده با بیان این مطلب که نرخ بیکاری در دولت سیزدهم به شدت کاهش یافته است، اظهار داشت: طبق قانون برنامه ششم توسعه باید تمام فرزندان شهدا و جانبازان بالای 70 درصد استخدام شوند در همین راستا سال گذشته ما برای این افراد آزمون برگزار کردیم و در نهایت 8000 نفر را جذب کردیم که امسال هم تا پایان سال همین شرایط برای 10 هزار نفر دیگر فراهم خواهد شد.
در حوزه ایثارگران 70 درصد بیکاران فارغالتحصیلان دانشگاهیاند
معاون رئیس جمهور گفت: امسال منابع دولت برای سرمایهگذاری در اشتغالزایی بخش خصوصی 7 برابر شده است. مجموع استخدامیها و تبدیل وضعیت دولت فقط در حوزه ایثارگران، امسال و سال گذشته 67 هزار نفر بوده است که این بیشترین میزان در 30 سال گذشته بود، البته دولت را تا اندازهای میتوان بزرگ کرد. بنابراین دولت به سمت افزایش سرمایهگذاری برای اشتغالزایی در بخش خصوصی حرکت کرده است.
وی اذعان داشت: در حوزه ایثارگران 70 درصد بیکاران فارغالتحصیلان دانشگاهیاند به ویژه برای فارغالتحصیلان رشتههای علوم انسانی پیدا کردن شغلی در شان افراد با تحصیلات دانشگاهی سختتر است، به همین دلیل ما در مدارس شاهد با نگاه به بازار کار در رشتههای مختلف جذب دانشآموز داریم، ضمن اینکه این موضوع که اگر کسی در بخش خصوصی شاغل و تحت بیمه تامین اجتماعی باشد، اجازه شرکت در آزمونهای استخدامی را ندارد، در مورد خانوادههای ایثارگران برچیده شده است.
مسئله شهدا موی زنان بود
رئیس بنیاد شهید در پاسخ به انتقاد فرزند یکی از جانبازان در مورد اینکه گفته میشود مهمترین مسئله برای شهدا موی زنان بوده است، عنوان کرد: کدام جانباز ما اکنون مشکل دارو دارد؟ من به عنوان خادم ایثارگران از خانواده بزرگ ایثار و شهادت انتظار دارم به مجاهدت و اهداف پدرانشان احترام بگذارند نه اینکه بگویند آیا مسئله موی ماست؟ بله مسئله موی شماست، ما به دلیل حفظ حرمت شهید دادهایم شما در وصیتنامه شهدا چیزی جز اسلام نمیبینید.