یک‌شنبه 4 آذر 1403

سومین جلسه دادگاه روح الله زم برگزار شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
سومین جلسه دادگاه روح الله زم برگزار شد

سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده روح الله زم امروز (دوشنبه) 5 اسفندماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، جلسات اول و دوم رسیدگی به پرونده روح‌الله زم 21 و 27 بهمن 1398 در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شده بود.

22 مهرماه سال 98 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه ای از دستگیری «روح الله زم» سرشبکه سایت معاند و ضدانقلاب «آمدنیوز» خبر داد.

اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه 14 آبان ماه 98 در باره این پرونده گفت: در این پرونده در گام اول تحقیقات مفصلی انجام شده و مستندات فراوانی به دست آمده است. بر اساس مستندات حاصله ارتباط مستمر و وابستگی این فرد به سرویس های بیگانه محرز و نحوه ارتباط مشخص شده است. همچنین وجوهی که او از سرویس‌های کشورهای مختلف اخذ کرده، احصا شده است. همانگونه که ادعا می شد که این فرد سرشبکه و محوریت برای شبکه های ماهواره‌ای خارج از کشور و پایگاه های خبری برون مرزی است، مشخص شد و این ارتباطات و مرجعیت شخص بدست آمده است. اینکه حلقه ارتباط این شبکه ها با سرویس های بیگانه بوده، بدست آمد و مشخص شد، هم در سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه که برخی از عناصر خود فروخته داخلی آن را به خدمت گرفته اند و هم زنجیره آنها.

14 بهمن ماه سال 98 علی القاصی دادستان اعلام کرد که کیفرخواست پرونده زم صادر شده است.

اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری در سال 98 اعلام کرد: غیر از زم، 5 نفر دیگر دستگیر شده اند.

نهایتا 21 بهمن ماه سال 98 اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده «روح الله زم» در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

عناوین کیفرخواست پرونده زم شامل 17 بند اتهامی به این شرح است:

1- افساد فی الارض 2- تشکیل و اداره کانال معاند آمدنیوز و صدای مردم با هدف برهم زدن امنیت کشور 3- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه 4- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه 5- همکاری با دولت متخاصم امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران 6- اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور 7- مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام به طور گسترده 8- عضویت و مدیریت پایگاه خبری معاند سحام نیوز با هدف برهم زدن امنیت کشور 9- مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور 10- مشارکت در جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده به قصد ارائه به دیگران با هدف برهم زدن امنیت کشور 11- مشارکت در نشر اکاذیب به طور گسترده 12 - تحریک موثر نیروهای رزمنده و اشخاصی که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی 13- توهین به مقدسات اسلام 14- توهین به امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (رضوان الله علیه) و مقام معظم رهبری (حفظه الله) 15- توهین به مقامات و مامورین در حال انجام وظیفه یا به سبب آن 16- تحصیل ما از طریق نامشروع جمعا به میزان نود و هفت هزار و پانصد و پنجاه یورو 17- و شکایت برخی اشخاص حقوقی و حقیقی.

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده زم نیز در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی در 27 بهمن ماه سال 98 برگزار شد و شکات از جمله نماینده حقوقی معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری، نماینده حقوقی وزارت ورزش و جوانان، نماینده حقوقی بانک تجارت، وکیل ابراهیم اسلامی، حمید شیر محمدی از جانبازان مدافع حرم به ارایه شکایت خود پرداختند.

سپس زم در دفاع از خود اتهام افساد فی الارض را قبول نکرد.

پس از این سخنان متهم، رییس دادگاه خطاب به او گفت: عناوین اتهامات 17 گانه خود را به خوبی مطالعه کن و من دستور می‌دهم تا به قدر کافی با وکیلت ملاقات داشته باشی و کتاب قانون برای نوشتن دفاعیه‌ات به صورت مکتوب در اختیارت قرار دهند.

انتهای پیام