سکته مغزی مهمترین عامل معلولیت در ایران است
تهران - ایرنا - مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی گفت: سکته مغزی مهمترین عامل معلولیت در ایران است و پیش بینی می شود سالانه بین 150 تا 150 هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی شوند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد تقی جغتایی روز چهارشنبه در نشست خبری آنلاین از وزارت بهداشت که به مناسبت روز جهانی معلولان برگزار شد، افزود: در آمریکا در سال 750 هزار سکته مغزی گرفتار می شود و در ایران هم سکته مغزی پیش بینی می شود بین 120 تا 150 هزار نفر هر سال دچار سکته مغزی باشد و علت عمده معلولیت ها محسوب می شود.
وی گفت: در سالهای اخیر با تعریف کد 724 در اورژانس و مراکز بهداشتی برای خدمات سریع به افرادی که دچار سکته مغزی می شود از میزان مرگ و میر و عوارض و معلولیت های ناشی از آن کاسته شود و موفقیت های بزرگی در این زمینه به دست آمده است.
وی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره تاثیر کرونا بر خدمات توانبخشی گفت: بعد از شیوع کرونا مراجعات افراد نیازمند خدمات توانبخشی به مراکز دولتی و خصوصی توانبخشی حدود 35 درصد کاهش یافته است البته دولت تلاش کرده است با پرداخت یارانه به این مراکز از زیان آنها بکاهد و اخیرا با تصویب معاونت درمان، قرار شده این یارانه درحد تعرفه های خدمات بخش خصوصی به مراکز بخش خصوصی نیز پرداخت شود در عین حال بسیاری از خدمات توانبخشی و مشاوره ها و آموزش های آن در ماههای گذشته از طریق فضای مجازی و شبکه های ارتباطی آنلاین به بیماران و معلولان ارائه می شود.
وی گفت: زندگی شهری و بهبود خدمات درمانی باعث افزایش سن افراد شده و با توجه به افزایش سالمندان میزان نیاز به خدمات توانبخشی در همه دنیا از جمله ایران افزایش یافته است.
جغتایی افزود: وظیفه وزارت بهداشت ارائه خدمات پزشکی توانبخشی و نیز خدمات پیشگیری برای جلوگیری از افزایش معلولیت های بدو تولد است، همچنین آموزش نیروهای ارائه کننده خدمات توانبخشی از جمله متخصصان طب فیزیکی، کادر درمانها و گفتار درمان ها نیز به عهده وزارت بهداشت است؛ در این زمینه تاکنون 18 هزار نیروی متخصص تربیت شده و خدمات توانبخشی در مراکز بهزیستی، هلال احمر و مطب ها و کلینیک های خصوصی نیز افزایش یافته است.
وی گفت: هم اکنون 7 هزار کلینیک یا مرکز خدمات توانبخشی و 304 مطب خصوصی و 137 مرکز جامع خدمات توانبخشی از وزارت بهداشت مجوز دارند، دو بیمارستان توانبخشی نیز در کشور داریم که البته باید افزایش پیدا کنند.
جغتایی افزود: 63 درصد همه نوزادان در بدو تولد از نظر اختلالات تکاملی غربالگری می شود و سالانه برای 900 هزار نوزاد غربالگری های لازم برای پیشگیری از معلولیت انجام می شود. برخی خدمات جدید پیشگیرانه نیز برای پیشگیری از اوتیسم شروع شده که اکنون در نجف آباد اصفهان ارائه می شود و به زودی در همدان نیز انجام می شود و مسیر توسعه کشوری را طی می کند. ایجاد مرکز درمانی دمانس یا فراموشی نیز در حال طراحی است.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی گفت: سالانه 110 هزار سمعک با ارز دولتی در مراکز خصوصی و دولتی توزیع می شود و هر سال حدود 1500 عمل جراحی کاشت حلزون نیز در بیمارستانهای منتخب کشور انجام می شود.
ادامه دارد...
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*