سه‌شنبه 6 آذر 1403

شانتاژ فرانسه علیه خرمشهر 4 بدون عبرت‌آموزی از گذشته!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
شانتاژ فرانسه علیه خرمشهر 4 بدون عبرت‌آموزی از گذشته!

موضع‌گیری اخیر فرانسوی‌ها بر پایه نوعی نیت‌خوانی مغرضانه از ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران صورت گرفته و در آن سند و مدرکی که ادعای ضد ایرانی پاریس را به اثبات برساند مشاهده نمی‌شود.

به گزارش مشرق و به نقل از نورنیوز، فرانسه برای چندمین بار طی سال‌های اخیر، شانتاژ هدف‌مندی را علیه فعالیت‌های موشکی کشورمان صورت داده که البته این بار نیز مانند دفعات گذشته به نتیجه‌ای نخواهد رسید.

صورت مسئله از این قرار است که پاریس ناخرسندی خود را از آنچه «تنش‌ها و توسعه شدیداً نگران‌کننده برنامه هسته‌ای و موشکی ایران» خوانده، اعلام کرده است.

«آن کلر لوژاندر» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، آزمایش تازه‌ترین نسخه موشک‌های بالستیک دوربرد ایران را محکوم کرده و این اقدام را ناقض قطع‌نامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد دانسته که در سال 2015 میلادی بر پایه برجام به تصویب رسید.

این نمایش سیاسی و غیر حقوقی فرانسوی‌ها پس از آن صورت گرفت که وزیر دفاع کشورمان از نمونه جدید موشک «خیبر» با نام «خرمشهر 4» با بُرد دو هزار کیلومتر رونمایی کرد.

از زمان اجرایی شدن برجام تاکنون، مقامات آمریکایی و اروپایی در سلسله اقدامات سیاسی و غیرحقوقی، همواره ایران را به نقض قطع‌نامه 2231 شورای امنیت متهم ساخته‌اند.

این در حالی است که چنان‌چه در متن قطع‌نامه مذکور آمده، ایران صرفاً از ساخت و آزمایش موشک‌های بالستیک که با هدف حمل سلاح‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای صورت می‌گیرد، منع شده و در غیر آن، ساخت و آزمایش این موشک‌ها محدودیت‌پذیر نیست.

مقامات غربی در راستای اعمال فشار بر ایران و خلع سلاح کشورمان در مناسبات منطقه‌ای، بهانه و مستمسکی بهتر از قطع‌نامه 2231 شورای امنیت در اختیار ندارند اما این سند حقوقی نیز اتفاقا ماهیت سالم فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران را نقض نمی‌کند.

به عبارت بهتر؛ موضع‌گیری اخیر فرانسوی‌ها بر پایه نوعی نیت‌خوانی مغرضانه از ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران صورت گرفته و در آن سند و مدرکی که ادعای ضد ایرانی پاریس را به اثبات برساند مشاهده نمی‌شود.

طی سال‌های اخیر فرانسه یا کشورهای آلمان، انگلیس و آمریکا در بیانیه‌های سیاسی مدام سخن از تناقض آزمایش‌های موشکی ایران با مفاد قطع‌نامه 2231 شورای امنیت سخن گفته‌اند اما زمانی که پای استدلال حقوقی به میان آمده، چاره‌ای جز سکوت نداشته‌اند!

نقش‌آفرینی فرانسوی‌ها در این معادله، بسیار خاص است، به ویژه آنکه از سال 2017 میلادی یعنی از ابتدای حضور مکرون در کاخ الیزه، او به دولت ترامپ تعهد داد که نهایت تلاش خود را در راستای مهار فعالیت‌های موشکی ایران و ممنوعیت آزمایش موشک‌های بالستیک توسط کشورمان صورت دهد.

بعدها مکرون مشابه همین تعهد را به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم داد و حتی با وجود تغییر دولت آمریکا و حضور «جو بایدن» در کاخ سفید، به این رویکرد غیرسازنده و البته پرهزینه خود در تقابل با جمهوری اسلامی ایران ادامه داد.

صدور بیانیه اخیر وزارت خارجه فرانسه نشان داد که مکرون هنوز از وقایع شش سال اخیر عبرت نگرفته است.

بدون شک این بیانیه‌ها و شانتاژهای نخ‌نما، نه تنها مانعی در گسترش فعالیت‌های موشکی و دفاعی ایران ایجاد نخواهد کرد بلکه به واسطه بازی کاخ الیزه در زمین واشینگتن و تل‌آویو، مجاری ارتباطی تهران و پاریس را بیش از پیش محدود خواهد ساخت.