شکاف بین نسل امروز با دفاع مقدس، نوجوانان را دچار بحران هویت کرد
جاننثار گفت: ما هنوز نتوانستهایم به خوبی ارتباط بین نسل دفاع مقدس و نسل امروزی را برقرار کنیم و در این شکاف نسلی و در میان هجمههای ماهواره و فضای مجازی بسیاری از نوجوانان و جوانان دچار تناقضات شدید و بحران هویتی شدهاند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد جاننثار مسئول آموزش و توانمندسازی سازمان حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس کشور در گفتوگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با رهبری داهیانه امام خمینی (ره) و حضور مردم در صحنه و با وحدت کلمه توانستیم در برهههای مختلف نقشههای دشمنان داخلی و خارجی را نقش بر آب کنیم و امام بزرگوار ما فرمودند «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند» که این بدان معناست که آمریکا و اذنابش بعد از شکست سیاست دو ستونی نیکسون و قطع دست استعمار و استثمار از ایران تمام تلاش شان را به کار بستند تا ابتدا از طریق ایجاد غائلهها با هدف تجزیهطلبی و بعد با کودتا و حمله نظامی در طبس و... انقلاب اسلامی را سرنگون کنند که در این راه طرفی نبستند و با به راهاندازی یک جنگ تمام عیار به پشتوانه غرب و شرق صدام را تحریک و پشتیبانی کردند تا از این طریق انقلاب اسلامی را سرنگون کنند. وی ادامه داد: بعد از آن نیز دشمن با اعمال تحریمها، فشارهای اقتصادی، فتنهها و کودتاهای مخملی هرآنچه در توان داشت وارد عرصه کاروزار کرد اما بازهم با درایت و تدبیر مقام معظم رهبری با تکیه بر مردم ولایی و انقلابی دشمن ناکام ماند و این بار با به خط کردن تمام توان و امکانات خود و صرف هزینه 53 میلیون دلاری و فراخوانی تمام گروها و گروهکهای تجزیه طلب و سلطنت طلب با میدانداری موساد، سیا و عربستان سعودی دشمنی که در طول این 43 سال به دنبال براندازی بود به این نتیجه رسید که جمهوری اسلامی ایران بیدی نیست که با این بادها بلرزد.
جاننثار افزود: پس به دنبال تحقق طرح فریدون و طرح برنارد لوئیس سعی کردند با امپراطوری دروغ و پروپاگاندای رسانهای ذهن جوانان ما را مشوش کنند تا بتوانند حداقل جلوی تداوم انقلاب اسلامی را بگیرند. نویسنده کتاب "مدرسه درس آموز حاج قاسم" تصریح کرد: ییشک در میان این همه فتنه و فتنهانگیزی تمسک به راه و مرام و سیره شهدا میتواند ما را از این سردرگمی خارج کند. شهدا به ما آموختند که در غبار فتنه و گمراهی آن چیزی که ناجی ما خواهد بود، پیروی از ولایت فقیه است. وی گفت: اکنون با گذشت سالیان زیاد از دوران دفاع مقدس یکی از راههای مقابله با هجمههای دشمنان برای بیمه کردن نوجوانان و جوانان، آشنایی آنها با اسطورهها و الگوهای برتر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از طریق برگزاری یادوارههای شهدای دانشآموزی، نهضت عظیم روایتگری در مدارس و اجرای اردوهای راهیان نور و تولید کتابهای فاخر با توجه به نیازهای روز نوجوانان و جوانان همچون واقعیت افزوده و روایتگری نقالیخوانی و انجام روایتگریهای گفتمانی و جریانساز است، زیرا ما هنوز نتوانستهایم به خوبی ارتباط بین نسل دفاع مقدس و نسل امروزی را برقرار کنیم و در این شکاف نسلی و در میان هجمههای ماهواره و فضای مجازی بسیاری از نوجوانان و جوانان دچار تناقضات شدید و بحران هویتی شدهاند درحالیکه هویت اصلی ما همین شهدا هستند. جاننثار ادامه داد: یادگیری و آموزش شیوههای نوین ارتباط گیری مؤثر و آشنایی با تکنیکهای اقناعی یکی از ملزومات راویان میباشد که باید با تغییر رویکرد در نوع روایتگریها راه را برای ارتباط مؤثر با نسل جوان هموار کرد. نویسنده کتاب "فصل شیدایی" افزود: آشنایی نسل امروز با مکتب و سیره شهدا و الهام گرفتن از آن فرهنگ ناب دوران دفاع مقدس درحالیکه خیلی از افراد به دلیل عدم آشنایی از آن آرمانها و اصول و مبانی فاصله گرفتهاند حال یا به دلیل خباثتهای دشمنان، کمکاری مسئولان فرهنگی، نداشتن دغدغه مسئولین یا مشکلات اقتصادی که همه و همه دست به دست هم دادهاند تا اتفاقات اخیر رخ دهد. وی گفت: باید تلاش کنیم ضمن رفع موانع و مشکلات موجود، فرهنگ اسلامی ایرانی خود را با آمیزهای از فرهنگ دفاع مقدس به نوجوانان و جوانان با زبان هنر و رسانه منتقل کنیم، زیرا دوران دفاع مقدس قله تمام خوبیها و پاکیها و زیباییهاست همچنان که شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی فرمودند: «من معتقد هستم امام زمان (عج) که ظهور بکنند، حکومتی که ایجاد میکند، قله آن حکومت دورهای خواهد بود که در دفاع مقدس ما در بخشها و حالاتش اتفاق افتاده است.» جاننثار در خاتمه خاطرنشان کرد: با این حال پیوند نسل امروز با ابزار رسانه و هنر با آن دوران سراسر شور و شعور میتواند در تحکیم مبانی اعتقادی نوجوانان و جوانان نقش سترگی را ایفا و آنها را در مقابل آسیبها و هجمههای دشمنان بیمه کند. انتهای پیام /