سه‌شنبه 17 مهر 1403

صنایع دستی جنوب مانند ارثیه‌ای از بزرگترها به فرزندان آموخته می شود / بیش از 40 کشور مختلف مشتری صنایع دستی هرمزگانی‌ها هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صنایع دستی جنوب مانند ارثیه‌ای از بزرگترها به فرزندان آموخته می شود / بیش از 40 کشور مختلف مشتری صنایع دستی هرمزگانی‌ها هستند

زنان بندری چنان با ذوق و سلیقه بر روی پارچه‌های ساده و با رنگ‌های شاد طرح و نگار می‌بندند که نظیر آن را نمی‌توان در هیچ جای دیگر دنیا پیدا کرد؛ هنرهایی که اکنون نه تنها در ایران اسلامی طرفداران فراوانی دارد بلکه کشورهای مختف از کرانه خلیج فارس گرفته تا کشورهای اروپایی مشتری های پر و پا قرص آن هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ صنایع دستی بی شک سفیران فرهنگی کشورها به شمار می رود که اصالت، فرهنگ و تاریخ کهن سرزمین ها را به نمایش می گذراند و نقش بی نظیری در اقتصاد جوامع دارد.

با حمایت از صنعتگران صنایع دستی علاوه بر اینکه به نوعی از اشتغال حمایت شده با ساماندهی و هدایت آن می توان چرخ تولید و رونق اشغال را به چرخش در آورد.

زنان و مردان خطه جنوب کشور با استفاده از هنر دستان خود از اشیاء بی جان در دل طبیعت مانند برگ های درخت نخل که در گویش محلی به آن پیش می گویند هنرهای فاخری را تولید می کنند که چشم هر بیننده ای را محو تماشای هنر خود می سازند.

زنان بندری چنان با ذوق و سلیقه بر روی پارچه های ساده و با رنگ های شاد طرح و نگار می بندند که نظیر آن را نمی توان در هیچ جای دیگر دنیا پیدا کرد؛ هنرهایی که اکنون نه تنها در ایران اسلامی طرفداران فراوانی دارد بلکه کشورهای مختف از کرانه خلیج فارس گرفته تا کشورهای اروپایی مشتری های پر و پا قرص آن هستند.

ناصر رهسپاراز جمله جوانان خوش ذوق و با پشتکار قوی از خطه نیلگون خلیج فارس است که به عنوان عنصری فعال در صنایع دستی هرمزگان بوده که از سال 2008 میلادی تاکنون توانسته در لیگ برتر صنایع دستی کشور ترکیه شرکت کند و حضور موفق و پررنگی برای فروش هنر دستان زنان و مردان ساحل نشین هرمزگانی در بازارهای بین المللی دارد.

صنایع دستی هرمزگان مانند ارثیه ای از بزرگترها به فرزندان آموخته می شود

ناصر رهسپار، کارآفرین برتر صنایع دستی هرمزگان و مدیرعامل تعاونی صنایع دستی هرمزان کار میناب در گفتگو اختصاصی با خبرنگار هرمز با بیان اینکه کار صنایع دستی را از سال 1371 آغاز کرده است، اظهار کرد: در خانواده های هرمزگانی آموختن صنایع دستی مانند ارثیه ای فرزندان از پدر، مادر و پدربزرگ و مادر بزرگ خود می آموزند و مادر بزرگ من در حصیر بافی مهارت خاصی داشت و استاد من مادربزرگم شد.

کار آفرین برتر صنایع دستی هرمزگان عنوان کرد: از کودکی آرزویم معرفی صنایع دستی هرمزگان به جهان بود که این امر با دعای خیر مادرم صورت گرفته و امروزه توانستم صنایع دستی استان و شهر زیبایم میناب را به کشورهای مختلف معرفی کنم.

کار صادرات صنایع دستی را با سرمایه 300 هزار تومانی آغاز کردم

رهسپار با بیان اینکه کار صادرات صنایع دستی را با سرمایه 300 هزار تومانی آغاز کرده است، مطرح کرد: اولین صادرات خود را به صورت چمدانی در سال 2008 میلادی به کشور دبی آغاز کردم.

وی با تاکید بر اینکه هنر دست زنان و مردان ایران اسلامی قابل رقابت با صنایع دستی جهان است، تصریح کرد: صنعتگران صنایع دستی هرمزگان با استفاده از هنر دست خود آثار فوق العاده زیبایی را تولید می کنند و من از دوران نوجوانی برای مشاهده صنایع دستی به پنج شنبه بازار میناب که محل تجمع صنعتگران و مرکز خرید و فروش صنایع دستی میناب بود می رفتم.

علاقه فراوان من به صادرات صنایع دستی باعث تحصیل من در رشته مترجمی زبان شد

مدیر عامل تعاونی صنایع دستی هرمزان کار میناب با بیان اینکه علاقه فراوان من به صادرات صنایع دستی باعث تحصیل من در رشته مترجمی زبان شد، عنوان کرد: برای شرکت در فستیوال های بین المللی صنایع دستی جهان برای ترویج فرهنگ غنی هرمزگانی و معرفی صنایع دستی این مرز و بوم نیازمند تحصیل مترجمی زبان بود و با اراده قوی خود توانستم آن را فرا و مدرک دانشگاهی بگیرم.

رهسپار با اشاره به اینکه برای رسیدن به هدفم سنگ ها و سرزنش های فراوانی را گذراندم، گفت: برای ساماندهی کار خود و جمع آوری هنر دست زنان و مردان مینابی در سال 1386 شرکت هرمزان کار را تاسیس کردم.

ایجاد اشتغال برای 83 نفر

وی با بیان اینکه در کارگاه صنایع دستی اش برای 83 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است، گفت: هر چند که در سال های اخیر ویروس منحوس کرونا باعث کم رنگ شدن تولید صنایع دستی شده است؛ اما همچنان من و صنعتگران با همت والای خود به کار تولید ادامه می دهیم.

کار آفرین برتر صنایع دستی هرمزگان خاطر نشان کرد: در کارگاه ما از همه قشر و سن صنعتگر حضور دارند به طوری که از نوجوانان گرفته تا پیرزن و پیرمردها که از پیشکسوتان صنایع دستی هستند در کارگاه ما حضور دارند و با همدلی و پشتیبانی از یکدیگر تولید صنایع دستی را انجام می دهیم.

رهسپار با تاکید بر اینکه با همراهی و پشتیبانی مسئولان قطعا مردمان ساحل نشین هرمزگانی ترغیب تر به تولیدصنایع دستی و فروش آن در مجامع بین المللی خواهند شد، عنوان کرد: اتحادیه صنایع دستی می تواند با برگزاری کلاس های آموزشی از قبیل بازاریابی، آشنایی با فن فروش گام موثری در رونق تولید صنایع دستی استان داشته باشد.

بیش از 40 کشور مختلف مشتری صنایع دستی هرمزگانی ها هستند

وی با بیان اینکه بیش از 40 کشور مختلف از هواداران و مشتری های صنایع دستی هرمزگان هستند، مطرح کرد: رودوزی های سنتی هرمزگان ظرفداران فراوانی دارد و توانسته توجه کشورهای ترکیه، آمریکا، آمریکا لاتین را به خود جلب و مشتری های خاصی داشته باشد و هنر دست مردمان خطه جنوب به رخ جهانیان کشیده شود.

مدیر عامل تعاونی صنایع دستی هرمزان کار میناب تصریح کرد: تا کنون در 48 نمایشگاه خارجی در کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه سلیمانیه عراق، گرجستان و ایتالیا شرکت کرده ام و شش لوح بین المللی را دریافت کرده ام.

رهسپار افزود: در سال 1398 با حضور در دوازده نمایشگاه خارجی در دو کشور عراق و ترکیه توانستم رکوردار ایران در زمینه حضور در نمایشگاه های خارجی صنایع دستی باشم و من برای نشان دادن هنر دست زنان و مردان کشورم تلاش های فراوانی می کنم و از مسئولان استان هرمزگان نیز می خواهم اندک توجهی به ما صنعتگران داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه تا کنون 25 لوح تقدیر در داخل کشور کسب کرده است، خاطر نشان کرد: کسب عنوان هنرمند برتر کشور در سال 1386 تهران و 1389، و 1394شیراز دریافت نشان عالی خدمت از ریاست جمهور وقت در سال 1392، کارآفرین برتردرسال 1393از جمله افتخارات بنده در داخل کشور است.

انتهای پیام /

صنایع دستی جنوب مانند ارثیه‌ای از بزرگترها به فرزندان آموخته می شود / بیش از 40 کشور مختلف مشتری صنایع دستی هرمزگانی‌ها هستند 2
صنایع دستی جنوب مانند ارثیه‌ای از بزرگترها به فرزندان آموخته می شود / بیش از 40 کشور مختلف مشتری صنایع دستی هرمزگانی‌ها هستند 3
صنایع دستی جنوب مانند ارثیه‌ای از بزرگترها به فرزندان آموخته می شود / بیش از 40 کشور مختلف مشتری صنایع دستی هرمزگانی‌ها هستند 4