پنج‌شنبه 8 آذر 1403

طالبی: کارگران ستون اصلی ایجاد رشد و پیشرفت در توسعه چادرملو هستند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
طالبی: کارگران ستون اصلی ایجاد رشد و پیشرفت در توسعه چادرملو هستند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وحید خلیلی؛ معاون توسعه و بهره برداری و مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در جریان بازدید جمعی از خبرنگاران از مجتمع چادرملو در قالب چهارمین مرحله سلسله بازدید‌های میدانی «راهیان پیشرفت» وزارت صمت گفت: شرکت چادرملو به عنوان یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های کشور در زمینه تولید سنگ آهن است که 20 سال قدمت دارد و معدن چادرملو نیز یکی از قدیمی‌ترین معدن‌های کشور است که ظرفیت بیش از 300 میلیون تن دارد که بخش عمده‌ای از آن برداشت شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته شرکت توانست 12 میلیون تن کنسانتره تولید کند که یک حد نصاب بسیار خوبی بود. کنسانتره تولیدی در شرکت‌های معدنی توسط خط آهن به تولیدکننده‌های فولاد در سراسر کشور تحویل داده می‌شود که یکی از آن تولیدکننده‌ها خود ما هستیم.

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو با اشاره به اینکه فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و سایرین از سنگ آهن تولیدی ما بهره‌مند می‌شوند، افزود: روزانه 30 هزار تن تولید محصول داریم و از این میزان، حدود 13 هزار تن به سایت ما منتقل می‌شود. چادرملو تنها شرکت کشور است که کل زنجیره فولاد را درون خودش دارد که این موضوع در کشور مصداق دیگری ندارد.

وی ادامه داد: زنجیره فولاد هم 2 روش دارد. روش اول کوره بلند است که در ایران ذوب آهن اصفهان و فولاد زرند به این شکل هستند. روش دیگر با عنوان احیای مستقیم است که در آن سنگ آهن تبدیل به کنسانتره می‌شود و عیارش بالا می‌رود و بعد از طی روند گندله سازی و تبدیل شدن به آهن اسفنجی، وارد کوره ذوب می‌شود و در نهایت شمش فولاد تولید می‌شود. اشتغال غیرمستقیم 40 هزار نفری!

خلیلی بیان کرد: 2 حلقه اول یعنی معدن و کنسانتره در مجتمع معدنی ما قرار دارد، کارخانه گندله سازی، احیای مستقیم و فولاد سازی در این مجتمع قرار دارد. در تمام فرایند‌های زنجیره فولاد، عرضه کننده محصول هستیم و به فروش می‌رسانیم. در مجموعه شرکت حدود 7 هزار نفر به صورت مستقیم و نزدیک به 40 هزار نفر به صورت غیرمستقیم درگیر شرکت هستند. سال گذشته کارخانه‌های ما تقریبا رکورد‌های تولیدی خودشان را جابه جا کردند و در معدن، ما رکورد 12.5 میلیون تن را داشتیم.

این مدیر با بیان اینکه کارخانه گندله سازی چادرملو با عمر 13 ساله و یک روند صعودی، رکورد 3 میلیون 800 هزار تن را زده است، اظهار کرد: هدفگذاری برای تولید 4 میلیون تن را در امسال پیگیری می‌کنیم. در کارخانه فولاد سازی به دلیل قطع برق در تابستان، کاهش تولید 150 هزارتن را داستیم، اما با این وجود جمع تولیدمان نسبت به سال 1399 بیشتر شد و یک میلیون 50 هزارتن تولید شمش فولادی در چادرملو تولید شد که نزدیک به 400 هزارتن را صادر کردیم.

در توسعه چابهار هم مشارکت داریم

وی ادامه داد: شرکت از جهت سودآوری جزو شرکت‌های بسیار خوب بورس است. شرکت‌هایی مثل چادرملو لوکوموتیو و موتور محرک رشد اقتصادی کشورند و به دنبال استفاده از ظرفیت هایمان هستیم تا بتوانیم زنجیره تولید خود را اضافه کنیم. بنا داریم تا یک خط تولید ورق را در استان یزد با تکنولوژی بالا ایجاد کنیم و کارخانه فروآلیاژ‌ها را داریم که خط تولید آن در استان یزد ایجاد خواهد شد. در توسعه چابهار نیز مشارکت کرده ایم و در هرجایی که زمینه توسعه وجود داشته باشد، شرکت چادرملو فعالانه حاضر می‌شود.

از آب خلیج فارس استفاده می‌کنیم

خلیلی گفت: تعاملاتی را با مقامات استانی داشته ایم تا از خط انتقالی آب خلیج فارس که به مجتمع ما منتقل شده، چیزی حدود 800 کیلومتر، آب از خلیج فارس شیرین سازی می‌شود و کل آب مجتمع ما از خلیج فارس تامین می‌شود. بنا داریم این آب را با طرحی به خط لوله سراسری متصل کنیم که با این اتصال به یک شبکه بزرگ وصل می‌شویم که در کل استان یزد می‌توانیم از آن ظرفیت استفاده کنیم و در هرجای استان که پروژه داریم، از آب منطقه‌ای استان یزد بهره‌مند شویم و با اجرای 30 کیلومتر لوله در حومه یزد، یک صرفه جویی بیش از چند هزار میلیارد تومانی را در احداث شبکه آب شرکت در استان انجام دادیم و این به واسطه همکاری و مساعدت خوب مسئولین استان یزد اتفاق افتاد.

ورزشگاه 6 هزار نفره می‌سازیم

مدیر مجتمع صنعتی چادرملو در پایان سخنان خود اظهار داشت: مهم‌ترین کاری که از باب مسئولیت‌های اجتماعی صورت گرفته، خط لوله انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران بود که ارزش این دارایی بالای 130 هزار میلیارد تومان است و کویر تشنه کشور را سیراب کرده است. در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، در حال ساخت ورزشگاه 6 هزار نفری در اردکان هستیم و به توسعه بیمارستان شهرستان اردکان می‌پردازیم تا ارتباط بدنه صنعت و جامعه را حفظ کنیم. فعالیتی تحت عنوان اقتصاد مقاومتی را در شهرستان اردکان دنبال می‌کنیم که با همکاری بانک رسالت و شبکه اجتماعی این بانک، از مشاغل خرد حمایت می‌کنیم و موفق شدیم در سال گذشته بیش از 500 شغل در این شهرستان ایجاد کنیم.

کارگران ستون اصلی ایجاد رشد و پیشرفت در توسعه چادرملو هستند

مدیر روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: کارگران ستون اصلی ایجاد رشد و پیشرفت در توسعه چادرملو هستند. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین طالبی؛ مدیر روابط عمومی شرکت چادرملو در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع صنعتی چادرملو، ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته کارگر، گفت: کارگران با تمام توان خود در جهت توسعه و پیشرفت در سنگر‌های تولید و صنعت تلاش می‌کنند.

وی افزود: از مهمترین اقداماتی که با مدیریت عالی شرکت چادرملو انجام می‌شود، رسیدگی به موضوع معیشت کارگران است؛ در این شرکت علاوه بر توجه به زندگی کارگران اقداماتی در زمینه مسائل بهداشتی، ایمنی در کار و ارائه کمک هزینه‌های مناسب در دوره‌های مختلف علاوه بر حقوق دریافتی که در قانون پیش‌بینی شده انجام می‌شود.

طالبی ادامه داد: همچنین تلاش می‌شود امکانات و تسهیلاتی ارائه شود تا بتوان در شرایط کنونی که مردم با مشکلات اقتصادی روبه‌رو هستند، بخشی از این مشکلات از روی دوش کارگران برداشته شود.

وی با بیان اینکه ساخت واحد مسکونی برای کارگران پیش‌بینی شده و تعاونی‌هایی برای تحقق این مهم تشکیل شده و به سرعت در حال پیگیری و اقدامات برای تهییه زمین مورد نظر در یزد و تهران هستند تا باعث آسایش خاطر خانواده‌های کارگران چادرملو شود.

مدیر روابط عمومی شرکت چادرملو، اضافه کرد: علاوه بر این که از زمان شروع شیوع ویروس کرونا تمام امکانات بهداشتی و درمانی اعم از آزمایش، خدمات درمانی برای کارگران و خانواده آن‌ها به صورت رایگان ارائه می‌شود، سبد‌های کمک معیشتی نیز در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد تا بتوان به نوعی مشکلات اقتصادی کارگران را رفع کرد.

طالبی درباره بیمه کارگران نیز توضیح داد: بیمه به صورت کامل اجرا می‌شود؛ از آنجا که بخش اعظم نیرو‌ها پیمانکاری هستند به آن‌ها تاکید شده که حقوق کارگران بر اساس قوانین به آن‌ها پرداخت شود.

طالبی تصریح کرد: فروشگاه‌های تعاونی برای کارگران ایجاد شده که این افراد می‌توانند وسایل مورد نیاز خود را از این فروشگاه‌ها تأمین کنند و هزینه آن را به صورت اقساط و با کمترین سود پرداخت کنند به طوری که نیاز نباشد مایحتاج روزانه، لوازم خانگی برای جهیزیه و... را از بیرون تهیه کنند.

وی درباره شرایط ایمنی کارگران نیز افزود: ما شعار اول ایمنی بعد کار را به معنای واقعی در مجتمع‌های معدنی و صنعتی اجرا خواهیم کرد و فقط به تابلو‌ها نصب در شرکت بسنده نیست همچنین علاوه بر مراقبت‌های فیزیکی، تلاش می‌شود با مراقبت‌های پیشگیرانه و برگزاری دوره‌های آموزشی به صورت متوالی ایمنی کارگران محقق شود.

به گفته طالبی وسایل مورد نیاز برای ایمنی کار تامین شده و در اختیار کارگران هر بخش قرار می‌گیرد تا ضریب ایمنی افزایش یابد.

مدیرروابط عمومی شرکت چادرملو تصریح کرد: در صورت بروز حادثه در شرکت در اولین فرصت و براساس توان شرکت و بنا به دستورات هیئت مدیره و مدیرعامل بهترین امکانات و تجهیزات تامین خواهد شد همچنین در طول درمان به خانواده کارگران رسیدگی کامل می‌شود.

مدیر روابط عمومی چادرملو درباره افزایش حقوق کارگران در سال جدید توضیح داد: موضوع افزایش حقوق کارگران با دستور مدیر عامل شرکت و طبق دستورالعمل وزارت کار به تمام پیمانکاران ابلاغ و در حال اجرا می‌باشد.

وی افزود: تاکید هیئت مدیره و مدیرعامل مجموعه توجه به کارگر به عنوان عنصر اصلی تولید است چرا که اگر به مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کارگران توجه نشود راندمان پایین خواهد آمد.

طالبی درباره استفاده از ظرفیت دانش بنیان‌ها نیز توضیح داد: در سال‌های اخیر یکی از موضوعاتی که مدنظر شرکت قرار گرفته حرکت به سمت بهره گیری از تکنولوژی‌های نوین است که در همین راستا همکاری‌های مستمری با دانشگاه‌های فنی و تخصصی کشور از جمله امیرکبیر انجام گرفته در این دانشگاه مرکز نوآوری و تکنولوژی چادرملو ایجاد شده که افراد صاحب طرح، ایده و خلاقیت می‌تواند به این مرکز مراجعه کرده و به منظور افزایش بهره وری، ایده خود را ارائه دهند.

وی درباره اقدامات مجموعه چادرملو در خصوص کاهش آلودگی محیط زیست، گفت: اقدامات بسیاری در این زمینه انجام گرفته تا خروجی احتمالی آلوده زا کاهش در این راستا از فیلتر‌های مناسب و تجهیزات به روز استفاده می‌شود.

وی همچنین درباره پرداخت حقوق دولتی معادن گفت: ما براساس قوانین و ضوابط عمل می‌کنیم البته به ما حق انتفاع تعلق می‌گیرد که بابت بهره برداری از معدن سازمان ایمیدرو پرداخت می‌شود، زیرا پروانه بهره‌برداری ما در اختیار ایمیدرو است و آن‌ها باید فعالیت خود را در برابر دولت انجام دهند، اما باید به این نکته اذعان کرد که هرچه تصویب شود پرداخت می‌شود.

وی درباره مسئولیت‌های اجتماعی چادرملو گفت: برای تقویت زیرساخت‌هایی مانند آب، جاده، برق، بیمارستان، مرکز فرهنگی، درمانی، آموزشی و مذهبی و آنچه برای توسعه منطقه و آسایش مردم تلاش می‌شود.

به گفته طالبی 90 درصد پرسنل مجموعه چادرملو از استان یزد هستند.