طلایینیک: برنامه وزارت دفاع برای ساخت شناورهای تا 10هزار تن / ادعای ایرانی بودن تسلیحات یمن برای گرفتن غرامت است
سخنگوی وزارت دفاع در باره برخی ادعاها در مورد ایرانی بودن تسلیحات یمنی گفت: توانمندی ملت و نیروهای مسلح یمن، بومی و داخلی است و در واقع برای گرفتن غرامت است که برخی کشورهای غربی مطالبی در مورد ایرانی بودن این تسلیحات مطرح میکنند.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سردار رضا طلایینیک سخنگوی وزارت دفاع صبح امروز در نشست خبری طی سخنانی اظهار داشت: در ماههای اخیر در فرآیند جذب همکاران جدید به وزارت دفاع بیش از 200 جوان نخبه به وزارت دفاع پیوستند.
وی با اشاره به راهپیمایی 22 بهمن افزود: در ماهی که گذشت بزرگترین رویداد حماسه حضور مردم در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بود که این حضور اقتدار آفرین پیامدهای روشن و اثربخشی داشت. یکی از پیامدهای حضور گسترده مردم، عمق و ماهیت مردمی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را نشان داد.
طلایی نیک ادامه داد: یکی از پیامهای حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن این است که با وجود تحولات گوناگون در منطقه و اقدامات تروریستی و ناامن سازی که در مقاطع گوناگون در حال اتفاق افتادن است، ملت ایران در خنثی کردن تهدیدات نقش بی بدیل خود را نشان میدهد.
سخنگوی وزارت دفاع عنوان کرد: تجربه نشان داده است که انتخابات در ایران قدرتساز حاکمیت ملی و تعیین کننده ارکان نظام است و این ماهیت انقلاب اسلامی است. هرچند انتخابات یک مقوله سیاسی و ملی برای تعیین ارکان نظام با آرای مردم است اما تاثیر غیرمستقیم در امنیت ملی هم دارد، چون مردم پشتوانه قدرت بازدارندگی هستند.
وی اظهار داشت: لذا مشارکت مردم در انتخابات یکی از مولفههای تحکیم قدرت دفاعی و قدرت بازدارندگی محسوب میشود. در حقیقت میدان انتخابات مکمل میدان دفاعی و صیانت از امنیت ملی محسوب میشود.
طلایی نیک تصریح کرد: جامعه دفاعی کشور نیز مانند گذشته آماده شرکت در انتخابات هستند و همانطور که در راهپیمایی 22 بهمن و سایر عرصهها مشخص بوده نیروهای مسلح نقش موثر خود در امنیت انتخابات را خواهند داشت.
سخنگوی وزارت دفاع عنوان کرد: در یازده ماه گذشته دستاوردهای ارزشمندی داشتهایم که به برخی از آنها اشاره میکنیم. در سال جاری تاکنون 83 درصد طرحهای تحقیقاتی و فناوریمان به مرحله خاتمه یافتگی رسیده است که از این طرحها 41 درصد به چرخه تولید محصول وارد شده است. از دهها سامانه و محصول دفاعی که در سال جاری در چرخه صنعتی شدن قرار گرفته برخی از آنها رسانهای شد و به اطلاع مردم رسید.
طلایی نیک ادامه داد: بیش از 64 درصد از طرحهای تحقیقاتی و فناوری را با مشارکت 1200 شرکت دانش بنیان انجام میدهیم. انشاالله در سال آینده و همینطور به صورت ماهانه شاهد خواهید بود دستاوردهای فناورانه دفاعی بخصوصدر حوزههای نوظهور خواهیم داشت و این محصول اتکا به دانش و نخبگان ایرانی است.
وی گفت: یکی از حوزههایی که در عرصه داخلی در وزارت دفاع دنبال میشود این است که سرریز دانش دفاعی را در اختیار بخشهای غیرنظامی میگذاریم و اخیرا هم مرکز مشارکتهای ملی - دفاعی برای همین منظور افتتاح شد.
طلایی نیک با اشاره به اقدامات دو منظوره وزارت دفاع گفت: در جریان حمایت از بخش خصوصی تولید بیش از 2000 محصول با کمک وزارت دفاع و بهره برداری از دانش دفاعی صورت میگیرد و این کار با انتقال دانش به بخش غیرنظامی صورت میگیرد.
سخنگوی وزارت دفاع ادامه داد: هفته گذشته اولین موافقت اصولی برای ایجاد پارک علم و فناوری دفاعی را از وزارت علوم دریافت کردیم. اولین مرحله از پارک علم و فناوری دفاعی که با تولید محصولات دو منظوره طراحی شده است، در شیراز با محوریت صنایع الکترونیک و تهران با محوریت میکرو الکترونیک سال آینده به بهره بردای خواهد رسید.
وی عنوان کرد: همچنین ایجاد چند قطب فناوری دو منظوره را در دستور کار داریم که سال آینده قطب فناوری هوایی در شاهین شهر اصفهان راه اندازی میشود. مشابه این اقدام را در استان فارس با محوریت صنعت الکترونیک داریم. در استان مازندران هم با محوریت شهرستان آمل راه اندازی صنعت دیزل سنگین با همکاری بخش خصوصی را در برنامه داریم. البته برای صنعت دریاپایه هم برنامه ویژهای در نظر گرفتهایم تا به کمک بخش خصوصی و مردم برویم.
طلایی نیک تاکید کرد: صادرات دفاعی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد رشد داشته است. در این حوزه علاوه بر کمیت افزایش کیفیت هم مد نظر است که این موضوع را حوزه استاندارد دفاعی وزارت دفاع بر عهده دارد.
سخنگوی وزارت دفاع گفت: در حوزه شناوری با محصولات متنوع طرحهای صنعتی را دنبال میکنیم و شناورهایی بین هزار تا ده هزار تن را در برنامه داریم و این موضوع طبق برنامه خودش در حال انجام است.
وی افزود: ساختار دفاع دریایی ارتش و سپاه به گونهای تعیین شده که نوع ماموریت و منطقه استحفاظی که هر کدام قرار دارد متفاوت است لذا شناورهای متناسب با ماموریت آنها در حال ساخت و طراحی است. امسال هم دیگر الحاق جدید نخواهیم داشت.
طلایی نیک درباره تحویل دهی تانک کرار به نیروهای زمینی ارتش و سپاه عنوان کرد: تانک کرار متناسب با نیاز نیروهای مسلح و برآورد سالانه آنها تولید و تحویل میشود و محدودیتی برای تولید و تامین این تانک نداریم.
سخنگوی وزارت دفاع ادامه داد: در حوزه پهپادی محصولات متنوعی را در دست ساخت و طراحی داریم و بنابر ملاحظاتی زمانبدی رونمایی تغییر میکند و در ترکیب سامانههای موشکی و پدافندی با پهپادی دستاوردهای خوبی داشتهایم که برای اعلام آنها محدودیت داریم.
طلایی نیک درباره برخی ادعاها در مورد ایرانی بودن تسلیحات یمنی گفت: توانمندی ملت و نیروهای مسلح یمن، بومی و داخلی است و در عمده کشورهای منطقه که جبهه مقاومت فعال است به توانمندی بالای فناورانه رسیدهاند اما این توانمندیهای یمنیها کاملا یمنی است و در واقع برای گرفتن غرامت است که برخی کشورهای غربی مطالبی در مورد ایرانی بودن این تسلیحات مطرح میکنند تا دستاوردهای یمن در حوزه جلوگیری از رسیدن کاروانهای تدارکی به اسراییل را کوچکنمایی کنند. لذا اگر میخواهند موضوع یمن و خطوط کشتیرانی حل شود باید به آتش بس دائمی در غزه کمک کنند.
سخنگوی وزارت دفاع درباره صادرات پهپاد به سودان اظهار داشت: در مورد صادرات اقلام دفاعی با رعایت همه مقررات بین المللی این کار را انجام میدهیم و یکی از ملاحظاتی که کشورهای صادراتی هدف دارند این است که اطلاعات اقلام صادراتی با ملاحظات حفاظتی روبر شود و ما هم ملاحظات کشورها را رعایت میکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بودجه دفاعی در دو بخش حقوق و مزایای کارکنان و تقویت بنیه دفاعی تدوین میشود، گفت: در برنامه هفتم 5 درصد بودجه عمومی متعلق به تقویت بنیه دفاعی است که هر سال در جداول بودجه درج میشود. البته ما از درآمدهای صادراتی بخشی را برای کمک به تقویت بنیه دفاعی و کمک به نوسازی صنایع و طرحهای راهبردی و تحقیقاتی استفاده میکنیم.
طلایی نیک اظهار داشت: بالگرد ملی در دست طراحی است و اگر این بالگرد به سرانجام برسد نیازهای نظامی و غیرنظامی را پوشش میدهد و ما برای ساخت بالگردهای غیرنظامی آماده پذیرش سفارش هستیم.
سخنگوی وزارت دفاع خاطرنشان کرد: پاکسازی سطحی مناطق مرزی از مین تا عمق 30 سانتیمتر به طور کامل انجام شده اما برخی مینها و گلولهها به عمق زمین فرو رفته که درحال پاکسازی عمقی میادین مین هستیم. در این زمینه بزرگترین مشکل ما کمبود بودجه است لذا اگر منابع کافی در اختیار قرار گیرد ظرف یکی دو سال آینده پاکسازی میادین مین به صورت کامل انجام میشود.