ظرفیت سالنهای تئاتر 100% شد / نگاهی به رسومات شب یلدا
آخرین روز از آذر ماه 1400 با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به اظهار نظر قادر آشنا پیرامون 100% شدن ظرفیت سالنهای تئاتر اشاره کرد.
خبرگزاری میزان - آخرین روز از آذر ماه 1400 با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به اظهار نظر قادر آشنا پیرامون 100% شدن ظرفیت سالنهای تئاتر اشاره کرد.
«صابر ابر» بدون قرار قبلی به دنبال سیمرغ جشنواره فیلم فجر میرود
خبرگزاری میزان - با نزدیک شدن به بهمن ماه و فرارسیدن جشنواره فیلم فجر گمانه زنیها درباره حضور آثار سینمایی آغاز می شود، به طور معمول دوست داران سینما انتظار حضور کارگردانان و بازیگران مورد علاقه خود را دارند و باید منتظر بمانند تا هیات انتخاب در نهایت فهرست آثار حاضر در این جشنواره را منتشر نماید.
با اعلام رسمی سازمان سینمایی هیات انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر مشخص شدند و حال با تکمیل فهرست اولیه آثار ارسالی باید دید کدام یک از کارگردانان در اولین جشنواره پرشور بعد از دوران اوج کرونا شانس حضور پیدا خواهند کرد.
با تسریع روند واکسیناسیون، افزایش فروش آثار روی پرده سینما و همچنان استقبال چند برابری مخاطبان انتظار می رود جشنواره فیلم فجر در چهلمین دوره خود با اقبال عمومی روبرو شود، از سویی سینما دو سال نفس گیر را پشت گذاشته و از سویی مخاطبان دلتنگ تماشای آثار و رقابت آنها در مهمترین رویداد سینمایی کشور هستند.
صابر ابر بازیگر مطرح سینما و تئاتر کشور سال جاری با حضوری متفاوت در فیلم سینمایی «بدون قرار قبلی» به کارگردانی «بهروز شعیبی» به دنبال به دست آوردن نخستین سیمرغ بلورین جشنواره فجر خود است.
وی پیشتر به خاطر بازی در سه فیلم «مینای شهر خاموش»، «درباره الی» و «دایره زنگی» سه بار نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده اما تاکنون هیچگاه نتوانسته این جایزه را به خانه ببرد. ابر برای بازی در فیلم سینمایی «درباره الی» برنده تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در چهاردهمین جشن خانه سینما شد.
ابر همچنین برنده تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم مینای شهر خاموش در یازدهمین جشن خانه سینما شد اما هیچکدام از این جوایز برای وی جای سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را نخواهد گرفت.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
قادر آشنا: جشنواره تئاتر فجر با ظرفیت صد در صدی سالنها میزبان مخاطبان خواهد بود
قادر آشنا در گفتوگو با میزان، پیرامون آخرین وضعیت اعمال محدودیتها در سالنهای نمایش گفت: ما همچنان نظارت کامل بر رعایت پروتکلهای بهداشتی را داریم و تمامی سالنها موظف هستند تا در جهت سلامت عمومی و تماشاگران این هنر تمامی نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی درباره احتمال صدور محدودیتهای تازه یا تعطیلی در تئاتر به واسطه بروز سویه جدید ویروس کرونا اضافه کرد: ما یعنی مرکز هنرهای نمایشی و در زیر مجموعه آن سالنهای نمایش تماما براساس ضوابط و دستورالعملهای وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا اقدام خواهیم کرد، هنوز هیچ اعلامیه مبنی بر طرح محدودیتهای تازه به ما داده نشده و سالنها به همان منوال سابق به کارشان ادامه خواهند داد.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی درباره احتمال صد در صدی شدن ظرفیت سالنهای تئاتر تاکید کرد: همانطور که میدانیم تئاتر و سینما در یک گروه شغلی قرار دارند و حال که سینماها صد در صد شده اند ما هم در نظر داریم تا در آینده نزدیک با ظرفیت حداکثری میزبان مخاطبان تئاتر باشیم.
وی در همین راستا ادامه داد: به منظور صد در صدی شدن ظرفیت سالنهای تئاتر برخی از سالنهای دولتی هم اکنون به صورت صد در صد میزبان مخاطبان هستند، ما در نظر داریم تا با اعمال این تغییرات شرایط را بررسی کنیم و اگر مشکلی به وجود نیامد به امید خدا به زودی ظرفیت پذیرش مخاطبان برای تمامی سالنها را صد در صد کنیم.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
گلدوست: «شب یلدا» یادآور آیینهای ارزنده و فرهنگ ایران اسلامی است
حسین گلدوست در گفتوگو با میزان پیرامون شب یلدا گفت: یلدا یا شب چله یکی از میراثهای ماندگار و کهن ایرانی است که اعتبار تاریخ گذشته و توانمندی جامعه اسلامی را بیان میکند شب یلدا بر اساس گاه شمار ایرانیان و تسلط آنان به علم نجوم به بلندترین شب زمستان اطلاق میشود که در ایران باستان با عنوان چله کوچک و چله بزرگ نیز از آن یاد میشود.
وی در همین راستا ادامه داد: آداب و رسوم و سنتهایی همانند نوروز یا یلدا با هشت هزار سال پیشینه فلسفههای خاصی را در پس خود دارند ایرانیان باستان نور را روشنایی و یکی از نشانههای خداوند میدانستند لذا غلبه روشنایی یعنی بلند شدن روزها را بر تاریکی یعنی کوتاه شدن شبها برتری داده و جشن میگرفتند نکته جالب اینکه شب یلدا توسط ایران در سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.
گلدوست یلدا را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: شب یلدا در هزاره سوم به نوعی یادآوری بسیاری از ارزشهای جامعه ایرانی برای نسل امروزی و یاد آور آیینهای ارزنده فرهنگ قدیمی ما است در عین حال با جمع کردن خانوادهها و حضور خانوادهها در کنار بزرگترها و یا گرد هم جمع شدن و دورهمیهای شب یلدایی عموما عاملی تاثیرگذار بر انسجامهای اجتماعی و ملی محسوب میشود. یلدا رمزی جادویی برای گردهماییها و صله رحم بوده و این موضوع را یادآور میشود که ما انسانهای اجتماعی بوده و حضورمان در کنار یکدیگر ارزشهای بزرگ انسانی را حفظ و بازسازی کرده و به انسجام بیشتر کمک میکنیم این در حالی است که بیماری جامعه امروز و صنعتی بودن جامعه سبب شده است انسانها به سوی از هم دور شدن گرایش بیشتری پیدا کنند که این مهم از نگاه اجتماعی صدمات جبران ناپذیری را بر بدنه اجتماع و جامعه انسانی وارد کرده است، اما شبهایی همانند شب یلدا و مناسبتها و آیینهایی مانند نوروز در حقیقت مقابل این برخوردها و این شیوه زندگی نامتعارف انسانی است دورهمیهای اجتماعی و خانوادگی در واقع سلامتی روحی و روانی و همگرایی اجتماعی و خانوادگی را بیش از گذشته تقویت میکند.
***آسیب تجملگرایی به آیین یلدایی
وی تجمل گرایی را آسیبی بزرگ برای آیینهایی همانند یلدا دانست و بیان کرد: متاسفانه در سالهای اخیر آداب و سنتهای ارزنده ایرانیان با تجملگرایی گره خورده است این خطری بزرگ و آسیبی جبران ناپذیر برای سنتهای ارزشمندی همانند نوروز و یلدا محسوب میشود و به فلسفه شکل گیری آداب و رسوم ارزشمند و آیینهای همانند یلدا بسیار ارزنده بوده و بیانگر این موضوع است که به سادهترین شکل و با توجه به مهمترین کارکردهای این سنت آن را برگزار کنیم در حالیکه تجمل گرایی سبب دور شدن خانوادهها و از بین رفتن کارکردهای اصلی این نوع سنت خواهد بود از سوی دیگر با توجه به مشکلات اقتصادی ناشی از بیماری کرونا که در جامعه به وجود آمده و برخی بیکاریهای افراد در جامعه زمینه را برای آسیبهای اجتماعی و روانی فراهم میکند تلاش کنیم تا با ساده برگزار کردن این نوع سنتها علاوه بر قدردانی و توجه به فلسفه اصلی و کارکرد آیین یلدا به دستگیری از نیازمندان بپر دازیم و این آیین را هرچه سادهتر برگزار کنیم.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
طوفان «اسپایدرمن» در گیشه جهان /«مرد عنکبوتی» در رده سوم بزرگترین افتتاحیههای تاریخ سینما
خبرگزاری میزان - فیلم سینمایی «مرد عنکبوتی - راهی به خانه نیست» در اولین روزهای اکران خود در سینماهای هالیوود موفق به فروشی معادل 253 میلیون دلار شده است.
این فیلم سینمایی شروعی طوفانی داشته و توانسته در هفته اول اکران جهانی خود مبلغی بیش از 600 میلیون دلار فروش داشته باشد، رقمی که باعث شده این فیلم به همین زودی در رتبه ششم جدول فروش جهانی در سال 2021 دست یابد و در رده سوم بزرگترین افتتاحیههای تاریخ سینما بایستد.
فروش فوق العاده فیلم سینمایی «مرد عنکبوتی - راهی به خانه نیست» در حالی رخ داده که سویه تازه بیماری کرونا در جهان کشف شده است، اتفاقی که شاید میتوانست ضربه مهلکی به این فیلم بزند، اما انگار مخاطبان بیش از حد به این فیلم علاقهمند شده اند.
کارگردانی مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست بر عهده جان واتس از فیلمنامهای نوشته کریس مککنا و اریک سامرز است. در این فیلم تام هالند در نقش پیتر پارکر / مرد عنکبوتی، در کنار زندیا، بندیکت کامبربچ، جیکوب باتالون، جان فاورو، مریسا تومی، جی. بی اسموو، بندیکت وانگ، آلفرد مولینا، جیمی فاکس، ویلم دفو، توماس هیدن چرچ، و ریس ایفانز ایفای نقش میکند.
در این فیلم پارکر از استیون استرنج (کامبربچ) میخواهد تا هویت مرد عنکبوتی خود را پس از افشای عمومی در دور از خانه دوباره مخفی کند که در نهایت منجر به بازشدن ناگهانی مولتیورس میشود.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید