شنبه 29 دی 1403

عضویت در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران چه مزایایی دارد؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
عضویت در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران چه مزایایی دارد؟

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: توسعه فضاهای کار اشتراکی، ایجاد مرکز ملی نمایشگاهی، ایجاد تالار معاملات فناوری کشور و... از جمله مزایای عضویت در پارک فناوری پردیس است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امروز آیین تأسیس منطقه بین‌المللی نوآوری ایران و بیست و دومین اجلاس سالیانه و جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس در محل پارک پردیس برگزار شد‌.

مهندس صفاری نیا؛ رییس پارک فناوری پردیس در این مراسم اظهار کرد: با هدف ارتقای جایگاه جهانی کشور در فناوری و نوآوری و تبدیل ایران به قطب فناوری جهان اسلام افزایش سهم فناوری صنایع دانش بنیان در اقتصاد و درآمد ملی و دستیابی به علوم و فناوری‌های پیشرفته، منطقه بین المللی نوآوری ایران در 24 تیرماه سال 1403 در جلسه هیئت وزیران تصویب شد.

وی گفت: اولویت‌های منطقه نوآوری شامل سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات میکروالکترونیک، هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدیدپذیر و مالی است.

وی تأکید کرد: منطقه بین‌المللی نوآوری ایران یک زیست‌بوم جامع کار و زندگی با هدف توسعه فناوری و نوآوری کشور برای پیشبرد و توسعه فعالیت‌های دانشی و اقتصادی شرکت‌ها، کارآفرینان، مراکز رشد، شتاب دهنده‌ها و بازیگران داخلی و خارجی است.

صفاری‌نیا تصریح کرد: این منطقه با محوریت پارک فناوری پردیس مدیریت و راهبری می‌شود و اشخاص حقیقی و حقوقی در منطقه می‌توانند از خدمات و مزایای منطقه و پارک فناوری پردیس برخوردار شوند.

وی گفت: اکوسیستم نوآوری در منطقه بین المللی نوآوری ایران شامل سرمایه‌گذاران، شرکت‌های بین‌المللی و بزرگ ملی شرکت‌های نوآور، استارتاپ، خدمات تخصصی و استخر ایده و اختراع است.

رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به مزایای عضویت در منطقه بین المللی نوآوری ایران گفت: واحدهای فناور منتخب و برتر عضو منطقه با معرفی پارک در چهارچوب توافق معاونت و گمرک جمهوری اسلامی ایران به عنوان فعال مجاز اقتصادی تعیین می‌شوند.

وی گفت: همچنین به منظور ترخیص صدور کالاهای وارداتی یا صادراتی واحدهای فناور مستقر در منطقه گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است تمهیدات و تسهیلات لازم و ایجاد گمرک تخصصی را فراهم کند.

وی ادامه داد: وزارت امور خارجه و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فناوری فنی ایران موظف هستند نسبت به جذب یا همکاری کارآفرینان و متخصصین ایرانی غیرمقیم و سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری با اولویت در منطقه اقدام کنند.

صفاری نیا گفت: وزارت امور خارجه موظف است در مذاکرات و معاهدات منطقه‌ای و بین‌المللی و همکاری با سازمان‌های بین‌المللی، برنامه‌های علمی، فناوری و نوآوری را با اولویت منطقه پیگیری کند.

وی گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت موظف است ضمن تعیین مشوق‌های لازم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند تا استقرار بخش‌های تحقیق و توسعه بنگاه‌های بزرگ صنعتی در منطقه در اولویت قرار گیرد همچنین نسبت به اولویت استفاده از ظرفیت فناوری منطقه در اجرای پروژه‌ها و طرح‌های خود اقدام کند.

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت امور اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی موظفند تسهیل در تامین مالی خارجی منطقه رفع موانع و کمک به توسعه و تقویت نهادهای تخصصی مستقر در منطقه، تامین ارز واردات شامل تجهیزات ماشین آلات و مواد اولیه، واحدهای فناور مستقر در منطقه و تخصیص و پیگیری رفع تعهدات ارزی کالاهای مورد نیاز آنها را با تایید پاک و با رعایت قوانین مقررات در اولویت قرار دهند.

وی گفت: صندوق توسعه ملی در چهارچوب ضوابط و مقررات اساسنامه، سرمایه‌گذاری و اعطای تسهیلات ارزی و ریالی از محل منابع صندوق در منطقه را در اولویت خود قرار دهد.

صفاری نیا تصریح کرد: گمرک جمهوری اسلامی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظفند نسبت به ترخیص تجهیزات ماشین آلات و مواد اولیه توسط واحدهای فناور مستقر در پارک فناوری پردیس و رفع تعهد ارزی وارد کننده با رعایت قوانین مقررات و معرفی پارک اقدام کنند.

وی تصریح کرد: استقرار و فعالیت واحدهای متقاضی تا رده 3 زیست محیطی طبق ضوابط استقلال واحدهای صنایع پیشرفته و فعالیت‌های دانشبنیان موضوع تصویب نامه شماره 12 در سال 1394 هیئت وزیران در منطقه مجاز است.

وی گفت: برای واحدهای فناور شرکت‌ها و موسسات تحقیقاتی آموزشی طراحی مهندسی نوآور خلاق و دانش بنیان مستقر در منطقه و دارای مجوز فناوری و با تایید پارک، حق بیمه قراردادها در زمینه‌های دانش بنیان بر اساس لیست و بازرسی مطالبه و صدور مفاساحساب قراردادهای منعقده موضوع ماده 38 قانون تامین اجتماعی و تبصره‌های ذیل آن با اجرای مواد 39 و 47 قانون تامین اجتماعی اعم از کارگاهی و دفاتر صورت خواهد پذیرفت.

وی ادامه داد: شرکت اشخاص حقیقی یا مسئولان دفاتر مهندسی طراحی ساختمان و طراحی استان تهران که برای انجام وظایف موضوع قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال 1374 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن در منطقه به کارگیری می‌شوند با تایید پاک معاف از ظرفیت ضوابط ماده 7 آیین نامه اجرایی ماده 33 قانون یاد شده در محدوده منطقه می‌باشند.

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: سازمان ملی استاندارد برای ایجاد نقشه ویژه صدور گواهی انطباق و گواهی برای محصولات تولید شده در منطقه و سازمان توسعه تجارت ایران برای اعطای نشان تجاری محصولات منطقه با رعایت قوانین مقررات اقدام می‌کنند.

وی گفت: ایجاد تالار معاملات فناوری کشور در منطقه و ساماندهی کارگزاران تجارت فناوری ساز و کار تبادل فناوری و بازاریابی فروش محصولات دانش بنیان را از طریق شبکه فن بازار ملی ایران در سطح ملی و بین المللی انجام پذیر است.

وی گفت: تمام دستگاه‌هایی که به نوعی ارائه دهنده خدمات به شرکت‌های مختلف و فناور محور هستند مانند سازمان امور مالیاتی بیمه مرکزی سازمان توسعه تجارت سازمان غذا و دارو، سازمان ثبت و غیره میز خدمت در پارک مستقر می‌کنند. همچنین ستاد تسهیل رفع موانع تولید استان تهران موظف است رفع موانع تولید و تسهیل فعالیت واحدهای فناور منطقه را در اولویت قرار دهد.

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: واحدهای فناور مستقر در منطقه مشمول تعرفه‌های مصرف انرژی و برق مراکز پژوهشی و فناوری می‌شوند. وزارتخانه‌های نیرو و نفت موظف منطقه را از اعمال هرگونه خاموش برنامه‌ریزی شده در اوج زمان اوج مصرف شبکه برق و قطعی آب و گاز معاف کنند پارک تمهیدات لازم برای مدیریت و کاهش مصرف انرژی را صورت می‌دهد.

وی گفت: وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور موظف اند در چهارچوب قوانین و مقررات نسبت به صدور مجوزها و امکانات لازم و جانمایی و اختصاص حداکثری اراضی توسعه منطقه با اولویت واگذاری مانده اراضی ملی به پارک و ایجاد شهرک مسکونی نخبگانی واقع در اراضی طاهرآباد تا پایان سال 1403 اقدام کنند.

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: با هدف تسهیل و تردد نخبگان و فناوران به منطقه به اجرای مصوبه هیئت وزیران و با استفاده از ظرفیت قانون تامین مالی تولید و زیرساخت مصوب سال 1402 وزارت راه و شهرسازی موظف است تا زمان بهره‌برداری از خط مترو تهران پردیس منابع مورد نیاز برای عملیات اجرایی آن را هر سال به سازمان برنامه و بودجه کشور پیشنهاد و سازمان مذکور موظف است منابع لازم را در لوایح بودجه سنواتی از سال 1404 پیش‌بینی کند.

صفاری نیا ضمن برشمردن برخی از مهمترین ظرفیت‌ها و کارکردهای ملی و بین‌المللی منطقه بین المللی نوآوری گفت: توسعه فضاهای کار اشتراکی و شتاب دهنده‌های نوآوری از طریق مرکز شتاب دهی نوآوری، راهبری و برگزاری رویداد ملی حوزه فناوری و نوآوری کشور اینوتکس، راهبری رقابت‌های بین‌المللی فناوری و نوآوری در قالب المپیک فناوری، حمایت از ایجاد و توسعه مدرسه حکمرانی برای توسعه الگوهای بومی، ایجاد تالار معاملات فناوری کشور در منطقه از طریق شبکه فن بازار ملی ایران در سطح ملی و بین‌المللی، ایجاد مرکز ملی نمایشگاهی و آموزش علمی و فناوری در منطقه، تاسیس شعب دانشگاه‌ها و بانک‌های خارجی در منطقه، کمک‌های افراد حقیقی حقوقی به پارک فناوری پردیس یا بنیاد علم و فناوری مصطفی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی از جمله این مزایا است.