چهارشنبه 7 آذر 1403

غرب درصدد پیاده‌سازی سناریوی «به‌جاگذاری مرزهای خونین» در کشورهای اسلامی است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
غرب درصدد پیاده‌سازی سناریوی «به‌جاگذاری مرزهای خونین» در کشورهای اسلامی است

ظهوری حسینی گفت: آمریکایی‌ها درصدد پیاده‌سازی بازی کثیف «به‌جاگذاری مرزهای خونین یا ملتهب» در کشورهای اسلامی و مخصوصا جمهوری اسلامی ایران و افغانستان هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید روح‌الله ظهوری حسینی، نویسنده و نخبه افغانستانی در گفت‌وگوی تفصیلی با صبح توس، اظهار کرد: تصور می‌کنم لازم است هم صریح و هم کمی بازتر و چند بعدی به قضایای پیش آمده بپردازیم؛ از این لحاظ که ما دو ملت بدون در نظر داشت پروپاگاندا و گره‌ها و چالش‌های رسانه‌ای غربی، بیاییم واقع بینانه و صمیمانه با موضوعات مشترکمان مواجه شویم، در این صورت است که آنچه رسانه‌های غربی و صهیونیستی و سعودی به آن دامن می‌زنند نقش بر آب خواهد شد.

رسانه‌های بیگانه به دنبال برهم زدن رابطه ایران و افغانستان هستند

وی با تأکید بر اینکه رسانه‌های بیگانه به دنبال برهم زدن رابطه ایران و افغانستان هستند، افزود: اما آنچه رسانه‌های بیگانه و تحلیل گرانشان با دوربین و زوایا و بازی‌های مختلف دارند به‌صورت سلسله‌ای و متواتر به خورد مخاطبین بالأخص افغانستانی‌ها در داخل افغانستان و ایران می‌دهند سوءاستفاده و درواقع گرفتن ماهی مراد از اتفاقات تقریبا سربسته یا قابل تأویل و تفسیر است.

وی تأکید کرد: رسانه‌هایی برای کشورهای آسیایی بالأخص کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران که سیاست‌های امپریالیستی را در منطقه و جهان به چالش کشیده، به‌دوراز حقایق موجود و موازین پذیرفته‌شده بین‌المللی صرفا و تنها بر اساس تهاجم و چالش رسانه‌ای با پوشش‌هایی چون حقوق بشر و تبعیض، عملیات رسانه‌ای و سایبری با هدف بر هم زدن روابط بین ملت‌های هم‌جوار ترتیب می‌دهند.

این نویسنده افغانستانی خاطر نشان شد: اما اجازه بدهید به گونه تلفیقی، پاسخ سؤالاتتان را بدهم و هم مقداری به تعاریف و برداشت‌ها از نژادپرستی و مباحث حقوق بشری جاری سیاه‌پوستان در آمریکا و ارتباطی که به مسائل جاری مهاجرین در ایران داده‌اند و کمی پیرامون مباحث چند بعدی و مرتبط به مسائل مسبوق به سابقه دو ملت مسلمان نیز بپردازم.

حسینی افزود: باید گفت آنچه از تاریخ نژادپرستی می‌توان دریافت همانا میراث نامبارکی است که توسط خود برتر جویان ایالات متحده آمریکا (مهاجران و در اصل غاصبان اروپایی) طی قرون 17 و 18 تا اواسط قرن 20 و حتی اخیرا در قتل فجیع و توأم با خشونت و تحقیر نژادی یک سیاه پوست در ایالت مینه سوتا آمریکا، جهان شاهد بود.

وی بیان کرد: قصه تفاوت‌های نژادی و اقتصادی شمال و جنوب آمریکا اتفاقا با ورود مهاجران انگلیسی در سواحل شمالی آمریکا، نیواینگلند و سپس مستعمرات 13 گانه انگلیس شروع شد که روابط نابرابر سیاه و سفید از همان نقاط با نظام برده داری رقم خورد؛ حکایتش تا دوره جمهوری خواهان سفید گرا و دموکرات‌های سیاه گرای آمریکا طولانی و مفصل و جذاب است.

این نخبه افغانستانی گفت: هدف از این مقدمه ذکر این مطلب است که نژادپرستی با تطور تاریخی سه سده‌اش یک نظام هدفمند و ماشین اجتماعی تبعیض آمریکایی است که نمی‌توان آن را در قد و قواره ارتباطات اجتماعی و فرهنگی دو ملت هم فرهنگ و هم تاریخ افغانستان و ایران تصور کرد اما می‌توان آن را در بوته نقد و جرح‌وتعدیل برد.

نژادپرستی سیستماتیک در ایران علیه مهاجران افغانستانی وجود ندارد 

حسینی تأکید کرد: باید این‌طور گفت نژادپرستی به معنای خاص و سیستماتیک و روشمند در ایران علیه مهاجران افغانستانی تاکنون شکل نگرفته است اما با وجود بسیاری نزدیکی‌های عاطفی، فرهنگی و خدمات متقابل دو ملت و همکاری سازمان‌های ایرانی، باز هم برخی رفتارها یا تصمیمات اداری و اجتماعی می‌تواند خواسته یا ناخواسته متغیرهای وابسته و مستقلی را در جهت «همنوع گریزی» یا حرکت به سمت بیگانگی و دوگانگی میان اقلیت‌ها بالأخص مهاجرین افغانستانی و همنوعان ایرانی‌شان شکل دهد. ببینید من تأکید دارم از این لحظه به بعد را همگان بالأخص مدیران محترم و تصمیم‌گیرندگان مسئول سازمان‌های ایرانی بیشتر دقت فرمایند تا بتوانیم ضمن توجه بیشتر به این مباحث نه‌چندان حاد ولی ظریف، مانع تبلیغات و سوءاستفاده‌های بیگانگان واقعی و رسانه‌ها و تحلیل گران غربی و غیر غربی شویم.

وی بیان کرد: در جمع‌بندی این قسمت عرض شود چنانچه یک همدلی و هماهنگی و عزم راسخ در مجموعه سازمان‌های مرتبط با مهاجرین روی دست گرفته شود ما فرهنگیان و رسانه‌ای‌های افغانستانی مقیم ایران نیز در حد توان آماده هر نوع همکاری و تسهیل در چنین اموری خواهیم بود.

خدمات جمهوری اسلامی به مهاجران افغانستانی غیرقابل‌اغماض است

این نخبه افغانستانی با بیان اینکه در خصوص خدمات و همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران با مهاجرین در طول این چند دهه نمی‌توان از دایره انصاف و نقد توأمان خارج شد و غیرقابل‌اغماض است، اظهار کرد: من همواره در مواقف مختلف بیان کرده‌ام یا نگاشته‌ام که سازماندهی اجتماعی، شغلی، درمانی، حقوقی، فرهنگی و سیاسی این حجم از مهاجرین حالا شما فرض کنید متوسط و متغیر بین دو تا سه میلیون نفر کار ساده‌ای نیست، عدد و ارقامی که مجموع کشورهای اروپایی بعلاوه آمریکا شاید حاضر به ساماندهی یکجای آن نباشند و تاکنون نیز نبوده‌اند!

آموزش رایگان ده‌ها هزار دانش‌آموز افغانستانی در ایران

حسینی گفت: دولت‌های اسلامی ایران در تفاهم با برخی سازمان‌های بین‌المللی نظیر کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد و نیز دولت افغانستان تاکنون به شکل قابل‌تقدیر از سوی سازمان ذی‌ربط ایرانی مدیریت و خدمات شایانی را ارائه نموده‌اند. مواردی مانند بحث اسکان و خدمات رایگان در مهمان شهرها که البته بخش اندکی از مهاجرین تاکنون با تمایل خود از خدمات آن‌ها سود می‌برند، سرپرستی خانوارهای کم‌بضاعت و آسیب‌پذیر با پوشش‌های مختلف حمایتی، معیشتی و درمانی با کمک انجیوها و مؤسسات خیریه ایرانی و افغانستانی، ساماندهی، تسهیلات و پشتیبانی زیارت عتبات عالیات و زوار افغانستانی عازم از افغانستان و ایران، برگزاری برخی المپیادهای دانشجویی، بخش خدمات رایگان آموزش‌وپرورش بمانند خود ایرانی‌ها که ده‌ها هزار دانش‌آموز افغانستانی را با نگاه مثبت مسئولین دولتی و شخص رهبری انقلاب در کنار دانش‌آموزان ایرانی پذیرفته است.

وی خاطرنشان کرد: یکسری کارگاه‌ها و اردوهای آموزشی، توانمندسازی اقشار کم‌بضاعت، سوادآموزی و برخی پوشش‌های فرهنگی دیگر نیز خدمات سازمان‌های دولتی ایران نظیر اداره کل امور اتباع و مهاجرین و استانداری‌ها و وزارت کشور بوده است.

این نویسنده افغانستانی بیان کرد: این‌ها بعلاوه شاید دو سه مواردی که از قلم افتاده‌اند نظیر برپایی برخی کارگاه‌ها و تأسیس برخی مراکز خدماتی، آموزشی فرهنگی، درمانی و حمایتی در داخل افغانستان، شعب کمیته امداد در مجموع خدمات دولت و نظام اسلامی به مهاجرین و هم‌وطنان داخل افغانستان است ولی از جنبه نقدی که گفتیم نیز به یاد داشته باشیم که هنوز که هنوز است آحاد و اقشار فراوانی از مهاجرین بالأخص در مستفید شدن از مواهب عامه و تسهیلات دولت و سازمان‌های ایرانی نظیر تسهیلات بانکی، وام‌ها، مباحث نظام پزشکی و حقوقی آن نظیر بهره‌مند شدن از پیوند اعضا و حتی اعطای اعضا به هم‌وطنان خودشان در محرومیت یا مضیقه‌های بسیار دست‌وپا گیر هستند.

ضرورت ارتقاء و به‌روزرسانی لوایح مربوط به قوانین مهاجرت و پناهندگی در ایران

حسینی تصریح کرد: باید تلاش حداکثری شود تا در قدم اول لوایح مربوط به قوانین مهاجرت و پناهندگی در ایران ارتقاء و بروز شود تا با مرتفع شدن مواردی که در مجموع بیان شد ابزار تبلیغات منفی و هنگ‌هایی نظیر «نژادپرستی» و «نقض حقوق بشر» را از بیگانگان و رسانه‌هایشان سلب نمود.

بیگانگان می‌خواهند با جنگ روانی، میان ایران و افغانستان تفرقه ایجاد کنند

وی در خصوص نیات ضدانقلاب و رسانه‌های غرب از موج‌سواری رخدادهای اخیر گفت: با توجه به دو رخداد و حوادث گنگ، سؤال‌برانگیز و مشکوک رود مرزی و استان یزد و برخی تحرکات و احساسات میدانی علیه ایران در افغانستان آنچه نیت بیگانگان است ایجاد تفرقه و گرفتن ماهی مراد از وضعیت گل‌آلود و رمزآلود حوادث دو ملت و کشور مسلمان و هم فرهنگ است لذا بیگانگان می‌خواهند با جنگ روانی، میان ایران و افغانستان تفرقه ایجاد کنند.

این نویسنده افغانستانی تأکید کرد: از نظر دور نداشته باشیم که مجموعه اردوگاه غرب و صهیونیزم و تکفیر در طول سالیان و دهه‌های متمادی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی همان‌قدر که با امت اسلامی بالأخص مردم و دولت ایران دشمنی و عداوت داشته‌اند به همان میزان نیز ضربات شصت انقلاب اسلامی و محور مقاومت در منطقه و ایران را نیز متحمل شده‌اند لذا ضمن خصومت با آن، وجود نظام اسلامی را منافی اهداف و مقاصد نامشروع سیاسی، اقتصادی و فرهنگی‌شان یعنی «گلوبالیزاسیون» در منطقه و جهان می‌بینند.

حسینی افزود: این مهم زمانی پراهمیت می‌شود که حضور نظامی نزدیک به دو دهه کشورهای غربی و در رأس آن‌ها آمریکا در همسایگی ایران یعنی کشور افغانستان را شاهد هستیم که در تحولات اخیر و پس از حضور و مداخله مخرب و بی‌ثمرشان، اینک جهانیان خروج شکست بارشان را به نظاره نشسته است. ولی ازآنجایی‌که استعمارگران و امپریالیسم جهانی طبق سنت و شیوه تاریخی‌شان برای هر مقطع و هر مداخله، سناریویی ترتیب می‌بینند این بار نیز بسیار محتمل است که آمریکایی‌ها با معامله‌گری «ترامپ» و اتاق‌های فکر و در رأس آن‌ها طرح‌های داماد یهودی‌اش «جراد کوشنر» همسو با «معامله قرن» در فلسطین این بار در این‌سو درصدد پیاده‌سازی بازی کثیف «بجاگذاری مرزهای خونین یا ملتهب» در کشورهای اسلامی افتاده و این سناریو از داخل کیف سناریونگاران و محافل غربی روی میز سیاست‌مداران و سازمان‌های جاسوسی غربی و عوامل نفوذی کشورهای مسلمان در دستور کار قرار گرفته باشد!

وی بیان کرد: در طول دهه‌های اخیر، صحنه سیاست بین‌الملل با گردانندگی استعمار انگلیس و امپریالیسم غربی_آمریکایی «مرزهای خونین» چون «دیورند» میان افغانستان و پاکستان، «جامو و کشمیر» میان هند و پاکستان و حتی بخش کوچکی از اختلاف مرزی «هیرمند و هریرود» در دریاچه «هامون» میان ایران و افغانستان و برخی دیگر نقاط جهان به هدف دامن زدن به ناامنی‌ها و کش‌وقوس‌های کشورهای همسایه را شاهد بوده و تجربه و تعبیه نموده است.

تئوری توطئه در اتفاقات اخیر مشهود است

این نخبه افغانستانی یادآور شد: از این رو تکرار می‌کنم حواشی حادثه اخیر به دقت مورد واکاوی امنیتی و فنی قرار گیرد زیرا نقاطی سیاه و مشکوک از احتمال «تئوری توطئه» و تعبیه جهت‌دار و هدفمند از ایجاد جنجال و کشمکش با طراحی دست‌های آشکار و پنهان قابل رصد است.

انتهای پیام /

غرب درصدد پیاده‌سازی سناریوی «به‌جاگذاری مرزهای خونین» در کشورهای اسلامی است 2
غرب درصدد پیاده‌سازی سناریوی «به‌جاگذاری مرزهای خونین» در کشورهای اسلامی است 3
غرب درصدد پیاده‌سازی سناریوی «به‌جاگذاری مرزهای خونین» در کشورهای اسلامی است 4