سه‌شنبه 29 آبان 1403

غریب‌آبادی: کارگروه ویژه پیگیری حقوق ملت فلسطین تشکیل شد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
غریب‌آبادی: کارگروه ویژه پیگیری حقوق ملت فلسطین تشکیل شد

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر از تشکیل کارگروه ویژه پیگیری حقوق ملت فلسطین خبر داد.

کاظم غریب‌آبادی روز چهارشنبه در تجمع وکلا، حقوقدانان و قضات که در پی حملات وحشیانه رژیم منحوس و غاصب صهیونیستی به‌ویژه در حمله به بیمارستان المعمدانی در میدان فلسطین برگزار شد، افزود: آنچه امروز در غزه در حال وقوع است، بیش از چند دهه در جریان است و نتیجه آن این است که بیش از صدهزار فلسطینی بی‌پناه و بی دفاع شدند همچنین بیش از صد‌ها هزار نفر مجروح شده‌اند و محاصره‌های مکرر نوار غزه، کشتار زنان و کودکان بیگناه را رقم زده است.

وی ادامه داد: بیش از 35 هزار زن و کودک در طی 15 سال به شهادت رسیدند و اکنون همه باید علیه رژیم صهیونسیتی اقدام کنند.

غریب‌آبادی اضافه کرد: گروهی از حقوقدانان مستقل و مدافع مظلومیت تشکیل شده‌است و با همکاری وکلا در کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه و اساتید و صاحبنظران دانشگاهی جلساتی نیز برگزار شده است.

وی ادامه داد: اکنون در حال تصمیم‌گیری و جمع بندی نهایی هستیم تا اقدامات مقتضی را در مجامع بین‌المللی پیگیری کنیم.

غریب‌آبادی درباره همکاری با سایر کشور‌ها از جمله کشور‌های اسلامی برای محکومیت اقدامات رژیم صهیونسیتی افزود: وزارت خارجه فعال است و اکنون وزیر امور خارجه اکنون در نشست وزرای کشور‌های اسلامی در جده حضور دارد همچنین شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز امروز جلسه اضطراری برگزار خواهد کرد.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه گفت: در این چند روز مکاتباتی با مقامات مجامع بین‌المللی برای رسیدگی به وضعیت مردم مظلوم فلسطین داشتم همچنین مکاتباتی با مقامات قضایی کشور‌های اسلامی داشتیم تا از ظرفیت دولت‌ها برای مقابله حقوقی با جنایات اسراییل اقدام شود.

غریب‌آبادی گفت: موفقیت و دستاورد‌های مقاومت هیمنه اطلاعاتی، امنیتی و نظامی رژیم صهیونسیتی با حماسه جدید ملت فلسطین کاملا در هم شکست و اکنون باید درباره دور جدید جنایات رژیم صهیونسیتی صحبت کنیم و برای مقابله با رژیم جنایتکار اقدام کنیم.

وی ادامه داد: باید در مجتمع بین‌المللی به‌ویژه در محاکم حقوقی جنایات رژیم صهیونسیتی پیگیری شود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: حضور وکلا در این تجمع حاکی از عزم جدی جامعه حقوقی برای پیگیری جنایات اسرائیل است و در این راستا مهمترین موضوع همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز روز گذشته فرمودند، محاکمه فوری رژیم صهیونسیتی است.

غریب‌آبادی با اشاره به توقف فوری بمباران نوار غزه یادآور شد: شب گذشته بیش از هزار نفر انسان بیگناه به خاک و خون کشیدند که بیشتر آن‌ها زنان و کودکان و مجروحان و بیماران بودند، اما جامعه بین‌المللی فقط ناظر بود و سکوت کرد.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه اقدام عاجل و فوری بعدی را ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه عنوان کرد و افزود: شرایط ارسال محموله‌های بشردوستانه باید تسهیل شود و این درحالی است که اکنون مقامات رژیم در کمال وقاحت بیان می‌کنند که هیچ کسی در نوار غزه در امان نیست و این بیانات و اقدامات آن‌ها مصداق بارز نسل‌کشی، پاکسازی قومی است و آنچه امروز در غزه شاهد هستیم مصادیق انواع جنایات علیه بشریت و جنگی است.

غریب آبادی از جامعه حقوقدانان و وکلا خواست در ارتباط با وکلای آزاداندیش و مصمم به دفاع از حقوق بشر در سایر کشورها، شبکه‌ای از جامعه حقوقدانان را تشکیل دهند و پرونده‌هایی را علیه اقدامات و جنایات رژیم صهیونسیتی در محاکم بین‌المللی پیگیری کنند.

وی یادآور شد: اکنون در دیوان بین‌المللی کیفری پرونده‌ای از سالیان قبل مفتوح است که لازم است مستندات جدیدی برای این پرونده ارسال شود و این اقدامی است که وکلا می‌توانند پیگیری کنند.

غریب‌آبادی ابراز تأسف کرد؛ امروز جامعه غرب و آمریکا تمام قد در حمایت از رژیم صهیونسیتی ایستاده است و امیدواریم این کشور‌ها هم سر عقل بیایند و از حقوق ملت فلسطین دفاع کنند همچنین امیدواریم کشور‌های دیگر نیز تنها به صدور بیانیه اکتفا نکنند چرا که آنچه مردم فلسطین امروز نیاز دارند اقدام عملی برای توقف جنگ و محاکمه جنایتکاران است.

جنایات صهیونیست‌ها در غزه در حالی وارد دوازدهمین روز خود شده که شب گذشته - 25 مهر - یک نمونه دیگر از حقوق بشر صهیونیستی با بمباران وحشیانه بیمارستان المعمدانی غزه و به خاک و خون کشیده شدن مجروحان بستری و مردم پناه برده به آنجا دوباره به نمایش درآمد؛ جنایتی که کشور‌های غربی همچون آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان با تمام توان از رژیم صهیونیستی حمایت کردند.

حمله به بیمارستان المعمدانی غزه که بیش از 500 نفر را به مسلخ مرگ برد، حتی صدای حامیان جنایتکاران صهیونیست از این توحش سران تل آویو را درآورد و سران برخی از کشور‌های غربی در واکنش به این اقدام اشک تمساح ریختند.

صهیونیست‌ها در جنایات خود با استناد به تلمود که در آن نوشته شده «غیر یهودی هرچند که صالح و نیکوکار باشد را باید کشت»، اقدام به جنایت در سرزمین غصب شده فلسطین و دیگر نقاط جهان می‌کنند تا از این طریق خوی ضدانسانی خود را به اثبات برسانند.

همیشه در طول تاریخ کشور‌های در حال جنگ به حداقل‌های قوانین بین المللی از جمله مصون بودن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از حمله، پایبند بودند، اما رژیم اسراییل به هیچ قانونی پایبند نیست و در پی واکنش جامعه جامعه جهانی می‌خواهد مسوولیت این حمله را از خود سلب کند.

شمار شهدای فلسطینی بنابر اعلام وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه تا این ساعت (صبح چهارشنبه)، 3 هزار و 200 نفر و شمار مجروحان نیز به حدود 11 هزار نفر رسیده است که اکثر آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی