فراخوان نخستین جشنواره بین المللی ایثار منتشر شد
همزمان با انتشار فراخوان جشنواره ایثار دبیر این رویداد گفت: تلاش میکنیم فرهنگ ایثار و شهادت از طریق سینما متجلی شود.
فرهاد مختاری، مدیر کل امور هنری بنیاد شهید و ایثار گران و دبیر نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار با تاکید بر تلاش دست اندرکاران جشنواره بر تبیین مفاهیم فرهنگ ایثاروشهادت، همدلی اجتماعی و مقاومت اسلامی در آثار سینمایی و فیلمنامههای جشنواره گفت: مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان متولی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور و در جهت تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاستهای کلی مبتنی بر تبیین مولفههای فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت و با هدف تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینهی ترویج نقش این مولفهها درمسیر انقلاب اسلامی برگزاری نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار را در دستور کار خود قرار داده است.
مختاری ادامه داد: فعالیت دبیرخانه این رخداد از چند ماه پیش آغاز شد و طبق جدول زمان بندی جشنواره، این رخداد هنری و فرهنگی در سالروز فتح خرمشهر و روز ایثار و شهادت (بیست و نهم اردیبهشت تا سوم خرداد 1402) در استان خراسان رضوی وبه شکل همزمان در سراسر کشور و برخی از کشورهای حوزه مقاومت برگزار میشود.
دبیر این جشنواره خاطرنشان کرد: با برگزاری جشنواره بین المللی فیلم ایثار به دنبال تحقق هفت هدف مهم هستیم که از جمله این اهداف میتوان ارتقای سطح بینش و آگاهی جامعه نسبت به ارزشهای معنوی فرهنگ ایثار، شهادت، همدلی اجتماعی و محور مقاومت، کمک به تولید محتوا و توسعهی آن در قالب حمایت از محصولات فرهنگی به ویژه تولید فیلم وفیلم نامه و دستیابی به آثار فاخر تصویری در این زمینه، ایجاد بسترهای مناسب از طریق تبادل تجربیات ارزنده و تعامل میان سینماگران، صاحبنظران، متخصصان و مخاطبین در راستای گسترش فرهنگ بهره وری از دستاوردهای مبتنی بر ایثار، شهادت و مقاومت، زمینه سازی و کمک به انتشارپژوهشها و پخش فیلم و در رابطه با وظایف و اهداف بنیاد شهید و امور ایثارگران در سطح رسانههای داخلی و خارجی، شناسایی استعدادها و تقدیر از برترین پدید آوردگان آثار هنری مرتبط با موضوعات جشنواره، معرفی شخصیتهای برجسته وتاثیرگذار در زمینهی فعالیتهای مربوط به محورمقاومت و پایداری درجهان و در نهایت، تشویق مولفان، مؤسسات و نهادهای حقیقی و حقوقی فعال، با هدف گسترش فعالیتهای فرهنگی - هنری را نام برد که در قالب نه موضوع ذکر شده در فراخوان میتوان به آنها پرداخت.
مختاری دبیر نخستین جشنواره بین المللی فیلم ایثار گفت: جشنواره در سه بخش رقابتی، غیر رقابتی و بخش ویژه برگزار میشود که جزییات آن به صورت کامل در فراخوان جشنواره ذکر شده است.
به گفته فرهاد مختاری، آخرین مهلت ارسال آثار برای بخش فیلم تا 29 اسفند 1401 و برای بخش فیلمنامه تا 15 فروردین ماه 1402 بوده و اسامی آثار منتخب جشنواره در بخش فیلم، روز 15 اردیبهشت و در بخش فیلمنامه روز 10 اردیبهشت 1402 اعلام خواهد شد.
علاقمندان میتوانند آثار خود را در مهلت مقرر به دبیرخانه جشنواره به آدرس: تهران خیابان آیت اله طالقانی کوچه غفار زاده ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران - معاونت فرهنگی و آموزشی - اداره کل امور هنری (دبیرخانه جشنواره) ارسال کنند.
فراخوان نخستین جشنواره بین المللی ایثار (فیلم / فیلمنامه) که از بیست ونهم اردیبهشت الی سوم خرداد 1402 با شعار؛ فرهنگ ایثاروشهادت، همدلی اجتماعی و مقاومت اسلامی در خراسان رضوی برگزار میشود، به شرح زیر است:
بنیاد شهید و امور ایثارگران بعنوان متولی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور ودر راستای تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاستهای کلی مبتنی بر تبیین مولفههای فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت و با هدف تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینهی ترویج نقش این مولفهها درمسیر انقلاب اسلامی، نخستین جشنواره بین المللی فیلم وفیلم نامه با موضوع تبیین جایگاه حماسی شهادت و ایثار را در سالروز فتح خرمشهر و روز ایثار و شهادت (بیست و نهم اردیبهشت الی سوم خرداد 1402) دراستان خراسان رضوی وبطور همزمان در سراسر کشور و برخی از کشورهای حوزه مقاومت برگزار میکند.
اهداف جشنواره:
ارتقای سطح بینش و آگاهی جامعه نسبت به ارزشهای معنوی فرهنگ ایثار؛ شهادت، همدلی اجتماعی و محور مقاومت کمک به تولید محتوا و توسعهی آن در قالب حمایت از محصولات فرهنگی به ویژه تولید فیلم وفیلم نامه و دستیابی به آثار فاخر تصویری در این زمینه؛ ایجاد بسترهای مناسب از طریق تبادل تجربیات ارزنده و تعامل میان سینماگران، صاحبنظران، متخصصان و مخاطبین در راستای گسترش فرهنگ بهره وری از دستاوردهای مبتنی بر ایثار، شهادت و مقاومت؛ زمینه سازی و کمک به انتشارپژوهشها و پخش فیلم و در رابطه با وظایف و اهداف بنیاد شهید و امور ایثارگران در سطح رسانههای داخلی و خارجی؛ شناسایی استعدادها و تقدیر از برترین پدید آوردگان آثار هنری مرتبط با موضوعات جشنواره؛ معرفی شخصیتهای برجسته وتاثیرگذار در زمینهی فعالیتهای مربوط به محورمقاومت وپایداری درجهان، تشویق مولفان، مؤسسات و نهادهای حقیقی و حقوقی فعال، با هدف گسترش فعالیتهای فرهنگی - هنری.
موضوعات جشنواره:
سبک زندگی اسلامی (ایثارگرانه، همدلی مومنانه) ایثار و اقتصاد مقاومتی، جهش تولید ایثار و جنگ نرم در فضای مجازی ایثار و امید به زندگی ایثار، امنیت و آرامش اجتماعی ایثار اجتماعی، نقش ایثارگران در فرهنگسازی جامعه ایثار جبهه مقاومت، ایثارگران، شهدای مقاومت، مدافعین حرم، خانوادههای معظم شهدادر جبهه مقاومت و نقش آنان در بیداری اسلامی شهید حاج قاسم سلیمانی وجبهه مقاومت ایثار اجتماعی نقش مردم در کمک رسانی به هم ایثار، مقاومت، استواری با نگاهی به اسطورهها، مفاخر و افراد شناخته شده در سطح ملی و بینالمللی درجبهه مقاومت تلاش سازمانها و نهادهای مردمی درمعرفی فرهنگ ایثار و شهادت
بخشهای جشنواره:
بخش رقابتی فیلمهای ملی فیلم سینمایی تله فیلم مستند (حداکثر زمان 60 دقیقه) آثارکوتاه داستانی، پویانمایی و نماهنگ با حداکثر زمان 30 دقیقه (از ایران) فیلمهای بینالمللی فیلم سینمایی بلند داستانی (کمتر از 74 دقیقه) مستند (حداکثر زمان 60 دقیقه) آثار کوتاه: داستانی، پویانمایی و نماهنگ (با حداکثر زمان 30 دقیقه) از سراسر جهان مسابقه فیلمنامه نویسی فیلمنامههای سینمایی، سریال، تله فیلم، کوتاه داستانی و پویانمایی مستند (پژوهش و طرحواره) مسابقه ویژه
الف - ویژه نگاه خانواده معظم شهداء و ایثارگران
این بخش به آثاری که از سوی خانواده معظم شهداو با دوربینهای غیرحرفه یی ثبت و ضبط شده است، اختصاص دارد.
ب - تولیدات فیلمهای بنیاد شهید و امور ایثارگران
این بخش اختصاص دارد به ارزیابی و داوری جشنواره از مجموعه فیلمهای تولیدی که دربنیاد شهید و امور ایثارگران در سطح کشور تهیه و تولید شده است (شرکت این آثار همزمان در بخش رقابتی فیلمهای ملی نیز بلامانع است)
اثاری که در چهار چوب موضوعات جشنواره به موارد زیر پرداخته باشد.
ج - نماز، حجاب، عفاف
این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ نماز، حجاب و عفاف
د - تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین
این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط پیرامون نامگذاری سال 1401 تحت عنوان تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین از سوی مقام معظم رهبری
بخش غیر رقابتی
نمایشهای ویژه
در این بخش به منظور شناخت هرچه بهترظرفیتها و ایجاد تعامل وارتباط سازنده میان هنرمندان و و بنیاد شهید و امور ایثارگران با نگاه ویژه به سینمای مقاومت ایثار و پایداری در سرزمینهای اسلامی و جهان، آثاری از یک فیلمساز و یا یک کشور و یا مجموعه یی از فیلم ها، عکسها ویا بستهی نمایشی دیگر مرتبط با اهداف جشنواره، در قالب "مرور بر آثار" در دو بخش ایران و بین الملل به نمایش گذاشته خواهد شد.
نشستها
مجموعه یی از جلسات هم اندیشی، سخنرانی ها، میزگردها، با حضور نویسندگان و پژوهشگران، کارگاههای آموزشی و پژوهشهای سینمایی، جلسات نقد و بررسی مرتبط با اهداف جشنواره در ایام جشنواره برگزار خواهد شد.
نکوداشت و بزرگداشت
در این بخش از پیشکسوتان فعال و در گذشتگان نامداردر عرصههای هنری مرتبط با اهداف جشنواره، تقدیر به عمل خواهد آمد.
سایربرنامهها
برگزاری نمایشگاه عکس برگزاری همزمان جشنواره در استان خراسان رضوی وسایر مراکز فرهنگی هنری کشور
مراسم افتتاحیه و اختتامیهی جشنوارهجوایز بخشهای رقابتی جشنواره:
هیئتهای داوری جشنواره جوایز خود را به شرح ذیل به برترین آثار بخشهای رقابتی جشنواره اهدا خواهند کرد:
مسابقهی فیلمهای ملی
لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به همراه حمایت از تولیداثر بعدی به بهترین فیلم سینمای به تهیه کننده اثر لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به همراه حمایت از تولیداثر بعدی به بهترین کارگردانی سینمایی به کارگردان اثر لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به همراه حمایت از تولیداثر بعدی به بهترین تله فیلم به تهیه کننده اثر. لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به همراه حمایت از تولیداثر بعدی به بهترین کارگردانی تله فیلم به کارگردان اثر. لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به همراه حمایت از تولیداثر بعدی به بهترین فیلم کوتاه (مستند، داستانی، پویا نمایی و نماهنگ) به تهیه کنندهی اثر لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به همراه حمایت از تولید اثربعدی به بهترین کارگردانی (مستند، داستانی، پویانمایی و نماهنگ) به کارگردان اثر لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین فیلمنامه (داستانی) به نویسندهی اثر لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین تحقیق و پژوهش و گفتار متن مستند (مستند) به پژوهشگر یا نویسندهی اثر لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین دستاورد فنی، هنری از میان کلیهی آثار جایزه ویژه داوران شامل: لوح افتخار، تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به دو فیلم بخش مسابقهی ملی به انتخاب هیئت داوران این بخش. لوح افتخاربه همراه جایزهی نقدی به منتخبین اول تا سوم به بخش ویژه نگاه خانواده معظم شهدا. لوح افتخارو تندیس جشنواره به منتخبین اول تا سوم تولیدات بنیاد شهید و امور ایثارگران لوح افتخار و تندیس ویژهی جشنواره به منتخبین اول تا سوم نماز حجاب و عفاف لوح افتخار و تندیس ویژهی جشنواره به منتخبین اول تا سوم به منتخبین بخش نامگذاری سال (تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین)
مسابقهی فیلمهای بین المللی:
لوح افتخارو تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی همراه با حمایت ازتولید اثر بعدی به پنج فیلم به عنوان بهترین فیلمهای مسابقهی بین المللی. به تهیه کننده اثر جایزه ویژه داوران شامل: لوح افتخار، تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به دو فیلم مسابقهی بین المللی به انتخاب هیئت داوران این بخش.
جایزه بزرگ ایثار ومقاومت
تندیس ویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به همراه لوح افتخار، جایزهی نقدی وحمایت ازتولید اثربعدی به کارگردان اثر (نامزدهای دریافت این جایزه توسط هیاتهای داوری به دبیر جشنواره پیشنهاد و به یکی از آثار اهدا خواهد شد.)
مقرارت شرکت در جشنواره:
مقررات عمومی: شرکت در جشنواره برای عموم آزاد است. به تمامی آثار راه یافته به جشنواره، گواهی شرکت اهدا میشود. هیچ کدام از جوایز به طور هم ارزش ومشترک به دو اثر تعلق نخواهد گرفت. جشنواره، محدودیتی برای زمان ساخت آثارتولید شده وجود ندارد. ستاد برگزاری جشنواره برای تولید آثار تبلیغاتی، تلویزیونی و فضاهای مجازی جشنواره، اجازه استفاده حداقلی از آثار را دارد. دبیرخانه جشنواره در قبال صدمات ناشی از ارسال نامطلوب آثار هیچ گونه مسئولیتی ندارد. هر گونه مسئولیت در خصوص مسایل تبلیغی و حقوقی فیلم که بر مبنای اطلاعات فرم جشنواره صورت میگیرد T بر عهدهی امضاء کنندهی فرم است. آن دسته از آثار که تهیه کنندهی حقیقی و حقوقی دارند و کارگردان اثر فرم جشنواره را تکمیل و به دبیر خانه ارسال میکند باید نامهی مجوز حضور در جشنواره توسط تهیه کننده را به دبیرخانهی جشنواره ارسال کند. به تقاضای شرکت آثاری که مدارک آن به طور ناقص ارسال گردد، ترتیب اثر داده نخواهد شد. پس از راهیابی فیلمها به جشنواره، امکان خارج کردن آنها از برنامه وجود ندارد. اخذ تصمیم نهایی درباره هر نکته یی که در این مقررات پیش بینی نشده و یا ابهامات ناشی از مفاد آن، تنها در اختیار دبیر جشنواره است.
مقررات بخش فیلم:
هر یک از فیلمها باید به صورت مستقل به روی یک حلقه DVD به انضمام یک لوح فشرده شامل: سه قطعه عکس صحنه، دو قطعه عکس پشت صحنه، و یک قطعه عکس کارگردان جهت بازبینی ارسال شود. مشخصات فیلم شامل: نام فیلم، نام کارگردان، مدت زمان فیلم، و قالب آن، باید به طور کامل روی DVD نوشته و فرم درخواست شرکت برای هر فیلم به طور جداگانه تکمیل شود. فیلمهای منتخب بایدبر اساس فرمت دبیرخانه جشنواره ارایه شود. نسخه DVD فیلمهای ارایه شده به دبیرخانهی جشنواره به منظور استفادهی پژوهشگران در بانک فیلم دبیرخانهی جشنواره نگهداری شده و مسترد نمیگردد. آثار شرکت کننده میبایست براساس موضوعات اعلام شده باشد هیچ محدودیتی در تعداد آثار ارسالی وجود ندارد (فیلمهای ارسالی در دورههای قبلی جشنواره ایثار پذیرش نمیشود) کلیه آثار راه یافته به بخش مسابقه میبایست تیزر، عکس و پوستر داشته باشد. دعوت از مهمانان خارجی و سایر استانها براساس مقررات و منابع مالی جشنواره انجام میشود. آثار ارسالی بخش ملی میبایست تولید سال 1399 به بعد بوده باشند. اخذ تصمیم نهایی در باره هر نکتهای که در این مقرات پیش بینی نشده و با ابهامات ناشی از مفاد، در اختیار دبیر جشنواره است. پس از راه یابی فیلمها به جشنواره امکان خارج کردن از آن وجود ندارد. آن دسته از اثار که تهیه کننده حقیقی یا حقوقی را دارند و کارگردان اثر فرم جشنواره را تکمیل و به جشنواره ارسال میکند میباید موافقت کتبی حضور در جشنواره را توسط تهیه کننده ارسال نمایید. آثاری که در جشن ملی فیلم ایثار موفق به دریافت جایزه گردیده اند امکان حضور در بخش مسابقه را ندارند.
مسابقه فیلم نامه نویسی:
بخش آزاد: شرکت در مسابقه برای عموم آزاد است. در این بخش همه علاقه مندان میتوانند آثار خود را در قالبهای فیلمنامه بلند (سینمایی و تلویزیونی)، سریال، کوتاه داستانی، پویانمایی و مستند (پژوهش و طرح واره) به جشنواره ارسال کنند.
بخش ویژه: با توجه به تجارب ارزنده و منحصر به فرد خانواده معزز شهداء و ایثارگران به دلیل حضور در دفاع مقدس و فعالیت در سایر عرصههای اجتماعی و فرهنگی و با هدف بهره مندی از این ایدههای ارزشمند آنان در تولید آثار، همچنین ارج نهادن به فداکاریهای خانوادههای محترم این بزرگواران، بخش ویژه به فیلمنامههای ارسالی این عزیزان اختصاص دارد. بدین منظور ضروری است هنگام ارسال فیلمنامه به مسابقه، قسمت مرتبط با تقاضای شرکت در بخش ویژه را نیز تکمیل و ارسال کنند.
آثار برگزیدگان این بخش صرف نظر از این که در چه قالبی ارایه شده اند، به صورت مستقل مورد ارزیابی و داوری قرار خواهند گرفت.
مقررات بخش فیلمنامه
هر کس میتواند حداکثر دو فیلمنامه به جشنواره ارسال کند. آثار ارسالی تنها براساس موضوعات اعلام شده مورد پذیرش قرار میگیرند. آثار شرکت کننده میتوانند اقتباسی و یا غیراقتباسی باشد. در صورت اقتباسی بودن ضروری است منبع اقتباس شامل نام اثر، پدیده آورنده اثر، زمان و مکان انتشار اثر درج گردد. شرکت آثار در مسابقه هیچ هزینهای در بر نخواهد داشت. در صفحه اول فیلمنامه فقط عنوان اثر، نام نویسنده و چکیده فیلمنامه حداکثر در صد کلمه آورده شود. فیلمنامهها باید با یکی از دو فونت Bnazanin و یا Arial و با اندازه 14 ارسال شود. فیلمنامهها باید با هر دو فرمت pdf و word هنگام ثبت اثر، ارسال شود. تمام فیلمنامهها باید به شکل آنلاین و از طریق ارسال به نشانی com ثبت نام میگردد و نگهداری کد دریافتی از دفتر جشنواره نزد صاحب اثر الزامی است. تکمیل فرم و ثبت اثر و ارسال آن به صورت آنلاین برای جشنواره به معنای قبول مقررات اعلام شده است. فیلمنامههای کوتاه بر مبنای زمان حداکثر 15 دقیقه نوشته شده باشد. فیلمنامههای بلند (سینمایی و تلویزیونی) بر مبنای زمان حداکثر 120 دقیقه نوشته شده باشد. برای حضور در مسابقه، ارسال فیلمنامه کامل لازم نیست. ضروری است طرح فیلمنامه بلند در چهار صفحه برای جشنواره ارسال شود. هر چند در صورتی که فیلمنامه کامل آماده است، ضمیمه کردن آن میتواند به تصمیم گیری هیات انتخاب و داوران برای شناحت بهتر ظرفیتها و ظرافتهای فیلمنامه کمک کند. محدودیتی در زمان و تعداد قسمتهای فیلمنامه سریال وجود ندارد. برای حضور در مسابقه، ارسال فیلمنامه کامل سریال لازم نیست. ضروری است طرح سریال حداکثر در هشت صفحه برای جشنواره ارسال شود. هر چند در صورتی که فیلمنامه سریال یا یکی از قسمتها آماده است، ضمیمه کردن آن میتواند به تصمیم گیری هیات انتخاب و داوران برای شناحت بهتر ظرفیتها و ظرافتهای فیلمنامه کمک کند. فیلمنامه مستند باید حتی الامکان مبتنی بر اطلاعات منسجم و پژوهشهای صورت گرفته باشد. بیان گویای شیوه اجرا و نحوه روایت میتواند به شکل روشن تری ویژگیهای موضوع، شکل پرداختن به وجوه مختلف و دلایل توجه مستندساز را برجسته سازد. فیلمنامههای ارسالی نباید تولید شده باشند. فیلمنامههای منتخب از حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران برای تولید برخوردار خواهد شد. با توجه به اینکه به فیلمنامههای برتر پیشنهاد تولید داده میشود، چنانچه فیلمنامهنویس، خود تجربه کارگردانی و تولید فیلم داشته باشد با نظر اداره کل امور هنری بنیاد، فیلم توسط وی تولید خواهد شد و چنانچه صاحب اثر صرفاً فیلمنامهنویس باشد و کارگردانی را فرد دیگری بر عهده گیرد، در هنگام تولید نام وی بهعنوان فیلمنامهنویس درج خواهد شد. تبصره: با هدف تسریع در تولید حداکثر زمان استفاده از امکان تولید اثر تا پایان اسفندماه 1402 خواهد بود و در صورت عدم پیگیری صاحب اثر برگزیده، این امکان سلب میگردد. جشنواره میتواند نسبت به انتشار آثار منتخب در قالب کتاب اقدام کند. اخذ تصمیم نهایی درباره هر نکتهای که در مقررات حاضر پیش بینی نشده و یا ابهامات ناشی از مفاد آن و تغییر در بعضی از مقررات، با جشنواره است.
انتخاب و داوری:
گروهی از کارشناسان فیلمنامه آثار منتخب را از بین فیلمنامههای دریافتی بر میگزینند و در اختیار هیات داوران قرار میدهند. هیأت داوران جوایز زیر را به برگزیدگان اهدا خواهند کرد:
بخش آزاد:
لوح افتخار و تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین فیلمنامه بلند
لوح افتخار و تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین فیلمنامه سریال
لوح افتخار و تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین فیلمنامه فیلم تلویزیونی
لوح افتخار و تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین فیلمنامه کوتاه
لوح افتخار و تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین فیلمنامه مستند
لوح افتخار و تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین فیلمنامه پویانمایی
بخش ویژه:
صرف نظر از این که ایثارگران و خانوادههای معظم شهداء این عزیزان فیلمنامه خود را برای حضور در چه بخشی از مسابقه ارسال کرده اند، آثار به شکل مستقل ارزیابی و مورد داوری قرار میگیرد. جوایز این بخش به این قرار است:
لوح افتخار و تندیس جشنواره به همراه جایزهی نقدی به بهترین فیلمنامه
لوح افتخار به همراه جایزهی نقدی به نفر دوم
لوح افتخار به همراه جایزهی نقدی به نفر سوم
هیات داوران میتواند علاوه بر جوایز مذکور، در هر بخش حداکثر به دو اثر منتخب جایزه ویژه خود را شامل: لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا کند.
گاهشمار جشنواره
(بخش فیلم):
آخرین مهلت ارسال آثار: 29 اسفند ماه 1401
اعلام آثار منتخب جشنواره: 15 اردیبهشت 1402
زمان برگزاری جشنواره: 29 اردیبهشت الی 03خرداد 1402
(بخش فیلمنامه):
آخرین مهلت ارسال آثار: 15 فروردین ماه 1402
اعلام آثار منتخب جشنواره: 10 اردیبهشت 1402
زمان برگزاری جشنواره: 29 اردیبهشت الی 03خرداد 1402
نشانی دبیرخانه جشنواره:
تهران خیابان آیت اله طالقانی کوچه غفار زاده ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران - معاونت فرهنگی و آموزشی - اداره کل امور هنری (دبیرخانه جشنواره)
نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثاراز 29 اردیبهشت تا سوم خرداد 1402 برگزار میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر